Şimdi Ara

Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
7.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haziran sonu dolar asla 3,50 üstünde kalamayacaktır. bekleyin görün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    haziran sonu dolar asla 3,50 üstünde kalamayacaktır. bekleyin görün.

    Kasım seçimi millet istikrar için oy vermişti. Bekledik ve kaosu gördük. Şimdi gene aynı palavralar. Amaç oy toplamak, milleti kandırmak.



    Dolar neye göre düşecek, bu analizi neye göre yaptınız ? Türkiye ihracatını mı artırdı, ülkeye döviz mi girecek de böyle bir analiz yaptınız ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    haziran sonu dolar asla 3,50 üstünde kalamayacaktır. bekleyin görün.

    Peki bunun için bir sebep söyliyecekmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: oktayakgoz

    Yaş kaç birader ? Ben 37 yaşındayım daha doların dediğiniz gibi düştüğünü görmedim. Şuna emin ol dolar 10₺ olur 3.70 olmaz.



    Hala başkanlık diyorsun ya. Bizimle daş.ak mı geçiyorsunuz

    benim Yas 25

    reis geldikten sonra paradan 3 sifir attigi günleri biliyorsundur.

    gerekirse 3 sifir daha atar,dolar yine düser.

    raat olun,reis halleder.

    bunu şaka olsun diye söyledim de
  • Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00
  • Elk.De kullanıcısına yanıt
    nah 2.60 a doner desek ayip olurmu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Elk.De kullanıcısına yanıt
    “Emperyalizm veya yayılmacılık, bir devletin veya ulusun başka devlet veya uluslar üzerinde kendi çıkarları doğrultusunda etkide bulunmaya çalışmasıdır. Etkileyen devlet, etkilenen devletin kaynaklarından "yararlanma" hakkına sahiptir.” Asalak türünden hayvanlar alemi gibi...)

    Zamanında Führer demiş ki:
    "Düşmanınızı şaşırtarak, terör, sabotaj ve suikast ile demoralize edin. Geleceğin savaşı budur." Tam da günümüze işaret ediyor. Bu sözlerden moralin ve psikolojinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Demek ki moralli olmak, insanın her yönden gücünü artırıyor.

    Atatürk'ün ekonomi hakkında söylediği sözlerden iki tanesi:
    "Kesin zaruret olmadıkça, piyasalara karışılamaz; bununla beraber hiçbir piyasada başıboş değildir".
    "Fertler, şirketler, devlet teşkilatına nazaran zayıftırlar. Serbest rekabetin, içtimâi mahzurları da vardır; zayıflarla kuvvetlileri müsabakada karşı karşıya bırakmak gibi… ve nihayet fertler bazı büyük müşterek menfaatleri tatmine muktedir olamazlar."

    Fitch, Standard & Poor's, Moody's demek ki bunlarında bir sahibi var, siyasi niyetle hareket edebiliyor hatta bu kuruluşlara kredi notunu haksız düşürdüğü veya manipülasyon yaptığı için bazı Batılı devletler dava bile açmış(örneğin: ABD, Fransa). Para güç demektir ve para gibi önemli bir güç bağımsız olabilir mi? Hele ki günümüzde silah gibi kullanılıyorken. Acaba serbest piyasa derken bizi mi kekliyorlar? Demek ki her piyasanın bir sahibi var...ve serbest piyasada güçlüler, güçsüzleri yok ediyor. AB'ye bakınca Almanya 2.Dünya savaşında silahla yaptığını bu sefer parasıyla yapmışa benziyor ve yine İngiltere'yi işgal edememiş...

    Kurt gibi aç, entrikacı Batı bizim coğrafyamızda değişiklik yapmaya çalışıyor bu yüzden bildiğimiz hesaplar tutar mı? Sömürge, hammadde için yani para ve ekonomi için 2 tane dünya savaşı çıkaranda zaten Batı'nın kendisi. ABD ve AB ülkeleri doğal kaynak zengini de biz mi bilmiyoruz? Petrol, gaz, kömür ve uranyum gibi enerji rezervleri nedir ve nerelerde bulunur acaba?


    Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya, Rusya yetmedi Akdeniz havzasında da petrol var deniyor. Ne rastlantı ki biz de tam bu kavşakta bulunuyoruz. Zamanlama açısından bunca arka arkaya yaşanan herkesin bildiği olayların tamda üstüne Doların birden bire tam da şimdi bu derecede çekirge gibi zıplamaya başlaması tesadüf mü? Çekirge diyorum sakın küçümsemeyin kıtlık çıkarabilen yetenekte doğal bir böcek türüdür. Dolarıda çekirgeye benzetiyorum, fena da olmadı hani...)


