Şimdi Ara

Dokuz Eylül Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
4.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazmayı düşünüyorum bilgisi olan tavsiyesi olan var mı? Sıralamam 40k. Başka üniversite tavsiyeleriniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyte daha iyi diyorlar duydugum kadariyla yanlis yönlendirmek istemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelme. Zor eğitim o kadar . Kampüs vs üniversite adı altına herhangi bir şey yok. Hazırlıkta herkes kalıyor okula dava açmayı düşünüyorlar. Dokuz Eylül rektörlük şehrin en değerli yerindedir , pc en değersiz izmir denemeyecek bir köydedir. Nüfus ortalaması 60 dır. 3 5 bina yan yana dikilir millet ilkokul gibi sabah okula gelir okulun girişinden otobüsler Fakültelere atar akşamda toplar o kadar. Onun dışında içinde insan görmezsin. Kulüpler falan yok burda yani müzik kulübü vs. 1 tane etkinlik yok. Yapılan havuz olsun spor salonu falan olsun 2.5 saat mesadeki tıp fakültesi yerleşkesine yapılıyor okuldaki saha bile 5e5 halısaha sahası. Gelme sadece ders ve 25 kişilik sınıflardan hazırlıkta 20 kişi kalan ve üst dönemlerin aynı zorluktw gittiğini söylediği. Erasmusa 3 5 kişi gönderilen. İzmirin kızları ile zerre alakası olmayan. Öyle himym gibi barlarda takılmayip yurda takılı kalacağın. 1. öğretim olsanda 1. öğretimleri sabah akşam olarak ayırıp seni akşama atan. Sonradan degisimi mümkün olmayan , öğrencisine düşman gibi davranan. finalde herkes kalınca inadıma bütü daha zor yalan gene herkesi bırakan. Geçen senede olmuş o zaman parayla yaz okulu gibi bir şey açıp gelenleri geçiriyorlarmış. Öğrenciler isyan edince zorluğu arttırıp kursu açmayacaklarını but günü bildirdiler herkes kalarak sene tekrarı veya muafiyette şansına verme olarak evine döndü. Gelme eğitim var sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İnsanlari yanlis yonlendirmeyin müzik kulübü nasil yok allah askina egitim fakültesinde var. Tiyatro kulübü desen her yerleskenin kendi tiyatro kulübü var. Eğitim fakülteside oyle asiri uzak bir yer degil 20 dk yuruyup gelebilirsiniz bu kadar şikayet edeceğinize zahmet edin de bir arastirin. Arkadas etkinlik yok demis ben bu yil tam iki kere tiyatro senliklerine katildim. Bahar şenliği olmadi ama o zaten hicbir yerde olmadı teror olaylari yuzunden. Bir cok unlu isim eğitim fakültesinde konferansa konusmaya geldi. Arkadaş belliki cevresinde olup bitenlerden haberi yok bol keseden salliyor ya tutarsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazliko H kullanıcısına yanıt
    Müzik kulübünün yetkililerinden biriyim. Kendi aralarinda kamp , gezi , rakı sofrası , piknik gibi şeyler organize ediyorlar. Yalan yok onları kulübün parasından harcamiyorlar. Yani sallama . Cem yılmaz gelmiş bir firma aracılıgı ile dokuzçeşmelere söylemediler bile , salon küçükte vay efendim önceden online bilet ayarlayacakmışsında kimsenin haberi yoktu. Aykut elmas falan geldi 2 saat önceden millet kapıya doldu salon o kadar küçüktüki gelenlerden 3 te 1 girdi tıklım tıklım gerisi döndü. Bizim sınıfta çoğu kişi gitti müzik kulübüne ilk dönem kaydoldu ben 2. dönem kaydoldum dediler hiçbir şey yapmıyorlae paran boşa gitmiş aynende öyle oldu. 10 tane arkadas hepsi