Şimdi Ara

Doom 4 [Ana Konu]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doom 4 İd Software tarafından tasarlanaması planlanan 4. ana Doom oyunudur. Henüz yapımına yeni başlandığı için hakkında pek fazla bilgi mevcut değildir. Microsoft'a özel olarak hazırlanacaktır.[4]İd Software ana programcısı olan John Carmack tarafından grafiklerinin son seviyede olacağı amaçlandığı ve üstelik DX 9, DX 10, DX 11 teknolojilerinede destek verileceği ifade edilmiştir.

Yayımcı Bethesda Softworks
    Yapımcı İd Software
    Yazar Graham Joyce
    Seri Doom
    Oyun motoru : id Tech 5
    Platform(lar)
    PC
    PS3
    XBOX 360
    MAC[3]

Biçim(ler) Tek oyunculu
    Çok oyunculu

Sınıf(lar)ı Birinci şahıs nişancı

Oyun İle ilgili Resmi Bilgiler Şunlar :

En iyi sürüm PC platformunda...

2008 yılı yapılan Quakecon turnuvası sonucu John Carmack: Doom 4'ün Çok oyunculu bölümünün Doom 3'ten ve Quake 4'ten iyi olacağını ve görsel kalitenin en iyi PC platformunda olacağını açıkladı.

2008 yılı yapılan Quakecon turnuvası sonucu İd CEO su Todd Hollenshead ise: Klasik Doom elementleri olan silahlar, yaratıklar ve kanlar bol miktarda Doom 4 ile geri döneceğini açıkladı.

Doom 4, Doom 3'ün devamı değil....

İd CEO su Todd Hollenshead: Doom 4' ün senaryo konusu hakkında çalışmalar yaptıklarını ve Doom 4'ün yeni bir senaryo kalıbı oluşturacak kadar iyi senaryo olmasını istediklerini ve gelmiş geçmiş en iyi FPS oyunu olmasını istediğini belirtti.

İd Software'den Tim Willits ise senaryo ile ilgili olarak: Doom 4'ün Doom 3'ün devamı olmayacağını ve senaryo ile ilgili fazla bilgi veremeyeceğini belirtti. ( Doom 3, orijinal Doom'un id Tech 4 oyun motoru ile yeniden yapılandırılmış sürümüdür.

FPS türü oyunun atası kabul edilen Doom serisinin dördüncü ana oyununun senaryosunu dünyaca ünlü korku ve bilim korku roman yazarı Graham Joyce yazacak.[8]

Çalışmaları hızla ve gizlilik ile süren Doom 4 oyununun motion capture ekibi için Brad Hawkins aktör seçildi.
    Hawkins yeni oyun için "büyük bir savaş sonrası bir dünyada sivilller ve askerlerin aynı anda mücadelesini anlatıyor" diye konuştu.

DOOM 4, 3 DVD...

Doom 4'teki model alınacak aktör Brad Hawkins. ( Böylelikle Doom 4'deki karakter bu kişiye benzer olacak. )

Temmuz 2009 tarihli Gameinformer dergisine John Carmack: Doom 4'ün 3 DVD olarak hazırlanacağını ve PS3 platformunda Blu-rayın tercih edileceğini yazdırdı.
    Detaylı Bilgi 2010'da

2009 yılı yapılan Quakecon turnuvası sonucu Doom 4 ile ilgili detay gösterilmedi, ancak İd CEO su Todd Hollenshead: Doom 4 ile ilgili detayları 2010 yılı yapılacak olan Quakecon turnuvası sonucu, Quakecon fuarında verebileceklerini ve verilen detayların oyuncuyu Doom 4'e ısındıracağını belirtti.
    İd CEO su Todd Hollenshead Doom 4'ü göstermemelerinin sebebini ise: Doom 4'ün görsel kalitesini henüz umdukları görsel kaliteye yükseltememelerini iddia etti.

