Bildirim
Dönemlerinin En Guclu Konsollari
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Mega drive snes den hizlidir xbox 360 ram kapasitesi ve cozunurluk destegi ile ps3 den iyidir oyunlarin cogu 1080p oynanir ps3 her firsatta 720p ye dusurur xbox one slim ps4. Pro ya gore daha iyidir.pro 4k yi filmlerde daha cok verir xbox one da bu destek oyunlarda da vardir...
Simdi biliyorum playstation ve snesciler itiraz edecek yok ya filan...
Ilk sari isik vakasinda isinmayi azaltmak icin playstation muhendisleri bunu oyunlarin cozunurlugunu 720p ye dusurerek yaptilar tabii 1080p oyunlarda var ancak bunlar yuksek grafikli oyunlar degil cogunlukla
Xbox 360 da revizyon grafik cipi ve cpu uretim teknolojisini gelistirmekle olmustu
Tabii ps3 un de xbox 360 a gore artilari var ozel grafik efektleri keskin bluray goruntusu ram i azdir ama daha hizlidir xbox 360 in oyunlari daha az yer kaplar ki bana gore kazanan xbox 360 yuksek cozunurluk herseydir.
Snes megadrive a gore hiz acigini ozel ciplerle kapatiyordu...ok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Mart 2017; 17:34:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
xbox one slim 4k game destegi yok yeni modeki cıkacak sonbaharda..orjial xbox zamanında cıkan en güclü konsol -
Fikirler degisik gercekler tektir.yukseltmeden bahsediyoruz tam 4k oyun icin yol uzun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Mart 2017; 19:47:32 >
Ok
Ps4 pro su anin en guclu konsolu xbox one slim falan onun duzeyinde degil . Xbox scorpio ve ps5 cikana kadar ps4 pro en guclu konsol . Ama 4k oyun icin 4k tv lazim konsola o da masraf masraf ...
Genesis'in islemcisi daha hizli olsa da snesin rami daha fazla ve renk paleti daha genisti . Ram+renk>Hız . Snes neo geo'dan sonra doneminin en iyi konsoludur .
X360 pc tabanli bir konsoldur ps3 cell tabanli . X360 a oyun yapmak bebek isiyken ps3 e yapmak = kanserdi . Ama cell mimarisinin gercek gucunu gordugumuz oyunlarda mevcut . Cell mimarisi daha iyi olsa da oyun yapmak cok zordu .
Size gore yuksek cozunurluk herseyse ve konsolun gucunu belirliyorsa hadi eyw .
Sana gore....neo geo hangi konsoldan bahsettin snes le birlikte o anlasilmadi...mvs ise o bir konsol degil aes ise aes cok luks bir konsol ve snes le arasinda zaman farki var.
Ve...konsolun gucunu cozunurluk belirlemez cozunurluk konsolun gucu nun bir sonucudur..battlefield 3 ve 4 u ps3 de oyna bir de xbox 360 da farki gor.
Aes 1991 Snes de 1991 ne yil farki ? Luks ve cok pahaliydi orasi dogru . Fiyati daha ucuz olsa bugun snes duzeyinde efsane bir konsol olabilirdi .
Ps3 un cell mimarisi daha yeni ve daha ustun x360dan . Anlayin sunu . X360 pc tabanli oldugu icin ps3 ile.ortak olan oyunlari daha iyi grafikli gibi geliyordu cunku ps3 e cok zordu . Ps3 un gercek gucu exclusive oyunlarda saklidir . 1 sene fark var aralarinda ps3 daha modern bir konsoldur .
Burasi japonya degil o zaman farki..japonya da 91 de cikan sey buraya 91 de gelmiyor bu ulkede aes gormus bir insan sayisi iki elin parmagini zor gecer ayrica bir tek kasedinin fiyati bir konsol fiyati bir aes bu ulkeye girdiyse hangi senede hangi bahane ile girdi o da belli degil..almancilar sayesinde snes bu ulkeye ciktiktan kisa sure sonra girdi o zaman farki tekrar yaziyorum yil farki demiyorum zaman farki var ulasma zamani sen ben bir cok insan dahil eline bir aes aldi mi aldiysa ne zaman nasip oldu allah bilir.ps3 te de yil farki degil revizyon farki yazdim xbox 360 in ilk islemcisi ile sonradan cikan islemci mimarileri arasinda daglar kadar fark var cell diyorsun o cell tum yeteneklerini kisildigi icin bir cok yetenegini gosteremiyordu ben iki konsolu da yillarca kullandim bence xbox 360 bitti.. sen ps3 ile devam edebilirsin evet bazi oyunlarin ps3 te ozel oldugu bir gercek ancak 1080p olayi cok seyi degistiriyor ps3 ps3 e ozel oyunlar icin ozel sadece.snes. cikis tarihi japonyada kasim 1990 avrupa da nisan 1992 arada bir bucuk yil var..playstation 1 de cikisindan ikibucuk yil sonra bu ulkeye girdi bu zaman farki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Mart 2017; 22:0:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bizim ulkemizi baz almamistim . Zaten bu ulke direk nesten ps1 e gecti . Arasi yok . 16 bit devri yok denecek kadar az surdu turkiyede . 8bitten 32 bite gecis yasandi .
