Şimdi Ara

Dolandırıcılıkla Suçlanıyorum (Gelişmeler Var+Olay Haberlerde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
4
Favori
10.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün kalktım bir baktım polis beni bekliyor kapıda.Konuştum bir başkasının kargosunu teslim almışsınız şuraya gelin ifade verin dedi gitti.Gitti karakola ifade vermeye "kargoluk bir olay varmış ben bir kargo teslim almadım bir yanlışlık var sanırım" diyerek girdim adam kaç senedir dairemde oturduğumu sordu.4 yıl olduğunu belirtince "4 yıldır sen oturuyorsan sen almışsındır kardeşim" dedi ve ben mavi ekran vermeye hazırlandım.Velhasıl kelam iş aslında çok daha ilginç yani yanlış kargoyu teslim alma değil.X kişisinin kredi kartı bilgileri bir şekilde ele geçiriliyor ve hizlial.com internet sitesinden cep telefonu vs sipariş ediliyor (4 ayrı sipariş verilmiş sanırım en sonunda limit yetmemiş son sipariş iptal edilmiş) ve adres olarak benim ev gösteriliyor.Kargo şirketi bu siparişleri benim adresime teslim ettiğini iddia ediyor hatta bu X kişisi sürekli internetten alışveriş yaparmış zaten diyorlar (Sürekli alışveriş yaparım ama X kişisi ben değilim işte).İfademi verdim çıktım lakin bu "adrese teslim ettim" olayı benim paçalarımı tutuşturmuş vaziyette o kişiye ait bana MNG kargodan ne gelen var ne giden kaldı ki hizlial.com'a üye olmama rağmen hiç alışverişim olmadı ve MNG kargoyu da daha önce hiç kullanmadım.Çevrenizde buna benzer bir olay işiten var mı MNG'nin buraya teslim ettim demesi devrelerimi yakmış vaziyette MNG evime hiç uğramadı benim.Olay geçen ay yaşanmış.

    04.01.2013 itibari ile gelişmeleri bildiriyorum bu gelişmeler polisten alınmamıştır olay eski komşumuzla kesişiyor ve yazının sonunda kaynakta var

    2 yıl önce apartmanımızdan komşumuz başka bir apartmana (aynı mahalle) taşınmışlardı.Taşınan teyzeyle komşuyken de daha sonrasında da annemin arası iyiydi hala gelir gider ki biraz önce buradan gitti.Bizim başımızdan şöyle şöyle olay geçti şu isimde biri falan denince kadın olayı anlatmaya başladı bizim de o olaydan başımız yandı diye bize tamamen doğru mu söylüyor yoksa oğlunu korumak için araya cool story mi sıkıştırdı bilmiyorum kimsenin günahını almayayım ama olaylar şöyle arkadaşlar X'ler Y'ler fışkırmasın diye sadece "isim" vereceğim yoksa çok karışıklık olacak bu ikinci hikayede bir açık varsa teyzenin açığıdır ben onun ağzından duyduğumu söylüyorum;


