Şimdi Ara

dopamin detoksu yapan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
2.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yarindan itibaren başliyorum hocam gerçekten merak ediyorum çünkü bir beklentim olmadan yapacağım
  • O ne lan öyle diyet gibi
    Kardeş sınav senenizde böyle şeyler niye deniyonuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 31 bırakabileceksen yap

Orijinalden alıntı: Agopunkazı

31 bırakabileceksen yap

odtü tıp kazanma ihtimalim bile daha fazla

Arkadaşlar gene uyarıyorum sakın çocuk filan yapmayın insanoğlunun ırkının bitmesini sonu ermesini stiyorum artık nedeni ise işsizlik arttı buda demek tir ki canlı bombalar çoğalacak acılar çoğalacak zaten kıtlık geliyor gelcek İ iyi görmüyorum o yüzden gelecek Nesrin acı çekmememesi için tüm erkek ler kısırlaştırılmalı biran önce zaten çocukda gereksiz bişey hiç de sevmem yok mama al yok bey haydi ordan sen kimsinde sana bez ALAYIM sana bez alacağıma gier Club da disko da tekila vodka Redbull içerim kızlar la daha iyi
  • Uppala

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stresli olduğunuz dönemlerde falan zor. Sınav senesinde hic gerek yok eğer spor hayatınız varsa bence ise yarar ya da sıkıcı eğh bir hayat yasadigini hissetmeye basladiysan. Öte yandan irade arttırdıgını ve zinde hissettirdigini gordum.

• Bu da yeni akım oldu. Forumdaki tıpçıları bu konudaki değerli fikirlerini bizle paylaşmadıkları için kınıyorum. İngilizceniz varsa dr.andrew huberman'ın dopaminle ilgili videosunu izleyin.dopamine genel olarak bir davranışa yönelmemiz ve o davranış için kudurmamızla ilgili bir molekül. Toplam dopamininizi bir havuzdaki su olarak düşünün. Bu su seviyesi genetik olarak her insanda farklı. Ama bu seviyeyi bazı küçük taktiklerle etkilemek mümkün. Kısaca özetlemek gerekirse

1-Sabahları kalktığınızda en geç 1 saat içinde çıkın dışarı güneşe bakın. Gözlerinizi dikmeyin tabiki ama yüzünüzü güneşe 5 10 dakikalığına dönmeniz yeterli oluyormuş. Kapalı havalarda bu süre uzayabilir.
    2-haftada toplam 11 12 dakikayı geçmeyecek şekilde(günde 2 3 dakika) sabahları soğuk duş alın. Sabah olması önemli. Soğuk duştan kastedilen sudan çıkma isteği uyandıran ama güvenli şekilde kalabileceğin en uç nokta. Birden soğuk suya girip kalbinizi eline almayın ılıktan soğuga geçin. Başınızı suya sokmak zorunda değilsiniz. Boynunuzun altından itibaren yeterli. Dopamin seviyesini 3 saate kadar 2.5 katına çıkarıyormuş.
    3-yediğine dikkat edeceksin aga. Özellikle dopamin sentezinde kullanılan tirozin içeren besinler(hayvansal gıdalar, süt falan filan)

4-melatonin takviyesi kullanıyorsan bırak. Uyku düzenini ve dopamin seviyeni etkiliyor. Jet lag yaşadığın durumlarda kullanabilirsin.

5-akşam 10 la gece 4 arasında yüksek ışık olan ortamlarda bulunmayın. Gündüzden geceye doğru maruz kaldığınız ışığı azaltın. Gün batımında 5 10 dakika güneşin batışını izlemek yine dopamin seviyesi ve uyku kalitesi için çok önemliymiş

6-kafein alımı vücuttaki dopamin seviyesinde yüksek artışa sebep olmasa da dopamin reseptörlerinin hassasiyetini artırıyor. Uykudan 8 saat öncesine kadar tüketin.

Geldik işin çokomelli kısmına.
    Burası gülünç gelebilir ama ben demiyorum stanford üniversitesinde nörobiyoloji doçenti olan andrew hocam diyor.

Tıpkı şans oyunlarında olduğu gibi sisteme biraz tahmin edilemezlik biraz eylence katmak gerekiyor imiş.
    Yani bir şey başardığınızda bir hedefe ulaştığınızda bunu her seferinde kutlamayın. Söyleyince saçma geliyor evet ama random seçeceğiniz başarılarınızda kutlama yapmanız sizi bayır domuzu gibi bir sonraki hedefin rewardına motive ediyor. Kumar oynamak gibi düşünün.

Bir başka önemli nokta dopamin temel seviyesinin bir seviyeye kadar elinizde olduğu. Kendi kendinizi telkin etmeniz azımsanmayacak düzeyde etkili. Bu boş gaz mevzusu yalan değil yani.

Başka bir mühim nokta dopamin seviyenizi tavana vuran,iyi hissettiren, garibanın yüzünü güldüren etkinlikleri paket şeklinde yapmamak. Örneğin apotemi çözmeyi seviyorsun sevgili üni adayı dostum. Yanına en sevdiğin müziği açtın. Bir de yetmedi gün tabağını çektin. Bir yandan o muhteşem türev integralleri aldın bir yandan sana zevk veren,seni peak noktaya çıkaran bütün herşeyi paket halde yaptın.bu dopamin mereti dalga mantığıyla çalışıyormuş. Ne kadar yükselirsen bunun bir o kadar da inişi var. Kısaca sevdiğin ve dopaminini yükselten şeyleri toplu halde yapıp dopamin everesti oluşturmak yerine dopamin seviyeni daha küçük tepe ve çukurlar oluşturarak sürdürmen uzun vadede seni daha motive biri yapıyor. Bu peak noktasına çıkmanın başka bir yan etkisi de bir daha apotemi çözeceginde seviyeyi arşa çıkardığın için ve o an belki de aynı şartları sağlamayacağın için motivasyonun düşüyor.

Andrew hocam bir takım supplementler de önermiş velakin yurdumuz piyasasında mevcut olup olmadığını bilmediğim için eklemiyorum ayrıca burada supplement önermenin de medikal açıdan son derece yanlış olduğumun bilincindeyim. Bu yazıyı yalan yanlış notlarımdan çıkardım. Eksik ve tıbbi açıdan yanlış olan yerler illaki vardır. Affınıza sığınıyorum.
    Selam ve dua ile.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.