Şimdi Ara

Dolar neden yükseldi ve nasıl düşer?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dolar neden yükseldi? Dolar nasıl düşer?

Black Friday'in ardından piyasalarda sakinlik beklediğim gündür. Bayrama kadar Türkiye'de kur bu seviyelerde devam eder mi bilmem ancak ekim-kasım dönemindeki yüksek dış borç ödemesi beni ye'se sürüklemektedir. Korkarim yil sonu 9’u gorucez.

Kurun düşmesi bir yana yalnızca stabil hale gelmesi için dahi bir dizi değişikliğe ihtiyaç vardır. Geç mi? Hiçbir zaman değil. Zor mu? Evet zor ama Türkiye'den Güney Kore'ye bunun örnekleri görüldü. Başarılı sonuçlar da alındı.

Tekrar söylüyorum, kuru sabit tutmak zor değil. İsrail, Polonya, kıçı kırık Güney Afrika dahi başardı. 1997'de Güney Kore, Tayland başardı. Malezya başardı. Bu ülkelerin hepsinde sıkıntılar mevcuttu. Şimdi bu sıkıntılar bizde de mevcut. Yapılması gereken başarılı örnekler incelenerek ekonomide 2007'den sonra bırakılan planlamaya dönüştür.

Alelacele basın bildiri yayımlayarak bir gün sonraya basın toplantısı yetiştirilen günlerden, toplantıda havalı terimler kullanarak yol haritası göstermeden "yapıcaz, edicez" söylemini bırakarak işin "nasıl yapılacağına, nasıl edileceğine" odaklanan bir ekonomi anlayışına dönüş yaşanmalıdır.

https://turkiyeyatirim.com/dolar-neden-yukseldi-dolar-nasil-duser/

• dolar duserde boyle zor duser, yapisal reformalar yapilacak gibi degil

borc cok fazla ama karsiliginda verek bisey yok dolayisiyla milli servetten verecez oda ulkenin kuculmesi demek ee sonuc tabiki TL deger kaybetmesi

Kore demissiniz ama kore ihracatini artirrabilecek potansyeli oldugu icin ve yaptigi icin kuru duzeltebiliyor ama maalesef bizim yapacak durumumuz yok

ne Kiamiz var ne samsungumuz nede Hyundayimiz dolayisiyla gittikce batacagimizi goruyorum, 40 milyon turist gelmisse sevinecez ama aslinda bu rakam tiris, sadece parisi bile ylda 60 milyon ziyaret ediyor ,ve bu 60 milyon tukiyeye de ki turistin harcadigindan kat kat daha fazlasini harciyor

2007-8-9 larda gelen sicak parayla keske konut felan degil fabrika yapsaydik, zaren butce acigini arttiran sektorler belli
    enerji
    ilac,
    otomotiv
    savunma

bu sektorlerde yatirima tesvik ver, ozel sektor gerisini hal eder, kardesim hala yerli bir PV, ve ruzgar turbini ureticimiz yok

ilac firmalari yabancilara satildi hep, karsi degilim ama cokta dogru bulmuyorum,

otomotivde acil yerli marka ve elektrikli cikarmak lazim, bunun icin ne gerekiyorsa yapilmali
    ama burda dogru yol gidip 100 yillik icten yanmali modele 200 milyon dolar verip "aa bu olmadi, proje iptal demek degildir"

bunlar disindaki sektorler zaten kendiliginden gelisir, tabi eger ulke demokratikse, is yapma ortami duzgunse

• Dolar yükselişi hızla devam ediyor. Tam dolar düştü yüzümüz gülecek derken dolar yine ters köşe yapıp yükseliş seyrine geçiyor. Bıktık artık gerçekten hiçbir şey yapamaz olduk. 2019 yani yeni yıla dolar muhtemelen 7'yi geçmiş halde gelecek. Buradan an ve an doları takip ediyorum: https://piyasa.paratic.com/doviz/dolar/

Bakalım dolardaki bu değişimler ne zaman sabit seyir sürecek?
  • Dolar 5 ve 5,50 seviyelerinde alınabilir, Bu kurların üstü bana göre Riskli.

Nasıl düşer işte o biraz zor, Siyasi krizler patlak vermiş Dünyada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Başpiskopos -- 28 Eylül 2018; 14:26:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oran neden artar neden düşer
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.