    Biz 3 milyon mülteci aldık. Her fırsatta insan hakları diyen ve ekonomisinin gücüyle övünen çok yardımsever AB ve ABD nerde? 3 milyon mülteci, Almanya’ya gitseydi acaba Dolar ve ekonomi orada ne olurdu. Varsayalım ki 3 milyon mülteciyi dolara karşı performansı iyi görünen Brezilya alsaydı acaba orda Dolar ve ekonomi ne olurdu?

    2007 yılı dolar verileri
    04.01.2007 tarihinde dolar 1.4154
    31.12.2007 tarihinde dolar 1.1593

    Yukarda görüldüğü üzere 2007 yılında dolar sürekli düşüşte
    http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kur2007_tr.html

    2008 ekonomik krizinden dolar ve borsa verileri:
    16-01-2008 tarihinde dolar=1.1715
    31-12-2008 tarihinde dolar=1.5291
    http://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kur2008_tr.html

    Dolar yükselirken Borsa 2008 krizinin dibini gördüğünde 28058 puanda kapanmış.

    Dolar 2017’ye gelindiğinde birden 3,90’ları gördü ama borsa çakılmadı 86.296 puanlarda

    Diyelim ki Türkiye dersine iyi çalışamadı ama gerek 2008 krizi ve gerekse şimdiki fırlayan doların sebeblerinide araştırın ve özellikle şu ayrıntıya da lütfen dikkat edelim her iki krizinde sonuçta nedeni ne olursa olsun asıl sorumlusu ABD’dir, çÜnkü 2008 krizinde piyasaya karşılıksız aşırı dolar veriyor şimdilerde ise hızla geri çekme yoluna gidiyor ve yine çıkarına uygun kriz yaratıyor. Bu gibi durumlar doların güvenilir bir liman olmadığınında bir göstergesidir, dolar aldınız ya birden çok düşerse veya dolarla borçunuz var, birden ya fırlayıp aşırı yükselirse yani böyle yüksek riskleri taşıyan bir para dolar yani Amerika bile manipüle ediyor. Sadece bu mu birde bu ihtimaller var, bakın Çin’e ya da SUUDİ Arabistana ABD’yi neyle tehdit ediyorlar. Diyelimki Bunlar tehdidini yerine getirse biz dersimizi iyi çalışsak bile Dolar ne olur? Bu durumları şuna benzetiyorum verilen sınav konularına çalışıp hazırlanmışsınız ama hocanız sınavda mesul olduğunuz konuların dışında sürpriz yaparak soru sormasına benzetiyorum yani demek istediğim tüm ihtimalleri göz önüne alarak her ihtimale karşı tüm kitabı çalışan bir öğrenci gördünüz mü hiç? Hangi birine önlem alacaksın bütün ihtimallere karşı daha ne kadar esnek olabileceğiz kolay bir şey mi? Hani üretimi, teknolojiyi dışa bağımlılığı azaltabilicek adımları atarsak başka tabii ve gidişatta o yönde gözüküyor. Şimdi gelelim yakın zamanda gelişmiş Doları etkileyebilecek güçteki yukarda bahsettiğim örnek verebileceğimiz türden dünya gündemlerine bir bakın ve verilen linkleri bir zahmet okuyalım güzel detaylar var:

    SUUDi Arabistan ABD’yi 750milyar dolarını ve yatırımlarını çekerek doların değerini düşürmekle tehdit etmişti. ABD ile Çin arasında ilişkiler bozulacağa benziyor neden acaba ne dersiniz? ” Trump yönetimi büyük olasılıkla Çin’i kurlara müdahale etmekle suçlamaya devam edecek ve ithalata yeni gümrük vergileri getirecek. Trump’ın başkanlık seçimlerinde söylediği Çin’den gelen tüm ithal ürünlere yüzde 45 gümrük vergisi uygulanacağı vaadi oldukça ciddi bir mesele”

