Şimdi Ara

DOLANDIRILDIK YENİ TAKTİK ARAÇ SATIM HİLESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
28.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hoze78

Arkadaşlar geçenlerde bende sahibinden.com'da bir ilan gördüm. 5400 Dolara Hundai getz üstelik dizel. Satıcı ilanı ingilizce vermiş ve iletişim için sadece mail adresini kullanmamızı istemiş. Bende merakımdan bir mesaj atıp aracı Türk vatandaşlarıda alabiliyor mu yoksa sadece yabancıdan yabancıya mı satılık olduğunu sordum Tabi hemen mesa geldi. Aracı Türk vatandaşları da alabilir. Ben acil İngiltereye dönmek zorunda kaldım. Boş yere vergi ödememek için de bir an önce satmak istiyorum. Zaten aracı Türkiye'de direksiyon sol tarafta olduğu için kullanamadım o yüzden çok temiz ve bakımlı bir araç vs. diye bir mail attı.
    Daha önce bu bölümü okuduğum için elemandan işkillendim. Bana aracın detaylı resimlerini yollar mısın dedim. Tabi hemen bir mesaj daha geldi ve tam da tahminettiğim mesajdı. Ciddi alıcı olduğumu ispat etmem için eşimin,kardeşimin yada tanıdığım bir arkadaşım adına wester'e para yatırmamı ancak ozaman gerçek alıcı olduğma ikna olup ingiltereden geleceğini söyledi.

E Bre melun. Karşında donanimhaber üyesi var bunları yermi hiç
    Dolandırıcı mahlukata aşağıda ekran görüntüsünü yolladığım mesajı atıp kendisine wester'e gerek olmadığını parayı kendisine perşin olarak yolladığımı söyledim güle güle harcasın

DOLANDIRILDIK YENİ TAKTİK ARAÇ SATIM HİLESİ

• Şimdi bu sözüm kimseye değil sakın kimse üzerine alınmasın.

Bir ingiliz atasözü vardı

"Sadece açgözlüler dolandırılır" dikkatli olun tüm kapanlarda yem olur, artık o yemde nabza göre verilir.

mesela orta çağda avrupada cennette arsa satmadılar mı açgözlülere ?
  • 50 binlik aracı 35 bine alabileceğini düşünen akıllılar (!) olduğu sürece bu şekilde dolandırıcılık olayları tabii ki olacaktır.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-peugeot-207-1-4-hdi-41682860/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-urgent-sale-peugeot-307-41616283/detay

(okudugunuzda yayından kalkmış olabilir tabi)

Adamın maili : no.cr@live.com veya pet.jo@live.com

Genelde numaralarında Peugeot ' ları tercih ediyor.

Londra'da yaşadıgını söyluyor ve insanları kendisine para yatırmaya ikna ediyor, bir çok kişiyi dolandırdı.
    Tahminim Londrada yaşayan ve Türkiye bağlantılı Türk bir çete.

Sahibinden.com' a defalarca mail atmama ragmen ilanlar şuan yayında.

Aman dikkat !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan10111 -- 31 Ocak 2011; 13:48:33 >

• İlla ucuza düşürücem derseniz altından birşey çıkıyor işte.Her aracın belli bir değeri var.Onun çok altında satıcak adam gider galeriye satar neden uğraşsın.Demekki altından birşey çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingleo

selam arkadaşlar forumda araştırıyordum konuyu buraya denk geldim...

bugün bende sahibinden.com'da benzeri bir ilan gördüm ve ilanda ingilizce olarak aşağıdaki gibi bir açıklama yazıyordu.

kendisinin iş için ingiltereye döndüğünü arabanın istanbulda ki evin garajında olduğunu kendisiyle xxx@live.com adresinden iletişime geçilebileceğini belirtmişti. arabanın fiyatıda muadil arabaların nerdeyse yarı fiyatınaydı.

Sonra mail attım merak ederek ve bana cevap geldi akşama doğru mailde şöle belirtmiş;

iş icabı ingiltereye geri döndüğünü arabasını ingiltereye götüremediğini bunun nedenleride buradaki aracın direksiyonunun solda olması ingilterede ise araç direksiyonlarının sağda olması olarak belirtmiş. bu yüzden arabayı istanbulda ki evinin garajında bırakmış bunu söylerken de evinin de satılık olduğunu belirtmiş. ingilterede yeni bir araç satın almış ve hem onun ücretini ödeyebilmek hem de buradaki araca vergi ödemek stemediğinden aracı ucuza sattığını belirtmiş.

