arkadaşlar bana bir çözüm bulun. Ev ankarada dublex. Alt katta salon mutfak ve koridor yanıyor iki oda yanmiyor. Üst katta bir oda ve banyo yanıyor. Arkadaşlar kombiyi ne kadar yakarsam yakayım evi ısıtamiyorum. Peteklere el degmiyor. Aylık 400 tl den fazla gaz yaktım. Ayrıca salonda üflemeli elektrikli isitici da kullanıyorum 180 fatura geldi. Dün gaz bitmişti almaya usendim eve geldim ama psikolojik midir nedir kombi hiç yanmamasina rağmen evin sıcaklığında pek fark yoktu. Bugün kombiyi 90 dereceden 50 dereceye düşürdum bakalım fark edecek mi. Alt kat boş ev kuzey cephe ve dublex evi bir türlü ısıtamiyorum. Salona klima taksam güzel mi olur. Bana bir fikir verecek var mi. Salon 50 m2 18 20 btu invertör eksi 10 derecede çalışabilen 1500 tl civarı hangi klimayı almalıyım
Kapalı peteklerinizi hemen açın, tüm petekler sonuna kadar açık olsun. Zaten alt katınız boş ve eviniz kuzey cephe olduğu için ısı ihtiyacınız artmış durumda, petek kapatarak kendinize tuzak kurmayın. Yanmayan oda diğer alanlardan ısı çeker, ne tasarruf ne ısınma, hiçbir getirisi olmaz. Kombinizi kesintisiz 50-55C veya ihtiyaca göre ayarlayarak yakın, ama gece bile yansın. Tekrar olacak ama kullanmasanız bile tüm odaların peteklerini sonuna kadar açın...Önce ısının sonra gerekirse biraz kısarsınız, asla kapatmazsınız...
eyvallah güzel kardeşim zahmet edip yazdığın için teşekkür ederim. Klima alsam ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz. Alıp almama ve şu klimayı al noktasında ne dersiniz
Önce dediğim işlemleri yapıp sonucuna bakalım. Tüm peteklerin ısıl kapasitesi yeterli gelirse (ki peteklerin gerektiği kadar konulmuş olması beklenir) ısınma sağlanır. Belki kombiyi 55C veya biraz daha yüksekte kullanmanız gerekir, ama maksimum derecelere çıkmazsınız. Karasal iklimde klima ile ısınma, eşdeğer koşullarda doğalgazdan daha pahalıya gelir. Gerekirse petek ekletin ama yine DG ile ısının...
valla güzel kardeşim nedense ne kadar çok açarsam o kadar soğuk oluyor. Dediğini yapıp kullanmadığım 3 odayı da açacağım. Yine de faydası olacağını düşünmüyorum. En azından salon için klima düşünüyorum
Arkadaşım, Alt katta oturan olsaydı ve evini ısıtsaydı sana da katkısı olurdu değil mi... Aynı şekilde farzet ki ısıtmadığın odalar komşuna ait ve komşun bu odaları ısıtmaya başladı...
quote:
Orijinalden alıntı: memint
Önce dediğim işlemleri yapıp sonucuna bakalım. Tüm peteklerin ısıl kapasitesi yeterli gelirse (ki peteklerin gerektiği kadar konulmuş olması beklenir) ısınma sağlanır. Belki kombiyi 55C veya biraz daha yüksekte kullanmanız gerekir, ama maksimum derecelere çıkmazsınız. Karasal iklimde klima ile ısınma, eşdeğer koşullarda doğalgazdan daha pahalıya gelir. Gerekirse petek ekletin ama yine DG ile ısının...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme