Şimdi Ara

Dondurma yiyen çocuklara karışan cübbeliler (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
874
Cevap
4
Favori
40.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hani islam hoşgörü dini idi?

Hani "Ne olursan ol yine gel" vardı?
  • D. Ace kullanıcısına yanıt
    ateist değil deist sayısı artar
  • 1881 kullanıcısına yanıt
    Bu ayette ki dövün lafzı darebe fiilinden geliyor. Darabe darp etmek,yola çıkmak,geçici ayrılık anlamlarıda taşıyor.
    Maalesef sıkıntımız şu; bir çok mealde dövün olarak geçiyor.Ama burada diğer ayetler de bütünlediğinde dövmek anlamı yerine geçici ayrılık anlamını da yükleyebiliriz.
    Bu konuda Mehmet Okuyan'ın güzel bir açıklaması var.Seyredersen sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=Td5nYYCbfuY

Kuran'ı Kerim bir harfi bile yanlış değildir.O kutsal kitabı anlaşılmaz kılan maalesef biz müslümanlar olmuşuz.
    Körü körüne Kuran,sünnet böyle diyorsa böyledir demek kadar Kuran'dan bir ayeti alıp veya akıllara ziyan uydurulmuş hadislerden örnekler sunarak bakın müslümanlık ne kadar yanlış bir yol demekte doğru değildir.
    Araştıralım,hakkıyla anlamaya çalışalım ,hazır kalıp cümlelerle inanmak istediğimiz gibi yaşamayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kotayx -- 21 Haziran 2017; 10:12:59 >

• Cubbeliler sariklilar uzun sakalli kafa kesen yaratıklar Yallah Arabistana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: edirneli86

Atatürk ün arkasına sığınıp profil fotosu yaparak cumhuriyet e ve bu topraklara yaptığın ustun katkıdan dolayı öncelikle tebrik ederim.

Şimdi senin çocuğun var veya eşin konuşuyorsunuz birden aklına birşey geldi bir yere yetişeceksin sen kalktin hazırlandin eşin yada çocuğun kalkmiyor gitmek istemiyor.

Sende kaba et tabir edilen baldırına elinle hadi hadi deme makasadi ile elinin içi ile dokundun bu dayak mı oluyor ?

Kur-an da bahsedilen bu ama niye ise bir çok yardım ayeti bir çok fakirin zenginden alacağı var ayeti bir çok o dönemde bilinmeyen tıbbi olayların açıklandığı ayet varken kalkıp cimbiz ile çekip almak manidar.

Peki sorarım sana hiç İncil hiç Tevrat okudun mu? İncilde ki cezalari Hıristiyanlar okuyunca şok oluyor taşlama cezasının geçtiği kitap Tevrat tır. Yeni ahid eski ahid . İslam da taşlama yoktur Yahudi ler den geçmiş nasıl olduysa İslam da var gibi gösterilmiştir.

Musluman olmayan onca gelişmiş devlet dünya zenginliği için yer altı kaynakları için çatır çatır kan dokerken demokrasi getiriyoruz deyip tecavüzler ederken hiç konuştunuz mu?

1- Atatürk profil fotosuna sığındığım yok, şu saçma fikirden kurtulman lazım öncelikle. Artı katkıda bulunmak gibi bir niyetim de yok, böyle sığ düşüncelerin olmasına üzüldüm.
    2- Verdiğin örnek komik.
    3- Kuran tüm insanlığa gelmişse eğer, anlaşılması kolay ve yoruma açık olmamalı

4- İncil'i okudum, Tevrat'a bakmadım henüz. Kaldı ki ben herhangi bir dine inanmıyorum. Hepsi birbirinin kötü birer kopyası. Birinin bence diğerinden farkı yok.

Senin de dediğin gibi tarih boyunca din adına nice kanlar dökülmüş ve halen de dökülüyor. Bunun müslümanı, hıristiyanı, mecusisis, taocusu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Çocuk ne güzel demiş; "Rahatsız oluyorsan yallah arabistana".

Cocuk degil hocam ben dedim :)

• Gençliğin durumu vahim güya gelişim taraftarı atomu parçalayacaklar ama tek yaptıkları tahrik kimilerininde ömürleri klavye başında sürekli tahrik ile geçiyor.

Genel olarak söylüyorum zeki genç ahlaklı olacaklar ama her geçen gün yeni nesil köreliyor sadece sanal alemde selfie paylaşım yapmak için yaşıyor kimisi, aptalca bir hareket sosyal medyada tutulur ise o aptal hareketi yapmak için birbirleri ile yarışıyorlar.

Sorgulama yok saygı yok bilgi yok kültür yok sanal alemde kendilerine biçilen hayatı yaşıyorlar robot gibi ama az bişi dokunsan her istediğimi yapmakta özgürüm feryadı basarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: kotayx

Bu ayette ki dövün lafzı darebe fiilinden geliyor. Darabe darp etmek,yola çıkmak,geçici ayrılık anlamlarıda taşıyor.
    Maalesef sıkıntımız şu; bir çok mealde dövün olarak geçiyor.Ama burada diğer ayetler de bütünlediğinde dövmek anlamı yerine geçici ayrılık anlamını da yükleyebiliriz.
    Bu konuda Mehmet Okuyan'ın güzel bir açıklaması var.Seyredersen sevinirim.
    https://www.youtube.com/watch?v=Td5nYYCbfuY

Kuran'ı Kerim bir harfi bile yanlış değildir.O kutsal kitabı anlaşılmaz kılan maalesef biz müslümanlar olmuşuz.
    Körü körüne Kuran,sünnet böyle diyorsa böyledir demek kadar Kuran'dan bir ayeti alıp veya akıllara ziyan uydurulmuş hadislerden örnekler sunarak bakın müslümanlık ne kadar yanlış bir yol demekte doğru değildir.
    Araştıralım,hakkıyla anlamaya çalışalım ,hazır kalıp cümlelerle inanmak istediğimiz gibi yaşamayalım.

