Şimdi Ara

DONANIM BİLGİSİ OLANLAR BU KONUYA BAKABİLİR Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE BİLGİSAYARIMIN ÖZELLİKLERİNİ BELİRTEYİM

i7 2600k işlemci(overclock yapmadım hiç)
    amd r9 280x vapor ekran kartı
    foxconn anakart
    16gb ddr3 ram(2x8)
    ZM700-GLX SERİSİ 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI

öncelikle yaşadığım sorunu anlatayım, normal çalışan bilgisayarım ara ara açılmamaya başladı, açılmamaktan kastım power düğmesini basıyorum ekran gelmiyordu ama kasa çalışıyordu, ben bilgisayarın statiğini alıyordum bazen çalışıyordu bazende 1-2 saat sonra çalışıyordu, sonralardan sık sık olmaya başladı, bende ekran kartını söküyordum anakartın on bord dan çalıştırıyordum sıkıntısız çalışıyordu, bilgisayarı bu şekil çalıştırıp masaüstü gelince kapatıp ekran kartını yerine taktığımda bilgisayar sorunsuz 1-2 hafta çalışıyordu, sonra her öyle olduğunda ekran kartını çıkartıp on borddan açıp sonra bilgisayarı kapatıp ekran kartını takıyordum çalışıyordu, şuan ise bilgisayarı açıyorum 10 saniye sonra kendini kapatıyor ekran falan gelmiyor, ekran kartını çıkartmadım hiç, bu sorun sizce neden olabilir? benim şahsi düşüncem anakartın ekran kartı slotu bozulmuş olabilir, yoksa ekran kartımda hiç bir sorun yok, başka pc takıyorum çalışıyor, başka pc den ekran kartını takıyorum o sorun olduğunda yine açılmıyordu, düşüncelerinizi bekliyorum teşekkür ederim şimdiden

• güncel
  • güncel
  • acil
  • aynı problemi yaşadım benim problemim ramlerden kaynaklanıyordu temas noktaları zamanla pisleniyor yani oksit benzeri bir madde ile kaplanıyor bakır kararırya o şekil normal bil silgi al bildiğimiz silgi sorunun ekran kartından oldugunu düşünüyorsan bakır yerleri iyice sil renklerinin açıldığını göreceksin aynı işlemi ramlere ve diğer kartlara yap genel temizlik olur belki sorunun çözülür ama bir süre sonra yine aynı problemi yaşayabilirsin ben de benim pc den kurtulmaya çalışıyorum anlamayan birisi olsak tamirden eve gelmez dediğim yöntemin tüm parçalarda etkisi var yazıcı kartuşları hata verdiğinde onların da arkasını siliyorum düzeliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ha birde dersinki niye bir saat sonra açılmıyor bir saatte oksitlenecekmi
    eğer kasa geçerken ilişecek bir yerde duruyorsa arada dokunursun sarsılır temas noktalari kayar oksitli yere açılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağının bağlantılarını tekrar kontrol et. Güç Kaynağı ile alakalı bir durum da olabilir. Olabilir diyorum yanlış yönlendirmeyeyim amacım yardımcı olmak. Bazen benim sistemde de oluyor bende ramleri falan söküp silip bazende yerlerini değiştirip takıyorum. Çok sık olmuyor ama ben benim sistemimdeki sorunun güç kaynağınıdan olduğunu düşünüyorum. Senin sistemde de sorun güç kaynağı olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam güç kaynağını bende düşünmüştüm, 600 watt everese güç kaynağı vardı yetmiyor düşüncesi ile 700 watt 80 plus güç kaynağı aldım, 1 ay falan sorunsuz çalıştı 1 ay sonra yine aynı hatayı aldım, bu temizlik konusunu deniyeceğim, sorun ramlarda değil yada olabilir ama benim düşüncem değil, sürekli test ediyorum bu durum olduğunda, yorumlar için teşekkür ederim
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.