    Olayın olduğu gün dolandırılan kişi sandığım ve yukarıda X olarak tanıttığım kişi dolandırılan kart sahibi değilmiş ben o kısmı yanlış anlamışım elime suç kağıdını vermediler polis sadece alelacele okumuştu o X diye tanıttığım ismi Tayfun olan şahıs Vanlı öğrenci bir arkadaş ve kimliğini kaybediyor arkadaşlar yani dolandıran ya da dolandırılan o değil onun kimliği üzerinden bu işler yapılmış.Bu teyzenin anlattığına göre birileri (haberde teyzenin oğlu deniyor ama teyze başka bir şahıs var diyor o kısım hakkında yorum yapmayacağım) bu Tayfun denen öğrenci arkadaşın kaybolan kimliği buluyor.Üstüne eski komşu teyzenin oğlu Mustafa (haber linkinde de ismi geçtiğinden isim vermekte sakınca bulmuyorum)'nın vesikalık resmi yapıştırıyorlar.Bu teyzenin bilgisayarı ya da interneti kullanılarak (tam detayı bilmiyorum ama bilgisayarları savcılık tarafından incelenmiş ve alınan şeylerde bunun kullanıldığı söylenmiş) birtakım siparişler veriliyor.Teyzenin anlattığına göre bu siparişlerden biri MNG kargo "şubesinden" teslim alınıyor(Tayfunun kimlikle gözlüklü,atkılı bir şahıs alıyor binada güvenlik kamerası yok dedi teyze),diğer sipariş bizim daireden teslim alınmış görünüyor (yok öyle birşey),bir sipariş tekrar MNG kargo binasından teslim alınmak isteniyor lakin polis olayın takibindeymiş ve önceden binaya kargocu kılığında polis yerleştirmiş bu son siparişi teslim alacak şahsı beklemeye koyuluyorlar.Şimdi bu noktada teyzenin söylediği şey Mustafa verdiği kazak siparişini almak için MNG kargoya gidiyor ve o esnada kimliğe Mustafa'nın resmini yapıştıran şahısta tesadüfen orada oluyor(son pakedi almak için) ama Mustafa'yı orada görünce kimliği atıp dükkandan çaktırmadan çıkıyor (bu teyzenin iddiası) ve tcsini söyleyip pakedi beklerken(kazak pakedini) diğer kimliğin üstünde bunun resmi olunca kalabalık bir kargocu kılığında polis grubu tarafından yaka paça göz altına alınıyor.Ben olayla ilgili ilk gittiğimde suçu bana mı yüklüyorlar demiştim kendi kendime yukarıda da belirttim ama dolandırıcının ben olmadığım ortadaymış zaten ama karakolda bu olaylardan bize hiç bahsedilmedi işte sadece pakedi siz almışsınız denildi irsaliyeye göre.Bu dolandırılan şahıs ise Mustafa'nın babasının patronu.Onun kimlik bilgileri bir petrol şirketinden alınmış ve bu alışveriş gerçekleştirilmiş.Buyrun bu da olayla ilgili link bunu da teyze kendisi söyledi hatta internete ve haberlere sanal dolandırıcı diye yazdılar ama yüzü yoktu giysisinden biliyorum ben dedi bunun üstüne ben şimdi internetten buldum "Konya'da sanal dolandırıcılık" diye aratınca aynı haber farklı sitelerde de mevcut.

    http://www.konyahaberler.com/konya/konyada-sanal-dolandiricilik-h2387.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 4 Ocak 2013; 17:23:36 >







  • tamamen tahmin yürütüyorum. başkası senin adresini vermiştir o çevreden biri. kargo gelince kapının önüne gidip almıştır. kargo senin adına postalanmamış galiba o kişinin adına postalandıysa sizin evin önünden almıştır. kargocu elemanlarda adrese teslim edildi diye yazmışlardır
  • Bende kafamdan bazen plan yapıyorum. Kredi kartı bilgilerini ele geçirebilirim tamam. Sonra o kredi kartıyla sipariş versem kimin adına verecem nasıl alacam diyip vazgeciyordum. Şaka bi yana memleket dolandırıcı kaynıyo hertürlü dolandırıcılık var.
  • öncelikle geçmiş olsun.böyle bir olayın sizin başınıza gelmesi ya da başka bir insanın başına gelmesi bence çok büyük tesadüf olur bu iş planlamış olabilme ihtimali yüksek.kargoyu sizin eve teslim etmesi için sizin bir kimlik fotokopiniz olması lazım ve imza atmanız gerekir teslim aldım diye mng kargodaki görevli kişiye belirtin durumu imza sizinmi değilmi söyleyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shinku

    tamamen tahmin yürütüyorum. başkası senin adresini vermiştir o çevreden biri. kargo gelince kapının önüne gidip almıştır. kargo senin adına postalanmamış galiba o kişinin adına postalandıysa sizin evin önünden almıştır. kargocu elemanlarda adrese teslim edildi diye yazmışlardır

