Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.241
Cevap
6
Favori
76.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SETI takımımıza katılmışsın, böylelikle 2 kişi olduk. Rosettayada katılmışsın, ordada aynı isimli takımımız var, onada katılabilirsin.

Bu arada ben coştum 13 farklı projeye aynı anda katılıyorum. RAM'im 2 GB. ve readyboostla 1 GB. daha kullandığım için sistemde hiçbir etkilenme yok. Kota olayına gelirsek, o kadar fazla veri indirdiğini görmedim hala. Programın bug olayına gelirsek, bende 1 kere bile çökmedi, canavar gibi çalışıyor. Bunu iddia eden arkadaş biraz uzunca süre önce kullanmış herhalde. Program baya geliştirilmiş çünkü, en son versiyonu çok güzel çalışıyor. Yakınlarda 64 bit vistaya geçeceğim, 64 bitte BOINC daha hızlı çalışıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 6 Ekim 2007; 16:37:22 >

• John the Ripper yada türevlerini gride entegre edip kullanmayı tavsiye ediyorum
    Ayrıca neden bizim bilim insanlarımızdan böyle bir faliyet yok.Olmayan uzaylıyı arayacağımıza ülkemize ve insanlığa faydası olacak işler için elektriğimizi harcasak daha mantıklı olmazmı.
    ClimatePrediction a gelirsek bu bana biraz garip geliyor.Küresel ısınmayı araştıracak ve bizde buna yardım ederken CO2 salınımı arttıracağız :)
    Onun yerine CO2 salınımını azaltacak bir programa destek olsak daha iyi olmazmı ?

Orjinalden alıntı: sse

John the Ripper yada türevlerini gride entegre edip kullanmayı tavsiye ediyorum
    Ayrıca neden bizim bilim insanlarımızdan böyle bir faliyet yok.Olmayan uzaylıyı arayacağımıza ülkemize ve insanlığa faydası olacak işler için elektriğimizi harcasak daha mantıklı olmazmı.
    ClimatePrediction a gelirsek bu bana biraz garip geliyor.Küresel ısınmayı araştıracak ve bizde buna yardım ederken CO2 salınımı arttıracağız :)
    Onun yerine CO2 salınımını azaltacak bir programa destek olsak daha iyi olmazmı ?

1. John the ripper'a birşey demeyeceğim, bilmem kimin paswordünü kırmak bilime pek birşey kazandırmayacaktır. Zaten SHA-1 algoritmasıyla ilgili çalışma yapan ayrı bir topluluk mevcut.

2. Bizim insanlarımız her zaman olduğu gibi geriden geldiği için yakında uyanıp onlarda BOINC benzeri bir program yazabilirler ancak şu an böyle birşey yok, olursa tabii ki bizde paşa paşa kendi uygulamamıza geçmek isteriz, kim istemez ki.

3. Olmayan uzaylı mevzuuna gelirsek, henüz böyle birşey söyleyemeyiz çünkü araştırmalar hala sürüyor ve muhtemelende insanlık boyunca sürecek, malum kainat bitmek tükenmek bilmiyor. Dolayısıyla SETI'de katılabilecek bir takım, ha siz öyle düşünmüyorsunuzdur orası ayrı konu, kendinize göre bir uygulama seçersiniz, mesela bu WCG veya Rosetta olabilir eğer amaç görülebilir fayda elde etmekse.

4. ClimatePrediction mevzuuna gelirsek, böyle bir yaklaşımı ilk defa duyuyorum. Elektrik kullanarak CO2 miktarını artırmayız aslında çünkü barajlar ya da yenilenebilir enerji kaynakları var ancak açgözlü insanoğlu sayesinde petrol türevlerinden elektrik üretme yoluna başvurduğumuzdan küresel ısınma artıyor fakat yukarıda ki bir örnektede verdiğim gibi PC'lerimizin aslında %90 performansını hiç kullanmıyoruz bu durumda diyelimki PC boştayken 250 watt çekiyor bu boşa gidiyor. Tam yükte ise 300 watt çekiyor diyelim ama bu 300 watt bir işe yarıyor. Zira grid hesaplama sayesinde birkaç hastalığın ilacı bulundu ve küresel ısınmayı tahmin ederekte gelecekteki adımlarımızı buna göre daha iyi atabileceğiz.

