Şimdi Ara

DONANIM ÜRETİCİLERİ SADECE PARA PEŞİNDEMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yıllardır elektronik dünyasının içerisindeyim. Çoğu zaman şahit olmuşumdur ki elektronik üreticileri hiç bir cihazı 4 dörtlük yapmazlar. yanlışlıkla yaparlarsa da hemen piyasadan kaldırırlar. Bu artık standart bir prosedür oldu. Hemen aklıma gelen bir örnek vereyim. Panasonic M3000 kamera modeli kameraman çok beğendikleri bir modeldir. Hemen piyasadan kaldırıldı. yerine numarası büyük kırpılmış versiyonu olan m3500 sürüldü.

    Piayasada o kadar çok cep telefonu varki.... hiçbiri profesyonel değil. hangisini alırsanız alın bir süre sonra elinizdekinin şekilsiz, eksik özellikli, tatmin edici olmaktan çok uzak bir ürün olduğunu fark edip ürününüzü değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz. Bu bir taktik. Yeniden müşteri oldunuz. Tebrikler.
    Ben burada donanım üreticisi uyanıkların uyumayan insanlarda olduklarını bilmeleri için bir başlık atıyorum.

    insanları aptal yerine koymaların ve bir sattıkları maldan müşteri memnuniyetinin kısa bir zaman sonra bozularak kişiyi tekrar müşteri yapmalarının artık modasının geçmesi gerektiğini bilmeleri için bir umut olarak burada hep fikir beyan edelim.

    Piyasa artık çöplük olma yolunda. Herkes elindeki malından kurtulup yenisini alma peşinde.

    Bizler burada istediğimiz malın nasıl olması gerektiğini anlatalım. Belki bir duyan olur..

    İlk adımı ben atıyorum. Desteklerinizle inşallah bir şeyler değişir.


    Oyun oynanacak bir Bilgisayar nasıl olmalı :

    Bence en başta playstation u örnek almalılar. Nedenmi? adamlar 2 mb ekran kartı ve 32 mb ram ile 512mb ramlı 256 mb ekran kartlı p4 bilgisayardan daha akıcı ve zekli oynama imkanı veriyorlar..
    Oyunlar bilgisayara kurulmamalı. Direktman cd veya dvd si takılarak oynamaya başlanılmalı.. hdd ye sadece save dosyaları kayıt edilmeli.
    DirectX yeterli değil. Daha komplike bir oyun destek kütüphanesi bilgisayarda (windowsta) standart olarak bulunmalı ki oyunlar daha kısa olsun standart rutinleri kullanarak daha iyi sonuçlar verebilsin. Ekran kartlarında da oyuna yönelik iyileştirmeler olmalı. daha fazla hazır fonksiyon içermeliler.
    Oyun oynamak için playstationun kolu gibi standat bir joystick olmalı. Nasıl klavyenin tuşları ve mouse un fonksiyonları belli ise joystick te belli standartlar taşımalı. Tek tip olmalı.

    Top sizde arkadaşlar...







  • söylediklerine katılıyorum
    ama daha fazlası gerekli
    eyleme dönüşmedikçe çok fazla önemi yok açıkçası
  • EVET arkadaşım bu olay emperyalizm ve kapitalzmin bir oyunu kesinlikle dörtdörtlük yapmazlar piyasa doyunca hemen bir yenisini çıkarırlar telefon ve işlemci olayı buna en güzel örneklerdir
    Bence Pic sistemler gibi veya eski commodore tarzı bir işlemci içine cache bellek ram ve harddisk ekrankartı ses kartı sığdırmak mümkün yani 5-6 parça tek parçada ama böyle olunca mesela 3 ghz like bir işlemci yaptın işlemci biraz büyük olur ama tek işlemci anakart ve yola devam ne ses olur ne bozulma yapar bence çok süper olur böyle bir işlemciyide çinde 15-20 $ ürettirebilirler bilgisayar fiyatları manyak ucuzlar hatta ve hatta anakart ve lcd monitör aynı kalıpta ve incecik onun üstünede sadece bu tarz bir işlemci cdrom olayınıda dik olarak yan taraftan çıkmalı yaparlarsa kasayada gerek kalmaz ne kalabalık olur ne ses olur ne ısınma olur ve çok çok çok ucuz olur zaten parayı bulayım bu tarz bir format geliştirip bir fabrika kuracam :))TÜRKİYE şartlarında 40-50 $ milyon hatta dahada ucuza işlemci ve monitör fabrikası kurulur ne gerek var Çin e gitmeye ben zaten bu sabancı ve koç un bu şekil bir işe neden girmediklerini halan anlayamıyorum bu adamlar çok kapitalistler tamam dünyaya kafa tutamazlar belki ama atx yapıda bi bilgisayar fabrikası neden kurmazlar anlamam Türkiyedeki maliyet ÇİNdeki ile aynı neredeyse eğer kaliteli bir işlemci veya ankart üretilse avrupada manyak satar ne dersiniz ?????




  • biraz uçmuşsun gibi geldi
    çünkü olay sadece fabrika kurmak değil
    bunun bir sürü masrafı var kalifiye eleman, gerekli ekipman, o üretimi yapabilecek teknolojiyi burada sağlayabilme, ar-ge çalışmaları, patentler vs...
    zaten o kadar kolay olsa bunu herkes yapardı
  • üretimde özellikle uzakdoğunun tercih edilmesindeki başlıca sebep üretim maliyetlerinin işçi ücretlerinin düşüklüğü ve ülkelerin uyguladığı teşvikler, Türkiyede bu maliyetler neresinden baksanız %30-50 daha fazlasına mal olur, ayrıca abuk sabuk vergiler, saçma sapan bürokraside cabası, ayrıca unutmamak gerekirki günlük kullanılan bir çok teknoloji silah sanayisi için geliştirilir, evimize girecek hali aldığında ise otomatikman demode olmuştur, mesela teflon uzay mekikleri için geliştirilmiş bir teknolojidir ancak mutfaklarda tencerede kullanılır,
  • YAWW niye uçayım bi param olsun söz sizide işe alıcam yani eleman eksiğimiz kalmaz ,biz bu zeka ile amerikayı bile sollarız yeterki birileri köstek olmasın değilmi ????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.