arkadaşlar ben bi hata yaptım system 32 de ki bir dosyayı sildim sonra bilgisayarı açamıyorum güvenli kiptede açılmıyor. o dosyayı buldum ve diskette onu nasıl system 32 nin içine atabilirim dos ekranına nasıl düşürcem xp kullanıyorum.
Selamlar, Eğer diskiniz NTFS ise, programsız olarak MS-DOS ortamına geçmeniz mümkün değil. Sanırım bunun için NTFS-DOS gibi birkaç program vardı ancak tam emin değilim.
Eğer sürücü FAT-32 ise, windows-98 CD' si bulup, bununla boot edebilirsiniz. Boot esnasında "CD-ROM desteği ile başlat" seçeneğini seçin. Sonra önyükleme yapıp, MS-DOS' a düşecektir. Disketinizi taktıktan sonra, sırasıyla yazmanız gereken komutlar :
a: copy XXXXX.XXX c:\windows\system32
Yada imkan varsa harddiski söküp, başka bir bilgisayara takın. Disketteki dosyanızı bu şekilde kopyalayın.
dosya sistemi ntfs fat 32 olsa yapcaktım zaten ama o başka bilgisayarada takmayı düşündüm yanlız garantili açmak istemiyorum yani servise vermek istemiyorum. bide sata hardisk olduğu için başka bilgisayara takınca görmüyo galiba bunuda göze alamıyorum
"NTLDR hatası" diye forumda aratın ordak takip edilen yol olan Windows XP cd sinden kurtarma konsolunu açarak tamir etme metodunu sildiğiniz dosyalarada uygulayın probleminiz çözülecektir.