Şimdi Ara

Donanım Haber Türkçüler Otağı(600+ Türkçü Bu Otağıda) (111. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.687
Cevap
90
Favori
162.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: herdogan80

Ümmet 100 yıldır sürünmüyor.Araplar kendi yaptıklarının bedelini ödüyorlar.1000 yıl İslamın önderliğini biz yaptık zaten ama baktık bunun zararı daha çok kaldırdık.Eğer çok istiyorsa ümmet yeni bir halife seçebilir.Bakalım ne kadar destek çıkacak.Ayrıca biz halideliği kaldırırken Halifenin sözüne uyan acaba kaç millet vardı.Bundan önce yazmıştım zaten Hint deniz seferini vb bir daha o konulara girmeyeceğim.

Sen araplara türklük propagandası yaparsan,onlarda sana ırkçılık yapar. Çanakkalede suriyede filistinde kaç arap şehidi var biliyormusunuz osmanlının?
    2.abdulhamiti devirenlerin yaptığı ırkçılığın sonucunu 100 yıldır çekiyoruz.ortadoğu bir aradayken 1000 yıl bozamadılar bu birliği.
    İşbankasının kurulması için gereken paranın afgan-hint kıtası müslümanlarının,halife efendimiz başta kalsın,ümmetin birliği zedelenmesin diye xxx kişilerin gönderdiği mektup üzerine gönderildiğini kaçınız biliyor?

Peki arapların toplam eli silah tutan insan gücünün isyan edenlerden kat kat fazladının osmanlıda savaştığını kaçınız biliyor?

Osmanlıyı yıkmak için kalplerden silmek gerekiyor.sınır çizgileri çizerek silemedi emperyalistler ve maşaları silemeyecekde

2.abdulhamid e sormuşlar; kavmiyetçi bazds bir devlet kurulabilirmi diye?
    Cevabı; kurulaa kurulsa çete kurulur olmuş rahmetli cennetmekan..
    Okuyun araştırın ve öyle tepki gösterin.
    Hamasi değil ilmi olarak başımüstüne...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_27111877/mpage_4/f_//tm.htm#86548532 Türklüğe hakaret edenler üşüşmüş

o konudan ban yedim ben.curious monkey'in son mesajını gördükten sonra bunlarla neden aynı çatı altında yaşanmayacağını bir kez daha çok iyi anladım.çare ne haliniz varsa görün diyip yol vermek ve böyle parazitlerden kurtulmaktır.şu adamların türk vatandaşlığı altında yaptığı pisliklerin üzerimize yıkılması bile bunlarla aynı çatı altında yaşamamak için fazlasıyla yeterli bir neden.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han.

Bunlara bu kadar prim verdirenin Tanrı belasını versin. Ama hepsinni cezasını kesiceğiz yakın merak etmesinler. herifler.

İnce yazmışsın

• Türklükle bir gram alakasi yok hatta dusman bunlar.Ayrica begenmeyen gidebilir bunların bu hareketlerini anlamıyorum

• Bilindik konuları tartışmak yerine biraz "Türklük" üzerine paylaşımda bulunsanız diyorum artık. Bilindik konularda tartışma yaratmak ancak kafasına göre konu kaldıran yönetimin işine gelir.
  • Daha önce de yazdım. Türk Tarihi ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

Daha önce de yazdım. Türk Tarihi ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

Kurtuluş Savaşı'nda, Türkistan'dan gelen askeri bir yardım oldu mu ? Ya da şöyle sorayım: Kırgızların atlarına atlayıp yardıma geldikleri efsanesi var. Bu efsane mi yoksa gerçekliği var mı ?

Normalde böyle bir olaya uydurma derim ama bölgeden imkanlar dahilinde gerek maddi gerek manevi destek verildiğini ve Kurtuluş Savaşı'nın takip edildiğini bildiğimden ikileme düştüm açıkçası. Baya zamandır kafamı kurcalıyor bu soru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkoğlu35

quote:

Kurtuluş Savaşı'nda, Türkistan'dan gelen askeri bir yardım oldu mu ? Ya da şöyle sorayım: Kırgızların atlarına atlayıp yardıma geldikleri efsanesi var. Bu efsane mi yoksa gerçekliği var mı ?

Normalde böyle bir olaya uydurma derim ama bölgeden imkanlar dahilinde gerek maddi gerek manevi destek verildiğini ve Kurtuluş Savaşı'nın takip edildiğini bildiğimden ikileme düştüm açıkçası. Baya zamandır kafamı kurcalıyor bu soru.

