Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.241
Cevap
6
Favori
75.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hoşgeldin. Her projenin sitesinden ayrı ayrı takıma katılman lazım.
  • GPU'yu değiştirdim. ATI 5870'den Nvidia GTX 580'e geçtim, PrimeGrid'deki nvidia üstünlüğünden dolayı. Bakalım yakın zamanda eski kartı elimden çıkarırım. Yeni kartın hesaplamaya etkisini de hep beraber görürüz.

Eser kullanıcı adım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tidus -- 17 Nisan 2011; 1:58:19 >
  • 22 Nisan Cuma günü Türkiye saati ile saat 18.00'da WCG bünyesinde yer alan bir proje olan Clean Energy (Temiz Enerji) projesi ile ilgili olaraktan Harvard Üniversitesi'nden Dr. Alan Aspuru Guzik tarafından bir webcast yayınlanacak. Yayında projenin gidişatı hakkında bilgiler verecek bir ihtimal.

Clean Energy projesi, nispeten ucuz güneş panelleri üretilebilmesini mümkün kılmak için uğraş veriyor. Moleküler biyoloji ve kimya ile ilgili hesaplamalarla yeni materyal yapıları bulmaya çalışıyorlar.

İlgilenler için webcast adresi:https://apps.lotuslive.com/meetings/join?id=0327108

• bu programı kurup çalıştırdığımızda , diyelim internette geziyoruz cpu %15 filan kullanılıyor , diğer %85 i de bu program mı yiyecek? cpu nun daha fazla yorulması veya psu nun daha fazla elektrik tüketmesi gibi olumsuz etkileri varmı?
    Mechanic
    Life For Education
    “Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine…”
    ☂facebook.com/emregok20
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan.

bu programı kurup çalıştırdığımızda , diyelim internette geziyoruz cpu %15 filan kullanılıyor , diğer %85 i de bu program mı yiyecek? cpu nun daha fazla yorulması veya psu nun daha fazla elektrik tüketmesi gibi olumsuz etkileri varmı?

Evet, programı kurup çalıştırınca elektrik tüketimi artıyor çünkü işlemci ve ekran kartı sürekli %100'de çalışmaya başlıyor. Bunun tartışması ilk sayfada bol bol yapılmıştı, oradaki açıklamaları okumanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candurucan -- 1 Mayıs 2011; 14:38:10 >

en çok gpu ya ağırlık veren proje hangileri?
    çünkü işlemci ısınınca takılmalar oluyor.

ayarlardan gpuyu her daim kullanmayı seçtim.
    🇵🇱 Kawa i dobrze zaczety dzien!
  • Ben de bugün boinc ve takıma katıldım. Bench skorlarım:

Number of CPU's:4
    3048 floating point MIPS per cpu
    7041 integer MIPS per cpu
    üye adı Emin

TDK:Makine - Mühendisler:Makina
  • bende yeni katıldım aranıza
    M2 SSD:Samsung SSD 970 EVO 500GB HDD:WDC WD20EZRZ-00Z5HB0 (2 TB, SATA-III)
    RAM:G.SKİLL 32 GB DDR4-3200 2X16GB PSU:ASUS ROG STRİX 1000W TAM MODÜLER GOLD SERTİFİKALI

• bilgisayarda işlenilen bilgilerin açık bilimsel içeriği nerede !?

kullanılan program açık kaynak kodlu bir program
    ama mükemmel bir şifreleme algoritması içeren bir açık kaynak kodu.

düşün ki az önce KANSER i çözen molekülü tesadüf eseri çözdüğünü düşün
    ama
    bilgisayarda işlenilen bilgilerin açık bilimsel içeriği nerede !?

bakın ben bu projeyi kötüleme için söylemiyorum
    ama şu sisteminiz an iyi kötü bir işlem yaptı iyi kötü bir sonuca ulaştı
    ama ne yaptı !? bilimsel içeriği öğrenmek istiyoruz !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 1 Mayıs 2011; 19:01:50 >

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)

• Ben de yeni katıldım aranıza.

Arada bir kendi kendine duraklıyor işlem. Nedeni ne?
    Tüm ölümsüz şeyler sadece bir benzetmedir! Ve şairler çok yalan söyler!
    Beni öldürmeyen şey beni güçlendirir.
    Ümit en son kötülüktür çünkü işkenceyi uzatır. Friedrich Wilhelm Nietzsche
    "Mutlu olmak istiyorsan, bir amaca bağlan; insanlara ya da eşyalara değil." Albert Einstein
  • Kullanılan sistem fikir boyutunda oldukça iyi. Ancak iş uygulamaya döküldüğünde, bir çok soru işareti oluşuyor. Yapılan araştırmaların ne amaçla yapıldığını tam olarak bilemezsiniz.
    Belki biyolojik silah üretimi amaçlı olarak yapılıyor bu araştırma ? Belki kimyasal, fiziksel veya biyolojik bir güç elde etmek amaçlı yapılıyor ? Nerden bile bilirsiniz ?
    Türk üniversiteleri yapıyor olsa böyle bir projeyi bir bakıma anlarım. Ancak Amerika'daki, Paris'deki , Londra'daki üniversitelerin bu araştırmaları "gerçekte" ne amaçlı yaptığını bilemezsiniz. Gerçi ordaki öğrencilerde, "gerçekte" ne amaçla yapıldığını bilmiyordur.
    Bende isterim insanlığın yararına olacak bir şeye katılıp, hastalıkların çözümlerine, çevre sorunlarına vb. şeylerin çözümüne katkıda bulunmayı. Gelgelelim madalyonun diğer yüzünde hiçte iyilik sever bir dünya göremiyor insan. Yıllardır çevre sorunlarına, doğal afetlere yardım adı altında insanların duygularını ve paralarını sömürdüler. Şimdide böyle birşeyin iyi niyetli yapıldığına inanmak güçleşiyor, bahsettiğim konuları bildiğinizde.
    Kısaca yaptığınız yardımın, işin görünmeyen tarafında nerelere ulaştığını bilmeden böyle birşeye girişmenin sakıncalı olduğunu düşünüyorum.

''His yok , hareket yok , acı yok... Leş mi kesildin? Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin. Feryadı bırak , kendine gel , çünkü zaman dar... Uğraş ki , telafi edilecek bunca zarar var.''
    Mehmet Akif Ersoy (1913)

• Demek istiyordum..
    Aynen harfi harfi katılıyorum
    “Bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine…”
    ☂facebook.com/emregok20
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.