Şimdi Ara

Dolandırıldık (bilet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
5.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4 arkadaş maça gidecektik bi arkadaş aradı bilet buldum 170 e bizde kabul ettik.adamı facebook tan bulmuş(akrabası filan sandım ben facebooktan bulduğunu bilsem güvenmezdim)bu arkadaşa 3ümüz 170er verdik parayı yatırdı akşam passolig hesaplarımıza baktık bilet gözükmüyor.Dünden beri adama ulaşamıyoruz telefonuda kapalı.Polise söyledi arkadaş polis biri zeytinburnunda biri bingölde dedi sonra hat bi kadına kayıtlı dedi ben bişi anlamadım.sonra arkadaş boşverin polise filan şikayet etmeyelim zaten polis bişi yapamaz.Maçada gidemeyiz bu saaten sonra diye o üzüntüyle uğraşmadık.Şuan çok üzgünüz Allah dolandıranları bildiği gibi yapsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilet Dolandırıcılığına Karşı Dikkatli Olun

Bir spor müsabakası veya konsere gitmek için heyecanlısınızdır ancak bilet bulmakta zorlanıyorsunuzdur. Böyle bir durumda, bilet dolandırıcılarının pusuya düşmesi olasıdır. Maç bileti dolandırıcılığı, passolig dolandırıcılığı, karaborsa bilet dolandırıcılığı ve bilet devir dolandırıcılığı, ne yazık ki yaygın dolandırıcılık türleridir.

Maç Bileti Dolandırıcılığı

Maç biletleri için yüksek talep nedeniyle, dolandırıcılar sahte veya geçersiz biletler satmaya çalışabilirler. Biletleri yalnızca resmi satış noktalarından satın almanız önemlidir.

Passolig Dolandırıcılığı

Passolig, Türkiye Süper Lig maçlarına katılım için zorunlu bir karttır. Dolandırıcılar, Passolig kartlarını yüksek fiyatlarla satarak veya bunları izinsiz kullanarak biletlere erişim sağlayabilirler. Kartınızı güvende tutun ve asla bilgilerini başkalarıyla paylaşmayın.

Karaborsa Bilet Dolandırıcılığı

Karaborsa biletler, yüz değerinin üzerinde satılan biletlerdir. Bu biletler genellikle sahte veya geçersizdir. Karaborsa bilet satın almaktan kaçının.

Bilet Devir Dolandırıcılığı

Bazı dolandırıcılar, daha sonra iptal ettikleri biletleri satarlar. Bu durumda, bilet için ödeme yaptıktan sonra girişiniz reddedilebilir. Biletleri sadece güvenilir kaynaklardan satın alın.

Kendinizi Korumak için İpuçları

• Biletleri yalnızca resmi satış noktalarından satın alın.
    • Biletleri satın almadan önce satıcıyı iyice araştırın.
    • Biletlerin sahte veya geçersiz olabileceği konusunda şüpheleriniz varsa satın almayın.
    • Biletleri asla başkalarıyla paylaşmayın.
    • Dolandırıldığınızı düşünüyorsanız hemen ilgili yetkililerle iletişime geçin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • oh iyi olmuş sizin gibilere.Anlamışsınızdır herkese güvenilmeyeceğini
  • Arkadaşın cebe indirmiş olmasın
    Şaka bir yana bu işleri ya elden yada referansı olan insanlarla yapmak lazım.
  • sonra arkadaş boşverin polise filan şikayet etmeyelim zaten polis bişi yapamaz.Maçada gidemeyiz bu saaten sonra

İşkillendim.

• Hele de facebooktan. Geçmiş olsun bu tip şeylere kanmamamız lazım artık.
  • arkadaşın cukkalamış hayırlı olsun.

öyle değilse bile siz resmen adama al parayı git demişsiniz böyle iş mi yapılır
  • siz böyle üşenmeye devam ederseniz daha çok dolandırırlar arkadaşım. tamam geçmiş olsun da. siz gideceksiniz oturduğunuz yerdeki savcının yanına. bildiklerinizi anlatacaksınız şikayetçi olacaksınız dosya hazırlancak. bingölde mi nerdeyse artık oraya bildirilecek. ondan sonra polis bulursa bulur. en azından hukuki yolunuzu başlatın da yakalanırsa sizindir yakalanmamışsa zaten sizin olmamıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilet
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

sonra arkadaş boşverin polise filan şikayet etmeyelim zaten polis bişi yapamaz.Maçada gidemeyiz bu saaten sonra

İşkillendim.

Arkadaşı belki işin içinde değildir. Polise gitseler büyük olasılık sonuç çıkmayacaktır. Şikayet etseler nasıl ispatlayacaklar. Fatura veya benzer bir belge olması lazım ya da face üzerinden yazışma dökümü lazım. İkisi de yoksa ispatlamaları zor. Telefon kaydı diyeceğim oda çok zor. Hatta onlar bile yetmeyebilir. Para ödediğini bir şekilde ispatlaması lazım. Yani para ödediğini ispatlamadığı taktirde o işten sonuç alman zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bonafide

Arkadaşın cebe indirmiş olmasın
    Şaka bir yana bu işleri ya elden yada referansı olan insanlarla yapmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: Göttingenli Ethem

sonra arkadaş boşverin polise filan şikayet etmeyelim zaten polis bişi yapamaz.Maçada gidemeyiz bu saaten sonra

İşkillendim.