Atlarına atlayıp geldiler mi bilmiyorum. Ancak maddi yardım yaptılar. Bize para, tüfek, mermi yolladılar.

• quote:

quote:

quote:

Atlarına atlayıp geldiler mi bilmiyorum. Ancak maddi yardım yaptılar. Bize para, tüfek, mermi yolladılar.

Onları biliyorum. Benim merakım sadece Kırgızlara atfedilen cümleler üzerineydi. Teşekkür ederim yine de.

Yeri gelmişken şu konuya da dokunmakta yarar var: Bize hep Sovyetlerin ettiği söylenilen yardımlar aslında bir Türk cumhuriyeti olan Buhara Cumhuriyeti'nden gelmiştir. Ruslar sadece yardımı iletmede aracı olmuş ve üstelik yardımın büyük kısmına el koymuşlardır. Lenin ve Atatürk'ün resmini yanyana koyan bazılarına duyurulur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Onları biliyorum. Benim merakım sadece Kırgızlara atfedilen cümleler üzerineydi. Teşekkür ederim yine de.

Yeri gelmişken şu konuya da dokunmakta yarar var: Bize hep Sovyetlerin ettiği söylenilen yardımlar aslında bir Türk cumhuriyeti olan Buhara Cumhuriyeti'nden gelmiştir. Ruslar sadece yardımı iletmede aracı olmuş ve üstelik yardımın büyük kısmına el koymuşlardır. Lenin ve Atatürk'ün resmini yanyana koyan bazılarına duyurulur.

Hocam aslına bakarsan şöyle bir durum var. Benim uzmanlık alanımdan çok uzak bir soru oldu sorduğun. Benim asıl alanım Oğuzlar, Bozkır Kültürü ve Tarihi. Yani 6-12. yüzyıllar arası.

• Türk mitolojisindeki Tepegöz, Tulpar gibi figürler batı mitolojilerinden mi geçiyor yoksa farklı yerlerde benzer kültürler mi oluşuyor? Türklerin simgelerinin kurttan çok tilki ya da geyik olduğu söylenir ne diyorsun?
  • Bu konuda ben de bir iki şeyler yazmak istedim. Hem de "Tarihçi"den gelecek yanıta göre bildiklerimin doğruluğunu sınamış olurum.

Bir kere farklı ulusların mitolojileri arasında benzer yanlar olması, iletişimleri olmasa bile normaldir. Örneğin; Adem-Havva olayı, Türk mitolojisinde Törüngey-Ece (Bazı yerlerde Ecegey olarak ta geçer.) şeklinde yer bulur. Ancak Türk mitolojisinde, az önce yazdığım gibisinden benzerlikler dışında dışarıdan alınmış ögeler olduğunu sanmıyorum. Belki etkileşimde olduğumuz Moğollar, Tunguzlar, Mançularla bir alışveriş olabilir ama batıyla biraz zor.

Simge konusuna gelirsek Türkler, dağ keçisi ve geyiğe çok önem vermişlerdir. Çünkü yaşadıkları coğrafyalarda yaşamlarını sürdürmelerini sağlayan hayvanlar, onlar için kutsaldır. Bugün bile başta ekmek olmak üzere bir yiyecek yere düştüğünde öpüp başımıza koyuyor ve saygı anlamında yüksek bir yere koyuyoruz. Bu çoğu davranışımızda da sandığımız üzere İslam'la ilgili değildir. Binlerce yıldır süren kültürün bir parçasıdır. Aynı şeyi "at" için de söyleyebiliriz. Eski Türklerde geyik ve dağ keçisi beslenme ihtiyacını karşıladıysa, at ta taşıma, ulaşım, savaş aracı gibi bir çok ihtiyacı karşılamıştır. Bu yüzden eski Türkler, ömrü boyunca hiç yanından ayrılmayan atlarını kardeşleri gibi görmüşler ve öldükten sonra beraber gömülmelerini istemişlerdir. Bu, yaşamında kendine binbir yararı dokunan canlıya bir yerde minnet borcunu ödemektir. Ancak simge konusuna gelirsek orada karşımıza kurdun çıkması oldukça normaldir. Çünkü bir çok ulus, yırtıcı hayvanları kendine simge edinmiştir. Bu yüzden Ruslar ayıyı, Çinliler ejderhayı simgeleri olarak seçmiştir. Bir ulus neden gidip te korkak, güçsüz bir hayvanı kendisine simge olarak seçer değil mi ? Bu yüzden, Türklerin yaşadığı yerde bolca bulunan ve destanlarda adı geçen kurdun Türklere simge olması olağan bir şeydir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: imperium

quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

quote:

Televizyonda çıkıp kendini Tarihçi sanan dalkavuklar ATATÜRK'e küfredince tarihçi olduğunu sanıyorlar ordan burdan alıntı yapıyorlar.Alıntı yaptığı da lafı bir yerinden anlayan namussuzun biri bunlar yüzünden bazı insanlar etkileniyor ve onlarda bu yoldan gidiyorlar.