    Dolar manipülasyonuna bir örnek:
    " ABD Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında; Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin önde gelen banklarından Barclays, Royal Bank Of Scotland, JPMorgan Chase & Co ve Citigruop ile Zürih merkezli olan UBS dolar manipülasyonu yapmaktan suçlu bulunmuştur. Yürütülen soruşturma sonucunda bu beş büyük bankaya toplamda 5 milyar 700 milyon dolar (16 milyar TL civarı) ceza kesilmiştir."
    https://www.kredinotu.co/dolar-turkiyede-manipule-mi-ediliyor.html
    https://onedio.com/haber/suudi-arabistan-dan-abd-ye-tehdit-o-yasa-gecerse-dolar-fiyatlarini-dusururuz--705826
    http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/10776048-analiz-asya-pasifikte-taslar-yerinden-oynadi
    ...............................................................................................................................................................
    İşte size bir ABD’li ekonomistin sözleri:
    "Arz yönlü iktisadın babası" olarak tanınan ABD'li ekonomist Arthur Laffer Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK)'in davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Burada Türkiye Ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Laffer Türk ekonomisinin durumunu çok parlak gördüğünü ve ABD ekonomisinin kötü yönetildiğini söyledi. Eski ABD Başkanı Ronald Reagan ve eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'in danışmanlığını yapan Laffer ABD’li Ekonomist Laffer: “Obama’yı alın Erdoğan’ı verin. Bize de bir Erdoğan lazım.Türk ekonomisi inanılmaz iyi” diyor
    http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/09/08/abdli-ekonomist-laffer-turk-ekonomisi-inanilmaz-iyi

    ...............................................................................................................................................................
    "ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump, doların değerinin yüksek olmasından dolayı Çin şirketleri ile rekabet etmekte zorlandıklarını itiraf etti. Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, Donald Trump "Çin kendi para birimini düşük tutuyor. ABD dolarının aşırı değerli olması sebebiyle de bizim şirketlerimiz onlarla rekabet edemiyor" ifadesini kullandı."

    Bu da bir Alman ekonomist Norbert Häring:
    “Geçtiğimiz günlerde 'dolar ve nakit' para sistemiyle ilgili bir yazı kaleme alan Alman ekonomist Norbert Häring de, Amerika'nın dünya finans sistemi ve uluslararası piyasalara egemen olmasına doların katkı sağladığını yazmıştı.
    Häring yazısında şu ifadelere yer vermişti;
    "Dolar sistemiyle birlikte, Amerika yerel ve uluslarrası kurallar açısından herkesin Amerikan kurallarına uymaya boyun eğdiriyor. Geçtiğimiz günlerde Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi bu durumu anlatan heyecan dolu bir hikayeye yer vermişti. Hikayede, İran ile tamamen yasalara uygun iş yapan Geran adlı Alman şirketi, Amerika'da terör listesine alındı. Bu aşamadan sonra bütün finansal sistemini kapattılar.Hatta büyük bir Alman bankası, ABD baskısıyla hukuk dışına çıkmamış üst düzey çalışanlarını işten attı."”
    http://www.haberiyakala.com/2017-01-18-donald-trump-dolarin-degerini-mi-dusurecek-h384620.haber

    ................................................................................................................................................................

    Amerikan ekonomi araştırmacısı William Engdahl:
    Engdahl journal-neo.org sitesinde yayınlanan makalesinde, Amerikan FED ve Bank of England gibi Batılı merkez bankalarının, doların piyasalardaki tekelini korumak için uzun zamandan beri altın fiyatlarını manipüle etmekle suçlandığını belirtti.
    'TEKELCİLERİ KİMSE SEVMEZ'
    "Bir diğer deyişle Londra ve New York'taki altın işlemleri şüpheli ellerde" diyen Engdahl şunları yazdı:
    "Batı'nın nihai amacı, doların tekelini koruyup ABD'nin yönetimindeki finans sistemine hayat pompalamak. Ancak tekelcileri kimse sevmez. Bu sistemin Çin ve Rusya gibi gelişen ekonomileri tatmin etmesi de beklenemez. Nitekim bu ülkeler Batılı piyasa oyuncularına, 'sahtekârlar' diye bağırıp çağırmak yerine, nazikçe kendilerinin kontrol edeceği bütünüyle farklı bir altın pazarı oluşturmaya girişti."
    https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201508171017187658/

    Not:
    Olağan üstü hale gelince bakın Fransaya 13 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen terör olayının olduğu gün hemen Olağan üstü hal ilan ediliyor ve bunu geçen zaman içinde de tam 5 kez uzatıyor sonuçta 15 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatmış oluyor. Buyrun şimdi Fransayı bizimle kıyaslayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 1 Şubat 2017; 0:46:44 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Bu konuda bu işler ile ilgilenen arkadaşlardan yorum bekliyorum şahsen. İlgilenen arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.

    Defalarca yazdim,son bir kez daha yazayim.

