Şimdi Ara

Dolandırılıyordum, DİKKAT ! (Herkesin başına gelebilir) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
12
Favori
43.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
677 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim bu dolandırıcılık değil. Bu planlı soygun, gasp, adam yaralamaya teşebbüs. Seni orada bir güzel döver belki yaralar bilgisayarını da alıp kaçarlardı.
  • ayda biner biner öderim diyen adamdan topukların arkanı çürütürcesine koşarak uzaklaşman gerekirdi sen baştan tufoya düşmüşsün
  • adam hem bilgisayarcı, hem eft limiti 1000 tl hem ayağına gidiliyor.
  • dükkanın içinde gasp edilsen şahit yok gören yok.muhtemelen çiğ köfteci de adamlarıdır.sen şikayete gitsen şahit gösterdiğin çiğköfteci abi parayı verip laptopu aldılar diyecek.bir de iftira suçundan yargılanacaksın.hergün 1 adet 3 bin tl lik laptop götürseler ayda 90 bin eder.hadi pazarları çalışmasın 80 bin tl.4 kişi tezgah kursa ayda 20 binlik gelir.kim ayda 20 bin kazanıyor.yakalansalar cezası ne 3-5 ay ya yatar ya yatmaz.
  • dracarys41 D kullanıcısına yanıt
    Hocam dikkat ettiysen karşıya geçtim bekledim diyor
    Eğer çiğköfte ci onlardan biri olsa nereye gittiğini söylerdi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • '' Almak istiyoruz havale/kargo istiyorum ancak bankamın günlük havale limiti 1000₺, size her gün parça parça göndersem 1 haftayı bulur ödemeyi tamamlamak. Elden alsam nasıl olur? ''

Şu cümleyi okuduktan sonra, hele ki ticaretle uğraşıyorum diyen bir adam bu cümleyi kuruyorsa. Daha fazla uzatmadan bitirirdim bu konuşmayı. Sende yine ucuz atlatmışsın, geçmiş olsun.
  • yerli şerloklarda konuya iştirak ettiğine göre konu silinebilir
  • Çok çok geçmiş olsun... Allah beterlerinden saklasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar dükkanı işletiyorum dediği an kesip atacaktın

• Sultangazi-Gaziosmanpaşa gibi bölgelerde alışveriş yaparken dikkatli olmak lazım,yaşadığım yer olduğu için ne denli pislik yuvası olduğunu iyi biliyorum.
  • Başımdan geçen bir olay...
    Malum sitede ilan açtım 3 4 gün ilan kaldı. Baya pazarlık edildi istenilen fiyat gelmeyince vermedim. Son biri aradı telefon için ufak tefek bilgiler sordu akşam alıyorum dedi. (hiç pazarlık yapmadı. Kıllanmıştım) Aradığı numara sabit numara sözde kendi de esnafmış. Neyse akşam oldu aramadı. Aradım ufak bir işim var dedi. Yarım saat sonra buluşalım dedi. Çıkmadan aradım benim işim uzun sürecek bir yakınım gelecek bakacak cihaza dedi o anlar benden daha iyi dedi. Neyse dediği yere şahsi aracımla gittim. (aynı ilçe içerisinde). Adamı aradım. Geldiğimi söyledim(Tabi daha sonra sabit değil normal numaradan aradı.) araba ne plaka ne söyledim. Arkadaşım yakınınızda hemen gelir dedi. Soğuk bir gündü. Max 20 yaşlarında bir velet geldiğini gördüm dikiz aynadan. Camı açtım kibarca gelin arabada bakın cihazıma dedim. BEN KİMSENİN ARABASINA BİNMEM dedi. Ben de memurum dedim bizden zarar gelmez dedim. Neyse ben çıktım dışarı akşam 9 gibiydi. Cihazı kurcaladı 1 dk sürmedi bireyleri bahane etti. Yok sensör çalışmıyor dedi. Yanımda aynı cihazdan bir tane daha vardı onu da gösterdim. cihazı almıyorum dedi. Tamam dedim. Sonra adamı aramadım. Ertesi gün Kocaeli den kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs aradı. Bir çete yakaladık. Elindeki kağıtta sizin de telefonunuz var siz para kaptırdınız mı dedi yok dedim. Meğer adam cihazları alıyor sahte para veriyormuş. Ben de kıl payı kurtarmıştım...

Tecrübe

Arayan kişi pazarlık yapmıyorsa. Geleceği yere başka birini yolluyorsa. Farklı numaralardan arıyorsa cihaz hakkında detay sormuyorsa UZAK DUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 29 Ekim 2019; 13:22:36 >

• mseyitsahin kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz olayı hatırlıyorum sanırım. DH veya Facebook üzerinden konu açmış mıydınız?

• RASYONALIST kullanıcısına yanıt
    sjsjsjsjsnah

• paylaştığınız için çok teşekkürler. çok geçmiş olsun.
  • Skayn kullanıcısına yanıt
    Cezası olsa ne olur ki birkaç yılda bir infaz affı geliyor yatan yok. Suçlular da bunu çok iyi biliyor yaptıkları da kar kalıyor yanlarına

• çok geçmiş olsun

• Bir ara bilgisayarımı satmak istemiştim. Sehir dışından biri aradı kargo havale felan diyince hayır kesinlikle elden dedim ve arkadaşının izmirde olduğunu alsancaktan alabileceğini belirtti. İstanbuldaydım o ara 3 gün izmire donen kadar devamlı aramıştı. Benim kursum da orada olduğundan kabul ettim. Bilgisayarı sıfırladım kutuladım alsancağa götürdüm sonra o devamlı arayan adam önce açmadı sonra da teli kapadı.

O gün bu gün kim ararsa evime gelip alırsın diyorum. Kesinlikle kimsenin ayağına götürmem.

Büyük ihtimal kılıfına uyduramadı. Ya da ne yapmak istedi kendi de mi bilmiyordu pek anlamadım

• Bende sultangazideyim nerede yaşandı bu dolandırıcılık teşebbüsü?

• dolandırıcılık degil bu resmen canınıza kast etmişler. orada olsaydın bıçaklayabilirlerdi
  • Uygulamada belirtiliyor sürekli toplum içinde alış veriş yapın diye aman dikkat edin bu miktarlar ciddi paralar günümüzde 50 lira için kin yapılıp cinayetler işleniyor durumu iyi kurtarmışsınız geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orliny -- 29 Ekim 2019; 14:0:29 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.