Bu kez Doom 4ten uyarlanacak olan, 2. Doom Filmi

İd CEO su Todd Hollenshead: Doom serisine uyarlanacak yeni bir film yapmayı tasarladıklarını ifade etti. İd Software filmin yapımı için 2.kez Universal firması ile anlaştı. Film sonradan çıkması planlanan Doom 4'ten uyarlanacak. Filminde Doom 4 kadar etkileyici olması amaçlanıyor.

Doom 4 bir sistem katili [değiştir]
    Yapımı devam eden Rage oyunundan bir görsel kalite. Doom 4'ün görsel kalitesi bu görüntüden bile daha iyi olacak.
    Doom 4’ün en iyi FPS olmasını amaçlayan rapor. ( Kırmızı çizgili okun üstünde olan metinde belirtilmiş. )

İd dinamosu John Carmack; Doom 4 oyununun görsel kalitesinin Rage'den çok daha detaylı olacağını belirtti ve "bu detay farkının seviyesi Doom 4'ü farklı bir oyun motorundan yapılmış gibi gösterecek" diye de ilave etti. ( Rage, Doom 4 gibi; İd Software tarafından yapımına başlanan ve id Tech 5 oyun motoru kullanılan bir oyundur.

Doom 4 ile Rage arasındaki detay ve görsel kalite farkı yüzünden aynı makinede; Rage 60 FPS olarak çalışabilirken, Doom 4 sadece 30 FPS olarak çalışabilecek. Bu durumdan dolayı Doom 4'ün sistem gereksinimleri son seviyede ağır olacak. Bir çok PC Doom 4'ü çalıştıramayacak. Yani Doom 4 bir sistem katili...

Doom 4 üzerinde gizlilik ile çalışmalarını yürüten İd in bu oyunu geliştirme kadrolarında çok önemli isimler var; Michael Dickheiser. ( Bu kişi FBI, CIA, ABD ordusu ve NASA ile birlikte projeler yürütmüş üst düzey bir bilim adamı ve Doom 4'ün baş programcısıdır. )
    Tüm bu emekler tek bir amaçlar için harcanıyor: Gelmiş - geçmiş tüm zamanların en iyi FPS oyununu ortaya çıkarmak!
    Doom 4 hakkındaki ilk görüntüler 2010 yılı yapılacak olan Quakecon fuarında beklenmektedir.

Yapılış Amaçları:

Asıl amaç→ Tarihteki gelmiş - geçmiş en iyi FPS oyununu ortaya çıkarmak.
    Uçuk bir sistem isteyen bir FPS oyunu ortaya çıkarmak
    id Tech 5 oyun motorunun detaylı görsel kalitesini en iyi şekilde oyunculara sunup yeni bir görsel kalite devrimi oluşturmak.
    Eğlenceli bir çok oyunculu mod hazırlayarak Doom serilerinin popülerliğini yükseltmek.
    Oluşturulması hedef olan güzel analiz - yapay zekâ ile sonraki çıkacak FPS oyunlarının analiz - yapay zekâlarına temel örnek olmak..
    Yazım aşamasında olan senaryosu ile sonraki oyunlara örnek de olabilecek yeni bir senaryo kalıbı oluşturmak.
    Önceki diğer FPS oyunlarında hiç görülmeyen yeni bir ortam atmosferi kalıbı oluşturmak.
    Deneyimli, özellikli ve yaptıkları ile isim yapmış kişilerin bu oyuna katkıda bulunmasını sağlayarak ( Örneğin→ Graham Joyce, Michael Dickheiser gibi... ) oyunculara; Doom 4'ün diğer Doom oyunlarına benzemeyeceğini düşündürüp, oyuncuların Doom 4 çıkana kadar Doom 4'e farklı bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamak. ( Böylece Doom 4'ün satış rakamı ve Doom 4'e karşı ön yargının da ekli olduğu eleştrisel bakış açıları değişime uğrayacak. )
    Birçok platformda mevcut sürümü ( PC - XBOX 360 ve diğerleri... ) olan ve her platformdaki sürümü yüksek puanlar alabilecek kadar iyi hazırlanmış olan bir FPS oyunu oluşturmak.[24]
    Birçok ve en çok sayıda teknoloji desteği olan bir FPS oyunu oluşturmak.
    Sonuç olarak→İd Software'yi en iyi oyun - yazılım firmasına çevirip bütçesini iyi bir rakam farkı ile yükseltmek, saygınlığını ve popülerliğini arttırmak.