    Ortadoguda isler yoluna girmeye basladi,Amerikada yeni basgan görevi devraldi,mevsimsel faktörler birkac haftaya pozitif yönde devam edecek.


    Dolarin artik Jet hiziyla inise gecme Zamani geldi derken,referandumdaki belirsizliker,dolarin inisine izin vermiyor.

    Halk olarak yapacagimiz tek sey hükümetin yaninda oldugumuzu göstermek.

    Nisan sonlarina Dogru referandumdan cok iyi bir sonuc cikarsa,dolar 2,60 bandina dönecektir.

    referandumda halk tekmeyi vurursa asıl işler yoluna girer.

    ülke ekonomisi batmış , bombalar patlıyor , savaşın içindeyiz 80 milyon 1 kişinin egosunu tatmin etmeye mi çalışacak bu kadar mı kör millet.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falcon-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Bu konuda bu işler ile ilgilenen arkadaşlardan yorum bekliyorum şahsen. İlgilenen arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.

    Defalarca yazdim,son bir kez daha yazayim.

    Ortadoguda isler yoluna girmeye basladi,Amerikada yeni basgan görevi devraldi,mevsimsel faktörler birkac haftaya pozitif yönde devam edecek.


    Dolarin artik Jet hiziyla inise gecme Zamani geldi derken,referandumdaki belirsizliker,dolarin inisine izin vermiyor.

    Halk olarak yapacagimiz tek sey hükümetin yaninda oldugumuzu göstermek.

    Nisan sonlarina Dogru referandumdan cok iyi bir sonuc cikarsa,dolar 2,60 bandina dönecektir.

    En büyük belirsizliğin hükümet düştüğü zamanda olduğunu adın gibi bildiğin halde dolar kaç kuruş artı ha? Şimdi referandumum belirsizliği mi doları arttırdı ha?

    Ne olacak nisandan sonra? Sizinkiler milyarlarca dolarını ülkeye mi sokacak? Milyarlarca dolar sahiplerini şu an gelmeyin efendim referandumdan sonra gelin diye içeri mi almıyorlar?

    kardes beklemede kal.

    yazdiklarima itimad edin,hükümetin elinde herzaman b plani var.

    hamdolsun dolar inisini sürdürüyor,subat ayindan sonra daha da inmis olacak.

    Yav arkadaş sizde utanma da mı yok. FEDin faiz politikası yüzünden dolar zaten artacak, ayrıca sen doları betona gömmüşsün, bir şey üretmiyorsun. Dolar nasıl düşecek? Hamdolsun satacak kurum da kalmadı.

    Milleti salak yerine koyarken nasıl hissediyorsun terbiyesiz ?

    Milleti neden salak yerine koyayim?

    Sen öyle düsünüyorsan bir sey diyemem.

    Gereksiz,hatta hic geregi olmayan kelimeler kullanmayalim gencler,sözüm genele.

    Yasinin Kücük oldugunu düsünüyorum,25 yasinda abin olarak sana tavsiyem bu tür kelimeler kullanma,git youtubedan üstad kadir hocamin cumartesi sohbetlerini izle,belliki egitim seviyen ve sosyal statün düsük,kadir hocanin sohbetlrini izlersen,kendini gelistirebilirsin ve karsindaki kisilere daha tooeransli davranabilirsin.

    Aslinda seni bloklayip iletisimi kesebilirdim,ancak bunu yapmamin yanlis olacagini düsündüm,cünkü toplumu olusturan bireylerdir,o bireylerin nasil bir ortamda yetisdigini,aile ici egitimi,okul egitimi alip almadigini bilmiyoruz.

    Devami gelecek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: Falcon-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Bu konuda bu işler ile ilgilenen arkadaşlardan yorum bekliyorum şahsen. İlgilenen arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.

    Defalarca yazdim,son bir kez daha yazayim.

    Ortadoguda isler yoluna girmeye basladi,Amerikada yeni basgan görevi devraldi,mevsimsel faktörler birkac haftaya pozitif yönde devam edecek.


    Dolarin artik Jet hiziyla inise gecme Zamani geldi derken,referandumdaki belirsizliker,dolarin inisine izin vermiyor.

    Halk olarak yapacagimiz tek sey hükümetin yaninda oldugumuzu göstermek.

    Nisan sonlarina Dogru referandumdan cok iyi bir sonuc cikarsa,dolar 2,60 bandina dönecektir.

