Şimdi Ara

Donanımı Güvenle Kaldır ve diğer sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 15 gün önce topladğım bilgisayarımda, beni çok rahatsız eden bazı problemler var

Bilgisayar P4-2,8 * 2 MB - 1 GB RAM - 512 MB ASUS 1600 - LG DVD-RW - 160 GB SATA-II - SAMSUNG 740- 17 LCD

1. Problem

Sağ alt köşede çıkan Donanımı Güvenle Kaldır ibaresi. Tıklattığım zaman harddiskimi görüyorum ve tıklatınca kaldırılacak diye tedirgin oluyorum. Araç çubukları, özelleştirden etkin olmayan simgeleri gizle seçeğini aktif hale getirmeme rağmen orada bulunduğunu bilmek sinir bozucu. Danıştığım bir kaç kişi SATAII disklerini bilgisayarın USB aygıtı olarak gördüğünü bunun için bu simgenin çıktığını söyledi. Fikri olan varmı ?

2. Problem

Mouse üzerinde 2x bulanan tuş var. Bu mouse den başka bilgisayarlarda da kullanmama rağmen, yeni bilgisayarımda bilgisayar kapalıyken mouse 2x tuşuna çift tıklattığım zaman bilgisayar kendi kendine açılıyor. Mouse nin özelliği olamaz diye düşünüyorum, çünkü bu tür bir mouse hiç duymadım.

3. Problem

Ekranda resimler güzel iken, yazılarda bulanıklık var. Sanki ışık sol taraftan geliyor yazıların arkasına gölge yapıyor gibi. Makina açılırken setup ayarlarından bakınca da yazılar çok belirgin olmasa da bulanık gibi. Özellikle gazete sayfalarında oldukça göz yoruyor ve çok sinir bozucu. Eski klasik 15 inç ekran taktığım zaman bulanıklık göremiyorum. Sizce sorun ekranda mı, ekran kartında mı ??

4. Problem

DVD-RW yi bilgisayar DVD-RAM olarak görüyor. Sağ klik özellikler yaptığım zaman, (genel-otomatik kullan- donanım - paylaşım - kayıt) seçeneklerinden kayıt seçeneği yok. Dolasıyla herhangi bir dosyanın üzerine sağ klik cd ye gönder diyemiyorum ve en ufak bir data için nero ile yazmak zorunda kalıyorum. DVD lerin driver ları olmadığı için kaldırıp tekrar kurma şansımın da olmadığını düşünüyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim. ??

Fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler.

• Selamlar,

SATA 2 diskiniz ve mouse için birşey diyemeyeceğim.

Ancak , 3. probleminiz için şunu tavsiye edeyim. Monitörün ışık ve kontrast ayarlarıyla biraz oynayın ve Windows pixel değeri çok yüksekse 800x600 pixele düşürün.

4. problem için ise endişelenmeyin. Hemen hemen bütün DVD yazıcılar DVD-RAM olarak görünür.

Sağ klik yapınca da "CD içine gönder" seçeneği çıkmaz, çünkü NERO bu seçeneği engeller. Bu alternatif için NERO yu tamamen bilgisayardan kaldırmanız gerekiyor ; ancak ben şahsen bunu tavsiye etmem.
  • 1. sorun Nvidia sata driver larını kaldırıp windowsun kendi driverlarını kullan sorun çözülür.

2. sorun genelde bazı markalar çift tıklama için bir ufak buton yerleştirmeye başladılar fakat bunun bilgisayarınızı açmaması lazım, eğer anakartınızın böyle bir ayarı varsa bios tan kontrol edin.

3. sorun: sanırım monitörün çalışma frekansından. Ekranda sağ klik yapın özellikler ayarlar içinde gelişmişten görüntü ayarlarınızı 1024*768 monitör 85Hz de çalışsın. olmazsa monitörle alakalı olabilir.

4. sorun DVD RAM aynı dvd re wr diskler gibidir ama üzerine çok kere yazsanız dahi deformasyonu minimum olur. o yazı normaldir o özelliği desteklediğini gösterir.