Fps'nin atasından beklentileriniz neler efenim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 23 Ocak 2012; 22:28:26 >

QuakeCon 2012'nin ne zaman düzenleneceği açıklandı. Her yıl yalnızca Zenimax çatısı altındaki firmaların toplanarak oluşturduğu etkinlikte Bethesda, id Software ve diğer Zenimax stüdyolarının en yeni duyurularını görme şansını bu sene 2-5 Ağustos tarihlerinde göreceğiz.. Hepsi bununla bitmiyor tabii ki. Çeşitli üreticiler en yeni donanım ve yazılımlarını bu fuarda yapacaklar.

Geleneksel LAN partileri de QuakeCon'un can damarını oluşturacak. Kim bilir, uzun zamandır beklediğimiz Doom 4 duyurusu bu fuara nasiptir belki de. Yeni bir Quake'e de kimse hayır demez ayrıca.

QuakeCon 2012 ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buradaki linke tıklayabilirsiniz.

• Doom serisini oynamak bi türlü nasip olmadı nedense.
  • Doom 1'i çok keyif alarak bitirdim Doom 2 daha güzeldi Doom 3 zor ve korkunçtu.Tahminim Doom 4 yeni neslin çıkış oyunlarından olacak yoksabu zamana kadar Carmack QuakeCon'da en azından bir görsel yayınlardı.

Orijinalden alıntı: Campo

Doom 1'i çok keyif alarak bitirdim Doom 2 daha güzeldi Doom 3 zor ve korkunçtu.Tahminim Doom 4 yeni neslin çıkış oyunlarından olacak yoksabu zamana kadar Carmack QuakeCon'da en azından bir görsel yayınlardı.

Benim tahminlerime göre John Carmack Quakecon 2012'de Doom 4'ü artık gösterebilir.Çünkü artık Rage'in yapımı bitti çıkışınıda yaptı.Artık sıra Doom 4'e geldi.Çıkış tarihi 2013 ağustos diye düşünüyorum.Ama çıktığı zaman bomba olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 5 Şubat 2012; 18:34:45 >

Orijinalden alıntı: Tfn123

quote:

Doom 1'i çok keyif alarak bitirdim Doom 2 daha güzeldi Doom 3 zor ve korkunçtu.Tahminim Doom 4 yeni neslin çıkış oyunlarından olacak yoksabu zamana kadar Carmack QuakeCon'da en azından bir görsel yayınlardı.

Benim tahminlerime göre John Carmack Quakecon 2012'de Doom 4'ü artık gösterebilir.Çünkü artık Rage'in yapımı bitti çıkışınıda yaptı.Artık sıra Doom 4'e geldi.Çıkış tarihi 2013 ağustos diye düşünüyorum.Ama çıktığı zaman bomba olacaktır.

En büyük korkum Carmack Doom 4'ü bazı raportajlarında çok övüyor Rage çok güzel bir oyundu ama benim beklentim Doom ve Wolfenstein gibi Fps türünün atalarını yaratan Carmack'tan çok daha yüksekti.Neyse Doom 4 tabiki bomba etkisi yaratacak dünyada geçecek diyenler bile var.Çıkınca gene yüksek sistemler istiyecek ve Doom için yeni ekran kartları yapacaklar buna şüphem yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Borderlands 3 (2019) [PC ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Hitman 4 | PS ANA KONU
    8 ay önce açıldı
    Max Payne 3 (2012) [ANA KONU]
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

En büyük korkum Carmack Doom 4'ü bazı raportajlarında çok övüyor Rage çok güzel bir oyundu ama benim beklentim Doom ve Wolfenstein gibi Fps türünün atalarını yaratan Carmack'tan çok daha yüksekti.Neyse Doom 4 tabiki bomba etkisi yaratacak dünyada geçecek diyenler bile var.Çıkınca gene yüksek sistemler istiyecek ve Doom için yeni ekran kartları yapacaklar buna şüphem yok.