Aynen sizlerinde yukarıda belirttiği gibi Western Union üzerinden paranın yarısını talep eden açıklamasını yazmış. Western union üzerinden kendi adına değil de istediğin birinini adına gönder en azından ben gerçek alıcığı olduğunu anlarım ve vaktimi boşa harcamamış olurum gibisinden bi ifade de bulunmuş.

Sizlerinde açıklamarlıyla yenibir dolandırıcılık yöntemiyle insanlardan para sızdırmaya çalışıyorlar aman dikkat derimmm!!!

isteyenlere maillerin orjinallerini gönderebilirimm...

Benzer ilanı sahibinden.com'da ben de gördüm. Sırf olayın nereye gideceğini merak ettiğim için adamla yazıştım.
    2005 Vectra için 8.500$ istiyordu vatandaş. Yazışma metni de birebir yukarıdaki ile aynı. Bana da paranın yarısını Western Union ile mutlaka Londra'daki bir hesaba göndermemi, ondan sonra bana inanacağını ve Türkiye'ye geleceğini söyledi. Hatta yüzsüz herif, arabanım epey detaylı fotoğraflarını da gönderdi bana..

İnanmadım ve bu işe girmedim tabi.

Az önce baktım, ilan da kaldırılmış siteden.

Aman dikkatli olun derim

Örnek yazışma mail'ını da gönderiyorum ki; birileri bu mail'la ilgili birşeyler ararken bu forumu bulsun, dikkatli olsun..

quote:

Hello ,
    First of all, i must apologize for the long email that i send you, but i could not explain you the procedure with less words. So please read carefully my proposal because i am sure that you'll find it a safe and fast way to close the deal.
    I have a busy schedule and it's very hard for me to come in Turkey. I can't take the risk to leave my new job for couple of days and when I arrive in Turkey to find out that I came for nothing. I want to be 100% sure that when we'll meet,it might be a chance that we'll do the sell papers to register the car to your name and return to UK.Also because a buyer told me that he'll buy the car, so we must meet in Turkey. I come to Turkey because I trusted his word, but when I arrived I called him and no answer, so I lost money and precious time on his promise.
    So to come in Turkey you will have to show me a proof of there seriousness in the car,well this is what you will have to do for me before i can come down for th e viewing, I will not ask you any money in advance (The transaction will be made face to face ), i just want to see that you are a serious buyer.

Here is what I propose:
    The service name that we'll use is Western Union transfers. You must find the nearest Western Union agency and you go to Western Union and you send 50% to any name you want but in my direction, Example "The Name of the issuer ... your name. "The Name of the receiver .... The name of your wife, your Brother's Name, The Name of Friend. But you put my city London and the country United Kingdom.Only you and the receiver can have access at the money because you are the sender and the receiver will be your wife,husband or your best friend and send me the scanned receipt attach to email.

I will also be responsible for the transfer charges when I show you the car
    As soon as I see the scanned receipt as a proof that you've made the payment, I will fly to Turkey and we will finish t he deal. I assure you that you will love this car and you will buy it. It is in perfect conditions..(We will verify the car with a mechanical service.)I also accept any test.

I have plenty customers interested to buy the car.I will come for the first one that provides me the scanned(or photocopy) paper from WesternUnion. As soon as I have the confirmation from WesternUnion that the money are available on his name I stop the transactions with all the other customers.

You must understand correctly the situation you DON'T need send me any money,only prove that have the money until the day you want to see the car for keep this car for you , this is my warranty.

I wait for your reply.
    Thank you!

IF YOU ARE NOT AGREE WITH MY TERMS DO NOT CONTACT ME ANYMORE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysgursoy -- 8 Şubat 2011; 12:10:31 >