kendine bir çeşit rütbe almış yalandan işler. Bizim üniversitede sözde 40 dan fazla kulüp var nerdeler ? halısaha meseleleri , tıbba yapılan asi5l yatırım , rektörün iyi yerde olması yalan mı ? aklına yandığim 7 senedir gitar çalıyorum evde keman klavye var onlarında dersini almak istedim 1 2 kulüp toplantısına girdim kurs falan yok. Iibf nin en alt katında 1 oda adı kulüp işte. Bucadaki kampusu olmayan okula iyiymiş gibi muamele yapıp milleti pişman etmeyin. Hicbir arkadaşım memnun değil. Sizin gibi sahtekarlar yüzünden izmir güzel dokuz eylül güzel dedik geldik belamızı bulduk. Ben direk bilgisayar mühendisliğindeyim sen neyin tribindesin adam benim bölümümde. Yalan mı ydy de segil iibf de akşam eğitime atmaları ? bölüm başladığında beni öğlene alırlarsa direk yök e gidip her türlü okulu süründürürüm buda çok net. Ergen efekti kullanan adamla okulumumu tartısıcam ? övülecek tek yanı Zor eğitim o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Hocam bi orda okuyan bi arkadaş yazamıyo ben burdan sana aktarayim cevabını "harbiden bilen bilmeyen konusuyor.. evet gerçekten zor bir egitim hazirligi calismadan geçmek cok zor.. izmir gibi bi şehir olduğu icin insanlar calismayip kalabiliyor ve suc okulda oluyor.. tabi suc var okulda ama calisanlarin gectigini gördük.. bende kaldim calismadim kabul ediyoruz.. okul etkinliklerinden bahsediyosun kardes cem yilmaz bi kere Tınaza geldi sen nerden uyduruyon dokuz cesmeler diye bu yil ki teror olaylari nedeniyle çok etkinlik olmadi ama okulun kulüpleri aktif olarak calismakta paraşüt kulubu futbol takimlari müzik takiplari sadece hukuk fakultesi muzik kulübünün yil icerisinde 2 konseri oldu .. bazi seyleri duyup aktif olmak senin elinde adamim.."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugra007 B kullanıcısına yanıt
    lafı nereden anlıyon sen ? okuma yazma biliyor musun ? diyorum ki cem yılmaz tınaza geldi dokuzçeşmelere haber verimedi bu ayrı , aykut elmasın falan dokuzçeşmelere gelip milletin sığmaması ayrı. İzmirde olduğu için millet çalışmıyormuş teres , 2000 kişiden 1700 ü finalde kalır bütlerde dev yazıyla altını kırmızı çizerek yaz okulu açılmayacaktır yazan adam bunlar. Chance.orgda kampanya başladı. Millet dilekçeler veriyor , ben 65 den 65 i zor aldım geçtim kalsam halim yamandı. Başka üniversitelerden arkadaşlarla konuşuyorum , bi arkadaş bursada galiba uladağda veteriner ingilizce hazırlığı vardı adam %90 geçti diyor , bizimki kolaydı diyor daha harflendirme ingilizce sistemini bilmiyor , hocalar egenin ingilizcesi o kadar vasıfsızki herkes 85 le geçiyor diyor biz de geçenler zaten b1+ olanlar be b1 de a2 de falan ucu ucuna geçenlerdi , sınavlarda sınıflarda 2.senesini okuyanlar doluydu. Dostum ben kimseyi kendi üniversitemden soğutmam ama derim ki tıp ta zorluktan intihar eden olmuş , adam bunu sallamaz niye pc diyor bu ona problem değil ama izmirmiş gezmekten çalışılmazmış sözün kardeşim büyük oranda yalan , misal bizim sınıfta kalanların sorunlarından biride şu dersi öğlene aldılar arkadaşları sabahta kaldı . Gezmek için kışın 12 ile 5 arası uygun ise bu arada biz derse giriyorduk. Hoca sabah gezin diyor , sabahın kör saati kaldım otobüsle konak tarafına mı gidelim dostum ? ege