Şimdi Ara

Dolandırıldım!!Sahibinden.com (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
17.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen öyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TROHNET

    Hocam GET'siz almamaya özen gösterin ya. Geçmiş olsun.
    Nasıl yani GET olmayan ilandan ürün almaya kalksam Sahibinden 'de gönderilen para koruma altında tutulmuyor mu? Direk eft olayı ile müşteri arasında anlaşarak mı alıyoruz GET 'siz ilanları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Konuyu yanlış yere açmışsın. Burası konu dışı. Veletlerin cirit attığı yer. Nerde boş beleş adam var burada. Hayatta bir baltaya sap olamadıkları için, konu dışında dalga geçecek adam ararlar.Kendilerini böyle tatmin ederler.

    Alıntıları Göster
    Ağzına sağlık o tiplerden kurtulmak lazım. :)
  • Geçmiş olsun, bende bir ara 200 tl ön ödeme ile alacaktım. Bundan yaklaşık 4 yıl önce. Yine kimlik fotokopileri, isim soyisimler, adresler, havada uçuşuyor.

    Güvendim. 200 tl yolladım. Normalde tam parayı istiyordu. Yine de riske atmadım. Oyalamaya başladı. Ben sıkıştırınca engelledi.

    Direk karakola oradan savcılığa gittim. Kazık kadar adam, kuzeninin adını kimliğini kullanmış, halasının aile hesabından kuzenine verdiğe hesabı kullanmış banka olarak vs vs vs 2 yere dilekçe verdim -ip ve sahibinden adlı leş sitenin bilgileri tarafımıza aktarması için.

    Savcı büyütmeyelim zararını karşılasın bitsin gitsin dedi, karşıma gelirse kabul edeceğimi söyledim. Yapı krediydi benimkide. Güvenliğiniz için kart-numara falan değiştirelim gibi saçmalıklar zırvaladılar. Lan dedim adam çalmış bu adamın hesabını bloke etmeyecek duruma yönelik çalışma yapmayacak mısınız ? Onlara da tonlarca sayfa kağıtla uğraşmıştım.

    Eleman Bursa'daydı ben İzmit'te. Babası, sıkıntıya soktuğu kuzeni gelmişti. Özür rica 1000 tl sıkıştırdılar elime. Ben arkadaşları toplamıştım gerekli mevzular için. Ben davamdan vazgeçmeyeceğimi söyleyip 1000 tl yi kabul etmeyeceğimi söylediğimde kuzeni ters yaptı. Vurduk. Onlarda savcılığa verdi.

    Adama açtığım dava kamuya düştü, takipsizlik aldı. Benim vurduğum davada 1 yıl şahsa yaklaşmama ile sonuçlandı, Allah'tan sicile işlemedi.

    Böyle saçma sapan sistemlerinin ta dırzını dürzünü ! Az kalsın ben ceza alıyordum.

    Kendisini yakalasam orada ırzına geçerdim. Ama yine suçsuz kişiye patladım. O konuda biraz suçumu kabul ediyorum.

    200 tl için sicil bozuyordum. Ne verdikleri parayı alabildim, ne davadan bir şey çıktı, birde ben sinir olduğumla kaldım

    Siz soğukkanlılığını koruyun ve gerekirse avukat tutun. Çünkü tazminatı ile beraber iyi getirisi var. Ben hukuksal olarak pek kovalamadım cezasını kendim keseceğim diye, başıma dert alıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antikaruh -- 16 Temmuz 2019; 3:24:31 >




  • Pırofesyonel fitbolcu almış arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar kişi “Pro ne?” diye sormuş.Konu sahibi kalkıpta bir açıklama yapmıyor. Önüne gelene atarlanıyor bide. Hayırdır bu sinir ne?İnsan gibi cevap versene.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • get açmayandan asla alınmaz dediğim her defasında birisi bana taarruza geçti ,şimdi yine söylüyorum get olmadan sahibinden den ürün alınmaz

    neymiş efendim o zamanda satıcı mağdur oluyormuş
    bana ne kardeşim satıcının mağdur olmasından ?

    üstelik n11 ,gg. da benzer sistem var ,orada satıcı mağdur olmuyor sahibinden de niye olsun ?

    hiç değilse o zaman komisyon ödemek gerekiyor deseler anlayacağız
    bir ürünü get olmadan ucuza listeliyorlar (komisyon olmadığından) tabi böyle olunca diğer yerlerden daha ucuz gibi görünüyor

    diğer yerlerden ucuz olmasını bırakın ,bedava deseler get açmadıkça o siteden çöp bile almam
    yoksa böyle duruma düşüp ,üç kuruş kar edeceğim derken her an dolandırıla bilirsiniz ?
    nasıl güveniyorsunuz da hiçbir emniyetiniz olmadan para gönderiyorsunuz hayret ediyorum

    ha şimdi işi bozulacağı için birileri gelip kesin bana çatacak (daha önceleri olduğu gibi) ama umurum olmaz ,siz üç beş kazanacaksınız diye insanları riske atmanın anlamı nedir ?

