Şimdi Ara

Dolandırıcılık boyut değiştirdi! Dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    0216 523 26 26 numaralı telefondan çağrı aldım, daha sonra numaraya dönüş yaptığımda bildiğiniz bir şirket telefonuymuş gibi bir müzik karşıladı ve ardından telefona bir bayan çıktı. Tam olarak ne söylediğini anlayamadım lakin profesyonel bir "call center" çalışanı gibi. Arandığımı söyledim, ismimi sordu, ismimi söyledikten sonra numaramı söyledi.

Daha sonra Elektrik Enerji Tasarrufu gibi bir ifade ile başlayarak çok şık bir Nokia cep telefonu kazandığımı, iyi günlerde kullanmamı dilediğini söyledi. Bir kaç bilindik banka ismi söyleyerek alış verişlerinde bu bankaların herhangi birine ait kredi kartı kullanıp kullanmadığımı sordu ve bunun üzerine kullanıyorum ama şuan müsait değilim dedim. Benim hangi saatler arasında müsait olup olamayacağımı sordu ve randevulaşıp kapattık.

Henüz beni arayan olmadı lakin, ben bu numarayı ihbar etmek için 155 polis imdat hattını aradım. Numarayı ihbar etmek istediğimde karşımdaki polis memuru bu tarz oyunlara aldanıp sakın kart bilgilerinizi vermeyiniz, kontör veya herhangi bir para gönderip aldanmayınız. Şikayet etmek içinde Cumhuriyet savcılığına başvurabilirsiniz gibi bir açıklama yaptı.

Çok merak ediyorum kim gider Cumhuriyet savcılığına bu tür dolandırıcılıkları ihbar eder ki? Ancak kazığı yedikten, dolandırıldıktan sonra başvuranlar olabilir. Yani iş işten geçtikten sonra.

Biraz önce google a bu numarayı yazdım birisi daha bir yerde paylaşmış ve annesinin arandığını söylemiş...

Bende buraya yazıyorum arkadaşlar, duyanlar duymayanlara söylesin, bu iş tamamen sonu dolandırıcılığa dayalı. Artık 0531 li, 0538 li numaralardan mesaj çekerek değil, bildiğiniz sabit numaralı hatlardan birebir arayarak dolandırmaya çalışıyolar. Dikkat edelim!

• Burada dolandirilma eylemine dahil herhangi bir ibare veya delil goremedim. sokak yarismalarina katilip para odulu kazansaniz bile eyvah dolandirildim kesin sahte paradir diyecek tipte bir insansiniz bek bunu anladim. Size tavsiyem once dolandirlin gelin ondan sonra konu acinki en azindan birazcik olsun inandiriciligi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

Burada dolandirilma eylemine dahil herhangi bir ibare veya delil goremedim. sokak yarismalarina katilip para odulu kazansaniz bile eyvah dolandirildim kesin sahte paradir diyecek tipte bir insansiniz bek bunu anladim. Size tavsiyem once dolandirlin gelin ondan sonra konu acinki en azindan birazcik olsun inandiriciligi olur

Tabi haklısınız.Kendimizden habersiz sokak yarışmasına katılacağız sonra zaman geçtikten sonra arayıp ödül kazandığımızı söyleyecekler ve tüm bu olaylarla alakasız olarak hangi banka ile çalıştığımızı falan sorup işin ucunu kişisel bilgileri bülbül gibi öttürme yoluyla almaya götürecekler.Sayın H.Upmann mesele kazık yiyip oturamamak değil,kazık yemeden ayakta kalmaktır.

• Ben anlamadım sen ne saksafon insansın? Ne demek önce dolandırıl gel? Sonra da sen kerizsen ben ne yapayım mı diyeceksin?

Sokak yarışmalarıyla ne alakası var ki? Laf olsun diye yorum yapmışsın! Ben burda insanların en çok birbirine danıştığı, bilinçlendiği bir platformda gerçekliği olmayan bir dolandırıcı şebekenin varlığından bahsedip uyarıda bulunuyorum, yaptığın yoruma bak!

Sende o şebekedensin gibi geldi banada..!
  • Dilekçe hakkınızı internet üzerindenhttp://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgMain.aspx adresinden bedelsiz ve online olarak kullanabilirsiniz yapmanız gereken dilekçenize ".... "Cumhuriyet Savcılığına diye başlamak ve durumu anlatmak. Bunun normal bir suç duyurusundan hukuki bir farkı yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: expresci

Dilekçe hakkınızı internet üzerindenhttp://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgMain.aspx adresinden bedelsiz ve online olarak kullanabilirsiniz yapmanız gereken dilekçenize ".... "Cumhuriyet Savcılığına diye başlamak ve durumu anlatmak. Bunun normal bir suç duyurusundan hukuki bir farkı yoktur.

• 0 216 655 47 99...

Sabah bu numara aradı...Yok araştırma şirketiymiş de 10 dk anket yapıcakmış internet kullanımı hakkında...Yapmayın dedim..Akşam arasak diyorlar...Hiçbir zaman aramayın dedim kapattım...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

Burada dolandirilma eylemine dahil herhangi bir ibare veya delil goremedim. sokak yarismalarina katilip para odulu kazansaniz bile eyvah dolandirildim kesin sahte paradir diyecek tipte bir insansiniz bek bunu anladim. Size tavsiyem once dolandirlin gelin ondan sonra konu acinki en azindan birazcik olsun inandiriciligi olur

arayan sen misin yoksa

beni de aradılar. değerli üyemiz, cep telefonu kazaandınız, telefonunuzu almak için lütfen 1'i tuşlayınız- dediler. ben de 1 yerine yanlışlıkla kapat'a bastım, çok üzgünüm...

bir kere bir firma-şirket arasa, ilk başta 40 saat adını söyler, reklam yapar, bir şeyler olur. akıl var mantık var.

0216 523 26 260216 523 26 260216 523 26 260216 523 26 260216 523 26 26

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.