16 bit vardi o kadar mega drive snes ve kasetlerini kim tuketti o halde ayrica aes konsoldan ziyade mvs kasetlerini tv de oynatmaya yarayan kendi bios una sahip gereksiz derecede pahali bir aletti o kadar neo geo cd de oyle dunya nin en uzun cd den yukleme suresine sahip cihaziydi neo geo nun konsol cihazlari fiyatlarini hak etmiyordu ancak pahali satilmalarinin nedeni vardi snk pahali arcade cihazlar ureten bir firmaydi eger bu konsollari ve oyunlarini ucuza piyasaya surselerdi arcade cihazlarinin satislarini birden dibe vurdururdu snk bunu goze alamazdi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 13 Mart 2017; 22:35:5 >
Neo Geo 12 mhz islemcisiyle hayvan gibi bir konsoldu (donemi icin) . Kasetleri gereksiz pahali evet ama elit kesimin aldigi konsol snknin ekonomi stratejisi kâr amaci vs .... onlara bisi diyemem . Neo Geo CD koleksiyon yaparsam kesinlikle alacagim bir konsoldur . Zaten arcade makine ureten bir marka kotu home konsol da uretmez .
SNES Turkiyede fazla yoktu nadirdi . Snes'in fazla satilmadigi birkac ulkeden biridir heralde Turkiye . 16 bit devrini Genesis yasatti Turkiyeye .
Snes turkiyede yeterince var gittigim bir koyde bile vardi kolleksiyoncularda yeterince mevcut ancak satani pek yok degerini bilmeyenlerin evlerinde bir koseye atilmis snes de cok aes in gucu kasetlerinin ram lerinde idi islemcisi mega drive ile ayni islemci motorola 68000 neo geo cd cok uzun yukleme sureleri yuzunden kullanisli bir cihaz degil.
Türkiye'deki konsol kullanımı şu şekilde ilerledi:
- NES
- PS1
- PS2
- PS3 / X360 / PSP
Boş Geçen ve Kullanılmayan Konsollar:
Saturn, Dreamcast, Nintendo 64, SNES, Mega Drive, Master System, VITA, Gamecube, Wii U, Xbox.
Az Kullanılan Konsollar
DS, Wii, Gameboy, GBC, GBA, XONE, 3DS.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 14 Mart 2017; 11:6:16 > -
Kullanilmayan ve az kullanilan listende ciddi isen cok vahim.
quote:
Orijinalden alıntı: pspsexer
Kullanilmayan ve az kullanilan listende ciddi isen cok vahim.
Ne yanlış mesela? Örnek ver. Çok fazla ezbere konuşuyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 14 Mart 2017; 10:45:1 > -
quote:
Orijinalden alıntı: pspsexer
Mega drive snes den hizlidir xbox 360 ram kapasitesi ve cozunurluk destegi ile ps3 den iyidir oyunlarin cogu 1080p oynanir ps3 her firsatta 720p ye dusurur xbox one slim ps4. Pro ya gore daha iyidir.pro 4k yi filmlerde daha cok verir xbox one da bu destek oyunlarda da vardir...
Simdi biliyorum playstation ve snesciler itiraz edecek yok ya filan...
Ilk sari isik vakasinda isinmayi azaltmak icin playstation muhendisleri bunu oyunlarin cozunurlugunu 720p ye dusurerek yaptilar tabii 1080p oyunlarda var ancak bunlar yuksek grafikli oyunlar degil cogunlukla
Xbox 360 da revizyon grafik cipi ve cpu uretim teknolojisini gelistirmekle olmustu
Tabii ps3 un de xbox 360 a gore artilari var ozel grafik efektleri keskin bluray goruntusu ram i azdir ama daha hizlidir xbox 360 in oyunlari daha az yer kaplar ki bana gore kazanan xbox 360 yuksek cozunurluk herseydir.
Snes megadrive a gore hiz acigini ozel ciplerle kapatiyordu...ok.
Saçmalamışsın XBOX One, PS4 Pro'dan daha güçlü diyecek kadar bilgisiz misin? Xbox One 900p yahu.
Daha oyunları hangi çözünürlükte çalıştırdıklarını dahi bilmiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 14 Mart 2017; 10:52:44 >
-
Comicsci ve ahmetofighhhters tan sonra simdi de venomstr....gercek konsolcular araniyor retro konsollara...bunlar benim fikrim elbet muhalefette olacak okey.senin dusuncelerinde bana gore yanlis ne yapacagiz.xboxculuk psciligi birakalim bana gore xbox one slim daha iyi pro dan bitti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 14 Mart 2017; 11:52:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X