Şimdi Ara

Dolumcularin tavsiyesi, Canon MG 5350 vs Epson XP 700 (Canon MG 6350 alındı) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
614
Cevap
14
Favori
35.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yerler kimler bilemem ama; resmi gazetede yazan kanuna göre elektronik ürünlere satıcı firmalar 2 ( İki ) yıl garanti vermek zorunda. Bu satıcı insiyatifinde değil artık, tamamen devlet belirliyor. Kullanıcı hatası hariç, çipin bozulması, süngerin kullanıcı hatasını içermeyen tüm aksaklıklar için geçerlidir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/04/20110424-6.htm
  • öyle de böylede dolan Kartuş setine para vericez yani. zaten seti kabul etmezse orjinal kartuşlara para yetişmez at gitsin yazıcıyı şansa bak inşallah sorun olmaz yakınlarda da yokki kimsede denesek
  • quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

öyle de böylede dolan Kartuş setine para vericez yani. zaten seti kabul etmezse orjinal kartuşlara para yetişmez at gitsin yazıcıyı şansa bak inşallah sorun olmaz yakınlarda da yokki kimsede denesek

neyi deneyeceksin anlayamadım? ben istanbuldayım dolankartuş arkadaş yakınlarda olsaydı oraya uğrar alışvrişimi de yapardım ancak o tuzla da, başka şehir sayılır benim için :)
  • İşin kötüsü bu tür güncellemelerde hata alıp almamanız hemen belli olmuyor. Genelde sorunlar 3-5 çıktıda bir kartuş bitti uyarısını değişik kartuşlarda almanız oluyor. Yani ilk taktığınızda kartuşlar tanınıyor ve bir sorun gözükmüyor ama daha sonra atıyorum mavi kısa sürede bitti diyor. Kartuşu çıkartıp takıyorsunuz bu sefer 3-5 çıktı sonra kırmızı diyor ve bu döngü devam ediyor. Ama inşallah bu güncellemenin bir etkisi olmamıştır da bu sıkıntılarla karşılaşmazsınız.
  • insallah sorun olmaz bi dünya para verdim yazıcıya. olursa da orjinal Kartuşlarını doldurup doldurup kullanırım, belkide kartuş seti bile almama gerek yok aşırı kullanmam zaten 10 ar gram mürekkep koysam bana bi dünya çıktı verir çıktılar kaliteli olsun yeter. işte tek sorun mürekkebin bitip bilmediğini anlayamamak olacak bu durumdada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar epson xp700 e karar kılmışken canon 7150 yorumlarını okuyunca kafam karıştı, benim istediğim fotoğraf baskısı kaliteli olsun şimdi xp 700 mü mg7150 mi hangisini almalıyım farklı model de olabilir max 800 tl bütçem var yazıcı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: irem_cafe

arkadaşlar epson xp700 e karar kılmışken canon 7150 yorumlarını okuyunca kafam karıştı, benim istediğim fotoğraf baskısı kaliteli olsun şimdi xp 700 mü mg7150 mi hangisini almalıyım farklı model de olabilir max 800 tl bütçem var yazıcı için.

bence bu kadar bütçe ayırdıysanız, baskı adediniz fazla olacaksa ve tek kriteriniz foto baskı kalitesiyse epson p50 daha iyi bir seçim olur

• Bende mg5450 var 9600 x 2400 dpi çözünürlükte baskı verebiliyor. 7150 de 9600 x 2400 çözünürlükte basıyor ve extradan 1 kartuş daha var. Kartuşlardaki C-M-Y dışında Gri kartuşta var . Extra ara renkleri basan yazıcılar ,bilgisayar ekranında gördüğünüz renklere yakın baskılar almanızı sağlıyor olabilir. Ama 7150 de fark varmı bilemem.

Elinde Canon Photo Paper Plus Glossy II kağıdı olan varsa ortak bir imajı basarak test yapabiliriz. Bu kağıtta ben çok güzel renkler aldım. Fakat başka inkjet fotoğraf kağıtları ile test yapmak gerek.

Ama ben istediğimi hala yapamadım.
    Standart A4 dışında ve fotoğraf kağıdı dışında ink jet için kağıt arıyorum. Kuşe gibi parlak ve grafik tasarım imajlarını basabileceğim bir kağıt. Mat kağıtta olabilir.

Aşağıdaki örnekleri internette satan bir yer bulamadım . Canonun bu kağıtları ile test yapmak isterdim....

http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/Ink_and_Paper/HR-101N/

http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Printers/Inkjet/Ink_and_Paper/MP-101/

ceccesor kağıtları yakın zamanda alıp denemeler yapacağım.
    Sonuçları gönderirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: brdst

quote:

arkadaşlar epson xp700 e karar kılmışken canon 7150 yorumlarını okuyunca kafam karıştı, benim istediğim fotoğraf baskısı kaliteli olsun şimdi xp 700 mü mg7150 mi hangisini almalıyım farklı model de olabilir max 800 tl bütçem var yazıcı için.