    lakin konuda da bir tuhaflık var ;
    -ne aldığını tam yazmamış
    -eft. yi gönderdim demiş ama 3 bankadan bahsetmiş
    -para giriş çıkışı fazla olan hesaplar incelenir bloke konur ,demiş ama fazla para girişi çıkışı olduğunu nereden biliyor ?
    üstelik fazla para giriş çıkışı olan değil ,şüphe doğuracak şekilde karttan para çekilmesi durumunda bazen banka bloke koyabilir ,öyle olsa çoğu kişinin hesabı bloke görür ,günümüzde normal bir insan bile günde birkaç kez para gönderme ve alma yapıyor

    konu sahibi durumu daha açık anlaşılır şekilde anlatırsa iyi olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thermodynamics23

    Yıl 2019 hala sahibinden den eft ile para gönderen adamlar var
    Ve bir de bunu buraya yazanlar. Ben olsam bu olayı buraya yazamazdim . Malum herkes dalga geçecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Evet hocam koruma altında tutulur. Mantığı şöyle ki:Siz parayı kredi kartı ile ödersiniz, ama para havuzda kalır. Adam belli bir süre kargo bilgisi girmek zorundadır ürüne dair. Eğer girmesse para size geri döner. Her neyse, adam girdi kargo bilgisini ya, o zaman da belli bir süre veriliyor size kargonun onaylanması için. Eğer ürün sıkınıtsız geldiyse onaylarsın ve adama para gider. Bozuk çıkması, saçma sapan bir şey gelmesi vb durumlarda onay vermessiniz. Ancak sisteme satıcıya geri yolladığınıza dair kargo bilgisini girmeden de parayı alamassınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adli konuda yardıma ihtiyacınız olursa özel mesaj atın hocam, yardımcı olmaya çalışırım.
  • Yanlış anlamayın ama hepsiburada bile ps 4 pro sıfırı 3000 tl iken siz 1400 tl ye alabileceğinize inanmanız bile bile lades demek olmuş.İkinci el ise ürün sahibinden yerine letgodan bulunduğunuz şehirden almanız daha mantıklı olurdu.Ucuz etin yahnisi misali olmuş geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DC74C27F3

    Bende get ile avea jet wifi modem satacaktım. 50 tl. Yurtiçi kargo istedi ısrarla. Gönderdim diyarbakıra Ulaşınca teslim almadı çok istemişsin kargoyu diye beyinsiz. teslim al ücretten 10 lira düşeyim dedim engelledi onun bunun çocuğu 27 tl kargo ödedim. Birde yürüdüm birsürü öğrenciydim o zamanlar
    Tam benim durum işte. Ben de öğrenciydim o zamanlar. Ve de yürüdüm o kadar senin gibi
  • Şikayette de bulunsanda birşey çıkmaya bilir yinede savcılığa ver ne olur ne olmaz
    Benimde başıma bir buçuk sene önce benzer olay geldi.
    Başka bir sitede fotoğraf makinası için anlaştık yarısı nı havale ettim yarısını makinayı teslim alınca gönderecektim 400 tl gönderdim. tabi göndermeden baya yazıştık bu bana kimlik fotoğrafını gönderdi önlü arkalı kimlik sahte değil gerçek iban numarası telefon numarası kimlik bilgileri facebook bilgileri herşey doğru güvendim 400 tl gönderdim dolandırıcıymış biraz oyaladıktan sonra engelledi her yerden neyse .

    faceden akarabasını buldum babasının telefon numarasını istedim verdi çocuk 19 yaşında babasını aradım böyle böyle oldu dedim beni suçladı :)) şikayette buluncam dedim istediğin yere şikayet et hiç bişey olmaz oğlum kaç kişiyi donlandırdı dedi bişey çıkmaz dedi kapattı.

    ertesi gün kendisi aradı 1 ay sonra vercez aylık alınca vercez oyalama peşindeler önce tamam dedim kapattım. sonra kendim aradım telefonun ses kaydınıda açtım olmaz parayı bugün yarın göndermezseniz şikayette bulunacağım dedim bu bağırmaya başladı küfür etmeye başladı küfür etme ses kaydı alıyor dedim savcıya vercem dedim savcınında a.. k. seninde diye yine küfür etti kapattı ses kaydını aldım.

    Ertesi gün savcılığa gittim oğlunu dolandırıcılıktan şikayette bulundum babasınıda küfür hakaret tehdidten ayrı ayrı şikayette bulundum.

    SONUÇ: dolandıran çocuğun kimlik bilgileri tel. numarası iban bilgileri oturduğu adrese kadar herşeyi doğru ve 3 ay sonra buna takipsizlik kararı veriliyor.

    babasının ise 3 ay önce uzlaştırmacı aradı uzlaşın diye paramı yatırırlarsa geri çekerim dedim 3 ay uzlaştımacıyıda oyaladı bugün yarın diye yani yine parayı yatırmadılar ve uzlaştırmacı dosyayı savcıya verip işleme aldı bundan sonra ne olur bakıcaz birşey çıkacağınıda zannetmiyorum..

    biraz uzun oldu :)




  • Yaşanan olaylara bak.