Arkadaşı belki işin içinde değildir. Polise gitseler büyük olasılık sonuç çıkmayacaktır. Şikayet etseler nasıl ispatlayacaklar. Fatura veya benzer bir belge olması lazım ya da face üzerinden yazışma dökümü lazım. İkisi de yoksa ispatlamaları zor. Telefon kaydı diyeceğim oda çok zor. Hatta onlar bile yetmeyebilir. Para ödediğini bir şekilde ispatlaması lazım. Yani para ödediğini ispatlamadığı taktirde o işten sonuç alman zor.

iyi de eleman parayı mektup zarfına koyup göndermedi ya, havalesini yapmıştır. elden verdiyse de safın tekiymiş. insan işi yaptırıp ondan sonra parayı verir.

elden verdiyse de bingol falan hikaye olur.

• Gecmis olsun, guvenmeyin tanimadiginiz insanlara. heryer yamyam dolu, kolay kazanilmiyor para arkadaslar
  • lol
    iyi olmuş 200 250 ye kombine sattılar o zaman taraftar olduğunuzu hatırlasaydınız
  • csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep hayat tecrübesi işte Herkesi kendiniz gibi zannettiğiniz sürece bu ülkede daha çok düdüklerler sizi. Forumun ikinci el bölümünde bile akıl almaz dolandırıcılık yapan insanlar var. Referansı olmayan insanlarla görerek elden alışveriş yapın. Milyonlarca insanın yaşadığı yerde polismiş savcıymış bunlara pek güvenmeyin çünkü böyle basit ve komik işlerle uğraşıp vakit kaybetmezler.
  • exclusive kullanıcısına yanıt
    Sadece referans yetmez. Cs bölümünde bir bebe ilk olarak düzgün alış-veriş yapıp ikinci alışverişinde 2-3 kişiyi dolandırmıştı.
    Yasal yollara başvurmanız gerekirde üşeneceğinize. Konuşmalarınızın resmini fln çekip savcılığa verin. Cs bölümünden yardım isteyin olmazsa orda bunun örnekleri var. Sizden önce dolandırdığı kişi (varsa) de sizin gibi böyle salladığı için siz dolandırılmışsınız. Bakacak ki böyle cezasız kalıyor daha fazla kişiyi dolandıracak. Ta ki bir tane akıllı insan gidip polise şikayet edip gerekeni yapana kadar ki büyük ihtimalle ondan önce yaptıkları yanına kalacak. 170 lira kolay kazanılmıyor.
  • Haydar dümene bi kiz yazmis hocam ben 17 yasinda bi genÇ kizim sevgilim de var onu Çok seviyorum oda beni Çok seviyor ve erkek arkadasim beni ailesi ile tanistirmak istedi yarin aksama hazir olmami söyledi ben de kabul ettim ve gittik evlerine ama evde kimse yoktu sevgilim birazdan gelirler ddi ve onlar gelene kadar kola iÇelim dedi kolayi aldi ve odasina gittik kolayi iÇerken sevgilim uyuya kaldi benim sevgilimin hastaligi ne hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

Haydar dümene bi kiz yazmis hocam ben 17 yasinda bi genÇ kizim sevgilim de var onu Çok seviyorum oda beni Çok seviyor ve erkek arkadasim beni ailesi ile tanistirmak istedi yarin aksama hazir olmami söyledi ben de kabul ettim ve gittik evlerine ama evde kimse yoktu sevgilim birazdan gelirler ddi ve onlar gelene kadar kola iÇelim dedi kolayi aldi ve odasina gittik kolayi iÇerken sevgilim uyuya kaldi benim sevgilimin hastaligi ne hocam

Konuyla alakasını anlamadım ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

Bunlar hep hayat tecrübesi işte Herkesi kendiniz gibi zannettiğiniz sürece bu ülkede daha çok düdüklerler sizi. Forumun ikinci el bölümünde bile akıl almaz dolandırıcılık yapan insanlar var. Referansı olmayan insanlarla görerek elden alışveriş yapın. Milyonlarca insanın yaşadığı yerde polismiş savcıymış bunlara pek güvenmeyin çünkü böyle basit ve komik işlerle uğraşıp vakit kaybetmezler.

Kusura bakma sacmaladin dostum. Ben ortada komik birsey gormuyorum. Istersen 170 degil 17 liralik dolandiricilik zararin olsun. Gidip savciliga sikayetci olman ve dosya acilmasi sadece 1 saat surer. Milletimiz buna useniyor sonunda birsey cikmaz falan diye umursamiyor. Yapanin da yanina kar kaliyor. Kimsenin biseyle vakit kaybettigi yok. Gideceksiniz savciliga olayi anlatacaksiniz o dosyayi hazirlayacak. emrindeki polislere gidip bulduracak o hirsizlari. Devlet bunun icin var. O savcinin maasi senin vergilerinle odeniyor. Senin hizmetin icin sabah 9 aksam 5 mesai yapiyor. Git sikayetini yap seni iplemezse o savciyi sikayet et. Hukuk da yol cok hakkini arayan er yafa gec kazanir.

• quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

Haydar dümene bi kiz yazmis hocam ben 17 yasinda bi genÇ kizim sevgilim de var onu Çok seviyorum oda beni Çok seviyor ve erkek arkadasim beni ailesi ile tanistirmak istedi yarin aksama hazir olmami söyledi ben de kabul ettim ve gittik evlerine ama evde kimse yoktu sevgilim birazdan gelirler ddi ve onlar gelene kadar kola iÇelim dedi kolayi aldi ve odasina gittik kolayi iÇerken sevgilim uyuya kaldi benim sevgilimin hastaligi ne hocam

:D :D :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.