Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
6
Favori
74.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1-2 saat önce "World Community Grid"e kayıt oldum. Henüz gözükmedi ismin takım üyeleri listesinde ama yarına girer herhalde.

    Bilgisayarın boşta durduğu çok oluyordu, bir de genelde çok zorlu işlemler yapmıyorum. Bu iyi oldu. Saol CoolnQuiet bilgilendirdiğin için
  • Hoşgeldin takımımıza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 31 Mayıs 2008; 7:46:08 >
  • İşlemci sürekli son güç çalışacak ve ısınacak karşılığında bu adamlar bir projeyi bitirip örneğin aids aşısı parayı vuracak sonra ne olacak bana para ile satacaklar.

    Eczacı : buyrun
    Alıcı: Ben aids aşısı alıcaktım.
    Eczacı: buyrun 36,000 USD
    Alıcı : Ama ben world community üyesiyim hatta ilk 1,000 e girdim
    Eczacı: Yok ben anlamam
    Alıcı: Bari indirim yapın
    Eczacı : hadi canım tezgahı meşgul etme
  • Bu çalışma herkese açık, sonuçlarıda herkese açık bilimsel olduğu için. Özel şirketlerin faydalanması diye birşey sözkonusu değil. Yoksa WCG'ye katılan 75 binden fazla kullanıcıdan biri itiraz ederdi mutlaka değil mi? Yada BOINC'teki toplam 1 milyonu aşmış kullanıcılardan birisi çıkar ve: "Hey durun, siz ne yapıyorsunuz bu adamlar sizin sırtınızdan para kazanıyor derdi, değil mi?"
  • Zaten bir çok kimse bunu dile getiriyor. Ben bunu 4 sene evvel denemiştim. Bayağı zaman kullandım hatta o dönem 750. filan olmuştum. Bilgisayarı kasmaktan başka işe yaramıyor. Kimi insanlar bilgisayarının gücü ile skor yapmak kimisi stress testi olarak kullanıyor. Kullanana bişey demem ama bilgisayar boş duracağına bunu kullanın demek çok yanıltıcı çünki toplamda 10 sene olan cpu ömrü bununla yarı yarıya düşüyor buna %30 dan fazla overclock eklersen hele ki stock fan ile işlemcinin elinde kalması an meselesi. Dersen ki ben uzun zamandır kullanıyorum. Bende uzun süre kullandım Hiç bir getirisi yok götürüsü çok fazla. ekşi sözlükte uzun uzun tartışmaları oldu yinede işin içinden çıkılamadı
  • İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.

    Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    İşlemci ömrünün 10 sene olduğu nerede yazıyor yahu? Her 2 yılda kendini 2 ye katlayan işlemci teknolojisi karşısında aynı işlemciyi 10 yıl kullanmak başarı olarak bile görülebilir, orası ayrı bir konudur ama hesaplama gücüne ihtiyacı olan bilim insanlarına yardımcı olmak, ki bunu aslında %90 boş boş oturan PC ile yapmak bence çok akıllıca ve insani bir eylemdir.

    Özgür dünyanın bize sağladığı ortam sayesinde tabii ki seçme hakkımız kendimizde saklıdır. Anayasamızın 25. maddesinde de ifadesini bulan bu hüküm gereği, ister katılır ve birşeye faydanız dokunduğunu düşünerek kendinizi mutlu hissedersiniz, ya da bu işten uzak durur hiç bulaşmazsınız.


    Her yerde bu ibare geçer hatta 12 sene kullananlar var. her 2 senede herkes değişmiyor. Ayrıca bilim dünyasının elindeki kaynaklar çok da dar değildir.
    Her insan hür iradeye sahiptir ancak 3 kuruşluk hayır için elinde ki işlemci pert olabilir (bu arada çok düşük de olsa bu ihtimal var)

    Gelelim kendini insani olarak tatmin etme konusuna. Bu aynı sadaka vermek için sokakta ki dilenciye para vermek gibi sadece tatmindir.




  • Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmektense, teknik bilgilerle hareket etseniz bence iyi edersiniz.
  • Arkadaşım kulaktan dolma değil elimde 8 senelik işlemci var ve türkiyede ki en eski işlemci değil herhalde 3-4 sene ewwelinden folding@home tarzı programları kullanmışım daha ne kulaktan dolması.
    Ayrıca mesajım tartışma yaratmak için değil detay vereyim dedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DreaMeat

    1-2 saat önce "World Community Grid"e kayıt oldum. Henüz gözükmedi ismin takım üyeleri listesinde ama yarına girer herhalde.

