mrb daha önceleri econ marka 4 portlu adsl modemime desktopumu ve laptopumu bağlayıp aralarında data transferi yapabiliyordum ip adreslerini yazıp ağ üzerinde bilgisayar ara deyip bilgisayarı bulduktan sonra paylaşıma açtığım dosyaları rahatça kullanıyodum ama son formattan sonra iki pcimde parola sormaya başladı ip adreslerinden birbirini görüyolar ama bağlantı için admin ve şifre istiyo yaptığım hiçbir ek işlem yok en son formattan beridir böyle. teşekkür ederim
Bilgisayarları normal paylaşıma açtıysan ağ bağlantılarımdan görüp öyle bir denesen
bu aletlere format yaramıyor hocam, aynı şey banada oldu. bende baglamıyorum Artık..
Olur mu arkadaşım. Ben datron marka ADSL modem kullanıyorum. Tek portlu ama bir de usb girişi var. Kabloyu bir bilgisayarıma usb yi de diğer bilgisayarıma taktım. İnternet, dosya paylaşımında hiç bir sorun yok. Gelelim diğer konuya biz okuldada aynı yöntemi kullanıyoruz. Modemimiz 6 portlu wirelessi var. Önce bir makinada kurdum. İnternet bağlantı ayarlarını yaptım. Ondan sonra her yönetim odasına birer kablo çektim. Oldu bitti. Bütün bilgisayarlar birbirini görüyor. Dosya paylaşımı var. İnternet var. Arkadaşım önce birinciyi muhtemelen pc yi bağla. adına paylaşımdan isim ver. IP adresini otomatik de. Sonra ikinciyi bağla...
Bilgisayarların aynı ağ üzerinde tanımlı olduğuna emin ol. Mesela ikiside "Laptop" ağı üzerinde tanımlı olmalı yani çalışma grupları "Laptop" olmalı. Sonra sıra şifreye geliyor eğer Windows oturumunu açmaya şifre koyduysan senden istediği şifre Windows oturumunu açarken kullandığın şifredir kullanıcı adı ise Windows oturum adıdır. Mesela ben bilgisayarımı açtığımda Administrator olarak açılıyor ve şifre soruyor. Sende bağlanmak istediğin bilgisayar adını ve şifresini yazarak bağlanabilirsin ...
DEĞERLİ ARKADAŞIM AĞ ÜZERİNDEKİ ÇALIŞMA GURUBU AYNIMI DİYE BİR BAK İSTERSEN.....
problem hala devam ediyo ikisinide mshome yaptım ayrıca bilgisayar açılırken koyduğum bi şifre falan yok ama nedir acaba bu lütfen yardım edin
Çalışma gurubunu workgroup olarak ayarla ve bir daha dene kardeş. Aslında ilk kurulumda değiştirmezsen böyle gelir ama baya oynamışsın sanırım...
İnternet cafeyi kurarken sıkça karşılaştığım sorunlardan biri , ghost atarak kurduğum için her ghost atışımda bu sorunla karşılaşıyordum , sonra düzeltip ghost aldım ve şimdi sorunsuz. Çalışma grupları aynı olmasına , ip ve dns numaraları sorunsuz olmasına rağmen yapabiliyor bunu. %100 emin olmamama rağmen hatırladığım kadarıyla şu şekilde çözmüştüm , her iki bilgisayarda da ağ kurulum sihirbazlarını çalıştır. Gereken şekilde ikisini de kur (seçeneklerde , "bu bilgisayar diek internete bağlanır" kısmını işaretleyerek) Ağ kurulum sihirbazının ardından gelen dosya paylaşımlarını aç. Daha sonra Bilgisayarım içinde sağ tık özellikler'den , bu bilgisayara uzaktan bağlanmaya izin ver kısmını işaretle. Sonra da paylaşıma açmak istediğin klasör üzerinde sağ tık>paylaşım ve güvenlik sekmesi üzerinden bu klasörü ağda paylaşıma aç de ve paylaşıma açma şekli olarak paylaşım sihirbazını çalıştır mutlaka. Yani sadece dosya paylaşımını aç deme. Bunların tamamını yaptıktan sonra önce "Paylaşılan Belgeler" klasörünü denemeni tavsiye ederim. (My Shared Folder) İçine bir dosya at ve karşı taraftan bu dosyaya ulaşmaya çalış. Bu oluyorsa zaten paylaşıma açtığın her dosya direkt olarak bilgisayar adı altında çıkacaktır. Kolay gelsin. Umarım sorunun çözülür.
teşekkür ederim ev ağı kurmak problemi çözdü. iyi çalışmalar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme