Şimdi Ara

Dolgu düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, daha önce yaşayan ya da herhangi bir diş hekimi varsa bilgilendirebilir mi?

Dolgum düştü ama röntgen çektirdim ve diş hekimi dişte çürük olmadığını söylüyor. (varsa dahi röntgen de gözükmeyecek kadar küçük, pulpaya "yani sinirlere" ilerlememiş)

Dolgu düştü derken tamamiyle değil, bir kısmı düştü.

Ancak bu dişle bir şey yerken 2, 3 saati bulan ağrı yapıyor. Düşeli 2 hafta oldu. Şimdi bu dişin ağrımasının sebebi nedir? Randevu aldım ancak ben gidene kadar dişin ölmesinden ya da çürümesinden çekiniyorum. Acile gittiğimde yoo hiçbir şey yok diyip yolluyorlar, başka bir hekim ise "yansıyan ağrı bu, o dişinde sorun yok" diyor. Yansıyan ağrı varsa asıl ağrıyan diş kanallık olmuştur ya da apse kapmıştır diye düşündüm. Ancak öyle bir sorun olmadığını söylüyor. Baya ikilemde kaldım.

Napayım? Dişi kaybedemem. Eğer kaybedersem de ülkede hasta haklarına dair hiçbir şey olmadığı için diş hekiminin hatasına dişimden olup, yemek yiyemez hale geleceğim.

• E madem çürük yok, yalnız dolgun düşmüş, 15 dk da dolgunu yenileyip niye göndermediler? Kompozit dolgu olduğunu varsayıyorum, çürük yoksa max 10-15 dk sürer.

Yansıyan ağrı var diyen hekim, nereden yansıdığını niye söylememiş, ya da tedavi etmemiş onu da anlamadım.

Hangi dişinde nasıl bir ağrı oluyor hocam biraz bahseder misin, sıcak-soguk ağrıların oluyor mu, ne zaman en uzun süre ağrıyor. Dolgu ne zaman düştü, neden düştü?

Diş hekimliği öğrencisiyim belki yardımcı olabilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • deliratio kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle, alttaki dişimde ağrı hissediyorum. Dolgu yapılan dişte böyle bir problem olduğu için direkt dişcinin yolunu tuttum (bayram tatili girdiği için araya, 1 hafta aradan sonra)

Alttaki dişe dokundu, oynadı, hava tuttu hiçbir ağrı yok. Hemen onun üstündeki dişte çürük gözüküyor, ona hava tuttu direkt dedim ağrıyor. Ancak ağrıyı yukarıda hissettim o dişe hava tuttuğunda. Dedi ki bu yansıyan ağrı. Sordum, dedim kanallık bir şey yok değil mi? Bana yok dedi. Ama yansıyan ağrı olması için de öyle basit çürükle olacak iş olmayacağını biliyorum, ya apse vardır, ya pulpaya değiyordur illa bir şey olması lazım. Neyse yolladı beni alttaki ağrıyan dişin dolgusunda bir şey yok diyerek. (Diş daha önceden dolguluydu, hekimle konuşmadan 1 hafta önce aynı dişin farklı bir yerine yeni dolgu yaptırdım. Eski dolguya dokunulmadı, yani eski dolgu sapasağlam duruyor, yeni dolguyu fark edemiyorlar. Çok küçük bir çürük vardı. Bir de detay olarak, ikiside üstten yapılan dolgu. Dişin yanından çürüme yok)

Neyse çıktım gittim, 1 haftadır ağrılar devam ediyor. Ağrıdığı vakit ne zaman alttaki yani dolgu düştüğünü söylediğim dişe dokunsam ağrının boyutunun değiştiğini hissediyorum, hani diş etine masaj falan değil direkt olarak dolgunun düştüğünü düşündüğüm bölgeye tırnağımı ya da kürdanı soktuğumda ya da elime hemen diş fırçası alıp sürtüp geçtiğimde ağrı azalıyor.

Ağrılar genelde çikolata yersem maks seviye, orayla başka bir şey yersem daha hafif seviyede, orayla nefes alırsam bir ağrı yok. Soğuk suyla orayı çalkalıyorum, iyi geliyor (! ki çok garip)

• quote:

Orijinalden alıntı: psikolog2010

Hocam şöyle, alttaki dişimde ağrı hissediyorum. Dolgu yapılan dişte böyle bir problem olduğu için direkt dişcinin yolunu tuttum (bayram tatili girdiği için araya, 1 hafta aradan sonra)

Alttaki dişe dokundu, oynadı, hava tuttu hiçbir ağrı yok. Hemen onun üstündeki dişte çürük gözüküyor, ona hava tuttu direkt dedim ağrıyor. Ancak ağrıyı yukarıda hissettim o dişe hava tuttuğunda. Dedi ki bu yansıyan ağrı. Sordum, dedim kanallık bir şey yok değil mi? Bana yok dedi. Ama yansıyan ağrı olması için de öyle basit çürükle olacak iş olmayacağını biliyorum, ya apse vardır, ya pulpaya değiyordur illa bir şey olması lazım. Neyse yolladı beni alttaki ağrıyan dişin dolgusunda bir şey yok diyerek. (Diş daha önceden dolguluydu, hekimle konuşmadan 1 hafta önce aynı dişin farklı bir yerine yeni dolgu yaptırdım. Eski dolguya dokunulmadı, yani eski dolgu sapasağlam duruyor, yeni dolguyu fark edemiyorlar. Çok küçük bir çürük vardı. Bir de detay olarak, ikiside üstten yapılan dolgu. Dişin yanından çürüme yok)

