Şimdi Ara

Donanıma ayrılmış 4,1 gb nedir ya ? Ram sorunu 2 anakart aynı sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SCARF4CE

Dene.

denedim abi bios sürümü-tarihi güncellendi ama aynı durum. 1 resim atıyorum bakın 2 adet 4096 görüyor ama 2 ramde enabled değil 1i aktif diğeri değil.

http://i.hizliresim.com/gZYPXO.jpg

http://i.hizliresim.com/Z7z5Y3.jpg

• Ramleri çıkar tekrar tak olmazsa
    msconfig'i açın. Önyükleme sekmesinden "Gelişmiş Seçenekler" kısmına tıklayın. Bellek üst sınırı kısmında tik işareti varsa kaldırın yoksa tik koyup en yüksek ram miktarını seçin. Tamam diyip çıkın ve sisteminizi yeniden başlatın. Bios ayarlarına girip bios ayarlarını defaulta alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ramleri çıkar tekrar tak olmazsa
    msconfig'i açın. Önyükleme sekmesinden "Gelişmiş Seçenekler" kısmına tıklayın. Bellek üst sınırı kısmında tik işareti varsa kaldırın yoksa tik koyup en yüksek ram miktarını seçin. Tamam diyip çıkın ve sisteminizi yeniden başlatın. Bios ayarlarına girip bios ayarlarını defaulta alın.

Abi msconfig bellek üst sinirda tik yok ama tik koyup 8192 yazinca olmuyor. Sanirim 3,95 gb kullanilabilir oldugundan. Anakartin driverlari kuramamistim sadece telefonumda internet var diye. Ondan olabilirmi ? Chipset flan kuramadim bide gtx860 son cikan driver 361. Gibi olanmi surumu acaba ondanda emin degilim

Anakartın driverlarını yükle olmazsa bios pilini sök tekrar tak. Hala olmuyorsa farklı bir ramle dene.

Bios pilini soktum 2dk sonra geri taktim duzelmedi. Bios suan en son sürüm.

Sadece ramleri denemedim farkli ramle. Tek 8gb taksam sistemi açmama yaparmi cunku tek 4gb ram ile CPU ya yakin slotta acmiyor

Orijinalden alıntı: MotoAksesuar

sistemim biosda 4gb gösteriyor. sonrasında win10 64 bit pro kurdum.

Görev yöneticisi donanıma ayrılmış 4,1 gb gösteriyor.

bilgisayarım özelliklerinde 8gb yüklü ram (3,95 kullanılabilir) diyor.

4gb ekran kartım takılı zotac onun driverımı kurmam lazım acaba ? şuan driver iniyor.

sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardım

Allahin bir kulu da soylememis. Isletim sisteminiz 32 bit ise zaten 4 gb dan fazlasini görmez pc 64 bit olduguna eminsiniz degil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor
  • Ramleri farkli slotlara takmayi deneyin. Gigabayte ta dual channel farkli slotlarda oluyordu galiba. 4 tane ram slotu olduğunu varsayıyorum. 1-3 değil de tam tersi hangisiyse öyle takın yada 2-4 diye.

Ryzen 5 1600 /Asus ROG Strix GTX 1070 Ti /12Gb Kingston HyperX FuryDDR4 /ASUS ROG Strix B350-F /Phanteks P400S /Evga 750 GQ /Cooler Master Hyper 212x / 1TB Toshiba HDD / 240GB Corsair LE / 120GB Kingston UV400
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

sistemim biosda 4gb gösteriyor. sonrasında win10 64 bit pro kurdum.

Görev yöneticisi donanıma ayrılmış 4,1 gb gösteriyor.

bilgisayarım özelliklerinde 8gb yüklü ram (3,95 kullanılabilir) diyor.