• Arkadaşlar , bugün itibariyle aynı dolandırıcıyla bende tanışmış bulunuyorum.Ben daha önce bu şekilde bir araç almıştım.Ancak tabi satıcı yurt dışında değil Türkiye'deydi.Çok uygun fiyata .ok temiz bir arabam olmuştu.O nedenle bana çok mantıksız gelmedi.Çünkü bu durum benim gibi Antalya da yasayanlara cok abes gelmez.Bana da acil yurt dışına çıkması gerektiğini falan yazmıştı.Aynı hikaye yani.Bende genel hikayeye inandım ancak tabi ince detaylara dikkat ederim.Mesela ilan adresi Aydın dı ama plaka 01 di.Resimleri incelediğimde yakınındaki arabalarında 01 plaka olması dikkatimi çekti.Ayrıca ilanda tek resim olmasına rağmen bana en az 4 resim mail atmıştı.Beyimiz yazışmalar ilerledikçe sinirleniyor ve ingiliz asaletinden çok da uzak yazışıyorduk.Defalarca telini istememe ve online olmasını istememe rağmen oralı olmayınca bende isim soyisim taraması yapmaya karar verdim.Sonrasında tabi karşıma dostluk sitesi donanım haber forumu çıktı :) Arkadaşlar ben inanmadım , şüphelendim ve çok şükür para kaptırmadım.Ancak bu işten başkalarının canı yanmasın diye ne kadar duyurursak etrafımıza o kadar iyidir.Ayrıca kimse alıcıya da kızmasın.Ben yabancıdan araba alırken piyasası 17bin olan aracı 13bine almıştım ve araba daha 2 yasındaydı.TErtemizdi ve adam yurt dısına cıkacağı için satmıştı.Sorunsuz kullandım ve sonrasında ev almak için sattım.Herkes tabiki en ucuza en güzeline sahip olmak ister ama işi reel yaşamak lazım.Sanal alemden tanıdığımız birine nasıl güvenebilirsiniz ki??

• ne yani..

adamın biri balına 200 tl çekse..

hah işte bu gerçek bal.. iyi balın kilosu zaten 200 den aşşağı olmaz, hemen alalım mı diyeceğiz!!!

ben zaten üçkağıtçılık yapacak olsam, değerinden çok ucuza vermem... değerine satarım.. bir yerde bir kek yakalarım zaten.. o da bana yeter..

ne yazık ki iyi niyetliliğin, kalbinde kötülük taşımamanın adı.. bu dünyada.. kek olmak... sadece iyiyi değil, kötüyü de düşüneceksin ki, başkalarının kurnazlığına düşmeyeceksin..
  • Ben de bu tip ilanlar görüyorum ama neden dolar istiyor da sterlin yada euro istemiyo diye şaşırmıştım. varmış bir bit yeniği. sahibinden.com buna bir dur demeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Ne manyak bir sistemmiş bu WU nınki. O zaman birinin diğerine para gönderdiğini öğrendiğin anda parayı çekebiliyorsun.Enterasan gerçekten.

Her ne kadar anlamsız görünsede bu sistem en güçlü olduğu yanıdırda aynı zamanda WU'nun.

Bankalar belirli saatlerle çalışır,
    Bankaya para göndermek için 40 tane numaraya ihtiyacınız vardır,
    Bankadan para çekmek için 40 tane kimlik bilgisine ihtiyacınız vardır,
    Bankanın şubesine ihtiyacınız vardır.

WU da parayı kişiye göndermekten çok parayı sisteme dahil etmek esastır.
    WU ya üye köşedeki bakkaldan dahi parayı isteyen kişi, istediği zaman çekebilir (Gönderdiğiniz meblağ büyük ise biraz zor, meblağı denkleştiremiyorlar bazen.)
    Herşeyinizi kaybettiniz, yurt dışındasınız , kimlik yok yinede aileniz parayı size çok kısa süre içerisinde ulaştırabilir.
    24 saat açık market, bakkallar sayesinde mesai saatlerine kısıtlı kalmazsınız.
    Kimlik kontrolüne gerek yoktur ve olmamalıdır da. İstanbul'dan Paris'teki kardeşinize transfer ettiğiniz para, Paristeki 60 yaşındaki Afrikalı göçmen bakkal tarafından hangi ülkenin hangi kimliği kontrol edilerek teslim edilebilir. Yüzlerce ülke, bimlerce farklı kimllik var. Cebimizdeki Türk kimliğinin dahi sahtesini ben anlayamam, elalem nasıl anlasın. Son çıkan yazıcı ve scannerlarla birlikte , bakkalı çakkalı kandırmak çok kolay olacaktır.

Bazı arkadaşların söylediği gibi çok eski bir yöntem WU ile dolandırıcılık. Farklı ülke ve şehirleri bırakın, aynı şehirde dahi bu yolla dolandırıcılık çok kolay yapılabiliniyor. İnsanların duygularına hitap ediyorlar ve kaçırılmaz bir fırsat olduğuna inandırıyorlar. Yat, kat, ev, araba, yatırım fırsatları, arsa dolandırıcılığın konusu olabiliyor.

