Şimdi Ara

Dota 2 Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun bir araştırmadan sonra dota 2 oynamaya karar verdim. Arkadaşlar lol oyna dediler (mobaya yeni başladım) dota 2 yi beceremezsin dediler birkaç yerde de öyle yazıyor fakat ben hem grafik olsun ham oynanış olsun dotaya hayran kaldım.Neyse uzatmadan sorulara başlıyım.
    1- Başlangıç için sizce en iyi karakter nedir (fazla tank olmayan biraz stealth biraz mage ucuz bir karakter düşünüyorum)
    2- Oyundaki para sistemi nasıl işliyor
    3- Tavsiye ettiğiniz karakter için biraz ipucu verebilir misiniz
    4- Gerçekten dota 2 çok zor mu



  • ucuz karakter? tüm karakterler açık.
    para sadece kozmetik eşyalar için başka deği
    zor kişiye göre değişir
  • Ha öyle mi çok iyi ozaman peki kolay oynanabilen bir oynayıcı dostu karakter önerebilir misin. (Canı manası başlangıca göre iyi olan ve skilleri etkili olursa iyi olur ) Ortalama bir maç başına kaç oyun parası geliyor.
  • sen çok yanlış gelmişin
  • Neyi kastettiğini anlamadım sorular hatalıysa söyleyin lütfen

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorulara bakilirsa oynaman gereken oyun dota degil lol kesinlikle 😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten heroların özellikeri, skilleri olan yerler var. Onlara gir hepsine bak, izle. En beğendiğin neyse onla oyna. Oyun başına para falan ney? Exp ve arada sırada item düşer oyun sonu o kadar.
  • Hımm cahilliğimden dolayı özür dilerim. E peki karakter gelişimi nasıl oluyor 3 yıldır oynuyoruz diyelim karakterler hakkında bilgi ve tecrübe dışında ne kazanıyoruz. Oyunun amacı ne ve sanırım lina veya tinker ile giderim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen dotayı yanlış araştırmışsın kardeşim :D..oyunda hero açmak için para veya herhangi birşey yatırmana gerek yok bütün herolar açıktır yanı herkes için bi eşitlik söz konusu.parayla sadece oyundaki herolarının görünüşünü değiştirebilirsin başka bir işe yaramaz.hangi heroya gelince kardeşim oyun modlarını seçtiğin yerde yeni başlayanlar için heroları gösteren bi mod var ona gir oyna.
  • ilk yazdığın mesajı cevaplamış herkes.

    Oyunda hero satın almadığın için, oyunda bir para birimi yoktur.

    Oynarken kozmetik eşyalar düşer. İlk 10 seviyede her seviyede açabileceğin bir kutu vardır. O sana bi kaç şeyden bedava verir. Daha sonra her 5 lvl da bir açabilirsin o kutuyu.
    Onun dışında her lvl aldığında 1 tane rast gele kozmetik alırsın.
    Bunun dışında her oyunda item düşme ihtimali vardır. Şans düşüktür ama lvl almadığın halde item düştüğüde olur.

    Şansın yoksa düşen şeyler genelde çöp sayılabilecek ucuz şeylerdir. Tabi şanslı olana arcana bile düşüyor. Tabi umutlanma :P

    Ayrıca oyunda oyuncular arası mallar "pazarlanabilir". Marketde satılan bir çok şeyi çok daha ucuzuna oyuncular arası marketden de alabilirsin. Zaten sistem otomatik, menüden satın alıyorsun geliyor.. Örneğin 2.5$ a alınan bir set oyuncu pazarında 1$ a denk geliyor. Tabi steamde yeniysen ve 12 ay içerisinde alışveriş yaptıysan pazarı kullanabilirsin. Yeni hesaplardaki yeni alışverişler sayılmıyor. Onlar 30 günü dolduktan sonra sayılır.

    örneğin şu seti pazardan 1$ a mal edebilrisin:http://www.youtube.com/watch?v=gzU5nwAdZcE

    şöyle animasyonları vs. değiştirenlerde var tabi :http://www.youtube.com/watch?v=KjkZuHOn7KQ

    neyse setler sadece kozmetik ve hiç bir şey değiştirmez. Ayrıca oyuna 1$ bile harcamana gerek yok.
    Valve rekabetçi olayını ciddiye aldığından her imkanı sunar. Oyunda takımınla kaliteli olarak sesli chat bile yapabilirsin. Oyunda para harcanacak tek şey kozmetikdir. Herolarmış, skillermiş, runeler miş, modlarmış hiç bir şey ücretli değildir.

    FAKAT!: oyun bozanlık bile yapsan ceza alabilirsin dikkat et. "millet küfür bile ediyor birşey olmuyor" deme.. Sen sürekli kışkırtan kişi olursan sürekli raporlanırsan ceza alabilrisin. Mute yiyebilirsin. Oyun terk edilmeye serbest değilse ve sen terk edersen ceza alırsın. Kıcasa oyun bozanlık yapmak pek akıllıca değil.

