Şimdi Ara

🔥 Dolar 38,72 - Euro 43,65 - Altın 4.145 | 09 MAYIS 🔥 (3157. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (1 Mobil) - 20 Masaüstü1 Mobil
5 sn
248.624
Cevap
1.193
Favori
12.490.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1157 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 31553156315731583159
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Günaydın hocam. Valla kapmadım, uyanıktım ama bu sefer beklemeyi tercih ettim neden bilmiyorum:))

Edit: Bireysel Emeklilikte full dolardayım ordan kendimi avutuyorum ama ordaki birikimim çok daha küçük ama olsun uzun vadede iyidir:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 13 Mayıs 2019; 11:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Ben doğruya doğru demeyi boynumun borcu bilirim. Tabiki Yanıldığımız yerler içinde özür dilemeyi.
    Hocam ben size gönderdiğim selim kotilin videosunu ilk izlediğimde selim orada diyorki ~dolar 7 tl yi görmeden aylar önce ben 7 tl olacak dedim ve hiç kimse bunu konuşmuyordu~ diyor.(videoyu izleyince direk aklıma siz gelmiştiniz) halbuki onun 7 tlyi konuştuğu tarihten yanılmıyorsam bi 8 ~ 10 ay önce siz forumda likidite krizi diye konu açmış konuşmuştunuz. Bu tahmininiz gerçekten muhteşem bi tahmindi ve doların 7 tl olmasından ziyade ülkenin geleceği yeri ve göreceği ne varsa bunları konuşmuştunuz yazdıklarınızı ve buna bağlı olanları görünce ben şok olmuştum. Kimsenin tanımadığı bi adamın çıkıp ekonomi uzmanlarından aylar önce bu krizi bilmesi gerçekten muhteşem bi olay. Yine 7 ~8 ay önce olacak bazı işleri bilmişsiniz ben öncekileri gördüğüm için sonrakilerde eskisi kadar şaşırmadım
    Birde bu konu siz ve sizin gibi bi kaç tane arkadaşın sayesinde 1 yılda çok iyi yerlere geldi. Şahsen ben donanım haber kurucularından olsam sizin gibi arkadaşları ödüllendiririm. Çünkü her gelen saçmalasa bi yerden sonra konunun hiç bi ciddiyeti kalmaz ve böyle böyle siteye olan ilgi azalır ama sizin gibi değerli insanlar sitenin kalitesini artırıyor ve siteye çok büyük reklam oluyor.
    Hocam güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim her zaman ki gibi olaylara objektif bakıyorsunuz sağolun. Aslına bakarsanız ben Türkiye stagflasyona girecek dediğimde yıl 2016 Kasım ayı falandı. Türkiye'de bunu söyleyen 1 tane bile ekonomist yoktu yani 1 yıl önceden değil 3 yıl önceden bunu söylemiştim ama o zaman forumda tanınmadığım için haliyle kimse ciddiye almıyordu.

O mesajı bulursam burada alıntılar sizi etiketlerim hocam yine:))

• borsaya gene coşkuyu vermişler
  • 6.10......
  • cds 500'ü geçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Eğer düşüş olacaksa 5.85 çok güçlü bir direnç. Düşüşün devam etmesi için 5.85 kırılmalı ve altında kapanışlar olmalı 1-2 gün. Eğer 5.95 kırılmazsa ve orası dip olursa 6.05-6.15 arasına doğru bir yolculuk olabilir diye tahmin ediyorum. YTD
    5.95 aşağı kırılmadığı için, swap faizleri 150 seviyelerinden 40 seviyelerine düştüğü için, üstüne s400 konusunda olumlu açıklama gelmediği için dolar yükseliyor.
  • Sayın üstadım @Equris, size bir sorum var, bu soruyu YouTube'da bir çok ekonomiste sordum ancak hiç birinden yanıt dahi alamadım. Sorum şu;

Reuters doları düşürmek için 4.5 Milyar dolar satıldığını yazmış. Şu an dolar 6,09 seviyesinde ve ilerleyecek gibi (boşa 4.5 Milyar dolarımız gitti sanırım..), sizce tekrardan bir satım olur mu? Ayrıca, merkez bankasının mevcut tahmini rezervi şuan sizce kaç milyar seviyesinde? S-400 anlaşmasının tamamlandığı açıklandı, bu doğrultuda Amerika, Türkiye'ye yönelik bir yaptırım uygular mı? Uygularsa Türkiye'nin IMF'ye gitmesini engeller mi?

