Şimdi Ara

Dosya Kopyalarken 2 Katı Yer Harcama Sorunu HDD Yer Kalmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, bunu nasıl tek cümle ile anlatacağımı bilmiyorum o yüzden araştırarak bulamadım.

Nasıl fark ettiğimi anlatayım, 35GB Oyun dosya mevcuttu. Kalan boş hafıza 95gb küsür. Kurulum için yeterli alan var ama kuruluma başlar başlamaz total hafızayı düşüyor. Geri kalan boş hafızayıda doldukça düşürüyor haliyle yer kalmıyor.

Daha basit olayı anlatayım: Taşınabilir HDD 'de 88GB yer var 35GB ı ona kopyala yaptığım an boş alan 57GB gözüküyor ve kopyaladıkça boş alan azalıyor. Normalde böyle olduğunda bile kopyalaması lazım ama kopyalama arttıkça 57 den geriyede bişi kalmıyor. Yer kalmıyor.

Yani oyunu kurarken de böyle bir önbelleğe almamı diyelim öyle bir şeyler oluyor. Daha önce yoktu başlıkta da anlatamadım. Bilen var mı nedir bu?

EDİT: HDD ye kopyaladığım dosya boyunu önce önbelleğe alındı kalan hafızadan tekrar düşerek kopyaladı. Bittiğinde 2 katı yer eksikti. Tak çıkarda düzeldi

Ancak sorun taşınabilir hdd ile sınırlı değil dahili SSD de oyun kurulumu yaparkende bu durumu yapıyor bilgisayar haliyle yetersiz hafıza oluyor. Windows ta bi ayar falan mı var acaba? Nasıl değişti vs anlamadım böyle bir sorun yoktu sanırım daha önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnknc -- 23 Ekim 2019; 18:48:3 >

• taşınabilir diskte önbellek kısmı aktif olduğu için bu tür durum oluşuyor.

disk'in özelliklerinden bu kısmı deaktif ederseniz sorun kalmayacaktır.
  • Teşekkürler baktım ancak sanırım sorun ondan değil, çünkü HDD haricinde laptopun ssd sinde oyun kurulumu yaparkenden baştan boyutu düşüyor buraya kadar sorun yok ama kurdukça geri kalan boş alandan da düşmeye başlıyor. Haliyle yer sıkıntısı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnknc

Teşekkürler baktım ancak sanırım sorun ondan değil, çünkü HDD haricinde laptopun ssd sinde oyun kurulumu yaparkenden baştan boyutu düşüyor buraya kadar sorun yok ama kurdukça geri kalan boş alandan da düşmeye başlıyor. Haliyle yer sıkıntısı oluyor.
    Bir tür virüs yada trojan yemiş olabilirsin o zaman..

İşe yararmı bilemem ama disk indexlemeyi devre dışı bırakıp birde öyle denermisin.
  • hdd üstündeki sanal belleği komple kapat.
    dosya parçacıklı ise 2 3 seferde atmaya çalış.

bahsettiğin şey windows en güncel sürümünde bile görülen aptalca algoritma hatası..

50gb lık boş diske 20gb lisk dosyada boş alan yok hatası veriyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.