Şimdi Ara

Dostlar bir Bakar misiniz?PANASONIC TX-L42U2E

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aklimda Panasonic`in 42S20 PLAZMA si varken Darty nin yaptigi indirimden bahsettigim lcd yi almak istiyorum.Asla SD icin kullanilmayacak.

PC baglayacagim ve Yaninda Xbox 360 kullanilacak.Dolayisiyla Input Lag cok onemli.Boyle bir sorunla karsilasmak hic istemiyorum.Andy diye bir arkadas var forumda.Onun yorumlarini okudum bayagida bir tavsiye ediyor kendisi.Ozellikle de kendisinden ve deneyen arkadaslardan Oyun oynarkenki ghost ve flu durumunu sormak istiyorum.Eger tatminkar cevaplar alirsam siz degerli dostlarimin goruslerine guvenip taksitle TV yi alacagim.

Tekrar soyluyorum...Kullanis Amaci PC,FILM ve OYUN.

Andy sorum sana dostum.Bu TV de oyun modu bulunuyor mu?

Ayrica bir yerde panasonicin bu TV sinde Kendi Panelini kullanmadigi soyleniyor.LG panel kullaniyormus.Ama Darty nin sitesinde IPS-ALPHA LCD PANEL ibaresi mevcut.Ki bu panelde Panasonice ait diye biliyorum.

Hepinize goruslerinizden dolayi simdiden tesekkur ederim.

Ayrica S20 Plazma ilede kiyas yapabilirsiniz.

• Oyun modu mevcut !

Panel Lg değildir,içiniz rahat olsun,Panasonic IPS ALPHA (hitachi diyenlerde var fakat,zaten iki kuruluşta bu panel üzerinde ortaktır,büyük hisseleri hitachiye aittir),paneli zaten yurt dışı sitelerde araştırırsanız,oldukça memnun edici test denemeleri var !

Panasonic plazmada kullandım,sana şu kadarını diyebilirim bu panel çok daha başarılı özellikle karanlık sahnelerde fark zaten ortaya çıkıyor,diğer panellerde ışık sızması yada kontrast bozukluğu (en azından kendi kullandığım paneller için yazıyorum) görmeniz mümkün,henüz bu panelde karşılaşmadım !

Dediğim gibi,yurt dışı dışı sitelere bakarsan daha doğru karar verebilirsin,Hifi forumlarda okuduğum,görüntü olarak Sony'lerle karşılaştırma yapılmış,ve renklerde daha başarılı bulunmuş !

Bir şeyi unutmayalım,doğru kablo ve bağlantı olmadıkça,ürünün kalitesinin önemide kalmıyor !

SONY EX serisi

Panasonic L42

• Dostum cok iyisin .Sagolasin yorumlarin icin.

Sanirim oyunlarla pek aran yok.Sen genelde goruntu kalitesinden,gorus acisindan bahsetmissin ki gercekten bunlar cok onemli.Ama oyun oynayan biri icin en onemli ozellik input lag tir.Tabii oyun keyfi acisindan da hareketli gecislerdeki flu durumu.

Bu arada TV icin ekrani parlak diyebilir misin?Ozellikle de Onceki Plazman ile kiyaslarsan.Ve son olarak Ekranda Hic Titreme sorunu yasadin mi?Her ne kadar takmasamda 50 Hertz olayi canimi sIkIyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_g_m_s

Dostum cok iyisin .Sagolasin yorumlarin icin.

Sanirim oyunlarla pek aran yok.Sen genelde goruntu kalitesinden,gorus acisindan bahsetmissin ki gercekten bunlar cok onemli.Ama oyun oynayan biri icin en onemli ozellik input lag tir.Tabii oyun keyfi acisindan da hareketli gecislerdeki flu durumu.

Bu arada TV icin ekrani parlak diyebilir misin?Ozellikle de Onceki Plazman ile kiyaslarsan.Ve son olarak Ekranda Hic Titreme sorunu yasadin mi?Her ne kadar takmasamda 50 Hertz olayi canimi sIkIyor

Oyun açıkcası merakım olmadığı için deneme şansım yok,benim için doğal renk vermesi ve harektli görüntülerde başarısı önemliydi,diğer kullandığım ürünlerde hareketli görüntülerde ufakta olsa rahatsızlık yaşıyordum,bu tvde özellikle Futbol,Tenis,ve Bisiklet meraklısıyımdır eruosportta asla bisiklet turlarını kaçırmam,görüntü ise muhteşem,yani göz yormuyor,renkler birbirine geçmiyor !

