Şimdi Ara

DOLANDIRILDIM ARAÇ PERT ÇIKTI ACİL YARDIM (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
5.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Geçmiş olsun. Aynı şey dayıoğlumun başına geldi. Yalovadan aldı geldi arabayı ve aracın arısı kadar hasar kaydı çıktı. Savcılık kovuşturmaya gerek yoktur dedi. Maalesef yapacağını hukuki bir olay yok. Aracınıza iyi şekilde bakıp kullanın. Zamanı geldiğinde biraz eksiği ile satarsınız. Kullandığınız yanınıza kar gelir. 30 40 bin tl üzeri araç alırken paranız çok değilse 2 3 yere baktırmadan araba almayacaksınız yoksa üzer o araç sizi.
  • yapabilicek bişey yok noterde yaptığın satış sözleşmesini okursan anlarsın. açık açık aracın bulunduğu halde kabul ederek alıyorum yazıyor . aracın 2 . el araç olduğu için adli mercilerde bişey yapmıyor söylenebilicek tek şey geçmiş olsun demek
  • Yanınızda arabadan anlamayan birisi olmadan ikinci el araba tamamen patlamaya hazır bir bombadır.Her gün kahvede araba saç kalınlıklarını tartışan biriyle giderseniz araba almaya o zaten zaman ayarlı bomba olur
  • Arabadan az çok anlayıp kendinize güvenseniz bile araçlardan en az sizin kadar anlayacak, yeri gelip sizin duygusal davranmanızı frenleyecek, basiretinizin bağlanmasını önleyecek, bazen iyi bazen kötü polisi oynayacak veya en azından destek mahiyetiyle beraber biriyle gitmeniz daha iyi olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esyildizlar

yapabilicek bişey yok noterde yaptığın satış sözleşmesini okursan anlarsın. açık açık aracın bulunduğu halde kabul ederek alıyorum yazıyor . aracın 2 . el araç olduğu için adli mercilerde bişey yapmıyor söylenebilicek tek şey geçmiş olsun demek

Onceden cikmis emsal niteliginde kararlar var hicbisey bilmeden o isten bisey cikmaz demeyin. dava acar 2-3 sene surer, sonra aracin ucreti + yapilan masraflar geri alinabiliyo

• geçmiş olsun. yapacak birşey yok maalesef

• Ben 16 bin liralık araç alırken bile motor ve boya ekspertizi yaparak aldım. En azından tavanda ve direklerde oynama var mı diye özellikle kontrol ettirdim. Aracın sıkıntılarını bile bile aldım. Aracımın hız göstergesi bozukmuş. Eksperde bu çıkmadı. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.Çalışmadığı zamanlarda kilometre atmıyor. Bu hafta 1000 km yol yaptım ve km hanesine işleyen 250 km oldu. Şimdi ben 17 yaşında 190 bin orijinal km diye aldım. Kim bilir belki de 250 bini devirmiştir. Satan adam al satçı olduğu içi ya bilmiyordur ya itelemiştir. plaka ve şase no dan sorguladığımda gerçekten orjinal ama gösterge çalışmadığı için daha fazla km'si vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ax

quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: 50serkan50

Hocam ben başkasına o şekilde satamam Müslüman bi kardeşimize gelir yazık günah yapmayın etmeyın vebali var.Ben bu duruma düştüm neden oda bu duruma düşsün satacak olsam en az 10 bin lira zararım var . ben aylıkçı insanım pazardan bahçeden toplanılmıyor bu para..

çok doğru bir düşünce tarzı bu
    bu forumda sana pek faydalı bilgi geleceğini zannetmem ,siz en iyisi bir avukatla görüşün
    Allah büyüktür elbet bir çıkış verir ,siz doğru yolda olduktan sonra
    bu ülkede biz neler neler gördük ,adamın aldığı sıfır araba da dahi sonradan boyandığı çıkan olaylar var
    araç alımında keşke tecrübeli bir kişiyle bu işleri yapsaymışsınız ,neyse artık olan olmuş
    inşallah bu sıkıntılı durumdan kısa sürede kurtulursunuz

Hiç de düzgün bir düşünce tarzı değil.Ne demek müslüman kardeşimize denk gelir.Yabancıya veya ateiste gelirse sorun olmayacak mı.Bu işin müslümanı olmaz genel bir ahlaki duruş sergilenmesi gerekir.Sahtekarlıktır bu kime yaptığının önemi yok.Düşüncesinin bu olduğunu sanmıyorum ama yine de yazarken dikkat etmek lazım bazı şeylere...

orada kullandığı dil genel bir durum ,yoksa kim olursa olsun hile ,üçkağıt insanlık dışı bir olaydır
    ama bir Müslümana rastlarsa günahı daha büyük olacak (dini inancı olanlar için burada bir fark var)

• kul hakkı kul hakkıdır. fark yok bence.

Literatürde Hristiyan da, Ateistte Allah'ın kulu zaten.

Yoksa müslüman hakkı denirdi kul hakkı denmezdi zaten...

• quote:

Orijinalden alıntı: acc04

kul hakkı kul hakkıdır. fark yok bence.

Literatürde Hristiyan da, Ateistte Allah'ın kulu zaten.

Yoksa müslüman hakkı denirdi kul hakkı denmezdi zaten...

kul hakkı konusunda haklısınız
    Müslümana yapmayın diğerlerine yapın falan demiyoruz ,zaten bir Müslüman bu gibi konuları aklından bile geçirmemeli
    ben sadece dini yönünden biraz bahsetmek istedim ,yoksa kul hakkından korkmayan Müslüman düşünemiyorum
  • araba alınırken yapılması gerekenler
    1 mecbur olmadıkça gençten araba alınmaz
    2 tanıdık ustalara arabayı inceletmek
    3 tanımadık ustalara aracı inceletmek
    4 arac piyasa fiyatının altındaysa tekrar tekrar ustalara göstermek
    5 boya değişen ikinci eli etkiler binici adam aracın yürürünüde inceletmeli
    6 boya makinasına güvenmeyin
    7 satıcı çok konuşuyorsa arabasını almayın
    8 aracı alırken satan adam noterde fiyatı düşük gösterelim diyorsa almayın
    9 üç beş liradan kısmayıp detaylı sms sorgusu yapın
    10 site üzerinden araç alacaksınız ilan kopyasını alın
    11 amirden memurdan hamileden vb başlıklı ilanları zaten açmayın
    12 dolandırılan arkadaşa geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.