    Bilgisayarın boşta durduğu çok oluyordu, bir de genelde çok zorlu işlemler yapmıyorum. Bu iyi oldu. Saol CoolnQuiet bilgilendirdiğin için

    Takım listemizde görünmeye başladın, sanırım 2 gün sonra güncelleniyor takım listesi. Ayrıca ilk mesajıma takım arkadaşlarımızı ve puanlarınıda ekledim. Puanlar ve liste değiştikçe güncelleyeceğim.




  • Merhaba

    @CoolnQuiet

    Ben 10/31 de World Community Grid'e uye oldum ve Team Donanimhaber'e katildim ama bugun ayin 2 si olmasina ragmen uye listesinde goremiyorum kendimi. WCG'in teams sayfasinda uyeyim ve diger uyeleri gorebiliyorum ama boinc stats adresinde herhangi bir takima uye olarak gozukmuyorum. Bu durumda ne yapabilecegim hakkinda bir fikriniz varmi acaba?

    Saygilarimla
  • Bi dakka WCG'ye bakayım ben, orada gözüküyorsan herşey yolunda demektir. Baktım şimdi, evet görünüyorsun ancak puanın sıfır gözüküyor orada, herhangi bir işi gönderirsen yada iş göndermiş olmana rağmen puanın gözükmüyorsa sorun güncellenmeyle ilgilidir. yakında boincstats'te gözükürsün bizim takımda merak etme.

    Güncelleme prosedürü biraz yavaş işliyor anladığım kadarıyla boincstats sayfasında.

    Bu arada hoşgeldin takımımıza, ayrıca bir arkadaş daha katılmış onun nikide nismogy. Onada hoşgeldin diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 2 Kasım 2007; 17:19:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Bi dakka WCG'ye bakayım ben, orada gözüküyorsan herşey yolunda demektir. Baktım şimdi, evet görünüyorsun ancak puanın sıfır gözüküyor orada, herhangi bir işi gönderirsen yada iş göndermiş olmana rağmen puanın gözükmüyorsa sorun güncellenmeyle ilgilidir. yakında boincstats'te gözükürsün bizim takımda merak etme.

    Güncelleme prosedürü biraz yavaş işliyor anladığım kadarıyla boincstats sayfasında.

    Bu arada hoşgeldin takımımıza, ayrıca bir arkadaş daha katılmış onun nikide nismogy. Onada hoşgeldin diyorum.


    Korkulacak birsey yok demk ki

    Toplamda 16 tane is gonderdim ama bunlardan 12 tanesi validate olmayi bekliyor. Kendi accountuma girdigimde 1425 puanim gozukuyor, herhalde bir dahaki guncelleme ile duzelir.

    Elimden geldigi kadariyla yardimci olmaya calisacagim, artik bizimde adimizi duyurma zamani geldi.

    Ben ABD'de bilgisayar satis sistemleri kuruyorum. Elimden geldigince kurdugum her server'i bizim gurubumuza dahil edicegim. 1 hafta icinde bir aksilik olmazsa 10 makina dahil edebilirim.


    Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Kasım 2007; 13:08:48 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Bethrezen

    Ben ABD'de bilgisayar satis sistemleri kuruyorum. Elimden geldigince kurdugum her server'i bizim gurubumuza dahil edicegim. 1 hafta icinde bir aksilik olmazsa 10 makina dahil edebilirim.

