Şimdi Ara

Donanım bilgisi iyi olanlar ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benimde donanım bilgim fena sayılmaz ve youtubede videolar izleyerek ayrıca can you run it den testler yaptım ama hala emin değilim nasıl bir performans alacağımdan ve malum oyun çok pahalı 150 civarı olacağından sizede sormak istedim bu bahsettiğimiz oyun battlefield 4 sistemim ise şöyle ekran kartı düşündürüyor beni .

İşlemci i5 3470 3.2ghz 4cpu gerektiğinde 3.6ghz boostlu

ekran kartı gtx 560 se

ram 8gb 1333mhz

tam nedir bilmiyorum ama disk belleği dosyası : 2109mb kullanıldı 7247mb kullanılabilir

max çözünürlüğüm 1600x900 ve her oyunu her zaman max çözünürlükte oynarım

dac türü nedir bilmiyorum ama integrated ramdac

anakartı bulamadım keşke yazabilseydim

işte sistemim böyle bu oyunu 1600x900 yani max çözünürlükte herşey en az medium ayarda AA kapalı açık fark etmez , kaç fps alırım yüksek ayarlarda kaç fps alırım veya ? gölgeler low yapabiliriz veya medium fark etmez AA tabi kapalı olur bu ayarlarda .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ILosMasTeR -- 9 Mayıs 2014; 18:51:50 >

• ILosMasTeR kullanıcısına yanıt
    Selam
    Donanım bilginiz ammada iyiyimiş ki anakartınızın ne marka ve model olduğunu bulamamışsınız. Neyse..

Oyunlarda kaç FPS alırsınız bilemem ama RAMDAC ve Disk Belleği hakkında bilgi vereyim..

1. Disk Belleği Dosyası;
    RAM boyutu kadar HDD biriminde oluşan sanal bellektir. İstenirse kapatılır veya açılır.. Bu açık olursa sağlıksız HDD'lerde mavi ekran hataları verme olasılığı yüksektir..

2. RAMDAC;
    RAMDAC (RAM Dijital-to-Analog Converter)

Grafik kartları üzerinde bulunan RAMDAC ünitesi, görüntü sinyallerini analog sinyallere dönüştürülmesini sağlar. VGA monitörler, yalnızca analog sinyalleri işleyebilirler. 1997 yılına kadar piyasada bulunan ekran kartlarının RAMDAC üniteleri, ayrı birer modüldü. Günümüzde grafik çipine entegre halde bulunurlar.

RAMDAC görüntü belleğindeki verileri, analog RGB (Red Green Blue = Tüm renkler, bu üç renkten türetilir) sinyallerine çevirerek monitör çıkışına verir. Monitörde kullanılan üç ana renk için de birer RAMDAC ünitesi vardır ve bunlar her saniye belirli bir sayıda görüntü belleğini tarayıp oradaki verileri analog sinyallere dönüştürürler. RAMDAC`in bu işlemi ne kadar hızlı yapabildiği ekran tazeleme hızını belirler. Bu hız Hz cinsinden belirtilir ve ekrandaki görüntünün saniyede kaç kere yenilendiğini gösterir. Örneğin monitörünüz 60 Hz`te çalışıyorsa gördüğünüz görüntü saniyede 60 kere yenilenir. Ekran tazeleme hızını mümkün olduğu kadar 85 Hz`in altına çekmemenizi öneririm, daha düşük tazeleme hızları göz sağlığınız için zararlı olabilir. Tabi bu gözünüzün ne kadar hassas olduğuna da bağlı, bazı gözler 75 ve 85 Hz arasındaki farkı hissedemezken bazıları ilk bakışta bunu anlayabilir. RAMDAC`in iç yapısı ve özellikleri hangi çözünürlükte ne kadar rengin gösterilebileceğini de belirler.

LCD ekranlar yapıları gereği dijtal olduklarından RAMDAC`ten değil de, direk görüntü belleğinden görüntü bilgisini alıp kullanabilirler. Bunun için DVI (Digital Video Interface) adında özel bir bağlantı kullanırlar.

RAMDAC bilgisini yazmaya üşendim ve kitaptan alınan bir makaleyi buraya kopyaladım. :)) Yani alıntı yaptım..
    Bilginize ve kolay gelsin..

• Bay_KG kullanıcısına yanıt
    İyi demedim zaten boş boş iğneleme eylemine girmeye ne bayılıyor bu türkler ya işsizsiniz yemin ediyorum işsiz !
  • Oyundan başka bir şey düşünmediğiniz anlaşılıyor. Bu kadar ayrıntılı yanıt aldıktan sonra, tek bir "Teşekkür" sözcüğünü bile yazamamışsınız. Neyse!
  • Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.