ATATÜRK niye halifeliği kaldırdı diyorlar.Sorarım Halifeliğin Türklüğe zerre faydası var mıydı acaba?Emeviler bu düzeni bozmadı mı?Cihat diyince kim geldi?Bizden yardım isteyen Ace ve Gücerat Hint Seferlerinde neden bizle birlikte savşmadı?Araplar neden biz Hicazı korumak isteyip oraya sadece zarar gelmesin diye asker yollayınca bizi arkadan vurdu?

Halifelik olmadığı için 100 yıldır sürünüyor ümmet.

Halifelikle ne alaka ki? Halife olsa nolur olmasa nolur. Bugun için biri çıkıp ben halifeyim derse SURİYE-İRAN-MISIR-LİBYA ve birçoğu destekleyecekler mi? Artı Orta Asyadaki Türk cumhuriyetleri de artık belli bir cemaat-grubun yürüttüğü İslamcılığı ülkelerinde hoş bulmuyorlar. Devlet başkaları bunu ifade ediyor zaten
    aşağıdaki likte
    http://www.haberinvakti.com/dunya/ozbekistanda-toplu-iftar-yasak-h31192.html

Özbek anayasasından;
    Md.61:Dinsel kuruluşlar devletten ayrılacaklar ve yasa önünde eşit olacaklardır.Devlet dinsel kuruluşların faaliyetlerine karışamayacaktır.Özbekistan Cumhuriyeti’nin temel yasası, ”insan, onun hayatı, özgürlüğü, gururu, namusu ve diğer hakları en yüksek değer olarak nitelendirilir( 13.madde)” lkesine dayanır. Bu düşünce Özbekistan Anayasal otoritesinin en önemli temelidir.

Yine şu linklerde de Neredeyse tüm Türk cuumhuriyetleri dini-cemmaat türünde tüm yapılanmalara karşıdırlar. Belki sen Halife olarak celaat vs. kastetmemiş olsan bile bu cumhuriyetler HALİFELİĞİ-ŞERİATÇILIGI- AŞIRI DİNCİLİĞİ istemiyorlar. Dolayısıyla dünyanın önemli bir MÜSLÜMAN kesimi yeni bir HALİFECİLİĞE ya de ŞERİATÇİLİĞE iyi bir gözle bakmıyorlar. Dolayısıyla HALİFElik bir işe yaramaz sizin varlığınızı dünya kabul etmez ve sözünüzü dinlemez ise.

http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12005951/
    http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/fethullah-okullari-kapatildi-haberi-45487
    http://www.haber5.com/dunya/casus-diye-gulen-okullarini-kapatti
    http://internethaberoku.blogspot.com/2011/08/turkmenistan-fethullah-gulen-cemaatine.html

Alıntıları Göster
    Maalesef o Türk ülkeleri (En azından devlet başları) asimile edildiklerinden özlerine (İslam) saldırıyorlar.

Verdiğin haberde ne diyor:

"Özbekistan'da tesettür elbiselerinin satımı da yasaklanmıştı. İslâm düşmanı politikaları sayesinde Rusya ve ABD ile müttefik olan Özbekistan diktatörü Kerimov'un ülkeyi mafya devlet hâline getirdiği biliniyor."

Orta Asya'da asimile edilmeye çalışılmayan, baskı ve şiddet görmeyen Türk mü var da "Türki cumhuriyetler dini istemiyor" diyorsun Allah aşkına?

• Hiç bir Türk ülkesinin özü İslam falan değil kardeşim. Kendine yontma. Ben niyetini önceden anlayaraktan çiziyorum. Lütfen buraya bulaşma.
  • quote:

Hiç bir Türk ülkesinin özü İslam falan değil kardeşim. Kendine yontma. Ben niyetini önceden anlayaraktan çiziyorum. Lütfen buraya bulaşma.

Zaten biliyorsun ama kusura bakma; Türk tarihi ikiye ayrılır.

İslam'dan önce Türk tarihi.
    İslam'dan sonra Türk tarihi.

Samimi soruyorum, sakın iğneleme sanma. Türk halkına neden böyle uzaksınız? Yani İslam'dan niye böyle kaçıyorsunuz?