Hareketli geçişler dersen,tvyi almadan mağazada kafamdaki 4 tvyi inceledim,SD yayın olarak tabi HD kesinlikle insanı yanıltıyor !

Samsung harektli görüntüleri beğenmedim,Philipsler yine aynı,Lg biraz iyiydi ama mağazanın pixsel hatası çok geliyor demesi zaten düşünmedim bile !

Ekran Muhteşem kesinlikle parlak değil,Gündüz devamlı açıktır en ufak yansıma yada flu hissetmedim,plazmadan başarılı diyebilirim !

Titreme kesinlikle yok,Şu kadarını söyelebilirim,SAMSUNG VE Sonyler S-PVA panel kullanırlar,doğal renklerde iyi deniliyor fakat yurt dışı sitelerde doğal renk tonları kıyas yapılmış yani insan derisi ve panasonic kesinlikle daha başarılı bulunmuş !

Zaten resimde belli S-pva panellerde ten rengi azda olsa kırmızılık vardır !

Test yorumlarını bulabilirsiniz,Panasonic-Hitachi Ips panelin yeni nesil olarak Toshiba,Lg,philpsten ve Sharpın bazı panellerinden daha kaliteli resim işlediği belirtilmiş ve kesin ibareside eklenmiş !

AVforum,da konu mevcuttu bulabilirsiniz !

Kısaca,doğal renklerde ve siyah geçişlerde ıps alpha panelin üstünlüğü net olarak vurgulanıyor !

Diğer önemli detayda bu panellerin çok daha az pixsel hatası verbilceği belirtilmiş,yani diğer panellere göre dah sık ve güçlü !

Dinamik kontrastta yine daha iyi olduğu belirtilmiş !

Elbetteki karşıt görüşlerde var,ama belirgin olarak,daha başarılı bulunmuş !

50 hrtz canını sıkmasın,sonuçta 1080p 50-60 hrtz yeterlidir,3D film denemedim fakat 1.4 hdmi kablo ile öok kaliteli görüntü alındığı hakkındada yorumlar var,elbettki doğru dersem yalan olur,denemek lazım !

HD görüntülerde çok iyi !

SD yayınlarda ise diğer tv yanına bile yaklaşamaz görünü işleme kapasitesinde,özellikle trt,show,kanald,atv hdye yakın kalitede görüntü alıyorum,eurpsrt onları saymama gerek yok !

Cnbc ise HD yayından farksız şuanda !

Görüş açıları bakımından S-PVA paneller daha başarılı olarak belirtilmiş !

Beğenmediğim yanı ise kasası :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 12 Eylül 2010; 6:48:15 >

• ben mağazaya gittiğimde sizin sölediğiniz gibi ordaki satışçıda panasonic plamaz ok ama panasonic lcd önermem demişti.
    bence acil alacaksanız ve fiyat/performans dihyosanız pany lcd alın fiyatı bence süper.ama acweleniz yoksa diğer marka ve mopdellerde düşecektir.
    saygılar,selamlar.
  • Aslinda Acelem soyle var.

Bu fiyata sayet bu TV gercekten alinasi bir TV ise kacirmak istemiyorum.Ki Andy1 i forumdan takip ettigim kadariyla sozune guveniyorum.Oyle taraftar olacak bir arkadas degil.Albani nin bu TV icin `bunu alacaginiza gidin LG alin` demesi ise ayri bir olay.Zaten Sevgili Albaniye baksak birsey alamayacagiz orasida ayri bir olay.Tabii o profesyonel olarak baktigi icin kesinlikle ne goruyor ve biliyorsa onu soyluyor ona suphe yok.

Ben Bu TV yi evim icin alacam.Su an Ailemle yasiyorum.Normalde Subat gibi evlenecektim fakat babaannemi kaybettik.Dolayisiyla Evliligi yaza erteledim.Seneye fiyatlar dusecek onu biliyorum.Hemde cok rahat alabilecez istedigimiz TV leri fakat Seneye alacagim TV ile bu TV arasindaki cok fark olmayacaksa 1300 TL lik 42`` ve Panasonic marka bir TV yi kacirmak istemiyorum.Nisanlimda,bende TV seyretmeyi sevmiyoruz.O yuzden SD yayin performansi cok onemli degil benim icin.