Neyse çıktım gittim, 1 haftadır ağrılar devam ediyor. Ağrıdığı vakit ne zaman alttaki yani dolgu düştüğünü söylediğim dişe dokunsam ağrının boyutunun değiştiğini hissediyorum, hani diş etine masaj falan değil direkt olarak dolgunun düştüğünü düşündüğüm bölgeye tırnağımı ya da kürdanı soktuğumda ya da elime hemen diş fırçası alıp sürtüp geçtiğimde ağrı azalıyor.

Ağrılar genelde çikolata yersem maks seviye, orayla başka bir şey yersem daha hafif seviyede, orayla nefes alırsam bir ağrı yok. Soğuk suyla orayı çalkalıyorum, iyi geliyor (! ki çok garip)

O zaman muhtemelen sıkıntı üstteki çürük dişte hocam. Bahsettiğin ağrı türü derin çürüklerde olur. Eğer dişinde ağrı yapan şeyi, örneğin çikolatayı ya da sıcak bir şeyi geri çektiğin zaman zaman ağrı kesiliyorsa kanal tedavisi gerekmeyebilir. Ama en kısa sürede çürüğün temizlenmesi gerekir. Yok eğer ağrı kesilmiyor devam ediyorsa ya da kendiliğinden başlayan ağrı varsa kanal tedavisi gerekir. Ki soğuk uygulamayla rahatlayan ağrı kanal tedavisi gerektiren türden bir ağrı diye biliyorum.

Alttaki dişe dokunup alttaki ağrıyı kesiyorum bana garip geldi. Yani ağrı 2 saat sürüyor ve yok oluyor. Örneğin dün akşamdan beridir sıfır ağrı.

Yani yalnızca dolgu gerektiren diş dahi yansıyan ağrı yapabiliyor diyorsunuz.

bu arada üstteki çürük diş bu. Görüntüler soldan sağa doğru ön tarafa gidiyor. Yani soldaki görüntü dişin 20liklere yakın olan kısma doğru, en sağdaki görüntü ön dişlere yakın olan kısma doğru

bu da onun yanındaki diş... gözümden kaçmış. sanırım artık çok geç, eğer dişin ortasındaki şey çürükse, pulpa kabak gibi belli. temas var. Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psikolog2010 -- 10 Eylül 2022; 18:26:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: psikolog2010

Alttaki dişe dokunup alttaki ağrıyı kesiyorum bana garip geldi. Yani ağrı 2 saat sürüyor ve yok oluyor. Örneğin dün akşamdan beridir sıfır ağrı.

Yani yalnızca dolgu gerektiren diş dahi yansıyan ağrı yapabiliyor diyorsunuz.

bu arada üstteki çürük diş bu. Görüntüler soldan sağa doğru ön tarafa gidiyor. Yani soldaki görüntü dişin 20liklere yakın olan kısma doğru, en sağdaki görüntü ön dişlere yakın olan kısma doğru

bu da onun yanındaki diş... gözümden kaçmış. sanırım artık çok geç, eğer dişin ortasındaki şey çürükse, pulpa kabak gibi belli. temas var. Geçmiş olsun.

Waow tomografi geldi. Niye tomografi istediler hocam sizden. Ben normal panoramik röntgen bekliyordum. Tomografi incelemesi henüz yapmadık ama ilk resimde en sağdaki röntgendeki dişteki o diş üzerindeki siyah kısım, pulpa değil, çürük. 2. resimde de çürük var gibi. Hatta arayüz çürüğü olmuş diye yorumladım. Ağrınız da muhtemelen o bölgeden kaynaklanıyor.

Bana yansıyan ağrı düşündüren, alttaki dolgunuzun küçük olduğunu söylemeniz. Küçük bir dolgunun düşmesi hemen ağrı yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliratio -- 24 Temmuz 2022; 15:34:14 >

• Bende merak ediyorum, dolgunun düşüp düşmediğini nasıl algılayacağım konusunda en ufak bir fikrim yok
    daha öncede sormuştum cevap veren de yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kompozit dolgu(ön diş)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Kanal tedavilik bir şeyim yoktur umarım. Kanal tedavisine asla katlanamam.

• isimgerekmez kullanıcısına yanıt

Saç kurutma makinenin ince ucu ve soğuk ayarı varsa dolgunun düştüğünü düşündüğü yere tut ya da baklava gibi aşırı şekerli bir şeyi orayla yemeye çalış. Zaten dolgun düştüyse dentine değdiğinde ağrı yapar. Dolgunda çok küçük kırık varsa, sızma yapıyorsa daha kötü. En başta anlayamazsın, yavaş yavaş sızar ve çürük oluşturur. Onu pek anlamak mümkün değil, soğuk ve sıcak su hassasiyeti olabilir belki. İnternette sonuç bulunamıyor bununla ilgili.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.