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • Normalde 5.82- 5.83 seviyesine doğru bir geri çekilme beklerim kısa vadede ama 5.95'ten 6.05-6.15'e doğru bir top gibi zıplama ve sonrasında o seviyelere geri çekilişi normal karşılardım daha doğrusu bir kar satışını beklerdim.

Bakalım 5.82 civarına bir düşüş olacak mı? Mantıken olması lazım ama burası Türkiye.. Göreceğiz:) YTD
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Sahurdan sonra uyudum, bir baktım 6,10 olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar unutmayın büyük balinaya bir şey olmaz. Efendim cuma 4.5 milyar dolar sığ piyasada bozulmuş. Ee bozulandan daha fazlası alttan pazartesi toplanmadi mi sanıyorsunuz. Emin olun daha fazla kazandı büyük oyuncular. Ama küçük ve orta yatirimci yani küçük balıklar panik ile bozup zarar ettimi evet.

Bu yüzden cds 480 lerde iken oyunlara gelmeyin. Orta ve uzun vade toplayin. Her düşüş kademeli alım fırsatıdir. Ne zaman tahvil faizi ve cds düşer o zaman çıkın dovizden.

Düşüncem bana ait olup kesinlik ve kanıt yoktur. Yatırım tavsiyesi değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimliksiz41

Arkadaşlar unutmayın büyük balinaya bir şey olmaz. Efendim cuma 4.5 milyar dolar sığ piyasada bozulmuş. Ee bozulandan daha fazlası alttan pazartesi toplanmadi mi sanıyorsunuz. Emin olun daha fazla kazandı büyük oyuncular. Ama küçük ve orta yatirimci yani küçük balıklar panik ile bozup zarar ettimi evet.

Bu yüzden cds 480 lerde iken oyunlara gelmeyin. Orta ve uzun vade toplayin. Her düşüş kademeli alım fırsatıdir. Ne zaman tahvil faizi ve cds düşer o zaman çıkın dovizden.

Benimsediğim yatırım mantığı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ne oldu bu dolara yine yükselmiş, ne güzel kampanyalı fiyat vardı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay Arkadaş 4.5 milyar dolar satıyorsun doların ateşi sadece 1-2 gün sönüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kimliksiz41

Arkadaşlar unutmayın büyük balinaya bir şey olmaz. Efendim cuma 4.5 milyar dolar sığ piyasada bozulmuş. Ee bozulandan daha fazlası alttan pazartesi toplanmadi mi sanıyorsunuz. Emin olun daha fazla kazandı büyük oyuncular. Ama küçük ve orta yatirimci yani küçük balıklar panik ile bozup zarar ettimi evet.

Hocam şuan alınır mı? yoksa beklenmeli mi? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Always

Ne oldu bu dolara yine yükselmiş, ne güzel kampanyalı fiyat vardı
    Aksam konusunu actim dolari olan dolarda kalsin diye. Akpliler sildirmis konumi.

Olan basit. Gecen hafta harcanan 4.5 milhar dolari, swapci foncu yediler ve tlden dolara cikis yapiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 13 Mayıs 2019; 11:38:32 >
  • Buranın ekonomisinden Avrupa nasıl etkileniyor bilen varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Buranın ekonomisinden Avrupa nasıl etkileniyor bilen varmı?
    Tl uzerinden islem. Yapmadiklari iciin bir etkisi yok. Ustelik onlardaki yabani yatirimciyi cekecek guclu bir Tl yok.

• Euro 7 ye koşuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Sahurdan sonra uyudum, bir baktım 6,10 olmuş.
    Hocam Ramazan Allah'ın Türkiye'ye bir lütfu oldu. Sahurda dolar alıp uyuyun demek istiyor
  • cds 500'ün üzerini görmüş ha gayret ukraynayı geçip sondan 3'e giricez
  • 
Sayfa: önceki 31553156315731583159
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.