Şimdi Ara

Dokuz Eylül hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
4
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_68800579/tm.htm burdan esas konuya ulaşabilirsiniz.

dokuz eylülün tarihi ve geçmişi hakkında net bilgiler için internetten araştırma yapınız ben bu konuda sadece belli konuları inceleyeceğim

1.KAMPÜS

Dokuz Eylül hakkında

tınaztepe en büyük kampüs bir çok bölüm burda yer alıyor sosyal hayat zayıftır.Kışın çok soğuk olur.Ulaşım eshotlarla(otobüs) sağlanır genelde ezilme tehlikesi yaşarsınız.

Dokuz Eylül hakkında

dokuzçeşmeler hukuk,iibf(türkçe bölümler),yabancı dil yüksekokulunun olduğu kampüs liseden pek farkı yoktur buranın tam üniversiteli havasına giremezsiniz tınaztepe göre merkeze daha yakın ve sosyaldir tabi sosyal dediysem uçuk ortamlar beklemeyin cafeden bol bir şey yok.

Dokuz Eylül hakkında

Buca eğitim fakültesi hayalinizde ki kampüs ortamına en yakın ortam burdadır bucanın merkezindedir tınaztepe gibi dağda değildir burda öğrenciler daha sosyal bir ortamla karşı karşıyadır

diğer kampüsler için detaylı bilgi bir çok yerde mevcut

2.Eğitim
    Eğitim aslında dokuz eylül üniversitesinin seçilmesin de bir çok öğrencinin en önemli sebebidir.Okula başladığınız da çok sık 'Egeye puanım yetiyordu da ben dokuz eylülü yazdım egede ortam fena okumak zor olur diye burayı seçtim.' evet böyle bir durum vardır ne yazık ki ege aşırı sosyal ve iyi bir ortama kampüse sahipken bunlara dokuz eylül sahip değil bir çok bölümde dokuz eylülün egeden bir adım önde olduğunu belirteyim belki alakasız olacak ama denk olması açısından ege de bir çok arkadaşım var bu sene hazırlık okudular bende kendi okulum da tabi onlardan kalan olmadı ama biz dokuz eylül tayfası olarak nerdeyse tüm sınıf kaldık özetle deü yabancı dil eğitimi olsun bir çok bölümü olsun egeden çok daha zor bir üniversitedir bu başta ben ege kazanacak puanı aldım ama deü geldim diyenler tüm sene küfür edip durdular nerden geldim buraya diye Özetle:Eğitim iyidir.Sosyal hayat kötüdür.

3.İzmir

İzmir,Türkiyenin en büyük 3.ilidir malumunuz öğrenci şehridir.Güzeldir sakindir 2 haftada alışırsınız buca da öğrenciyseniz haftasonlarınız genelde alsancak,bostanlı,karşıyaka,bornova (ege üniversitesi burdadır.) geçirirsiniz 1 tl 90 dk süren aktarmalarla şehrin her yerine varırsınız ulaşım ucuzdur.

Dokuz Eylül hakkında

Dokuz Eylül hakkında

kendim sorup cevaplıyım bazı soruları

1.Dokuz eylül seçtin bir daha olsa seçer miydin?
    %50 evet %50 hayır

2.Egeye geçme şansın olsa geçer misin?
    evet

3.Tınaztepe kampüsüne ayı indiği doğru mu?
    Yalan o kadar da abartmayın ama kışın bir kaç tür hayvan görülebilir

4.Kızlar güzel mi?
    Genelde evet

5.Yurt fiyatları nasıl?
    kyk 110 tl özel yurtlar 400 tl başlıyıp 1000 tl kadar gidiyor

6.Kiralar nasıl?
    600tl başlar 1500 tl yolu var

7.Gece hayatı nasıl?
    Alsancakta takılırsanız bu okul bitmez dozu kaçırmayın

8.Üniversite de kızlar teklif ediyormuş?
    Cevap vermiyorum bile.

9.Karışan eden olur mu?
    İzmir de genelde giyim tarzınıza,davranışlarınız da rahat olabilirsiniz.

10.Gitmemem gereken yerler?
    kadifekale,eşrefpaşa,basmane,gediz buralar da fazla takılmamak gerek

11.Kaç günde tüm izmiri gezerim?
    1 hafta yeterli

12.Hocalar nasıl?
    Geneli iyi bir eğitime sahip

13.Yemekler nasıl?
    Buca da alternatif bulmak çok zor maxi karışık,döner,çiğköfte üçlüsü var

14.Okul da yemek nasıl?
    5 öğün öğle veya akşam yemek haftalık 9,75 tek basım ise 3 tl haftalık yükletmesseniz yemek 15 tl geliyor
    yemekler genelde 10 üzerinden 6

15.Makina mühendisliği geleceği...