    En büyük belirsizliğin hükümet düştüğü zamanda olduğunu adın gibi bildiğin halde dolar kaç kuruş artı ha? Şimdi referandumum belirsizliği mi doları arttırdı ha?

    Ne olacak nisandan sonra? Sizinkiler milyarlarca dolarını ülkeye mi sokacak? Milyarlarca dolar sahiplerini şu an gelmeyin efendim referandumdan sonra gelin diye içeri mi almıyorlar?

    kardes beklemede kal.

    yazdiklarima itimad edin,hükümetin elinde herzaman b plani var.

    hamdolsun dolar inisini sürdürüyor,subat ayindan sonra daha da inmis olacak.

    Yav arkadaş sizde utanma da mı yok. FEDin faiz politikası yüzünden dolar zaten artacak, ayrıca sen doları betona gömmüşsün, bir şey üretmiyorsun. Dolar nasıl düşecek? Hamdolsun satacak kurum da kalmadı.

    Milleti salak yerine koyarken nasıl hissediyorsun terbiyesiz ?

    Milleti neden salak yerine koyayim?

    Sen öyle düsünüyorsan bir sey diyemem.

    Gereksiz,hatta hic geregi olmayan kelimeler kullanmayalim gencler,sözüm genele.

    Yasinin Kücük oldugunu düsünüyorum,25 yasinda abin olarak sana tavsiyem bu tür kelimeler kullanma,git youtubedan üstad kadir hocamin cumartesi sohbetlerini izle,belliki egitim seviyen ve sosyal statün düsük,kadir hocanin sohbetlrini izlersen,kendini gelistirebilirsin ve karsindaki kisilere daha tooeransli davranabilirsin.

    Aslinda seni bloklayip iletisimi kesebilirdim,ancak bunu yapmamin yanlis olacagini düsündüm,cünkü toplumu olusturan bireylerdir,o bireylerin nasil bir ortamda yetisdigini,aile ici egitimi,okul egitimi alip almadigini bilmiyoruz.

    Devami gelecek.

    Allah akıl versin.Sorulara cevap yok , ama gene saçmalamışsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falcon-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: Falcon-61


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28


    quote:

    Orijinalden alıntı: Elk.De


    quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Bu konuda bu işler ile ilgilenen arkadaşlardan yorum bekliyorum şahsen. İlgilenen arkadaşlar yorumlayabilirse sevinirim.

    Defalarca yazdim,son bir kez daha yazayim.

    Ortadoguda isler yoluna girmeye basladi,Amerikada yeni basgan görevi devraldi,mevsimsel faktörler birkac haftaya pozitif yönde devam edecek.


    Dolarin artik Jet hiziyla inise gecme Zamani geldi derken,referandumdaki belirsizliker,dolarin inisine izin vermiyor.

    Halk olarak yapacagimiz tek sey hükümetin yaninda oldugumuzu göstermek.

    Nisan sonlarina Dogru referandumdan cok iyi bir sonuc cikarsa,dolar 2,60 bandina dönecektir.

    En büyük belirsizliğin hükümet düştüğü zamanda olduğunu adın gibi bildiğin halde dolar kaç kuruş artı ha? Şimdi referandumum belirsizliği mi doları arttırdı ha?

    Ne olacak nisandan sonra? Sizinkiler milyarlarca dolarını ülkeye mi sokacak? Milyarlarca dolar sahiplerini şu an gelmeyin efendim referandumdan sonra gelin diye içeri mi almıyorlar?

    kardes beklemede kal.

    yazdiklarima itimad edin,hükümetin elinde herzaman b plani var.

    hamdolsun dolar inisini sürdürüyor,subat ayindan sonra daha da inmis olacak.

    Yav arkadaş sizde utanma da mı yok. FEDin faiz politikası yüzünden dolar zaten artacak, ayrıca sen doları betona gömmüşsün, bir şey üretmiyorsun. Dolar nasıl düşecek? Hamdolsun satacak kurum da kalmadı.

    Milleti salak yerine koyarken nasıl hissediyorsun terbiyesiz ?

    Milleti neden salak yerine koyayim?

    Sen öyle düsünüyorsan bir sey diyemem.

    Gereksiz,hatta hic geregi olmayan kelimeler kullanmayalim gencler,sözüm genele.

    Yasinin Kücük oldugunu düsünüyorum,25 yasinda abin olarak sana tavsiyem bu tür kelimeler kullanma,git youtubedan üstad kadir hocamin cumartesi sohbetlerini izle,belliki egitim seviyen ve sosyal statün düsük,kadir hocanin sohbetlrini izlersen,kendini gelistirebilirsin ve karsindaki kisilere daha tooeransli davranabilirsin.