Şimdi 250*0.9=225 wattı boşa harcamak mı daha iyidir, yoksa 300 watt harcayıp bunu değerlendirmek mi daha iyidir. Tabiiki 2. seçenek daha akılcı ve daha faydalıdır. Dolayısıyla grid hesaplamaya katılmak akılcı bir seçimdir bana göre, tabii ileriyi görebilen için bu böyledir, İşlemcinin boşta ve tam yükte çektiği gücün 50 watt fark ettiğini düşündüğünüzde elektrik faturanızda o kadar artmaz. Zaten RMClock gibi programlarla işlemciyi daha düşük gerilimde çalıştırarak buna da izin vermeyebilirsiniz. Mesela ben öyle yapıyorum ;)

• John the ripper ı geyik olsun deyi dedik ama fark edilmemiş.
    "Elektrik kullanarak CO2 miktarını artırmayız aslında" dedinizde bir noktayı unuttunuz :) bizim elektrik üretimizde doğalgazın payı hiçte az değil.
    Bende vaktinde folding@home(http://folding.stanford.edu/ ) a yardım ederdim.Türkiye takımı olarak geriden gelsekte faydamız olacağını düşünüyordum daha sonra bıraktım.
    Eğer bu işlere katkı sağlanacaksa faydalı birşeyler için yapılması gerekir diye düşünürüm.Birde bendeki kasanın güç kaynağı oem fazladan çekeceğim bi 50 watt büyük ihtimal şebekeye 100 olarak yansır tabi çekilen fazla akımların tranfer esnasındaki kayıplarıda arttırdığını düşünürsek bu benim için israfa girer.Tabi bu benim kişisel fikrim.
    Küresel ısınmaya gelince ileride ne olur diye hesap yapmak yerine nasıl azaltırım, nasıl geri çeviririmi düşünmemek.Ben keyfimden ödün vermezsem bu beni daha ne kadar idare eder gibi günü kurtarma hesabı gibi olur.Belki bu programı yapanların böyle niyeti yoktur ama bu bilgi çevreyi en çok kirletenin işine daha çok yarar bilgi olacak diye düşünürüm.Sonuçta bu bir gerçek ve eskilerin dediği gibi delik küçükken yama tutar :)
    Neyse uzatılacak bir konu değil saygılar , sevgiler.

• Takım sayfamız için buraya bakabilirsiniz:http://boincstats.com/stats/boinc_user_stats.php?pr=bo&st=0&teamid=9fc89104cb037561f8d34a081ae07992#1

3 kişi olmuşuz bu arada, ilgili diğer arkadaşlarıda aramızda görmekten memnun oluruz.

Türkiye genelindeki takım sıramız:http://boincstats.com/stats/boinc_team_stats.php?pr=bo&st=0&or=&co=Turkey#61
    İnsanlığa yardımımız olacaksa elimden geldiğince yardımca olmak isterim ama, bizimle ilgili bir kurum falan daha iyi olur kanaatındayim. Amerikalılara pek güvenmediğim için. Ne olur kusura bakmayın
    Bitcoin, Bitcoin, Bitcoin..
  • Üzüldüm gerçekten, bu kadar geri kalmamızın herhangi bir açıklaması yok bence
    quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Bizde yok maalesef, olursa ona geçeriz zaten. Çoğu işte olduğu gibi bu iştede geriden geliyoruz biraz ne yazıkki.
  • Bu işten para kazanılabileceğini söylemeyi unuttum. Bunun için prime95 diye bir program var onu kullanmanız lazım. Bu program bir sonraki mersenne asal sayısını arıyor. 2^n-1 formatında ifade edilebilen asal sayılara mersenne asal sayıları deniyor. Ödül toplamda 100 bin dolar ancak bunun 50 bin doları paylaşılmış zaten dolayısıyla 50 bin dolar kazanabilirsiniz bu programla. Ancak 10 milyon basamağa sahip bir mersenne asal sayının test edilmesinin 2 GHz. hızında çalışan bir pentium 4 bilgisayarda 2 ay sürdüğünü hatırlatmakta fayda var.