5. sorun: aslında sorun değil bence, nero diğer yakma programlarından iyidir.

• Öncelikle teşekkür ederim.

Bu arada yazmayı unuttuğum bazı ayrıntıları da vermek istiyorum.

-Anakart MSI 945

-Monitörün ışık kontras ve diğer ayarlaı ile günlerdir oynuyorum zaten.
    hz ayarı 60 ve onu yükseltemiyorum. Samsung 740 - 17 nin kendi ayayı ve win görüntü
    ayarlarında da en yüksek hz60. 1024*768 şeklinde çalışıyor. 600*800 de çok daha bozuk görünütü,
    1268 de ise 1024*768 e oranla biraz daha iyi bir görüntü geliyor.

-Nvidia sata driver larını kaldırıp windowsun driverlarını nası yapılacağını biraz açıklayabilirseniz sevinirim.
    Çünkü kendi adıma konuşuyorum; hdisk driverlarının olduğundan şimdiye kadar bihaberdim.

Tşkler.

• 3. soru: büyük bir ihtimalle pc monitoru ''varsayılan'' olarak değilde ''tak ve kullan'' olarak kullanıyor. bunu değiştirmen gerek: masaüstüne sağ tıkla>özellikler>ayarlar>gelişmiş>monitor>sürücüyü güncelleştir.buradan sürücü güncelleştirip varsayılan monitor haline getirmelisin...
  • 1: soru: bende de hdd öle görünüyor...bazı arkadaşlar hdd nın bole verimsiz çalıştığını soluyolar ama bilemiyorum yoksa bir sakıncası yok
  • Cese, monitörle ilgili bahsettiğin olay için iki tavsiyem:
    Monitörü "native" çözünürlüğünde kullan (1280x1024)
    Monitörün üzerinde "auto" düğmesi olur, ona basarsan ayarlama yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ingeniatorem ;

sürücü ile ilgili yapmadığım şey kalmadı. defalarca kaldırıp tekrar kurdum.
    varsayılan olarak görmüyor, asus ....... üzerinde samsung snc740 olarak görüyor.
    sürücü güncelleme yapılmıyor çünkü yüklü olandan daha uygun bir sürücü bulunamadı diyor.
    bana göre problemin sürücü den olmadığı kesin,

Hazar ;

1280x1024 çözünürlükte kullanıldığı zaman yazılar daha ince ve küçük gözüküyor
    dolayısıyla font arkasındaki gölgeler ince yazı arkasında daha sinir bozucu bir hale geliyor.
    monitörün üzerindeki auto düğmesi var, ama renkleri, kontrası ayarlıyor fakat font
    arkası problemi düzeltmiyor.

tşkler herkese....
  • 1.soru bende mevcut. alıştım artık.
  • bilgisayarın mouse ile açılması bios ayarları ile ilgili diye biliyorum.

monitör sorununda sanki gerçek çözünürlüğünde kullanmıyormuşsun gibi. yani monitörün desteklemediği bir çözünürlükte kullanıyormuşsun gibi. şöyle bir örnek vereyim. önceden bilgisayarımda takılı olan 17 inch crt monitör 1024*768 çalışıyordu ve hiç sorun yoktu. ekranı değiştirdim 17 inch lcd aldım ancak 1024*768 de aynen bahsettiğin sorunlar vardı. çözünürlüğü yukarı doğru değiştirdim. ve 1280*1024 de hiç bir sorun kalmadı bide bunu dene istersen.(belki denemişde olabilirsin ama :))
  • 2. bios ayarlarından kaynaklanıyor bazı anakartlarda mouse , klavye sinyalleri yada fax/modem den gelen sinyallerden bilgisayarı açma özelliği var ondan kaynaklanıyor fabrika ayarlarına dönüştürsen bios unu sorunu belki çözebilirsin
  • Arkadaşlar, bende de 1. soruna benzer bir sorun var. Fakat ben "Donanımı Güvenle Kaldır" bölümünde "ekran kartı"mı görüyorum.
    N'apmam gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiend -- 8 Temmuz 2009; 13:36:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.