Şimdi Ara

🔥 Dolar 41,28 - Euro 48,60 - Altın 4.830 | 15 EYLÜL 🔥 (5583. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kıymetli_vatandaş , Mbs79 Daha Az
2 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 89 Misafir (9 Mobil) - 80 Masaüstü11 Mobil1 iOS
5 sn
251.684
Cevap
1.211
Favori
12.742.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 55815582558355845585
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

pazartesi doların yükselmemesi işime gelir,çünkü TL de faize yatırdığım paramı yabancı hisse senedi ve eurobond fonlarına gömeceğim. TL ile işim bitmiştir isterlerse faizi %30 a çıkarsınlar bu saatten sonra dikiş tutturamazlar

şimdi diyeceksin ki sadece Merkez başkanı değiştirmekle bu kadar abartmayın. iş sadece Merkez bankası başkanı değiştirmekle kalsa iyi.

istanbul sözleşmesinden çıktık,parti kapatmalar,millet vekillerini tuttuklamalar,Gezi parkını İBB den alıp vakıflara vermeler.gazetecileri dövdürtüp faillerini serbest bıraktırmalar, ekonomi reformu dediler,yargı reformu dediler hepsinin çöp olduğu ortaya çıktı.

kısaca ülkede hukuk,adalet,liyakat ,demokrasi yok.

şimdi diyeceksinki Çin de de demokrasi,adalet yok ama dünyanın iyi ekonomisi süper gücü,lakin anlamadığınız şey Çin her şeyi üretiyor adamlar yılda 500 milyar dolar fazla verdiler geçen yıl,Türkiye ise her yıl 50 milyar dolar açık veriyor.

• Dediğin doğru mantıken 1 tether(usdt) 1usd ye karşılık geliyor ama sakin piyasada, btc de satışlar olduğunda tethere geçişler çok artıyor ve değeri artıyor, geçenlerde dolar 6.93 ken binance de 7.40 dan işlem görüyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben yabancı olsam ve faiz için TL yi düşünsem, şu hareketleri görünce acayip korkarım. Kapalı kapılar ardında sözler bile verseler inanmam, paramı getirmek için teminat isterim..hele bizim gibi herşeyden bihaber yatırımcının durumu en vahimi..bu şartlarda da herkesin dolara altına hücum etmesi çok normal, TL cripto para gibi zig zag çizip duruyor, millet 3 kuruş parasının değerini korumak derdinde..ha dolar artacaksada artsın, 10 tl, 15tl olsun ama kalsın orda senelerce ..zaten piyasa dolar 10 12 olmuş gibi fiyatladı, herşey o oranda zamlandı..istikrar olsun da ne olursa olsun...yarınımız belli değil, yarın yeni bir para politikası uygulayacağız, herşey çok güzel olacak deseler artık kim inanır...

• Financel times makale yayinlamis cb icin aptalca bir hareket diyip pazartesi piyasalar cok cirkin bir sekilde tepki verecek yazmislar. Ayrica gelen yeni baskan faiz indirim tarafi oldugunu naci agbalin kouvulmasinin nedeni yuksek faiz oldugunu yazmislar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 21 Mart 2021; 10:18:40 >

Hocam o normal dolar değil, tether tether, dijital para( kripto) yani. Mantıken değeri 1 usd ye denk geliyor ancak btc deki düşüşlerde ona geçiş olduğu için yükselişler oluyor(dolar 6.93 ken 7.40 dan işlem görüyordu btc den tethere geçiş olduğu için), şu anda da btc de dünden beridir düşüş var.

Financial times a gerek yok bu sonuca ulaşmak için.

Sayin Cb defaten "yüksek faizle bu is gitmez dedi..

Son konuşmada da" fiyat istikrarıni bir kenara koyduk "dedi.

Daha ne desin yahu, gayet açık ve net :)

Orijinalden alıntı: Hknace

Gercek ekonomistler ucacak kacacakcilardan bahsetmiyorum onlar bile pazartesi gunu icin seviye veremezken sizin bu kadar kesin seviye vermrniz hatta gap falan helal olsun...
    Hayallere devam..

Alaka ? Ben gene bir düşünceye dayanak oluşturuyorum.

Bu konuda yorum yazanların %90 ı gibi boş beleş element uydurmuyorum.

GAP lı açılış kesin. 7.3 olur 7.4 olur. Ondan sonra yukarı devam eder.

Sonrası tamamen yeni yönetimin politikası ile alakalı.

🔥 Dolar 41,28 - Euro 48,60 - Altın 4.830 | 15 EYLÜL 🔥

• quote:

Orijinalden alıntı: fearuq

Benim aldığım fonlarda patlayacak muhtemelen pazartesi :)))

hangi fonlar. benim bist fonları patlayacak fena düşecek bundan eminim,ancak tamamen karalar bağlayacak bir durumumda yok çok şükür çünkü yabancı hisse senedi fonlarımda da bir o kadar param vardı. yani BİST fonlarından darbe yiyeceğim orası çok açık da dolar yükseleceği için yabancı hisse senedi fonlarım da otomatik olarak kur farkından ötürü yükselecek hele birde Amerikan borsası yükselirse yerli fonlardan yaşayacağım zararı telafi edip artıya bile geçirebilir.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bunları perşembe almıştım aralarında repo yabancı hisse takılanlar da var ama bu yine pek umutlu değilim 😅

🔥 Dolar 41,28 - Euro 48,60 - Altın 4.830 | 15 EYLÜL 🔥
  • yeni başkan.

şak faiz düşürcez diye çok üstüne basarsa şiddetli sert biçimde dolar iyi sıçrar.

ortaya karışık birşey yaparsa az birşey sıçrar 7.40 gibi.

çok sıkı önlemler aldıysalar gene oncesinden ters köşe bile yapabilirler hiç birşey net değil.

adamın konuşmasına bağlı kişisel tahminim o yönde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Mart 2021; 12:12:3 >

Orijinalden alıntı: MRT_

Bu mesaj silindi.

Cuma günu lazım oldu diye $20 bozdurduydum.... 🙄

Çok pişmanim... 😕

🤭🤭🤭

Bunları perşembe almıştım aralarında repo yabancı hisse takılanlar da var ama bu yine pek umutlu değilim 😅

dert ettiğin şeye bak sen sadece Gedik portföy, ata portföy hisse senedi yk karma fondan zarar edeceksin o da 1400tl den en fazla 50tl zarar edersin.aldığın yabancı byf,emtia ve işportföy elektrikli araçlar fonu kur farkıyla seni kara bile geçirir.

• ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Amacım portföyü çeşitlendirmekti zaten . Gedik , ata onlarda zamanla artıya çıkacaklardır . Yavaş yavaş dolar - altından paraları çıkarıp fonlara ağırlık vereceğim zaten .
  • quote:

Amacım portföyü çeşitlendirmekti zaten . Gedik , ata onlarda zamanla artıya çıkacaklardır . Yavaş yavaş dolar - altından paraları çıkarıp fonlara ağırlık vereceğim zaten .

elektrikli araçlar karma fona önem ver son bir kaç aydır bir şey kazandırmasa da ben bu fona çok güveniyorum geleceği parlak bir fon.

bu fon her düştüğünde alım fırsatı demektir. mesela pazartesiye bu fon %-4,13 düşüşle başlayacak. yani tam alım fırsatı verecek.

• 🔥 Dolar 41,28 - Euro 48,60 - Altın 4.830 | 15 EYLÜL 🔥

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

,,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawrence of Potamya -- 13 Nisan 2021; 0:3:17 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.