Çok mezun veriyor
    Nitelikli mezun sayısı az
    İngilizce,almanca çok önemli
    Bir çok yazılım ve program bilmek önemli
    Büyük firmalar da staj yapmak çok önemli
    Dokuz eylül size yeterli eğitimi verecektir.

makina mühendisliğinde en iyi 10 üniversite sayarsak (benim kendi araştırmalarım)

özeller hariç
    1.itü
    2.odtü
    3.boğaziçi
    4.ytü
    5.gazi
    6.dokuz eylül
    7.ege
    8.marmara
    9.iyte
    10.istanbul

diğer sorularınız içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_68800579/tm.htm veya pm ile ulaşınız bu konunun altına yorum yazmazsanız sevinirim

• Mesaj şurada takılsın hocam yarın sorularım olacak şimdi uykum var
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeoMessi1037

Mesaj şurada takılsın hocam yarın sorularım olacak şimdi uykum var

sorularınız içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_68800579/tm.htm veya pm ile ulaşınız
  • Selamlar,

Post attım konunuza. Ege'yi düşünüyor kardeşim ağırlıklı olarak. Onun için de bir konu gelir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devrim

Selamlar,

Post attım konunuza. Ege'yi düşünüyor kardeşim ağırlıklı olarak. Onun için de bir konu gelir mi?

evet yakın zamanda eklenecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

Orijinalden alıntı: Devrim

Selamlar,

evet yakın zamanda eklenecek

Harika.

Postuma da el atar mısınız konunuzdaki? :)
  • Ege'ye giremediğim için DEÜ seçeceğim sanırım. Tıp fakültesi hakkında şöyle karamsar bir yazı gördüm ne kadar doğrudur?

İzmir'de bulunan daima ege üniversitesi tıp fakültesi'nin gölgesinde kalmaya mahkum tıp fakültesidir. aktif eğitime güvenerek herşeyi sorabilme yeteneğine sahip öğretim üyelerine sahiptir. duruma itiraz ettiğinizde ise topu hemen aktif eğitim'e atarlar, eliniz kolunuz bağlanır. ders programları çok ayarsızdır, müfredat tüm seneye homojen olarak yayılamaz. bir blokta evde yatmaktan sıkılırsınız, diğer blokta derse gitmekten canınız çıkar.

sağlık kampüsü genel olarak fena değildir. ancak tıp fakültesi derslikler binası çok eskidir. tavanı akar, havalandırması çalışmaz. dekanlık binası ise yenidir, güzeldir. ancak sayının çok fazla olması nedeniyle oradaki yeni ama kapasitesi kısıtlı amfileri kullanamazsınız. bunların dışında kampüste yeşil alan görmek neredeyse imkansızdır. her yer bina ve otoparktan ikilisinden oluşmaktadır. tabi bundan rahatsız olan öğrenci de yok denecek kadar azdır.

izmir'de olması ve fena sayılmayacak bir yerde bulunması en büyük artısıdır.

https://eksisozluk.com/entry/27054356

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dokuz Eylül ve Erasmus..
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben ege üniversitesi düşünüyorum.türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum.bornova nasıl bir yer büyük mü? İnsanları nasıldır? Dışarıda yemeğe çok hesap öder miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajım bulunsun, sonra bakacagim. Listemde dokuz eylül de olacak

• quote:

Hocam ben ege üniversitesi düşünüyorum.türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum.bornova nasıl bir yer büyük mü? İnsanları nasıldır? Dışarıda yemeğe çok hesap öder miyiz?

ege konumuz forumda mevcut imzadan ulaşabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: sosyomuhendis

quote:

Hocam ben ege üniversitesi düşünüyorum.türk dili ve edebiyatı okumak istiyorum.bornova nasıl bir yer büyük mü? İnsanları nasıldır? Dışarıda yemeğe çok hesap öder miyiz?

ege konumuz forumda mevcut imzadan ulaşabilirsiniz

Hocam konuda DEÜ'yü çok iyi anlatmışsınız ama imzanız hiç de iç açıcı değil
  • dostum iyi anlatmışsında imzanda da dokuz eylül hayatımın hatası diye yazıyor o niye ?
  • Hayatının hatasından böyle bahsettiğine göre hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: aArgent

Hayatının hatasından böyle bahsettiğine göre hocam

yanlış bölüm tercihi yaptığımı anladım sadece okul eğitim olarak gerçek anlamda iyi ama geri kalan her sey çöp

• dokuz eylülde işletme tutuyor. egede de tutuyor ama ikinci öğretim olması biraz düşündürdü beni. dersler en geç 22:00da bitiyor desek zaman kalır mı bornovada sosyalleşmeye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrenux

dokuz eylülde işletme tutuyor. egede de tutuyor ama ikinci öğretim olması biraz düşündürdü beni. dersler en geç 22:00da bitiyor desek zaman kalır mı bornovada sosyalleşmeye?

alsancakta daha iyi sosyalleşirsin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.