    Benim adıma değil X adına gelmiş ve o teslim almış bizim adresten.Ben kredi kartı bilgilerini çalıp sipariş vermekle suçlanıyorum ama adım geçmiyor dairede ben oturuyorum.Kendimi bilgileri çalınan X olarak tanıtmış almışım güya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 2 Ocak 2013; 16:27:45 >
  • Katil kargocu
  • Kargo firmasına dava aç. Onlar o kargoyu teslim eden(!) personeli karşına çıkarır.
  • polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.
  • Sen kargonun geldiği saatlerde evde olmadığını kanıtlayabilirsen iyi olur sanırım.

    ayrıca hızlıal dan sipariş verilen ip tespit edilip hangi adres olduğu çıkartılabilir.

    geçmiş olsun hemşerim bişey çıkmaz diye düşünüyorum ama biraz kafan ağrıyacak canın sıkılacak gibi görünüyor.
  • geçmiş olsun hocam.hiç polis tanıdığın yok mu?
  • CSB OKUMAYIN
  • aklandığın zaman kargocunun canını yakmalısın bayağı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.

    İrsaliyede bilgileri çalınan X'e benim evimde teslim edilmiş görünüyor sıkıntı orada zaten kredi kartıyla sipariş verip gelen kargoyuda kendimi X olarak tanıtıp almışım güya.Hatta kargocuya demişler oradaki adam sürekli interetten alışveriş yapar diye ( sanırım kargocuyla görüşmüşler ki evet yaparım).

    KORAYMF csb ile işim olmaz kardeşim beni bilen bilir hadi işine git zaten paçalarım tutuşmuş durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sentez* -- 2 Ocak 2013; 16:35:07 >
  • Çalıştığım yer telefonla satış yapıyor ve benim elimde binlerce kredi kartı vs güvenlik kodları var ama nefsimiz engelliyor ki yapmıyoruz aklımıza gelmedi değil. Geçmiş olsun.
  • teslim eden kargocu bellidir o sana edip etmediğini bilmiyormu ? eğer sana ettiğini söylerse öldür, olmadı çıkar hakimin masasına vur oda olmadı kargocunun üzerine kangal sal
  • reserve
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    polis, kargo irsaliyesi diye bişey duymamış heralde.

    İrsaliyede bilgileri çalınan X'e benim evimde teslim edilmiş görünüyor sıkıntı orada zaten kredi kartıyla sipariş verip gelen kargoyuda kendimi X olarak tanıtıp almışım güya.Hatta kargocuya demişler oradaki adam sürekli interetten alışveriş yapar diye ( sanırım kargocuyla görüşmüşler ki evet yaparım).

    KORAYMF csb ile işim olmaz kardeşim beni bilen bilir hadi işine git zaten paçalarım tutuşmuş durumda.

    irsaliyedeki imza sana ait değil sonuçta. enteresan bi olay x kişisini bulmak lazım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: By Trex

    teslim eden kargocu bellidir o sana edip etmediğini bilmiyormu ? eğer sana ettiğini söylerse öldür, olmadı çıkar hakimin masasına vur oda olmadı kargocunun üzerine kangal sal

    Kargocuyla bizzat yüzleşmedim sanırım o olay mahkemede olur bir yandan da düşünmüyor değilim bana kargo gelmemişken bu adrese teslim edildi diyen adam da bu işe ortak olup ben buna teslim ettim derse ne olacak diye.Binbir türlü şebeke işi oluyor neler neler dönüyor ülkede.
  • belki kargocuda işin içinde
  • Kargocular, teslim tutanaklarını saklamak zorundalar.
    Teslim tutanağına kimlik numaranızı ve imzanızı yazıyorlar, o bilgileri almadan zaten teslimat gercekleşmiyor.

    Kargodan tutanakları isteyin bakalım verebilecekler mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.