    Saygilarimla

    Valla süper olur, takım olarak coşarız o zaman. Bekle bizi xtremesystems biz geliyoruz.
  • Bunu belki daha önce öğreneniniz vardır ama göstereyim dedim. Bu toplam işlem gücünün %80 yapıyor ve PC ler ps3 ten 3 kat fazla
    http://shiftdelete.net/site/content/view/2351/1/
  • 670 bin adet PS3 mü, yalan haber bu yahu. Sony o kadar PS3 satmayı başarabildi mi ki. Şaka bir yana gerçekten çok abartı ve şişirme bir rakam olmuş. Devlet kurumları özellikle satın aldı ve bu iş için kullanıyorsa onu bilemem ama normal ev kullanıcılarının hele hele oyun tutkunlarının sırf bu iş için PS3'lerini açık tutacağını aklım pek almıyor. Oyun oynarlarken sistem tüm gücünü oyuna kanalize ediyor zaten.
  • Nasıl ki pc ler bu iş için açık kalıyor. Ps3 ler de kalabilir ve pc 350- 400 watt çekerken ps3 190 watt çekiyor hatta yenileri 165watt.
    Ayrıca yapılan program PS3 için optimize olduğundan çok fazla işlem gücü elde ediliyor. Düşünün 8 çekirdek ve RSX grafik çipi
    Ayrıca rakamlar abartı değil bu haberi ben birkaç kaynakta okudum.
    Ben şahsen PS3 olsa bu iş için kullanmam ama eminim kullanan çok vardır
  • Seti@home boinc folding@home banane kardeşim bilime faydam olucak bana parayla geri dönücek ilkercom arkadaşa katılıyorum madalyamı vericekler bize ha kendini tatmin için yaparsın anlarım ama ben yardım etmem bu tür yerlere analiz sonuçları üniversite farmlarına akıyor bulunan veriler özel şirketlerle paylaşılıyor sonrada seri üretime geçiyolar ama sonuçta gene parası olmayan ölmeye mahkum ediliyor bırakın bunları ya Allah hepimize uzun ömürler versin bu yeterli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geberit

    Seti@home boinc folding@home banane kardeşim bilime faydam olucak bana parayla geri dönücek ilkercom arkadaşa katılıyorum madalyamı vericekler bize ha kendini tatmin için yaparsın anlarım ama ben yardım etmem bu tür yerlere analiz sonuçları üniversite farmlarına akıyor bulunan veriler özel şirketlerle paylaşılıyor sonrada seri üretime geçiyolar ama sonuçta gene parası olmayan ölmeye mahkum ediliyor bırakın bunları ya Allah hepimize uzun ömürler versin bu yeterli.



    Bunu zaten millet benchmark gibi kullanıyor bizim takım 13,500 puan aldı gibi tavırlar. Ama hobidir vs dir gençler kendini meşgul etsin bizi bağlamaz.

    keşke böyle bir sistem işe yarasa da aidsin çaresi bulunsa ben parayla da almaya razıyım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geberit

    Seti@home boinc folding@home banane kardeşim bilime faydam olucak bana parayla geri dönücek ilkercom arkadaşa katılıyorum madalyamı vericekler bize ha kendini tatmin için yaparsın anlarım ama ben yardım etmem bu tür yerlere analiz sonuçları üniversite farmlarına akıyor bulunan veriler özel şirketlerle paylaşılıyor sonrada seri üretime geçiyolar ama sonuçta gene parası olmayan ölmeye mahkum ediliyor bırakın bunları ya Allah hepimize uzun ömürler versin bu yeterli.


    Yazik vallahi. Su yazdiklarinizi okuyunca nasil uzuldum anlatamam.

    Ben Help Conquer Cancer (Kanseri Fethetmemize Yardim Edin) adli uygulamaya yardimci oluyorum cunku cok sevgili dedemi kanser sebebiyle kaybettim. Sorun dedemin parasi olmamasi degil, kanserin tedavisinin olmamasiydi.

    Ben isterim ki bizim zamaninda cektigimiz acilari baskalari cekmesin. Aids, Kanser, Sitma gibi hastaliklar artik insanlarin korkulu ruyasi olmasin cunku bunlarin bizlere cektirdigi acilari yasamayan bilemez. Hani bir atasozu vardir "Bekara Kari Bosamak Kolaydir" diye. Bu tanima aynen uyuyorsunuz.

    Varsin parayla satsinlar ama nereye kadar boyle yapabilecekler ki? Hastalik tamamen ortadan kalktigi zaman belki bizler degil ama gelecek nesiller rahat edicek. Ben evliyim ama daha cocugum yok. Allah nasip eder de ilerde olursa, insallah benim cocugum boyle hastaliklarla mucadele etmez. Dusunsenize kendi cocugunuzun ciddi bir hastaliga yakalandigini. Milyarlar versen neye yarar tedavisi olmadiktan sonra.

    Amacimiz hastaliklara bir care bulunmasi. Grubumuza katilip yardimci olursaniz ne guzel, yok istemem diyorsaniz lutfen kalabalik yapmayin, yardimci olucaklari da rahatsiz etmeyin.


    Saygilarimla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethrezen -- 2 Kasım 2007; 21:43:52 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.