    Aslinda seni bloklayip iletisimi kesebilirdim,ancak bunu yapmamin yanlis olacagini düsündüm,cünkü toplumu olusturan bireylerdir,o bireylerin nasil bir ortamda yetisdigini,aile ici egitimi,okul egitimi alip almadigini bilmiyoruz.

    Devami gelecek.

    Allah akıl versin.Sorulara cevap yok , ama gene saçmalamışsın.

    Sonucta seni rencide eden bir kelime kullanmadim,zaten gerekte yok buna.

    Fikirler ayri olabilir,karsilikli hosgörü cercevesinde bunlari tartisabilmek mühim olan.

    Tabii bu seviyeye henüz gelemedigimiz maalesef ortada,egitim sistemi,toplumsal baski,gelenek-görenekler,aile yapisi,kozmopolitik durum,yerlesim düzeni,ikili iliskiler gibi etkenler bu konuda etken.

    Hamdolsun son yillarda ilerleme kaydedilsede,daha eksikler var.

    Bu konuda Üstad kadir hoca gibi kanaat önderlerinin cogalmasi lazim,yoksa bu gibi sorunlarla daha cok ugrasiriz.




  • Güçlü Dolar ABD ihracatını yani ekonomisini de yavaşlatıyor. Daha bu günkü bir haber " ABD Başkanı Trump, Çin'li şirketleri kastederek, 'Şirketlerimiz onlarla rekabet edemiyor, çünkü para birimimiz çok güçlü. Bu da bizi öldürüyor' dedi. "

    Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00

    http://www.borsagundem.com/haber/trump-dolar-cok-guclu-rekabet-edemiyoruz/1159380
    http://www.dunya.com/dunya/dolar-cok-guclu-rekabet-edemiyoruz-haberi-346156


    "Euro düşük değerli örtük bir Alman Markı gibi" diyen Trump'ın baş ticaret danışmanı Navarro, Almanya'nın "fena halde düşük değerli bir euro" kullanarak ABD ve AB'deki partnerlerini "sömürdüğünü" söyledi."

    Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00

    http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1374285-trump-yonetiminin-almanyaya-euro-suclamasi-dolari-vurdu

    Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

    http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-2019-sonunda-hizmete--ekonomi-2388650/


    2007 yılı dolar verileri
    04 OCAK 2007 dolar 1.4154
    31 ARALIK 2007 dolar 1.1593

    Yukarda görüldüğü üzere 2007 yılında dolar sürekli düşüşte.


    2008 ekonomik krizinden dolar verileri:
    16 OCAK 2008 dolar 1.1715
    31 ARALIK 2008 dolar 1.5291

    Yukarda görüldüğü üzere 2008 yılında dolar sürekli yükselişte.

    2016-2017
    11 OCAK 2016 dolar 3.0243
    30 ARALIK 2016 dolar 3.5255
    31 Ocak 2017 dolar 3.7942

    30 Aralık 2016 ile 31 Ocak 2017 yani sadece bir aylık bir sürede ne oldu da dolar çekirge gibi sıçrıyor.Tüm bu yukarda ki verilere bakınca dolar tam bir silah. ( 2000 öncesinde de 1 doların fiyatı genelde 1 litre benzinle aynıydı.) Bu ülke 3 milyon mülteci aldı hani nerde yardım vaatleri hadi ondan geçtik kredimizi düşürüyorlar içinde bulunduğumuz durumun yada yaptığımız insaniyetliğin hiç mi artısı yok. Kapılar açık kalsaydı da şimdi bu 3 milyon mülteci Almanya'nın sorunu olsaydı. Doların şu artış hızında, bakın en azından son bir aylık duruma birden bire ne kadar artmış hiç mi anormallik yok?

