Şimdi Ara

Dönem Ödevi-Maliyet Muhasebesi-Sorun çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Maliyet Muh. anlayan arkadaşlar...
    Stok değerleme yöntemleri... Konum ben araştırdım pek bişi bulamadım ... Elinde dökümanı olan arkadaşlar paylaşabilirmi???

Maliyet Muhasebesi-Sorun çözüldü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 14 Nisan 2008; 18:43:08 >

• aşağıda yazdıklarımın hepsi ayrı bir yazı. işine yarayan başlık varsa söyle göndereyim...

STOK KONTROL YÖNTEMLERİ
    ARISTIDIS MI TEMISTOKLES MI
    OPTİMUM STOK
    STOK
    STOK KAVRAMI
    STOK KONTROL
    STOK KONTROL POLİTİKALARI VE ABC ANALİZİ-ÜRETİM PLANLAMA VE KONTROLÜ
    STOK KONTROLÜ
    STOK SİSTEMİ
    STOK VE STOK KONTROL
    STOK YÖNETİMİ
    STOKLARLA İLGİLİ TEORİLER
    TÜRKİYE'NİN İÇ BORÇ STOKU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriaThlon -- 7 Nisan 2008; 13:12:52 >
  • ohhh geçmiş olsun şimdiden
  • Maliyet Muhasebesi-Sorun çözüldü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 14 Nisan 2008; 18:43:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarkneSS_Lord

quote:

Orjinalden alıntı: TriaThlon

aşağıda yazdıklarımın hepsi ayrı bir yazı. işine yarayan başlık varsa söyle göndereyim...

Hocam bana fifo yöntemi ,has malyet yöntemi , ortalama maliyet yöntemi vs.. bunların konuları ve 1 er stok kartı örneği lazımdı.. Mevcutsa yardım edebilirmisin .. Teşekkürler..

google a bakmışsındır büyük ihtimal ama linklere şöyle bir göz gezdirdim yöntemlerin tek tek açıklamalarına ulaşabiliyorsun...

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=stok+de%C4%9Ferleme+y%C3%B6ntemleri&meta=

• fifo da bir şey yok ki, ilk giren hammadde ilk olarak işlenir.. stok kartını basit olarak yapabilmen içinse sana eta programını öneririm, içerisinde oldukça detaylı ve kullanımı kolay bir stol destek birimi mevcut

quote:

TMS-13 md.19 ve 20’de stokların elden çıkartılması ve dönem sonu stoklarının değerlenmesi konusu açıklanmıştır. Buna göre, belirli mamul stokları ve hizmet maliyetleri gerçek parti maliyeti yöntemine göre saptanır. Belirli mamul stokları kavramı, mal ya da hizmet üretimi ve özel projeler için ayrılmış ve üretilmiş, çoğunlukla birbiriyle ikame edilemeyen stoklar olarak tanımlanmıştır. Madde 20’ de ise, gerçek parti maliyetlerinin belirlenemediği durumlarda, stoklara ilişkin maliyetin “ortalama maliyet”, “FİFO”, “LİFO” ,yöntemlerinden birine göre saptanacağı belirtilmiştir.

Muhasebe yazınında da benzer bir sıralama ile öncelikli olarak gerçek parti-has- maliyet yönteminin stokların değerlemesinde kullanılacağı, bu mümkün olmaz ise stoklara ilişkin maliyetin ortalama, FİFO, LİFO maliyet yöntemlerinden birine göre saptanacağı belirtilmiştir.16

Gerçek Parti (has maliyet) yönteminde, işletmedeki mallar, gerçek maliyet bedelleri dikkate alınarak değerlenmektedir. Malların maliyeti, fiilen satın alındıkları bedeller üzerinden ve maliyete dahil edilecek giderlerin de dikkate alınması suretiyle yapılacak bire bir tespitler sonucunda belirlenmektedir. Has maliyet yöntemi pahaca yüksek, özellikleri diğerlerinden ayrılabilen ve az sayıda üretilen ya da alınıp satılan mallar (ev ve daireler, sanat eserleri, taşıt araçları vb.) açısından uygulanabilir durumdadır. Çünkü, has maliyet yönteminin uygulanabilmesi için satılan her malın ne zaman, hangi partide alındığının veya hangi girdiler kullanılarak üretildiğinin bilinmesi gerekir.

İlk Giren ilk Çıkar (FİFO) yöntemi, ilk partiden alınan stokların daha sonra alınanlara göre daha önce elden çıkartılacağı varsayımına dayanan bir yöntemidir. Son Giren ilk Çıkar (LİFO) yöntemi ise FİFO yönteminin tersi bir varsayıma dayanarak elden çıkarılan stokların öncelikle son parti alış fiyatıyla değerleneceği varsayımına dayanmaktadır.

• Maliyet Muhasebesi-Sorun çözüldü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cém -- 14 Nisan 2008; 18:43:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.