Carmack'in zaten ilk tecrübesiydi Rage.Koridor oyunundan ziyade firmanın ilk açık alan oyunuydu.İd Software'in Rage deki hataları kesinlikle ve kesinlikle Doom 4'e yapmaz.Yani onlar asıl oyununlarına geri döndüler.Şimdi Rage takımı Doom 4'e yardım ediyor.Benim beklentim oyunun Dünyada geçmesi.Karanlık ve koridordan dönüp aksiyon oyunu yapmasıdır.Yani Doom 2'in bir nevi Remake'i olacaktır.

• quote:

QuakeCon 2012'nin Tarihi Açıklandı!

QuakeCon 2012'nin ne zaman düzenleneceği açıklandı. Her yıl yalnızca Zenimax çatısı altındaki firmaların toplanarak oluşturduğu etkinlikte Bethesda, id Software ve diğer Zenimax stüdyolarının en yeni duyurularını görme şansını bu sene 2-5 Ağustos tarihlerinde göreceğiz.. Hepsi bununla bitmiyor tabii ki. Çeşitli üreticiler en yeni donanım ve yazılımlarını bu fuarda yapacaklar.

Geleneksel LAN partileri de QuakeCon'un can damarını oluşturacak. Kim bilir, uzun zamandır beklediğimiz Doom 4 duyurusu bu fuara nasiptir belki de. Yeni bir Quake'e de kimse hayır demez ayrıca.

QuakeCon 2012 ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buradaki linke tıklayabilirsiniz.

Artık ümitsizim yeni bir Doom göremeyeceğiz.İD kesin araya başka bir oyun sokacak(Quake 4)olabilir ama Doom'u duyurmaz böyle bir şey olacak olsaydı kesinlikle bir ekran görüntüsü veya bir bilgi sızdırılırdı am şuana kadarki tek haber Doom 4 iptal mi edildi?Haberiydi fanların beklentisi çok yüksek herhalde Türkiye'deki en büyük fan'ı Mahmet Saral'dır.Altaki linklere bakmanı öneririm.Beklentiler çok büyük.

http://www.merlininkazani.com/Doom_4-oyun_haber-43891p1.html

http://www.merlininkazani.com/Genel_konular-oyun_haber-38971p1.html

http://www.merlininkazani.com/Doom_4-oyun_haber-26661p1.html

Birde şöyle bir haber var.

http://www.merlininkazani.com/Doom_4-oyun_haber-47269p1.html

Bu aralar İD Software işçi çıkartıyor zaten ve Romero olmadan Doom eksik olur keşke takıma geri gelse.

Dur Carmack Raportajıda var.

http://www.merlininkazani.com/John_Carmack__Roportaj-oyun_roportaj-43890p1.html Doom 4 hakkında küçük bilgiler vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter Hartwell White -- 7 Şubat 2012; 18:29:49 >

• quote:

quote:

Artık ümitsizim yeni bir Doom göremeyeceğiz.İD kesin araya başka bir oyun sokacak(Quake 4)olabilir ama Doom'u duyurmaz böyle bir şey olacak olsaydı kesinlikle bir ekran görüntüsü veya bir bilgi sızdırılırdı am şuana kadarki tek haber Doom 4 iptal mi edildi?Haberiydi fanların beklentisi çok yüksek herhalde Türkiye'deki en büyük fan'ı Mahmet Saral'dır.Altaki linklere bakmanı öneririm.Beklentiler çok büyük.

Bu aralar İD Software işçi çıkartıyor zaten ve Romero olmadan Doom eksik olur keşke takıma geri gelse.

http://www.merlininkazani.com/John_Carmack__Roportaj-oyun_roportaj-43890p1.html Doom 4 hakkında küçük bilgiler vermiş.

