arkadaşlar dos modunda şifre koydum pc açılırken soruyor normal şifre koyunca pc kullanmayı bilen bir kişi bile kolaylıkla açıyor pc. o yüzden bende dos modunda koydum peki ben bunun şifresini unutursam ne olucak merak ettim.
1) dos modu dedğin nedir? 2) normal şifreyi nasıl aşıyorlar?
dos dediğim arkadaşım pc açılırken dos modunda şifre soruyor boot menüsü varya şifreyi ordan koydum.
ikinciside pc açılırken f8 e bas güvenli modda aç şifreyi kaldır bu kadar basit yani bilen birisi rahatlıkla yapar bunu
eğer bios şifreni unutursan anakarttan bios pilini çıkar 8 saniye kadar bekle geri tak şifre silinir.
sen pc açılırken F8 e bas. güvenli modda administrator hesabı ile aç. denetim masasından şifre koy. böylece diğerleri aynı yöntemi kullanamaz
hım peki kardeş ana karttan bios pilini çıkarınca tekrar takınca c de herhangibir bilgi silinmezmi
2 cisi laptopa koyarsam bios şifresini o zaman ne yapıcam unutursam yani onun anakarta yetişmek imkansız
Dostum eğer güvenli bi şifreleme istiyosan bunu kullan. Çalıştır>syskey.exe>günçelleştir>Başlama parolası>--parolayı gir>tmm.
Not: bu parola iptal edilemez. dikkatli ol.
quote:
Orjinalden alıntı: ocean
hım peki kardeş ana karttan bios pilini çıkarınca tekrar takınca c de herhangibir bilgi silinmezmi
2 cisi laptopa koyarsam bios şifresini o zaman ne yapıcam unutursam yani onun anakarta yetişmek imkansız
pili çıkarmak bios yazılımındaki kişiselleştirmeleri iptal eder. şifre gibi. c ye dokunmaz ve hdd ile alakalı değildir.