Şimdi Ara

Dosya Upload Hatası!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mrb. Dosya upload scripti yaptım fakat dosya yüklerken aşağıdaki hataları alıyorum. Ve durumu çözemedim. Ayrıca Klasör ayarları 777 dir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim...

HATALAR:

Warning: move_uploaded_file(/f133c5fcf8fd4fc054df.jpg) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Permission denied in /home/west/public_html/admin.php on line 159

Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpQ8YY2d' to '/f133c5fcf8fd4fc054df.jpg' in /home/west/public_html/admin.php on line 159

• Dosyayı kodun bulunduğu dizine kaydetmek istiyorsan başında "/" olmaması lazım, ya da dizinin tümünü yazman lazım, /home/west/public_html/upload_dir/dosya gibi.
  • Aşağıya örnek olarak kullandığım kodu yazdım. Bu benim kullanığım kod ve gündüz çalışan kod olup bu gece saatinde çalışmayıp acaba bu saatte benim hostumda problemmi var sorusunu akıllara getiriyor?

$dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
    $kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
    $hedef = "cicek/yeni";

$uzanti = substr($dosyaadi, -4);
    $yeniad = substr(md5(uniqid(rand())), 0,20);
    $resimyolu = $yeniad.$uzanti;

$yukle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$resimyolu); // Ayrıca hatayı veren satır bu satırdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 24 Ağustos 2009; 3:14:05 >
  • İşte sorun bulunduğu dizine yüklemicem...
  • Şn Dene:

$dosyaadi = $_FILES["dosya"]["name"];
    $kaynak = $_FILES["dosya"]["tmp_name"];
    $hedef = "cicek/yeni/";

$uzanti = substr($dosyaadi, -4);
    $yeniad = substr(md5(uniqid(rand())), 0,20);
    $resimyolu = $yeniad.$uzanti;

$m_Path = realpath($hedef);
    $yukle = move_uploaded_file($kaynak, $m_Path); // Ayrıca hatayı veren satır bu satırdır.

• Arkadaşlar düzelttim sorunu. Aşağıya çözümünü yazdım.
    $yukle = move_uploaded_file($kaynak,$hedef.'/'.$resimyolu); // bu ifadedeki slash işaretini kaldırdım. 
    $hedef = "cicek/yeni/"; // bu idadeye yeni slash işareti ekledim yanda gördüğünüz şekilde ve uygulama sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Külyutmaz -- 24 Ağustos 2009; 20:54:47 >
  • Ama halen anlamadım neden böyle bir sorun yaptığını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Office 2003 Dosya Upload Yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engin9092

Ama halen anlamadım neden böyle bir sorun yaptığını

Büyük ihtimal arada farketmeden başka bşr değişiklik yapmışsındır. İlk kullandığın kodu tekrar kullanmayı dene, çalışırsa sorun kodda değil başka bir yerdedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.