bence bu kadar bütçe ayırdıysanız, baskı adediniz fazla olacaksa ve tek kriteriniz foto baskı kalitesiyse epson p50 daha iyi bir seçim olur

p50 de card girişi yok kriterler içinde card yada usb girişi gerekiyor dslr makina ile anlık çıktı almam gerekecek bulunduğum yerlerde bilgisayar olmayacak, bilgisayar olsaydı l800 işimi görürdü birde p serisi ve px serisi ürünler hiç bir yerde yok

not max bütcem 800 tl ama işin içinde kartuşalr ve mürekkepde var. hepsine 800 tl kartımda limt ayırdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irem_cafe -- 16 Ocak 2014; 15:58:06 >

• irem_cafe kullanıcısına yanıt
    Bu durumda MG serisini (MG5xxx üstü) önermek mantıklı olur. Özellikle MG 6xxx üstü daha iyi sonuç veriyor fotolarda. Kart girişi var bir de belkide işiniz gereği işinize yarayacak farklı türlü bağlantı biçimleri var. O özellikleri inceleyin derim.
    Bende xp700 ve 800 arasında kalmıştım ama digitalversus diye bir siteden karşılaştırmalarına bakınca MG6xxx serisi canon daha çok hoşuma gitti. Son karar elbette sizin.
    Bu arada MG lerde tarama ile ilgili bir kumlama konusu var bugünlerde burada konuştuğumuz. Bu kronik mi yoksa ayarları mı bilmedik daha teşhiş koyamadık. Şahsen vaktim olmadı bi türlü, belki de kron,k bir durum değildir ama baştan belirteyim. Madem ticari amaçla kullanacaksınız, vebal altında kalmayım. Bir babayiyit çıksa da şu tarama ayarlarını bir kontrol etse :)
  • duruma bakarsak canon mg 7150 almak mantıklı olacak, tarama ile ilgili bir kumlama konususuna bende ortak olurum,bende de aynı sorun olursa belkide kronik olabilir, o zamanda canona mesaj yağmuru gerekir.
    okumadığım konu kalmadı diyebilirm konular baya eski olmasından işin içinden çıkamadım, epson p serisi ve px serisi resim baskıda baya üstün yazıcılarmış gel gelelim piyasada yoklar forumda konu açmakta istemedim kirlilik olmaması açısından konu açsam ilk cevaplar epson p serisi ve px serileri ama nerde bu yazıcılar diye devam etsem kimsede cvp vermez saten saygılar.
  • Canon Officejet MG7150BK Wi-Fi Tarayıcı + Fotokopi + Renkli Yazıcı

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-officejet-mg7150bk-wi-fi-tarayici-fotokopi-renkli-yazici/productDetails.aspx?productId=bd800096&categoryId=4&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.yazici&gclid=CJSw4L7wgrwCFcud3godnnUA5A

Son 6 ürün diyiyor hafta sonu indirimi vatandbilgisayarda olabilirmi 360 tl idi sanırım.

• quote:

Canon Officejet MG7150BK Wi-Fi Tarayıcı + Fotokopi + Renkli Yazıcı

http://www.hepsiburada.com/liste/canon-officejet-mg7150bk-wi-fi-tarayici-fotokopi-renkli-yazici/productDetails.aspx?productId=bd800096&categoryId=4&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.yazici&gclid=CJSw4L7wgrwCFcud3godnnUA5A

Son 6 ürün diyiyor hafta sonu indirimi vatandbilgisayarda olabilirmi 360 tl idi sanırım.

vatan dan aldım ben yıl başı indiriminde 350 tl idi 10 tl kargo parası.

• bu hafta almam gerekiyor hafta sonu indirimi olursa alırım, yada hb son ürünü ben alacağım hayırlısı ,
    peki 6 set kartuş aldınızmı gri dahil.
  • vatan da stokta yokki indirim olsa ne olur. bekleyin hb de indirim bitene kadar gelmezse vatan a hb dan alın tabi kalırsa hb da.

• quote:

Orijinalden alıntı: dostum kertenkele

vatan da stokta yokki indirim olsa ne olur. bekleyin hb de indirim bitene kadar gelmezse vatan a hb dan alın tabi kalırsa hb da.

ilk mesaj yazdığım saatlerde vatanda 430 tl yüzde sekiz indirimdeydi stokta kalmayinca 355 tl yazmişlar.

• http://www.hepsiburada.com/liste/canon-officejet-mg7150bk-wi-fi-tarayici-fotokopi-renkli-yazici/productDetails.aspx?productId=bd800096&categoryId=4&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.yazici&gclid=CJSw4L7wgrwCFcud3godnnUA5A hb 349 tl düşmüş siparişi verdim inşallah menmun kalırım.
    gelen kartuşlar (demo) dolan kartuş alacağım ve özellikle kağıt çok önemli foto kağıdı ne marka almalıyım, bir yol gösteririseniz sevinirim

Fotoğraf kağıdı konusunda iddialıyız.

http://www.sarfet.com/index.php?Kid=10
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

Fotoğraf kağıdı konusunda iddialıyız.

http://www.sarfet.com/index.php?Kid=10

10x15 - 15x21 ve a4 istiyorum, hangi kargo şirketi ile gönderim yapıyosunuz,
    Yurtiçi kargo ile çalışıyoruz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.