Andy1 den baska kimse TV hakkinda yorum yapmayaak sanirim.Yada karsilastirma.O da guzel

Avantifliurunler yorumun icin tesekkur ederim dostum.Yalniz ben magazadaki Satis elemani arkadaslarin sozlerine pek itibar etmiyorum.

• Oncelikle basiniz sagolsun.Aceleniz yoksa simdi kesinlikle almayin.1 seneye kadar led teknolojisinin yayginlasmasiyla iyi olarak tabir ettigimiz cogu lcd ve plazmanin fiyati dusecektir.Alma zamaniniz gelince tavsiye isterseniz daha iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • s_g_m_s hocam öncelikle başınız saolasun.bende kısmetse seneye evleneceğim.ben,imde kafamda belirlediğim modeller var onların düşmesinş bekliyorum.özellikle de samy 40c650 veya sony 40ex500 ancak şu da var led lerde makul fiyatlara düşerse 37" led de alabilirim.ben beklliyorum sanada beklemeni öneririm ama tv izlemek istiyorum vs diyosan.bence panasonic yaş tahtaya basmaz al derim.ama usb girişi medya oynatıcı ve yüksek kontrast oranı bekle 20.000:1 kontasrt var.50/100 hz olayına gelirsek ben bu saatten sonra 50 hz tv almam gerekirse bi küçükğünü alırım ama 100 hz alırım çünkü hareketli sahnelerde ve futbol maçlarında bulanıklaşma vs yapıyor.eğerki 1299 ve büyük tv istiyosan plaqzmaları öneririm şimdilik bu fiyata plazma al derim.
    saygılarımla.
  • Benim fikrim 600 tl daha koyup samsung 40c650 modelini almanız yönünde olur.
    100 hz, usb den film izleme, dlna ve daha canlı görüntü için aradaki farka değer bence.
    Biraz fazla para vermek, aldığınız ürünün içinize sinmemesinden iyidir.

F/P önemli ve pana alacaksanız gidin yerinde görün uzun uzun izleyin, sammylerle kıyaslayın
    ancak benim gördüğüm samyler parlaklk ve canlılık konusunda çok iyi ve ancak plazmalarla kapşır.
  • Şimdi Forumu okursak zaten ürün almak imkansız,Mağazadaki elemanların dediklerini ise hiç umursamam,tek şeyi sorarım hangi ürünlerde en çok sorun yaşanıyor,ona bakarım !

Bu tv hakkında yorum yok,olmamasıda çok normal,Ülkemizde sadece samsung,lg,sony,var gibi yorumlar yapılıyor !

Albani evet doğrudur,LG yeni serileri oldukça iddialı ama almak içinde bana göre enaz 1 sene daha ister,LG'de S-Ips paneller kullanıyor,eski Spva paneller yavaş yavaş itibarını kaybediyorlar,Toshibadada yanı durum paneller artık değişiyor !

Ben bu tvyi aldım diye konuşmuyorum,eskiden kullandığım modellerle kıyas yapıyorum !

SD yayınlarda başarılımı kesinlikle evet,Renkler Sony,Toshiba,Samsungtan doğalmı evet,bu doğallık kullanılan panelle alakalı !

İlk defa Lcd yada Plazma alacaklar varsa en ideal çözümdür,fiyat olarak herkese hitap ediyor,kailte olarak bir çok modelle +ları daha fazla !

Servis önemlidir,panasonic.tr güvencesinde,buda bir avantaj !

Araştırırsanız hangi lcd yada plazma 1.4 hdmi desteği var,buda bir avantaj çunki yenil nesil lcd olarak geçer !

1.4 hdmi zaten forumda mevcut araştırabilirsiniz,2009 ortalarında bu teknolojinin artık olmazssa olmazlardan olduğu söyleniyordu,denedimmi hayır,bu sebeble bir yorum yapmam doğru olmaz !

1.300 Liraya benzer özelliklerde bir ürün varsa elbetteki alın,Panasonic olması şart değil !

İlk kez lcd alacaklar için,risksiz bir yatırım olur,ama 2000-3.000 liraya tv alıpta SD-HD-Film-Oyun,yayınlarda yada geçişlerde sorun yaşarsanız bu canınızı sıkar,çunki satsanız satamazsınız,iade etseniz edemessiniz !

