Şimdi Ara

dopamin detoksu yapan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
3
Favori
2.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yapan varsa tecrübelerini anlatabilir mi?

Arkadaşlar gene uyarıyorum sakın çocuk filan yapmayın insanoğlunun ırkının bitmesini sonu ermesini stiyorum artık nedeni ise işsizlik arttı buda demek tir ki canlı bombalar çoğalacak acılar çoğalacak zaten kıtlık geliyor gelcek İ iyi görmüyorum o yüzden gelecek Nesrin acı çekmememesi için tüm erkek ler kısırlaştırılmalı biran önce zaten çocukda gereksiz bişey hiç de sevmem yok mama al yok bey haydi ordan sen kimsinde sana bez ALAYIM sana bez alacağıma gier Club da disko da tekila vodka Redbull içerim kızlar la daha iyi
  • ivar hocamızında dediği gibi.

özet geçmek gerekirse hayatınızda sürekli olarak yaptığınız ve bundan kurtulmak istediğiniz ancak kurtulamadığınız ne varsa bir anda kurtuluyorsunuz.

örnek veriyorum sürekli instagrama giren birisiniz. her canınızın istediğinde açıyorsunuz 30dk ne var ne yok bakıyorsunuz yada youtube için aynısını yapıyorsunuz. 5dk bakayım diyip 5 saat takılıyorsunuz.

bu da zamanda sizin yapmanız gereken işleri ertelemenizi sağlıyor. mesela bugün tekrar yapıcaksınız ama tekrarı yapmıyım diyorsunuz gidip youtube da video izliyorsunuz.

bunu engellemek için sadece youtube u değil, tamamen neyden zevk alıyorsanız kesiyorsunuz. elbette illa böyle yapmak zorunda değilsiniz. sadece sosyal medyayı engelleyebilirsiniz. fakat burada dikkat etmeniz gereken bir olay var. o da bir şeyden kısıp diğer şeye yüklenmek. yani siz bir yandan sosyal medyayı engelleyip normalde yapmanız gereken işi yapmayıp hem sosyal medyaya hem de işinize ayırdığınız zamanı oyunlara ayırabilirsiniz. siz istemeseniz dahi beyniniz bunu sandığınızdan çok daha fazla isteyecek.

buna engel olabilirseniz, her şeyi kısmaktan kurtarabilirsiniz kendinizi.

benim sorunum fazla ciddi olduğu için ben hayatımda neyden zevk alıyorsam hepsini kıstım. aylardır mastürbasyon yapmıyorum, sosyal medyada takılmıyorum ve gram eksikliğini hissetmiyorum yada yapmadığımda canımın sıkıldığı bir zaman olmuyor.

tamamen ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum.

• o ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben her konuda bunu uyguladım. nofapten tutun soğuk duş almaya kadar.

2 hafta uyguladım ve yeterli oldu. bugün ne sosyal medya kullanıyorum ne de yapmam gerekenleri erteliyorum. elbette herkese göre değil o yüzden yapmadan önce 2 kez düşünün ve emin olun. eğer ilk günden bırakacaksanız hiç bulaşmayın.

• Uygulamayı düşünüyorum ama şu an zevk aldığım her şeyi bırakmak çok ciddi irade gerektiriyor. uykudan tutun akşam stres atmalık 1 2 saat oynadığınız oyuna kadar cinsel tatminden yediğin yiyeceğe kadar her şeyi 1 2 hafta bırakmak gerekiyor. (bazıları kitap okumayı müzik dinlemeyi vs. bile bırakın diyor) yapması kolay değil gibi gözüküyor ama denemek gerek bence 3 4 gün sabredersen gerisi gelicekmiş gibi duruyor.

Denesen bir şey kaybetmessin bence
  • hedef2021 kullanıcısına yanıt

hocam o 3-4 gün, 3-4 yıl gibi geliyor.