Kimse İslam'ı baş tacı yaptı diye özünden kopmaz. Hazreti Muhammed bile kavminizi sevin diyor.
  • 50 kere söyledim. İnanç veya inançsızlık kişinin kendine kalmalıdır. Devlet, din işlerini ayrı bir yere koymalıdır. Aksi takdirde "Allah" diyen malı götürür. Günümüzde de örneği olduğu gibi.

Ayrıca ben her Türk devletini severim ama bana söyler misin Göktürkler mi Osmanlı mı daha Türk ? Türk'ün öz dini dışında hangi din içimize girdiyse bizi özümüzden uzaklaştırdı. Şu anda her şeyimiz Araplaştı farkında mısın ? Bizi durdurmak için binlerce km set çektiler zamanında. Savaş makinesiydik. Şimdi noldu ? O kardeş, bu kardeş, şu kardeş. Yok üstünlük takvadadır falan. O uslanmaz kana morfini verdiler ve biz uyuyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mars the Bringer of War

Türk mitolojisindeki Tepegöz, Tulpar gibi figürler batı mitolojilerinden mi geçiyor yoksa farklı yerlerde benzer kültürler mi oluşuyor? Türklerin simgelerinin kurttan çok tilki ya da geyik olduğu söylenir ne diyorsun?

Dostlar kusura bakmayın. Banlı iken yazmışsınız ben de cevap veririm dedim ama unutmuşum.

Roma, Yunan ve Türk Mitolojisini incelediğiniz zaman her karakterde benzerlik görürsünüz. Onların Zeus'u bizim Kayra Han'dır. Onların Herkül'ü bizim Oğuz Han'dır. Ki Orta Asya Mitolojisi herhangi bir kültürden etkilenmemiştir. Yani bu mitolojiler farklı farklı alanlarda özgün olarak gelişmişlerdir. Bu Yunan Mitolojisi için de, Roma Mitolojisi için de, Türk Mitolojisi için de, İskandinav, Mısır, İnca, Aztek, Arap Mitolojisi için de böyledir.

Geyik olayına gelelim. Bu konuyla ilgili Jean-Paul Roux'nun Türklerin Tarihi adlı kitabını okursanız daha detaylı bilgi alırsınız. Türkler Sibirya ormanlarından Orta Asya'ya gelmişlerdir. Atlardan önce geyikleri evcilleştirmişlerdir. Hatta Orta Asya'ya gelip atı evcilleştiren ilk Türkler, çalı çırpıdan atlara boynuz yapmışlardır. Geyik bu yüzden önemlidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: I-C-O

Maalesef o Türk ülkeleri (En azından devlet başları) asimile edildiklerinden özlerine (İslam) saldırıyorlar.

Verdiğin haberde ne diyor:

"Özbekistan'da tesettür elbiselerinin satımı da yasaklanmıştı. İslâm düşmanı politikaları sayesinde Rusya ve ABD ile müttefik olan Özbekistan diktatörü Kerimov'un ülkeyi mafya devlet hâline getirdiği biliniyor."

Orta Asya'da asimile edilmeye çalışılmayan, baskı ve şiddet görmeyen Türk mü var da "Türki cumhuriyetler dini istemiyor" diyorsun Allah aşkına?

Türklerin özü İslam mıymış? Hiç güleceğim yoktu. Türk Tarihi Milattan Önce 8 bin de başlar. Bak Milattan Önce 8 bin diyorum yani M.Ö. 8000. Daha Araplar piyasada yokken Türkler Orta Asya'da devlet kurmuş, teşkilatlanmıştı. Hey gidi hey.

• Arkadaşlar, dostlar. İyi bir tarih bilinci, sizi tartışmalarda olsun, gelecek planlamasında olsun, bakış açısı olarak olsun sizi öne geçirir. Sizlere bazı kitaplar önermek istiyorum.

Jean Paul Roux-Türklerin Tarihi
    Jean Paul Roux- Orta Asya Tarih ve Uygarlık
    Rene Grousset-Bozkır İmparatorluğu
    Sergey Agacanov-Oğuzlar
    Hakkı Dursun Yıldız-İslamiyet ve Türkler

Bunlar size Türk Tarihi açısından genel bir fikir verir, genel ve doğru bilgi verir.

Ayrıca;

http://forum.donanimhaber.com/m_86626632/tm.htm

Şöyle bir konu açtım. İlginizi çeken makaleleri indirip okuyunuz lütfen.

• Azerbaycan ders kitabından alıntı.

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.