    Zor mu? Yani zor.. Açıkcası lol daha bi yeni oyuncu dostudur. Lol e başlasan, hoplamaydı zıplamaydı, sürekli aynı heroları görmeydi derken.. Oyun bir şekilde eğlenceli gibi görünür ve bu sayede oyunu öğrenirsin yavaş yavaş. Dota da ise yeniysen ve araştırmayı, öğrenmeyi pek sevmiyor "oynarken öğrenirim" diyorsan... Yensen bile birşey anlamazsın. Lol daha bi hareketli görünsede aslında dota daha hareketlidir. Teleport scrollardı, blink, force staff .. yeteneklerin bazılarının dostlara kullanılmasıydı derken karmaşıklaşır. Harita takip etmesi vs. daha zordur. Roller hızlıca değişir, oyun stili değişir, seçilen itemlar bile oyunu değiştirir. Oysa lol biraz daha kalıplaşmış bir yapıda.
    neyse kafa ağrıtmayayım :P




  • adam sanırım dotayı mmorpg falan sanıyor
  • bence lolu öğren öyle gel bi



    güldüm qnq
  • Lol de söylediği gibi ama. Oynayarak bir puan kasıyorsun, onunla hero ve rune açıyorsun. Herşeyi açmak vs.. bildiğin işsiz işi. Ama ilginç bir şekilde bu hedefler yeni başlayanları oyunda tutup, öğrenene kadar zaman geçirtiyor. Moba yı öğrenen de bırakır mı? devam ediyor işte :P. Kötü ama başarılı bir uygulama.

    Ayrıca konuyu açana ikinci mesajda cevap vermişler ve olayı anlamış yani. Zahmet edip 2 satır daha okuyunda gülerken gülünen olmayın.
  • Tinkeri sakın oynama :) çok küfür yersin. Ben sana dragon knight ve bristleback öneririm. İkiside tank herolar zor ölürler skilleri kullanması kolaydır. Linada oynayabilirsin stunu biraz zorlar seni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tavsiye edebileceğim en büyük ipucu: Yeteneklerini doğru düzgün oku. Ayrıca ALT tuşuna basılı tutarak bi bak fazladan tiyo varmı.

    Millet heroların adını duyup oynamaya çalışıyor ama daha SLARK ın Q yeteneğinin stundan veya koyun kuzu cc sinden hatta pudge ın ultisinden bile çıkarttığını bilmiyor.
    Yada manta nın havadaki yetenekleri sildiğinden. Böyle bir çok şey var işte. Yeteneklerini düzgün oku. Heroları tanıdıkça yapacakların eğlenceli hale gelir.
    Ayrıca milletin itemlarını kontrol etmeyi unutma. Yapacakları komboları yada üstündeki itemları zamanla bilirsen iyi olur.
    Düşmanın manasını kontrol et oyun başlarında. Seni korkutan yetenekleri kaç kez atabilecek yada atacak manası varmı vs. gibi...
    Harita kontrolü felandı derken bir dünya şey işin içine giriyor. Öğrendikçe zevkli hale geliyor oyun.
  • Knight mi oynuyorsun hiç açıp bakmadın oyuna nasıl bişey diye
  • Para sistemi Goldu dolara filan çeviriyorsun oyun içinde bayağı kafa karıştırıyor elini sürme.
  • Dota'ya başlamadan arkadaşlarının 1-2 lol oyununu izlemeni tavsiye ederim.Sonuçta 7-8 GB download'ı var,beğenmediğin bir oyunu indirmeni istemem.7 yıl önce çok iyi hatırlıyorum,Metin 2 furyasını bitirdiğim dönemde oyun arayışlarına girmiştim.LoL ve DotA'yı gördüğüm halde tek oyunda herşeyin bitme durumu beni rahatsız etmişti o yaşımda.O yüzden başlamamıştım.Şimdi LoL oynayabilecek olduğum düşüncesi aklıma girdikçe seviniyor,DotA'ya erken yaşta başlayamamış olmakta biraz hüzünlendiriyor açıkçası.Kişiden kişiye göre değişir ama oynarken ciddi anlamda eğlendiğim tek oyun diyebilirim.
  • Önce botlara karşı rastgele kahramanlar alıp oynarsın. Başlangıç seviye oyuncular için botlara karşı oynamak sorun yaratmaz. Bazıları niye rahatsız oluyor anlamıyorum. Daha bot kesemeden başka kullanıcılara karşı oynamak gereksiz. Oyun düzenini bozmaktan başka bir şey değil. Karşına gelen bir kahramanın seni nasıl kolayca kestiğini anlamak için de google'a dota 2 wiki "kahraman adı" yazarsan bilgi sahibi olursun. Her şey yavaş yavaş.
    sürekli Ezalor'ı seç. Sürekli ama. bazen de cristal maiden. Öldürmek için öncelikle ölmemen gerekir. Ölmemek için de direk inv veya blink olan hero almak yerine "geçerken şuna da bir sağ tıklayayım da kill alayım" denilen kahraman alırsan oyun dikkatin artar.
    Botların aldığı eşyalara dikkat et. Mantıklı eşyalar alıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.