Şimdi Ara

Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
22
Favori
36.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • SMOKE S kullanıcısına yanıt
    Mantık olarak olabilir ama satıcısı Amazon olmadığı gümrük ve kargo işleriyle sizin uğraşmanız gerekir. Ve de astarı yüzünü geçebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Mantık olarak olabilir ama satıcısı Amazon olmadığı gümrük ve kargo işleriyle sizin uğraşmanız gerekir. Ve de astarı yüzünü geçebilir
    Sizin cantonlara yaptiginiz sistem en mantiklisi gibi duruyor ancak tavanin durumu musait degil.
    Sadece Flat beyaz hoparlorlerle durumu kurtarabilirim gibi dusunuyorum.
    Ama tabiki nasil bir performans alirim bilmiyorum.
  • SMOKE S kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz Dynavox hoparlörün kendi sitesine de baktım. fakat bu hoparlör duvara asmaya uygun. Tavana monte etmek biraz sıkıntılı olur.
    Açıkçası sizin tavana da başka hangi hoparlör takılır bilemedim.
    https://www.dynavox-audio.de/produkte/spalte2/hifi-boxen/ws-502-flatpanelspeaker-schwarzsilberweiss.html

    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi




  • SMOKE S kullanıcısına yanıt
    bende atmos hoparlör alma aşamasındayım ,bu ürünü araştırdım, fiyatı yüksek ama montajı duvar tipi, kolay , tavana düşünmüyorsan ideal.
    https://www.dali-speakers.com/loudspeakers/alteco/alteco-c-1/
  • PANTER_111 kullanıcısına yanıt
    Fiyat cok yuksek malesef.
    Koltuk duvara dayali oldugundan 5.1.2 kurulumunda Atmos ses icin en mantiklisi 80° aci ile 2 tavan hoparloru gibi gozukuyor. Tavan hoparlorleri icinde alcipan vs yapamayacagim icin farkli bir cozum bulmaya calisiyorum.
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam yardımımıza ihtiyacım var Soundbar tavsiyesi için , LG Sk10y düşünüyordum ama televizyon sehpasına büyük gelecek , o yüzden SK9Y tam uyacaktır , yada bunların yerine ne almalıyım . Bütçe 3500-4000 , kaliteli , film oyun ve sinema deneyimi yaşatsın yeter .
    TV 📺 im Samsun 49 kavisli , bekçi çirkin duracak ama soundbarı tv nin üstüne aşmayı bile düşünüyorum .
    Teşekkürler
  • brkekc B kullanıcısına yanıt
    Açıkçası 2500 TL bir soundbara verilmez. Sizin yerinizde olsam Amazon.de'den Denon 1400 AVR ve Harman Kardon tarzı uydu tipli bir 5.1 hoparlör alıp geçerim.

    Denon 1400, kargosu gümrüğü vs ile 350 Euro civarına kapınıza kadar gelir. Yani 2100 TL gibi bir rakam olur. https://www.amazon.de/Denon-AVRX1400H-AV-Receiver-Kompatibilit%C3%A4t-HDMI-Eing%C3%A4nge-Schwarz/dp/B07178VYSF/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1550229506&sr=8-1&keywords=denon+1400

    Hoparlör olarak da 2.el 5.1 set bakılabilir. Yada uğraşmam derseniz de HKTS 5 set alınabilir. Gördüğüm kadarıyla genelde 1800-1900 TL civarı. Ama amazon.com.tr'de 1400 TL şu an. https://www.amazon.com.tr/Harman-Kardon-HKTS5BK-230-HKTS-Hoparl%C3%B6r/dp/B00A2GJTHW/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1550228682&sr=8-7&keywords=harmankardon


    Bu arada tabii tv sehpanızın yada o bölgenin bir fotosunu koyarsanız, böyle bir sistem estetik olarak uyar mı uymaz mı yorum yapılabilir.
    Tabii bir de sistemin kurulacağı odanın büyüklüğü ve izleme/dinleme mesafeniz de önemli. 25m2'den büyük bir odada bu tarz Harman Kardon gibi setler çok doyurucu ses vermeyebilir ama her halükarda soundbardan iyi olur.

    Atmos için ise oturduğunuz yerin üzerine / tavana benim de kullandığım alttaki canton hoparlörler kullanılabilir. https://www.amazon.de/gp/product/B004I9J7YE/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00__o00_s00?ie=UTF8&psc=1




  • brkekc B kullanıcısına yanıt
    Soundbar konusunda Yamaha uzman sonrasında da Sony geliyor bildiğim kadarıyla ama model sorarsanız hepsini inceleyerek seçmek gerek. O fiyat seviyelerine çıkıyorsanız bu markalara da bakmanızı öneririm.

    Görsellik ve kablo karmaşası yaşatmaması açısında soundbar güzel bir seçenek ancak turuncu55 dediği gibi amaç "kaliteli , film oyun ve sinema deneyimi yaşatsın yeter" ise soundbarda aradığınızı bulamayabilirsiniz. Özellikle odanız büyükse veya düzgün bir kare değilse çok doyurucu olacağını tahmin etmiyorum.
  • hocam merabalar.bir konuda tecrübenize başvurmak istiyorum.bende uzun zamandır kullanıdığım logitech z5500 5.1 ses sistemi var.pc im yeni windowsta dolmy atmos desteğine sahibim.logitech z5500 de arkada optic ve coaxiel digital ses girişleri mevcut Denon AVRX1400H bu amfiyi inceledim oldukça iyi kendi çözücüsü bile var üzerinde optic çıkışta mevcut.yapmak istediğim pc den bu amfiye hdmi ile bağlantı kurup pc den atmosu aktif edip amfiden de z5500 ün optic girişe optic kablo ile bağlantı kursam verimli atmos seslerini alabilirmiyim.tecrübenizi ve bilginizi paylaşabilirmisiniz.son olarak bu olayı yapabilecek daha uygun amfi varmıdır.saygılar...
  • Selam arkadaslar. 5.1.2 ile baslayip 7.1.4’e cikaracagim bir sinema sistemi dusunuyorum. Ilk etapta butcem ortalama 10k civari.