Hepsinden haberim var dostum.Quake 4 zaten çıktı.Yeni bir Quake oyunu derken 5. oyundan bahsediliyor.Doom 4 2008 den beri geliştiriliyor.Bi ara Doom 4 iptal edildi diye haberler ortaya atılmıştı.Ama bu haber yalanlandı.Şuan Doom 4 Rage ekibi ile tam gaz geliştirmeye devam ediyor.Bu yaz Ağustos Ayında QuakeCon 2012'de kesinlikle yeni Doom oyunu ile ilgili Ekran görüntüleri ve Videosu görünecektir.4 senedir gösterilmedi neden çünkü onların Daha çok Rage oyunu ön plandaydı.Şimdi piyasaya sürüldü.Artık tek oyun kaldı Onuda bu yaz göreceğiz.

Not:Evet Ben Mahmut Saralıda tanıyorum

• quote:

quote:

quote:

Hepsinden haberim var dostum.Quake 4 zaten çıktı.Yeni bir Quake oyunu derken 5. oyundan bahsediliyor.Doom 4 2008 den beri geliştiriliyor.Bi ara Doom 4 iptal edildi diye haberler ortaya atılmıştı.Ama bu haber yalanlandı.Şuan Doom 4 Rage ekibi ile tam gaz geliştirmeye devam ediyor.Bu yaz Ağustos Ayında QuakeCon 2012'de kesinlikle yeni Doom oyunu ile ilgili Ekran görüntüleri ve Videosu görünecektir.4 senedir gösterilmedi neden çünkü onların Daha çok Rage oyunu ön plandaydı.Şimdi piyasaya sürüldü.Artık tek oyun kaldı Onuda bu yaz göreceğiz.

Not:Evet Ben Mahmut Saralıda tanıyorum

Hadi bakalım inşallah diyelim o zaman bir ekran görüntüsüne bile razıyım.Ama abi Rage'den iyi grafik nasıl olur ya

• Bende çok merak ediyorum.Rage'den 3 katı daha iyi grafikler olduğunu düşünsene. Rage İd Tech 5 grafik motorunu kullanmıştı.Doom 4 de aynı motoru kullanıcak.Ama Doom 4 sanki yeni bir Grafik motoru kullanıyormuş gibi gösterecek..Sanırım Oyun Tarihinin En Mükemmel Grafikleri Doom 4 de olacak. Merakla bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn123 -- 7 Şubat 2012; 18:56:47 >
  • Yeni nesile çıkma ihtimalide kuvvetleniyordu oazamn ama 2008'den beri geliştirilien bir oyun artık sunum için hazır demektir herhalde ben şu dünya iki oyun serisine taparım biri Resident Evil serisi 2.si Doom serisidir.

Orijinalden alıntı: Şizofrenik Sancılar

Doom serisini oynamak bi türlü nasip olmadı nedense.

aynen ya

Oynayın oynayın iyidir.Ben mesela Abartmıyorum Doom 3'ü 20 kez bitirdim.1-2 oyunları 5 den fazla bitirdim.

Dom 1'i 9 defa bitirdim Doom 2'yi 2 defa bitirdim Doom 3 çok uzun olduğu için 1 defa bitirdim.Bence en güzeli ve zevklisi 1.cisidir.
  • RAGE kesinlikle kaliteli bir oyundu ama yukarida bir arkadaşın dediği gibi hem CARMACK hemde tüm İD ekibi adına oyun tarzı olarak çok yeni bir yaklaşımdı. Ayrıca İD TECH 5 denen canavarın da ilk oyunu. Tüm bunların ışığında DOOM markasının anlam ve büyüklüğü yıllarca teknolojiye FPS lere önderlik etmiş olması ve son Doom oyunu olan DOOM 3 ün şu anda hala içinde olduğumuz yeni nesil görsellerin ilk habercisi dinamik ışıklandırma ve gölgelendirme de çığır açan standartları koyan bir oyun olması yeni neslin başlatıcısı olması gibi niteliklerini göz önünde bulundurursak DOOM 4 ün muhteşem bir şekilde geri dönmesi bence neredeyse kaçınılmazdır !