Sevdiğin şeylerden kendini bi süre alıkoyarak irade kasmaya çalışıyorsun

Daha Fazla Göster
  • Ivar Bjornson kullanıcısına yanıt
    Tam bana göreymiş o zaman. İşe yarıyorsa hemen başlamalıyım hocam
  • Silver Temren kullanıcısına yanıt

ivar hocamızında dediği gibi.

özet geçmek gerekirse hayatınızda sürekli olarak yaptığınız ve bundan kurtulmak istediğiniz ancak kurtulamadığınız ne varsa bir anda kurtuluyorsunuz.

örnek veriyorum sürekli instagrama giren birisiniz. her canınızın istediğinde açıyorsunuz 30dk ne var ne yok bakıyorsunuz yada youtube için aynısını yapıyorsunuz. 5dk bakayım diyip 5 saat takılıyorsunuz.

bu da zamanda sizin yapmanız gereken işleri ertelemenizi sağlıyor. mesela bugün tekrar yapıcaksınız ama tekrarı yapmıyım diyorsunuz gidip youtube da video izliyorsunuz.

bunu engellemek için sadece youtube u değil, tamamen neyden zevk alıyorsanız kesiyorsunuz. elbette illa böyle yapmak zorunda değilsiniz. sadece sosyal medyayı engelleyebilirsiniz. fakat burada dikkat etmeniz gereken bir olay var. o da bir şeyden kısıp diğer şeye yüklenmek. yani siz bir yandan sosyal medyayı engelleyip normalde yapmanız gereken işi yapmayıp hem sosyal medyaya hem de işinize ayırdığınız zamanı oyunlara ayırabilirsiniz. siz istemeseniz dahi beyniniz bunu sandığınızdan çok daha fazla isteyecek.

buna engel olabilirseniz, her şeyi kısmaktan kurtarabilirsiniz kendinizi.

benim sorunum fazla ciddi olduğu için ben hayatımda neyden zevk alıyorsam hepsini kıstım. aylardır mastürbasyon yapmıyorum, sosyal medyada takılmıyorum ve gram eksikliğini hissetmiyorum yada yapmadığımda canımın sıkıldığı bir zaman olmuyor.

tamamen ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum.

• Sağ olun hocam. YouTube'dan Beyhan Budak diye bir kanalda bu konuyla alakalı bir video buldum. Onu izleyeceğim. İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silver Temren -- 27 Ocak 2021; 2:19:20 >
  • güncel

Arkadaşlar gene uyarıyorum sakın çocuk filan yapmayın insanoğlunun ırkının bitmesini sonu ermesini stiyorum artık nedeni ise işsizlik arttı buda demek tir ki canlı bombalar çoğalacak acılar çoğalacak zaten kıtlık geliyor gelcek İ iyi görmüyorum o yüzden gelecek Nesrin acı çekmememesi için tüm erkek ler kısırlaştırılmalı biran önce zaten çocukda gereksiz bişey hiç de sevmem yok mama al yok bey haydi ordan sen kimsinde sana bez ALAYIM sana bez alacağıma gier Club da disko da tekila vodka Redbull içerim kızlar la daha iyi
  • Başarıyı tetikliyor. Kitap okumazdım. Okumaya başladım. Umarım devam eder böyle
  • Zevk veren her şeyi direk bıraktım.Sosyal medya abur cubur ve kafein öncelikli

evet sadece kahve değil,çay çikolata yeşil çay vs kafein içeren her şeyi bıraktım.

• Sınav senemde zevk aldığım şeyleri bırakamam
    Seneye artık
  • Hocam sigarayı bırakmamız gerekmiyorsa bende başlıyim

Hocam uzun süreli uygulanırsa evet saçma ancak 2 hafta gibi bir süre boyunca yapılırsa bence saçma değil. 2 haftadan daha uzun süre uygulamak bence gereksiz ama tabi bu insandan insana göre değişebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.