Darp etmek ve geçici ayrılık ne kadar da birbirine yakın anlamlara sahip halbuki değil mi?

Ben hayatında eğitim görmemiş bir adam olsam ve sırf bu ayete bakarak karımı tekme tokat döverim ve buna allahın izin verdiğini söylerim mesela.

Yeryüzüne huzur getirecek bir kitabın bu kadar farklı yorumlanması tuhaf değil mi?

• Saygısız gençlik ve cahil toplum kavramının vücut bulmuş halidir bu video. Eskiden büyük birisi küçük birisine laf ettiğinde küçük olan başını önüne eğer susardı.Şimdi ise maşallah küçük çocuklarda dil pabuç kadar. Aynı gençlik okulda yerinde duramıyor otobüslere binince de büyükleri varsa hep uykulular nedense. Küçüklerde saygı aramak samanlıkta iğne aramak gibi birşey. Suçlu ise bu küçük çocuklar değil bunların anası babası. Ne ekersen onu biçersin! Diğer taraftan videodaki cahil, sana ne kardeşim millet dondurma yiyorsa ? Sana mı kaldı onu yargılamak? Madem inancın tam, bırak onun hesabını diğer tarafta Allah sorsun. Tamam çocuk cami önünde dondurma yiyor olabilir. Ama çocuğa dini eğitim senin düzeyinde verilmemişse çocuk camiyi bir maddeden öte göremez ki zaten.Yani çocuğun camiyi düşünerek oraya bilerek oturduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki bilerek dahi otursa sana ne? Bu toplumun tek derdi karşılıklı saygı,sevgi ve birbirine takatinin olmamasıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: gangsta5959

quote:

Orijinalden alıntı: titanic70

quote:

Orijinalden alıntı: D. Ace

Adamlar kendilerini Allah sanıyor.Birde müslüman ülke diyor orada yarıldım.Neyse böyle devam etsinler.Böyle yaparak ancak ateist sayısı artar.

2023 ten sonra bakalım ateist kalacak mı ülkede

bu tiplerde kendilerini kalabalık zannediyor nabıcan lan kafa mı kesicen ?

• Avrupa birligi bu ulkeyi ab ye almamakta hakli lanet olsun boyle ulkeyede insanlarada

• istiklal mahkemeleri işte bunların kökünü kurutmak içindi..ama yetmedi..
  • Ben de twitter acilmiyor, birisi ekran goruntusu atabilir mi?

• Ulan bu formu hepten dinsiz imansız takımı basmış ha çok az bi kesim var gerçek müslüman olan gerisi tırıvırı ateist din düşmanı vatan haini takımı yazık

• barbarbeku B kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum. Olayın öncesini bilmeden yorum yapıyorlar bir de.
    Oradaki çocukların ilk lafı atıp adama sataşmadıklarını nereden bilelim? Ülke böyle gündeme gelmek, provake etmek isteyen kötü zihniyetli insanlarla dolu.
    Böyle provake ede ede insanları İslam'dan uzaklaştırabileceklerini sanıyorlar ne yazık ki.
  • Saçmalamışlar, çocukların oruç tutması zorunlu değil ve kaldı ki isteyen tutar istemeyen tutmaz, bunları ifşa etmek güzel

• quote:

Orijinalden alıntı: barbarbeku

Ulan bu formu hepten dinsiz imansız takımı basmış ha çok az bi kesim var gerçek müslüman olan gerisi tırıvırı ateist din düşmanı vatan haini takımı yazık

Aynisini yazmak icin giriorum simdi, dinler bitiyor sen daha uyu nedir ya , tam bir lamerlik ornergi 😄. Arkadas bir kiside dememis bu cocuklar tabiri caiz ise 'pic' gibi davranmislar adama.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gangsta5959

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D. Ace

Adamlar kendilerini Allah sanıyor.Birde müslüman ülke diyor orada yarıldım.Neyse böyle devam etsinler.Böyle yaparak ancak ateist sayısı artar.

2023 ten sonra bakalım ateist kalacak mı ülkede

bu tiplerde kendilerini kalabalık zannediyor nabıcan lan kafa mı kesicen ?

kalabalık mı ? biz sizler gibi kalabalık dolaşmıyoruz .. gezi parkında toplanmıyoruz ..

Bizler demişsiniz de, siz kimsiniz?

• Helal olsun genç arkadaşa ne kadarda güzel cevabını veriyor. Aynen söylediği gibi. İnsanların özgürlüğüne , kılığına - kıyafetine , dinine , diline , etnik kökenine ve temel değeri olan cumhuriyet rejimine ve Başkomutan M.Kemal Atatürk'e saygısı olmayan tahammül edemeyen herkes Yallah Arabistana. Bizim dinimiz hoşgörü dini. tahammülü olmayan defolsun
  • barbarbeku B kullanıcısına yanıt
    bizdeki din imanı sen mi ölçüyorsun..diyanet işleri başkanı mısın sen..herkesin inancı kendine..en azından resimlerden ve videolardan anlaşılan ortada bir ayıp var.biz de bunu eleştiriyoruz..

Türkiye asla sizin hayalinizdeki İslam ülkesi olmayacak.. bunu da yazın aklınızın bir kenarına..
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.