    Türkiye mültecilere 20 milyar dolar harcadı.
    "Avrupa Birliği Bakanı Çelik, AB'nin söz verdiği 3 milyar avro içinde 106 milyon avronun çok fazla olmadığını, Türkiye'nin 20 milyar dolarlık harcamasının yanında ise "hiçbir şey" olmadığını kaydetti.."

    http://www.ahaber.com.tr/gundem/2016/08/30/turkiye-multecilere-20-milyar-dolar-harcadi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Interstellar

    Güçlü Dolar ABD ihracatını yani ekonomisini de yavaşlatıyor. Daha bu günkü bir haber " ABD Başkanı Trump, Çin'li şirketleri kastederek, 'Şirketlerimiz onlarla rekabet edemiyor, çünkü para birimimiz çok güçlü. Bu da bizi öldürüyor' dedi. "

    Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00

    http://www.borsagundem.com/haber/trump-dolar-cok-guclu-rekabet-edemiyoruz/1159380
    http://www.dunya.com/dunya/dolar-cok-guclu-rekabet-edemiyoruz-haberi-346156


    "Euro düşük değerli örtük bir Alman Markı gibi" diyen Trump'ın baş ticaret danışmanı Navarro, Almanya'nın "fena halde düşük değerli bir euro" kullanarak ABD ve AB'deki partnerlerini "sömürdüğünü" söyledi."

    Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00

    http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1374285-trump-yonetiminin-almanyaya-euro-suclamasi-dolari-vurdu

    Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi, Türk Akımı anlaşmasını onayladı. Projenin her iki hattı da 2019 sonunda hizmete girecek.

    http://www.milliyet.com.tr/son-dakika-2019-sonunda-hizmete--ekonomi-2388650/


    2007 yılı dolar verileri
    04 OCAK 2007 dolar 1.4154
    31 ARALIK 2007 dolar 1.1593

    Yukarda görüldüğü üzere 2007 yılında dolar sürekli düşüşte.


    2008 ekonomik krizinden dolar verileri:
    16 OCAK 2008 dolar 1.1715
    31 ARALIK 2008 dolar 1.5291

    Yukarda görüldüğü üzere 2008 yılında dolar sürekli yükselişte.

    2016-2017
    11 OCAK 2016 dolar 3.0243
    30 ARALIK 2016 dolar 3.5255
    31 Ocak 2017 dolar 3.7942

    30 Aralık 2016 ile 31 Ocak 2017 yani sadece bir aylık bir sürede ne oldu da dolar çekirge gibi sıçrıyor.Tüm bu yukarda ki verilere bakınca dolar tam bir silah. ( 2000 öncesinde de 1 doların fiyatı genelde 1 litre benzinle aynıydı.) Bu ülke 3 milyon mülteci aldı hani nerde yardım vaatleri hadi ondan geçtik kredimizi düşürüyorlar içinde bulunduğumuz durumun yada yaptığımız insaniyetliğin hiç mi artısı yok. Kapılar açık kalsaydı da şimdi bu 3 milyon mülteci Almanya'nın sorunu olsaydı. Doların şu artış hızında, bakın en azından son bir aylık duruma birden bire ne kadar artmış hiç mi anormallik yok?

    Türkiye mültecilere 20 milyar dolar harcadı.
    "Avrupa Birliği Bakanı Çelik, AB'nin söz verdiği 3 milyar avro içinde 106 milyon avronun çok fazla olmadığını, Türkiye'nin 20 milyar dolarlık harcamasının yanında ise "hiçbir şey" olmadığını kaydetti.."

    http://www.ahaber.com.tr/gundem/2016/08/30/turkiye-multecilere-20-milyar-dolar-harcadi

    Yalnız Tl sadece dolara karşı değil tüm para birimlerine karşı değer kaybediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dışa bağımlılığı azaltmak en ideal çözüm yolu. Kendi motorunu, uçağını, silahını, arabanı yapmak. Zaten ABD ve Almanya bize özellikle akıllı silah ambargosu da uyguluyor. Son dönemlerde dikkat ederseniz Türkiye özellikle motor, silah, uçak gibi pekçok alanda teknolojilerini geliştirmeye ve dışa bağımlılığı azaltmaya çalışıyor...Ayrıca özellikle enerji savaşlarının istesek de istemesek de coğrafya olarak aynı Osmanlı İmparatorluğu'nda olduğu gibi tam içindeyiz hatta Doğu Akdenizdeki petrol ve doğalgaz sahalarını da sayarsak daha da içindeyiz...