Bu asal sayıyı bulma şansınızda hesaplanmış, kabaca 250 binde 1, her ne kadar çok düşük olsada sayısal lotodan daha yüksek bir olasılık olduğundan katılınabilinir. Grid hesaplamada alternatif uygulamalardan biriside bu uygulama ve kısaca GIMPS deniyor bu topluluğada.

Ödülle alakalı ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz:http://mersenne.org/prize.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 18 Ekim 2007; 13:22:26 >

• Takım olarak Türkiye genelinde 54. olduk. Bende puan olarak 30 bine yaklaştım sadece 3 puan kaldı. Takım lideri olmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C@r@nthir -- 20 Ekim 2007; 12:37:59 >
  • Bunlar BOINC tabanlı uygulamalar. BOINC programını kurunca bunlardan istediğine katılabiliyorsun. Folding@home ise kendi başına çalışan bir uygulama, BOINC desteği yok. O yüzden burada yer almıyor. Ayrıca BOINC'tede protein katlamayla ilgili uygulamalar var, onlara katılabilirsin. Yada bir sonraki mersenne asal sayısının bulunması çalışması, GIMPS, grubuna katılarak 50 bin doların peşine düşebilirsin.

En geniş çaplı uygulamada SETI@home ayrıca, folding@home değil. PS3Grid'tede toplam kullanıcı sayısı henüz 57, o kadar popüler olduğunu söyleyemeyiz henüz PS3'lerde bu uygulamanın. PS3Grid kullanıcı sayısı için buraya bakabilirsin.http://boincstats.com/index.php?list=full&or=0

• BOINC'in internet kotasının ne kadarını kullandığına ilişkin ölçümlerimide tamamladım. Kesin olarak ölçmek mümkün değil ama tahminim 300-500 mb. arasında olduğu yönünde çünkü bu ay içerisinde 16 projeye katılmama ve onların indirdiği verilere rağmen kotamı ancak doldurabildim bu ay. Üstelik 800 mb. boyutunda bir filmde indirmiş ve her ay kullandığım şekliyle internet kullanmıştım. Ailemle uzun saatler süren skype görüşmelerimide ekleyebilirim buna. Görüntülü olduğunu söylememe gerek yok herhalde.

Velhasılı; kota açısından korkmanıza gerek yok, pek bir kota tüketmiyor bu BOINC programı.

Şimdilerde climateprediction'a katılıyorum sadece, küresel ısınmaya karşı hassaslaştım galiba.

• hocam ekle benide bilime faydamız olsun. gerekirse e4400 ü 3.0 yaparım
  • quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Ben ekleyemiyorum maalesef, yukarıda anlattığım şekilde, ilgili prosedürleri izleyerek senin katılman gerekiyor.

peki yaptım öyle katıldım sanırsam takıma mail onculalpan@gmail.com
  • Takımımıza katılanlarla ilgili güncel bilgilere buradan ulaşabilirsin.http://boincstats.com/stats/boinc_user_stats.php?pr=bo&st=0&teamid=9fc89104cb037561f8d34a081ae07992#1 vukaragol senin nikinse katıldın demektir.

Yok değilse, güncellemeler 1 gün sonra yapılıyor. Yarın bu listeye girersin.
  • İyi o zaman, hoşgeldin takımımıza.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.