• Ne sistemler var dolandırıcılık için...
  • geçmiş olsun alım satım işlerinde muhatabına çok dikkat etmek gerekiyor insanın ne olduğunu anlamanın yollarından biride onunla ticaret yapmaktır...
  • Sahibinden.com'un bu iş ile ciddi anmada ilgilenmesi gerekiyor.
    Daha önce internetten fiyatı emsallerine göre uygun bir Polo bulmuştuk , aracın sahibini aradık buluştuk palaksını yazıp 5664'e mesaj yolladık aracın bir yığın kazası çıktı. Aracın sahibinin ise verdiği cevap : Tüm servis işlemleri yetkili serviste olduğu için kayıtlarda değişen parçaların fiyatının yüksek (!) Neyse daha sonra araçtan vazgeçtik tabiki.

Bu arada daha sonradan aracın sahibinin adını ve soyadını Google'da arattım , adamın internette galericilik yaptığını öğrendim. İnternette iki tane satılık araç ilanı vardı.
    İkinci el araç almak istiyorsanız tanıdık vasıtası ile almaya çalışın. Sahibinden.com art niyetli insanların bol bulunduğu bir site.
  • Taner Göde +1

büyük geçmiş olsun umarız yasal süreç lehinize sonuçlanır ve suçlular cezalarını çekerler.
  • arkadaşlar bu tip ilan gördüğünüzde ilanın hemen altındaki ilanla ilgili şikayetim var a tıklayıp yönetime mesaj gönderin, ben öyle yaptı, sizde yaparsanız daha iyi olur tabi...
  • Ben İngilteredeyken 2006-2008 yıllarında Western Union ordaki birçok türkün parasını kapmıştı. Aslında olay Western Union ın kendisinde değil bayilik gibi alabiliyorsunuz bizim ptt ödemelerini yapabildiğim şahıs yerleri gibi. Bu dolandırıcıda böyle bir WU ofisinin sahibidir yada sahibini tanıyordur. Olayı İngiliz mahkemelerine taşıyın derim. İngilterede bir sürü türk avukat var
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

arkadaşlar burada bu kadar konu varken bu kadar mağduriyet varken halen bu tuzaklara düşülüyorsa ya dolandırıcılar çok zeki ya tuzağa düşenler çok saf..
    bilemiyorum karar sizin....

22 bin dolara 2010 model Tiguan bulacağına aklı yatıyorsa başına böyle şeyler gelir.
    Her malın üç aşağı beş yukarı fiyatı bellidir.
  • İşin içinde western ünion varsa dolandırıcılık düşünün ilk başta.Yakalanmak imkansız çünkü kendi rızanla paranı yatırıyorsun.Polisi ben arayıp şikayet ettim biliyoruz bu numarayı ama elimizde kanıt yok birşey yapamıyoruz demişti.Ayrıca nerde piyasanın altında bir araç varsa emin olun o araçta genele göre bir sorun vardır.
  • dostum geçmiş olsun ama öyle büyük meblağ paraları haybeye göndermekte birazcık cahillik degilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezmi33

Daha once de yine böyle bir dolandırılma konusuna yine bu cevabı yazmıştım.

Dolandırılma olaylarında aslında iki tarafta cambazlık yapmaya çalışır.

Birisi sahtekar sizi yanıltan,

Diğeri tamahkar, gerçek olamayacak kadar düşük fiyatta gozuken malı alabileceğine inanan. Tamahkar da masum değildir. O da ucuza mal kapatacaktır.

O yüzden bu ipte iki cambaz yürümez. Düşen de hep tamahkar olur. Sahtekar ipteki oyununa, cambazlığa devam eder.

Şu kelepir araç düşürme ucuza araba kapatma sevdalarından vazgeçin.

Araçları değerinde alın. Kar etmek uzun vadede ucuz alarak değil temiz araba alarak olur.

Daha da tehlikelisi bir iki kere boyle kelepir araba düşürürsünüz. 2 arabadan 2000-3000 tl kar edersiniz. Ama üçüncüde oyle bir çarpılırsınız ki komple arabanın değeri gider. 30.000 - 40.000 tl ler kaybedersiniz. O onceki işlerde kazandığınız ufak yüzdeler de kaybınızın yanında devede kulak kalır.

Arkadaşınız şanslıymış ki ilk işinde çarpılmış. Bu sevdadan vazgeçer artık. Kaybettiği para malın komple değeri değil de sadece belli bir yüzdesi olmuş. Bence kendini şanslı saymalı

hakkaten bendede var dedirttiniz çok güzel yazmışaınız elinize sağlık.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.