    Denon x4500h almayi dusunuyorum fakat bunun yanina koyacagim 5.1 sistem hakkinda tavsiyelere acigim.
  • Olethros kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    kendi fikirlerimi paylaşayım. 10k bütçenin zaten 6k sını direk AVR ye harcamış oluyorsunuz ki bu da 5.1.2 bir sistem kurmanıza yetmeyecek 4k bütçeniz kalmasına sebep olur.

    ben olsam şöyle yapardım, amazon.de den birer adet olacak şekilde ayrı ayrı siparişlerle rp-260 yakalardım sanıyorum 6k ya çifti alınmış olur. sahibinden de vs ucuza geçenlerde bir rc62 satılıyordu 1500 lerde onu olırdım geriye 2500 kaldı. 100 tl ye bulabiliyorsam rs52 ikinci el eski de olsa surrond, 1500 de ikinci pioneer vsx932 alırdım. böylece 10k ya uygun olabilecek en iyi 5.0 sistemi kurardım. ileride biraz para toplayınca svs sb2000 sub alırdım. kimilerine mantıklı gelmeyebilir ama 10k ile yapaılabilecek en iyi sistem bu geliyor aklıma.

    sub için bir para toplamam mümkün olmayacak ise o zaman sıfır rp260 dan vaz geçip ikinci el 3500 e kadar rf62 alır kazandığım 2500 ü üzerine de azıcık koyarak suba ayırırdım böylece 11k ya full 5.1 set çıkardı. tepe atmosları da şimdilik ne bulursam emaneten takardım :) malum bütçe 10k.

    özetle 10k ile 6k sını direkt avr ye harcamak bu işi imkansız kılabilir. bence en kalıcı parçalar frontlar ve sub olacaktır. bu sebeple en büyük parayı bunlara harcar diğerlerini ileride değiştirebileceğim şekilde planlardım, tabi 10k max bütçe ise. yoksa işin hakkı 20k zaten belli :)

    amatör birisine ait subjectif fikirlerdir, bilginize.




  • Aşağıdaki atmos hoparlötler hakkında bilgi sahibi olan varmıdır?

    137 dolar gibi bir fiyata Türkiyeye gönderiliyor sanırım
    https://www.amazon.com/Onkyo-SKH-410-Atmos-Enabled-Speaker-System/dp/B00O8LANJA
  • tylan kullanıcısına yanıt
    O minnacık hoparlöre o para verilmez. 70 €’ya birçok kez önerdiğim Canton Plus GX3’ü alın derim.

    Bana da 1 ay içerisinde geldi ve ön tavana takıp sistemi 5.1.4 yaptım.

    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B004I9J7YE/ref=ppx_yo_mob_b_old_o2_img?ie=UTF8&psc=1


    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun cantonlar gelmiş demek, dhl ile ist e gelişi hızlıydı, telefonla gümrük işini halletmek de pratikti ama sonrasında 1 hafta daha beklemiştim, upste ist e gelince form gönderiyorsun ama gerisi çok daha hızlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    O minnacık hoparlöre o para verilmez. 70 €’ya birçok kez önerdiğim Canton Plus GX3’ü alın derim.

    Bana da 1 ay içerisinde geldi ve ön tavana takıp sistemi 5.1.4 yaptım.

    https://www.amazon.de/gp/aw/d/B004I9J7YE/ref=ppx_yo_mob_b_old_o2_img?ie=UTF8&psc=1


    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Dolby Atmos Hoparlör tavsiyesi
    Hayırlı olsun cantonlar. Heco music stylelardan memnun musunuz? 25hzye inebildiği yazıyor spektinde. Victalara nazaran bariz upgrade yaptım diyebildiniz mi özellikle detay anlamında.




  • Güzel dilekleriniz için Teşekkürler

    Açıkçası ön üstlere de atmos hoparlörü eklemek çok büyük bir getiri sağlamadı. Tabii arka üste eklemeye göre.
    Evet ön sahne daha genişledi ama zaten benim ön hoparlörler kule tipi olduğu için ve izleme mesafesem çok kısa olduğu için üst hoparlörlerin etkisini çok hissedemiyorum. Ama arka üste hoparlör ekleyince çok ciddi bir katkısı olmuştu.
    O yüzden atmos için tavana hoparlör takmayı düşünen arkadaşlar önceliği arkaya versin

    Bunun dışında Music Style’dan önce Victa 601 kullanıyordum, hani şu daha küçük sürücülü ince olan modeli. Ona göre daha detaylı, sahnesi geniş ve güçlü bir hoparlör. Evet değecek bir değişim oldu benim için ama victa 702’den geçilmez bence. Aralarında çok çok uçuk bir fark yok bence. Aklımda kalan victa 702 sesine göre sanki baslar biraz daha toplu ve diri.

    Bas konusunda ise başarılı bir hoparlör ama 25hz vs yalan. Orada kaç db ses verecek ki. Yani o spekt işi büyük yalan. Ayrıca o bası ne kadar kontrollü verebilecek, asıl mühim olan detaylar oralar.

    Neyse konu atmos başlığı olduğu için fazla dağıtmayalım




  • live2lift kullanıcısına yanıt
    Valla benimki bu sefer iparcel ile geldi. O da biraz süreyi uzattı ama Amazon sipariş tarihinden tam 1 ay sonra yolladı. 1 hafta sonra falan da teslim edildi
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.