Şimdi Ara

Domain aktarırken satın aldığımız yıllar kaybolur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Aklıma takılan bir soru var, cevabını bulamadığım için buraya konu açmak istedim.


    Porkbun sitesinden 10 yıllık domain satın aldım. Şimdiyse Google Domain'e aktarmak istiyorum. Anladığım kadarıyla bir yılın bitmesi lazım ki Google 1 yıllık uzatma ücretiyle aktarma işlemine başlayabilsin. Ama aktarma yapıldıktan sonra kalan 9 yılım Porkbun'dan satın alındığı için Google bunu kabul ediyor mu? Yani Google'a geçtiğimde sadece 1 yıllık süresi olan alan adım olmasını istemem, o zaman hiç aktarmam.


    Teşekkürler.




  • empati yapalım. A firması ile anlaştın 10 sene. bu firmayı terk etmek için neden bir sene bekleyeceksin? bir anlaşma var diyorsun. o zaman anlaşmanın detaylarına bakacaksın. ya da bunu anlaşma yaptığın firmaya soracaksın. diyelim ki 1 sene dolmadan 5. ayda veya 1 sene dolduktan sonra yeni firmaya aktarmaya başladın. senin eski firma ile yaptığın ve ücretini ödediğin anlaşmayı, eski firmayı nasıl bağlasın ve bunu sen olsan kabul eder misin? burada aktarımlar için firmalar arasında bu işlere yönelik anlaşma var mıdır buna bakmak lazım. en azından aktarma işleminde daha ucuz bir abonelik ücreti ödeyecek olmak mümkün olabilir. yani a firmasına on yıllık ücret öde, b firmasına da bir yıllık tam veya indirimli ücret ödeyerek geçiş yap ve sonra geri kalan dokuz seneyi ücretsiz kullan? ben olsam pek iyi düşünmezdim. Domain aktarırken satın aldığımız yıllar kaybolur mu? 


    google'a öncelikli sorabilirsin. aslında abone olduğun firmaya da sorabilirsin. sen bizden biri olduğu için bizim gibi düşünüyor ve çekiniyorsun. yabancıların .. anlayışı bize benzemez. her türlü yardım ve desteği alırsın. Domain aktarırken satın aldığımız yıllar kaybolur mu? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 14 Temmuz 2022; 18:51:29 >




  • Sorumun cevabını resmi kaynaklardan aldım. Bu soru aklına takılan olursa diye buraya da paylaşıyorum.


    Google'un sitesinde bulamamıştım, Google Domain destek ekibine mail attım (registrar-support@google.com). Gelen cevap da satın alınan yılların aktarılacağını doğruluyor.

    Domain aktarırken satın aldığımız yıllar kaybolur mu?

    Porkbun kendi sitesinde bu soru için bir sayfa oluşturmuş.

    Domain aktarırken satın aldığımız yıllar kaybolur mu?




  • Domainini başka firmaya aktarmak domain yılını etkilemez. Aktarırken +1 dene mevcut tarihe eklenir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.