    Doğu Akdeniz doğalgaz, petrolhttp://ulusalyol.net/dogu-akdeniz-enerji-kaynaklari-2/http://www.aljazeera.com.tr/haber/dogu-akdeniz-gazi-icin-ilk-adimhttp://www.jmo.org.tr/resimler/ekler/bddca7a86f9e76b_ek.pdf

    Silah ambargosuhttp://www.iha.com.tr/haber-batuhan-yasar-abd-f-16larin-akilli-muhimmatlarini-turkiyeye-vermiyor-609261/https://tr.sputniknews.com/avrupa/201611281026032320-almanya-turkiye-silah/http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/2226604-almanyadan-turkiyeye-skandal-ambargo

    Yerli teknoloji örneklerihttp://www.sabah.com.tr/gundem/2015/10/26/iste-ilk-milli-savas-ucagihttp://www.ensonhaber.com/turkiye-yerli-ucak-icin-motor-fabrikasi-satin-aliyor-2013-02-07.htmlhttp://www.haber10.com/fotogaleri/teknoloji/iste_yuzde_yuz_yerli_silahlar-607515#image-0http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1310924-yuzde-100-yerli-hava-savunma-sistemi-bora/3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 1 Şubat 2017; 19:59:20 >




  • Yatırım Tavsiyesi Değildir diye ek açıklama eklenmeyen konular dava konusu olabilmekte haberiniz olsun.

    Ayrıca ben dolar almayın ülkenize zararı olur diye başlık açtığımda yönetim anında kaldırdı ama bunun gibi doları öven başlıklara kimsenin bir şey dediği yok. Neden acaba?
  • Yalnız başlık tam chp kafası

    Ülke batsın önemli değil AKP gitsin yeter . CHP gelir ( gelirmi acaba) kafası

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Yatırım Tavsiyesi Değildir diye ek açıklama eklenmeyen konular dava konusu olabilmekte haberiniz olsun.

    Ayrıca ben dolar almayın ülkenize zararı olur diye başlık açtığımda yönetim anında kaldırdı ama bunun gibi doları öven başlıklara kimsenin bir şey dediği yok. Neden acaba?

    Mesajin icinde yatirim tavsiyesi olmadigi notu mevcut.
    Konunun amaci dolari ovmek degil. Insanlarin bir nebze gozundeki perdeleri kaldirmak. Dolar, Euro, Rus Rublesi farketmez, eger halk yatirimlarini TL olarak tutmuyor dovize yoneliyorsa bunda birinci suclu ekonomiyi yoneten iktidar. Yatirimlar dovizde biriktiginde ulkenin parasi deger kaybediyorsa bundada yine birinci suclu ayni iktidar. Olmayacak vaatlerle, imkansiz soylemlerle dalkavuklarin "Dolar 2.6 olacak, elinizde ne varsa satin TL ye cevirin" diye ortalarda gezmesi halki kandirmaktan ote birsey degil. Konunun amaci bu gibi olmasi neredeyse imkansiz hayallerin yerine daha olasi gercekleri gun yuzune sermek.




  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Başlıkta yatırım tavsiyesi değildir denmek zorunda.

    İkincisi herkes yaptığı şeyin sorumluluğunu alır. Ben dolar aldım ve ekonomiyi zora sokacak nedenler yaratıyor isem kalkıp da bunun suçlusu şu bu diyemem. Ben ne yaptığımı bilmiyor muyum? O kişinin kendi aç gözlülüğüne uydurduğu kılıf.

    Maşallah ülkede muhalifim diye gezinen bir sürü ajan, casus, provokatör, spekülatör, paralı yazar, terörist ve vurguncu var.

    Diğerleri ise böbreğini dalağını satıp kumara, pardon dolara yatırmış zombiler benim gözümde.

    Dolar'daki dususe aldanmayin. Subat sonu 4.00



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Şubat 2017; 13:14:46 >




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Doviz alan-satan'a ve bundan prim yapmaya calisana bende karsiyim. Ancak parasini dovize yatiran ve birikimlerini koruyanin bir sucu yok burada. Bunun da sebebi ulkenin ekonomisinin iyiye gitmemesi. Ulkenin ekonomisinin buraya gelmesinin sebebide bakkal degil manav degil ulkeyi yonetenler.
  • Leipold kullanıcısına yanıt
    Benim, tasarrufunu veya ticaretini bundan yapana değil, bunu bir ekonomik kriz yaratma kozu olarak kullanma derdindeki kişilere lafım.

    Bu insanların Türkiye veya Türklük ile bir alakaları olduğunu düşünmüyorum. Belki terörün klık değiştirmiş hali veya dış düşmanların milleti galeyana getirme, gaz verme kafasını bulandırıp malını mülkünü dükkanını sattırıp dolara yatırıp iflasını sağlama yöntemi olarak görüyorum.

    Borsa niye coşuyor, ucuzlamış kimsenin yüzüne bakmadığı şirketlerimiz, Türkler varını yoğunu satıp Dolara basıp parasız kaldığında kimler alıyor uyanamadınız mı hala?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.