Şimdi Ara

DOOM (Çıktı!) [ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
7
Favori
14.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllar sonra parayı kıyıp aldığım efsanevi oyun. Oynanış efektler harika. Oynarken her seferinde geçmişe yolculukta cabası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quake ve Doom FPS oyunlarının atalarından sayılabilir bence. Quake'nin yeni versiyonu gelecek diye bir haber dolanıyordu bir ara etrafta ancak tam konu hakkında bilgim yok. Ayrıca Doom 2016'yı Doom 3'ten sonra alıp almama arasında kaldım. Çünkü Doom 3'te ki o gerilim ve korku atmosferi gitmiş yerini full eğlence önüne çıkanı vur, oradan buraya uç, koş olayları gelmiş. Oyun renklenmiş resmen bilemedim o yüzden.
  • Evet doom 3'teki korku ve gerilim yok. Ama yine de yer yer ürkütmeyi başarıyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman21 -- 18 Haziran 2016; 21:17:50 >
  • dkutluturk6 D kullanıcısına yanıt
    Doom un olayı hiç bir zaman korkutma ve gerilim olmadı, sadece 3.cü oyunda dediğiniz gibi tarz değiştirdi, fakat şimdi olması gerektiği gibi muhteşem bir şekilde özüne döndü, gerçek Doom budur
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkutluturk6

Quake ve Doom FPS oyunlarının atalarından sayılabilir bence. Quake'nin yeni versiyonu gelecek diye bir haber dolanıyordu bir ara etrafta ancak tam konu hakkında bilgim yok. Ayrıca Doom 2016'yı Doom 3'ten sonra alıp almama arasında kaldım. Çünkü Doom 3'te ki o gerilim ve korku atmosferi gitmiş yerini full eğlence önüne çıkanı vur, oradan buraya uç, koş olayları gelmiş. Oyun renklenmiş resmen bilemedim o yüzden.

Son Doom, serinin ilk 2 oyununun modernize edilmiş hâli.

Doom 1 ve 2'de de korku, gerilim ve hikaye yan tematik unsurlar olarak mevcuttu, özellikle de hikayenin oyundaki payı eser miktardaydı. Serinin asıl olayı, Gore ve Kill'em All konseptlerini içerecek bir aksiyon yapısı.

Doom 3'te tam tersine; korku ve gerilim unsurları ön plana çıktı, hikayenin oyundaki payı da arttı.

Bana kalırsa Doom serisinin asıl olayı da serinin 3. oyunu dışındaki oyunlardaki konsept, hatta birçok Doom-severin düşüncesi böyledir. :) Maalesef seriyi ya yaştan ya da yaşı yetse de oyun dünyasına olan ilgisinin geç başlayışından ötürü 3. oyundan itibaren tanıyanlar da çok, o yüzden son Doom'u 3. oyunun üstüne beğenmeyenler de çıkıyor.

• Doom 3 ilk çıktığı tarihte hatırladığım kadarıyla baya bir eleştirilmişti. Hatta sadece grafik olarak nitelendirenler bile olmuştu.

• Zevkler ve renkler tabiki tartışılmaz. Ama kendi kanımca keşke dönmeseydi o korku oyunu zirve değerindeydi.

Tabiki orjinali 1 ve 2'ydi Doom'un o zamanları da hatırlıyorum ve oynamıştım ancak Doom 3'ün diğerleri yanında yeri apayrıdır bence. Grafik olarak olsun, dediğim gibi atmosfer olsun, hikaye unsurları olsun. Gibi gibi....
  • Doom 3 zamanında yerin dibine sokulan oyun tabi yakın zamanda Half Life 2 ve Riddick oyunlarının çıkmasının da etkisi var. Oyun çoğunlukla sadece grafiklerden ibaretti. Korku, gerilim deniyor ama o korku hissi sadece ilk 1 saat kadar sürüyor çünkü oyunun korkutmak için kullandığı tek unsur bir anda fırlayan yaratıklardı ve o kadar çok tekrarlıyordu ki bir süre sonra alışıyor, bekliyordunuz zaten.
  • O zamanın korku oyunundan zaten daha fazla birşey beklenemezdi ki. Ani karşıya çıkmalar dışında 1-2 ses efekti ile de bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı o kadar. Ama bence her zaman Doom 3 iyi bir oyundu.
  • Oyunu %40 indirimde diye aldım, baktım direkt refund yaptım çok dandik boşuna paranızı heba etmeyin. Multiplayer mod veya snapmap modu olsun neye tıklasanız tıklayın sizi host yapıyor oda kurdum 5 dakika bekledim 1 kişi geldi o da 1 dakika bekleyip çıktı oyunun başlaması için en az 4 kişi olması gerekiyor. Yani 1 maç yapabilmek için bin türlü eziyet çekmeniz lazım paranızla rezil olmaktan başka birşey değil. Yol yakınken geri dönün derim.