4gb ekran kartım takılı zotac onun driverımı kurmam lazım acaba ? şuan driver iniyor.

sorunu nasıl çözebilirim lütfen yardım

Allahin bir kulu da soylememis. Isletim sisteminiz 32 bit ise zaten 4 gb dan fazlasini görmez pc 64 bit olduguna eminsiniz degil mi?

Evet Windows 10 64 gb pro-home usb den kurdum denedim.

Birde windows 8 64 bit denedim ordada ayni hep donanima ayrilmis 4,1 gb 2 ram takinca. Tek ramde aorun yok 4,00 goruyor anlamadim

• quote:

Orijinalden alıntı: mmiyahki

Ramleri farkli slotlara takmayi deneyin. Gigabayte ta dual channel farkli slotlarda oluyordu galiba. 4 tane ram slotu olduğunu varsayıyorum. 1-3 değil de tam tersi hangisiyse öyle takın yada 2-4 diye.

2 ram slotu var malesef keske 4 slotlu alsaydim taaaa en başında.

Ramlere her turlu comboyu denedim olmuyor

Donanıma ayrılmış 4,1 gb nedir ya ? Ram sorunu 2 anakart aynı sorun Donanıma ayrılmış 4,1 gb nedir ya ? Ram sorunu 2 anakart aynı sorun

• tek 8gb fury modülü taktım direk 8gb gördü.

yanına 4gb fury taktım. 1866 + 1600 mhz şeklinde.

auto olarak 12gb gördü yine 4.1 gb donanıma ayırdı demekki bu anakartta 2. modül donanım modülümü ? ben anlamadım

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Başka bilgisayarda sorun yoksa anakartındadır, ben görmedim daha önce böyle ayırma işlemi araştırabilirsin kapatmanın bir yolu varsa.

abi bu 2. anakart zaten. a68 lerde böyle sorun olabilir bilmiyorum.

şuan 8gb tek takılı. eğer ikinci 8gb alsam 16gb görmeyebilir riske atamam hiç.böyle kalsın şimdilik.

2 adet 4gb ramde satılık uygundan.

Dual channel ram'lardan seri numarası küçük olanı ilk slota, yani işlemciye yakın olan slota tak.

şuan öyleydi bide diğer türlü denerim.

abi bu anakartlarda a68 çipsetlerde 1. slot dışardaki 2. slot cpu yakın olan. anakartın üstünde öyle yazıyor.

banada bi garip geldi.

quote:

Dual channel ram'lardan seri numarası küçük olanı ilk slota, yani işlemciye yakın olan slota tak.

abi bu anakartlarda a68 çipsetlerde 1. slot dışardaki 2. slot cpu yakın olan. anakartın üstünde öyle yazıyor.

banada bi garip geldi.

Hiç adam gibi ram yiyen bir oyuna girip (mesela GTA V) Afterburner ile ram kullanımına baktınız mı ? 4G'den fazlasını kullanabiliyor muydu sistem ?

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

quote:

quote:

banada bi garip geldi.

Hiç adam gibi ram yiyen bir oyuna girip (mesela GTA V) Afterburner ile ram kullanımına baktınız mı ? 4G'den fazlasını kullanabiliyor muydu sistem ?

internetim yoktu ama farcry 2 ultra high denediğimde o kadar çok kullanmıyordu.

• quote:

dediğiniz gibi yapınca 12gb tanıdı 8,1 gb donanıma ayırdı 4gb kullandırdı.

vardığım sonucu yazıyım. A68 çipsetlerde dimm2 de tek ram sistemi açmıyor 3 farklı ramle denedim.

A68 çipsetlerde dimm1 görüyor dimm2 ye ne takarsanız takın donanıma ayırıyor (Ekran kartı takılıysa)

APU da öyle olmuyormuş.

Şuan dimm1 de 1 adet 8gb ram takılı ve 16gb yada 12gb görmüyor sistem. 12 denedim olmuyor 16 da olmaz 8gb donanıma ayırır.

sorun bu şekilde.Geçici olarak çözüldü.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.