Ucuz alternatiftir !

Not:Ürünü hakkında yorum yapma sebebim,ilk kez tv almayı düşünenler içindir !

• ayrılan bütçeye göre tercih edilebilir. çünkü bana göre tek iyi tarafı fiyatı.
  • Dostlar Yorumlar için teşekkür ederim.

Sanırım biraz daha beklemeye alacağım durumu.Zaten Panasonic V20 Plazma serisinden 1 tane alacağım kısmetse öyle yada böyle.Yada Muadili bir markanın en üst seviye serisinden.Ama şu an değil.

Monitör olarak kullanma amaçlı Bu Tv şu anda alınır mı?..Halen araştırıyorumDedim ya Normal TV olarak kullanmayacağım bunu hiç.Ama tabii Oyun Performansı çok çok önemli.

Biraz daha araştıralım bakalım.

Andy1.Şu input lag değerini gösteren inceleme linkleri bulur paylaşırsan çok sevinirim sevgili dostum.Bir türlü bulamadım.

Hadi onu geçtim TV ile ilgili inceleme linki de bulamadım (Tabii yabancı kaynaklı sitelerden.Yoksa forumda Andy1 in kişisel olarak yorumlarına yer verdiği inceleme linki mevcut.)

Düzeltme:Yazmayı unuttum.50 Hz. olayına bakmayın dostlar.Şu 600 Hz. lik TV ye sahip olan gençler Xbox yada PS3 bağladığında Bağlantıya baksınlar bakalım ne yazıyor.1080p 50 Hz. i gördüklerinde şaşırmasınlar.

Andy1 sormayı unuttum.TV izlerken alt yazı geçer ya mesela.Onda bulanıklık sorunu var mı?Yoksa net bir şekilde okuyabiliyor musun?Titremesiz fluusuz.

Düzeltme:Siyahla yazılmış olan not eklendi.Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek amaçlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_g_m_s -- 13 Eylül 2010; 20:52:09 >

• mediamarket ta samsung 40c630 1.700 tl olduğunu gördüm, paylaşmak istedim...
  • s_g_m_s Dostum,ürünün kampanyası zaten bitti,şuan diyeceğim fiyatı 1600-1800 civarı,tavsiyemse G20 serisine bak,seni %100 fazlasıyla memnun edecektir :)

Bu tv'yi 1800 Liraya satsalardı elbettki almazdım,yerine eski sevdam panasonic plazma alırdım G20 elbetteki,cihazda yok-yok nerdeyse !

Bahsettiğin sorunların hiç birisini yaşamadım bu tvde gerçi ama nasıl yurt dışı sitelerden bulamadın anlayamadım,cnet-avforum hakkında birçok değerlendirme ve yorum var,İnput lag olayı 2-5 ms olarak belirtilmişki,samsung c serisinden daha başarılı,samsung c serisinde 4.5 ms olarak belitiliyor (sallama veri değil profosyonel test sonucu) olarak belirtilmiş !

Hrtz olayını zaten bahsetmiştim,600 hrtz olsa dahi 50-60 hrtz olarak algılayacaktır !

Bu veriler sadece 3D tvlerde önem taşır ama elbetteki gerçek ölçümlere göre,üreticilerin sallama verileri birşey ifade etmiyor !

Samsung C serisi içinde aynı şey geçerlidir ama gerçek olansa 50hrtz destekler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 12 Eylül 2010; 22:40:02 >

• Dostlar hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.Özellikle de Andy1 dostuma.

G20 serisini S20 serisiyle beraber inceliyordum.Tabi birçok kişi hep G20 nin daha iyi olduğundan bahsediyordu.

Bu arada dediğin gibi kampanya bitmiş.Fiyatı 1500 TL ye çekmişler.Ne diyelim kısmet.En mantıklısı biraz beklemek.En azından bir 3 ay beklemek şart.

Ya bu işin sonu yokta,işte.Ne yapacaksın

Herkese tekrar teşekkürler
  • Panasonic 42g20 plazmayı mediamarktta görme şansım oldu - Gerçekten çok güzel bir görüntüye sahip. fiyatı 2470 civarı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 14 Eylül 2010; 23:47:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.