En sevdiğim Doom oyunlarından olan DOOM 2 Hell on Earth konseptinde olması ise inanılmaz güzellikte ve büyüklükte, ihtişamlı bol aksiyonlu ve kanlı, büyük ölçekli bir oyunun geldiğinin işaretidir benim için.

Yaratıcılık özürlü şapsal AMARIGAN askeri ortadoğu da, orda burda her yerde kafasında ki oyunlardan, RUS ayrılıkçı milliyetçilerinden, ha patladı ha patlayacak NUKE lerden, kafada FOLLOW yazan mal karakterleri izlemekten çok daha sağlam Gunplay' i gerçek FPS shooter vasıfları, tok silahları ve vuruş hisleri ile, en iyi görsellerle ve tatmin edici inandırıcı bir senaryo ile gelip (yanında 2004 te yaptığı gibi Half Life 3 ' ü de alıp gelse toptan kurtuluruz bu yeni moda FPS lerden, bıktırdı artık çünkü) bizi şu yeni EMO FPS lerden kurtarsın artık CARMACK ekibiyle birlikte DOOM 4 ile. ! RAGE geleceğe güzel bir izlenim bıraktı bende bu konuda. Hala da Modern Warfare e falan 10 kere tercih ederim.

Çok sorunlu olmasına rağmen üşenmedim çözdüm dertlerini , default olarak konsol dokuları olan 4K ile gelen doku kalitesini 8K yaptım, sağlam config ayarları ile görsel kalitesini arttırdım ve oyun en yüksek ayarlarda bile 1920-1200 de GTX 470 ile sabit olarak 1 FPS bile düşmeden MUHTEŞEM görseller ile 60 FPS de aktı. Tüm ayarlara rağmen bazı dokuları değiştiremiyorsunuz ve sırıtıyor ama oyunun ilk halinden bariz çok daha iyi oluyor 8K dokular ile RAGE. O görselliği 60 FPS stabil ultra ayarlarda 1920 ye 1200 de verecek bir tane oyun yok.

Ayrıca çok rahat söylüyorum bunu ve FROST BİTE 2 den daha sağlam daha potansiyelli bir motordur İD TECH 5...

Ve CARMACK defalarca DOOM 4 ün RAGE den o kadar daha yüksek kaliteli görsellerle geleceğini ki resmen yeni bir motor sanacağımızı söyledi...

Ben bu sene DOOM 4 ü Quake Con da göreceğimizi düşünüyorum. Aynı şekilde Unreal Engine 4 te bu sene bizi muhtemel dumurlara gark edecektir.

• ...Microsoft'a özel olarak hazırlanacaktır.[4]İd Software ana programcısı olan John Carmack tarafından grafiklerinin son seviyede olacağı amaçlandığı ve üstelik DX 9, DX 10, DX 11 teknolojilerinede destek verileceği ifade edilmiştir...

Bir dakika eğer bunlar doğruysa bu İD tarihinde bir ilk demektir, ve sanırım bu oyun Windows 8 için hazırlanıyor... Open gl tabanlı İD TECH 5 arkasına Microsoft un desteğini ve DX 9,10,11 kütüphanesinin yeteneklerini de alırsa resmen çağ kapatır yeni çağ açar görsellikte !

Eğer gerçekten sağlam bir Microsoft desteği ve iddiası da varsa DOOM 4 projesinde (CRYSİS te vardı,İNTEL ve NVİDİA ile birlikte benim bildiğim) yeni görsel zirveyi standartları koyar, çizgiyi çeker DOOM 4. Daha önce İD bunu sayısız kere yaptı...

Acayip bir heyecanla bekliyorum Quake Con u ya. İD TECH 5'ın renderladığı efsane DOOM yaratıklarının yeni versiyonlarını, bir stil ikonu olan BARON OF HELL leri görmeyi !

Of yaa, len benim GTX 590 ultra oynatır mı akıcı halde DOOM 4' ü acaba ? Sanmıyorum ya...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.