    Yahu arkadaş, başka şehirdeyse GET olmadan para mara göndermeyin.

    Deli misiniz?

    Aynı şehirdeyseniz atlayın gidin elden parayı verin. Nokta!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Nasıl yani GET olmayan ilandan ürün almaya kalksam Sahibinden 'de gönderilen para koruma altında tutulmuyor mu? Direk eft olayı ile müşteri arasında anlaşarak mı alıyoruz GET 'siz ilanları.

    Alıntıları Göster
    Aynen öyle. GET ilan alırsan bir kısmını sahibinden alıcıya ve satıcıya güvence sağladığı için komisyon olarak alıyor.
  • Geçmiş olsun,umarım gereken cezayı alır sahtekar. Fiyatından belliymiş bir çakallık olduğu.Pro yu pek satmazlar o fiyata.

    Bende zamanında birkaç şey sattım sahibinden,direksiyon playseat falan.Direksiyonu sattığım kişi get istedi,fiyat zaten 2000,get açarsam yazık olur parana dedim, az çok güven verdim,gönderdi havale ile ücreti,ondan sonra kargoladım ,bir sorun olursa geri gönderirsin dedim. Playseat de o şekilde sattım.
    İki kez de get ile sattım ürün,bu sefer de ben tedirgin oldum,ya bir çakallık yaparsa, ya olmayan bir şeyi bahane edip gönderirse diye.Get de alıcı rahat ama bu sefer de satıcı pek rahat olamıyor.Neyseki şimdiye kadar hiçbir problem çıkmadı alışverişlerimde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam, Bu devir de iyilik diye bir şey yok kalmadı malasef.
    Bundan sonraki her alışverişinizi elden yapmaya özen gösterin ben öyle yapıyorum artık.



    Bu arada PS4 konusu oldugu için aklıma geldi , Yıl 2014 Üniversite zamanlarındayım. Aile durumlarından dolayı PS4 + 2 kol ve 8 tane cd oyun ve için de Digital oyunlar olan Sistemi mi Sahibinden.com 'a ilan koydum. 1300 TL üzerinden. Adamın biri aradı konustuk telefon üzerinde alıyorum dedi anlaştık. Direk parayı anında havale geçti 1300 tl.

    Ertesi gün, Kargoyu verdim ve diğer gün adamı aradım elinize ulaştı mı diye ulaştı dedi teşekkür etti helalleştik ve alışverişimizi gerçekleştirdik.


    ''Şimdi bu konuyla ne alakası var gibi gözükebilir''

    Lakin güzel birşey be o kadar dolandırıclık durumu var ki böyle bir ortamda bu kadar basit birşeyi iyi birşeymiş gibi düşündürüyor bana vay halimize.




  • Öncelikle geçmiş olsun. Bu aralar dolandırılma konuları baya arttı dolandırılanların ortak özeliği bir ürünü değerinden daha ucuza alma çabası bu çaba yüzünden çok kandırılıyorlar ürün değerinden kat kat ucuzsa bir kusuru veya sizin gibi durum olacağını aklınızdan çıkarmayın
  • Konu sahibine öncelikle geçmiş olsun. Artık alıcılara göre tüm satıcılar düzenbaz, satıcılara göre tüm alıcılar şüpheli. Birisi mal bende, diğer para bende diyor.

    GET sisteminin suistimale açık olduğu ortada. Örneklerinden bahsedilmiş. GET/GG ilanı açmayana hemen dolandırıcı diye yapıştırmak kolay. Komisyon eklenince alıcı burun kıvırır, GG satış onaylansa bile parayı 10 gün sonra yatırır. GET ve GG ile yapılan işlem mesafeli satış sözleşmesine girdiğinden alıcı keyfi iade etse bile kargo ücreti satıcıya kalır.

    O yüzden en iyisi yüz yüze teslimat. Ürünü almak isteyen gelir alır, satıcı müsaitse alıcı ile bir yerde buluşur işlemi yapar.

    GET ve GG üzerinden oldukça pahalı cihazlar sattım. İşlem onaylanana ve para aktarılana kadar diken üstünde bekliyor satıcı.

    Artık ben de ya elden ya da önce para sonra ürün şeklinde işlem yapıyorum.

    Ama direk hiç tanımadığınız birisine dolandırıcı demenin de elle tutulur bir yanı yok.

    GET açmayan kişi ile işlem yapmak istemiyorsanız yapmazsınız olur biter.




  • Geçmiş olsun. Bireysel hesaba para göndermişsiniz. Banka yoluyla bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ancak savcılık yoluyla halledebilirsiniz. Ondan da bir sonuç alınacağını sanmıyorum. EFT gönderirken açıklama yazmış mıydınız? PS4 ücreti diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _RaGoN_ -- 16 Temmuz 2019; 14:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.