edit: gidin beleşe sven coop oynayın bunun lobisinde bekleyeceğinize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeemmi -- 24 Haziran 2016; 22:08:15 >
  • Az önce oyunun demosunu oynadım. Sistem özellikleri :

Core i5 4460 @ 3.2 Ghz
    Asus R9 280 DCII TOP 3GB
    12 GB DDR3-1333 MHZ Ram
    1 TB 7200RPM Seagate HDD
    Samsung 850 evo 250gb
    Crimson 16.5.2

Ayarlar şu şekilde :

Oyun HDD'ye kurulu. Oyun yağ gibi aktı resmen. Hiçbir takılma , yavaşlama ya da akla gelebilecek performansla ilgili bir sorun yaşamadım. Sonraki görevlerde ne olur bilemiyorum. Ben tatmin oldum. Fiyatı düşerse alırım.

• 14 saat sonu oyunu bitirdim sonunda süperdi.. hele o UAC spokemanin konuşmaları adam daha iyi bir gelecek için iblisleri alıyoruz diyor sonra eğer bir iblis kontrolden çıkmışsa herkes gibi sakin olun diyor, la herkes ölmüş orada

multiye girdim şimdi fakat oyun bulamıyorum, ayrıca bunların bir filtre sistemi yok mu map seçmek falan... kendi lobbyimi oluşturmak değil de başkasınınkine girmek istiyorum. crysis 3 te bile oynamaya adam buluyorken bunda bulamamak...

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    evet saçma sapan multiplayer sistemi yapmışlar oynanış güzel ama alt yapı resmen rezalet . 1 tane insan bile bulmuyor
  • Şimdi oynadım baya onuda 10 levele kadar falan geldim, find a match diyince beklemek gerekiyor, o kendisi adam topluyor ve harita seçiyor. çok ilkel bir yöntem olmuş, kendimiz bir filtreleme sistemi ile adam seçemiyoruz ya da mevcut oyuna giremiyoruz falan... iyide season pass almamışım.
  • Bethesda farkındadır umarım durumun ve ben almadan düzeltmiş olurlar. Doom gibi bir oyunun multisini oynayan yoksa ben firmayı suçlarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam gibi deathmatch/free for all koymazlarsa geleceği nokta buydu. Bir de saçma sapan load out ve seviye atlama eklenince diğer oyunlardan farkı kalmadı. Ek olarak multi de çok ağır kalıyor oyun, single dan çok daha yavaş hissettiryor.

Biraz daha hızlandırsalar karakterleri ve düzgün bir deathmatch modu ile çıkmış olsalar gayet güzel piyasa kaymağı yiyeceklerdi. Ama şu an ki haliyele yaz sonun oynayan kalmaz. DLC ile deathmatch gelecek diyorlardı ama görünürde bir şey yok.
  • Beyler 1 saattir uğraşıyorum oyun grafik ayarları değişmiyor nedendir ?_
  • Beyler yokmu bilgisi olan?

• Az önce gelen güncelleme ile beraber Vulkan desteği geldi oyuna. Yağ gibi akan bir oyuna Vulkan desteğini getireceğine Fallout 4'le ilgilenseydin keşke Bethesda.
  • Vulkan dün geldi, çok kısa güncelleme geçeyim guru3dden okuduğum kadarıyla. AMD nin driverlarında ki opengl desteğinin nvidia ya göre kötü oluşundan AMD vulkan ile baya iyi fps artışı sağladı. Diğer taraftan nvidia vulkanda fark göremedi fakat nvidia dan driver desteği gelecek aynı zamanda zaten nvidia opengl konusunda iyiydi zaten o yüzden fark görülmemesi normal. Ama id tech ayrı olarak nvidia vulkan için bir güncelleme yayınlayacakmış artı olarak şu an diyorlarki 2GB nvidia karta sahip olanlar Vulkan açmasın, ve şu asenkron compute desteğide nvidia tarafında hala daha implement edilmemiş, kısacası nvidia kullananlar bir sonraki driver ve id tech güncellemesini beklemeli.

ben denedim, fark göremedim hatta input lag yaptı hemde baya fazla.

ayrı olarak, rtss vulkan desteklememekte, fps göstermyor, fps limit çalışmıyor. ama oyun içi vsync on yapınca triple buffer lı oluyor.

yine artı bir bilgi olarak, nvidia panelden triple buffer açınca ve oyundan vsync on yapınca, oyunu kırılmasız ve triple bufferlı oynayabiliyorsunuz zira nvidia paneldeki triple buffer seçeneği opengl için ve oyunda opengl kullanıyor fakat nedendirki son nvidia driverında doom için triple buffer seçeneğini kullanılamaz yapmışlar yani gri olmuş orası basılamaz falan.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.