üniversitesi değil bura , burda ortam , izmir falan yok ama daha iyi eğitim daha iyi ingilizce ,daha zor eğitim burda , dokuz eylül eğitim olarak türkiyede en iyilerden biridir , puanının düşme nedeni yerinin kötülüğü , egenin de genelde aynı puanda olup daha cazip olması , tercih hocalarının bucanın durumunu bilmesi gibi nedenlerden düşmüştür. Eğer dokuz eylül gibi bi üniversite konak değilde ne bileyim üç yol sahil tarafında şu oturma izni alamayan binaların yeridne bir kampüs olsa 430-450 gibi puanlar çok doğal olurdu ,hacettepe yi her açıdan ezerdi ama orda değil , tınazda büyük bir kampüs olsa öğrenci şehri gibi olsaydı öylede değil , ulaşım için önünde izban olsaydı maalesef o da yok , bu yok olanlar zaten sosyal hayatı çok büyük sıkıntı altına alıyor. Bahar şenliklerinden bahsetmedim bile , nedeni şehitlerimiz biliyorum , ben burda gerçekleri yazıyorum dokuz eylülü kötülemiyorum , bizim sınıfta 5 kişi civarı geçti geçenlerden biri benim neden kötüleyim ? Ben zor severim soru olarak , kolay soru hayatta çözemem . İlk dönem ki basit ingilizcede ortalamam 63 ken 2. dönemde akademik dönemde gene 63 aldım , zor bana sökmüyor ama çoğu kişiyi eziyor kardeşim.




  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın cevabı iletiyorum hocam "aslinda bakildiginda ayni seyi söylüyoruz egitim olarak türkiyenin e kaliteli universitelerinden o yüzden kesinlikle gelinebilir calisilinir calisilmali .. ayrica izban metro olmamasi büyük sıkıntı buca trafiği falan ama okul yakınında ev kiralarsin gezersinde hasanagasi var müthiş sahile 30 dk ogretmenevinin oralar dokuzcesmelerin cevreso cafe bar dolu herturlu gideri var uygun kira firsatlari bi cok yönden rahat"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosver ya elkarunu o kiz dusurmeye gelmis becerememis saga sola satasiyor bence ajajaksk. Senin Deuyu yazman bana prim vermiyor benim bir karim olmuyor ben dogrulari soyluyorum belliki arkadaşın bekledigi ortam farkliymis bulamamis neye satasacagini sasiriyor :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hazliko

    Bosver ya elkarunu o kiz dusurmeye gelmis becerememis saga sola satasiyor bence ajajaksk. Senin Deuyu yazman bana prim vermiyor benim bir karim olmuyor ben dogrulari soyluyorum belliki arkadaşın bekledigi ortam farkliymis bulamamis neye satasacagini sasiriyor :D

    Tercihler hakkında danıştım cevap bile vermedi eleman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işte bazılarıda kendine müslüman. Okul hakkında soruların varsa alabilirim hocam dmden
  • hazliko H kullanıcısına yanıt
    Herkesin düşüncesi farklı olabiliyor işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazliko H kullanıcısına yanıt
    Hayat böyledir , iyilik yapmaya çalışırsın doğruları söylersin ama insanlar yalanları duymayı sever , yetmez birde iyiliğini yüzüne vurur. Sana özelden instagram atayımda kız bulmakla alakalı problem yaşadım mı bu yaşıma kadar onu düşün derdimde iyilikten anlamayan adamla birde özelimi paylaşmama gerek yok. Sen gel izmirli 18 25 yaş arası kızlar üniversite falan okumuyor , dışarıdan gelen üniversite kazanan çok yakışıklı erkekler için sokaklarda dolanıyorlar . İstanbula Ankaraya anadoluya okumaya gitmiyorlar. Ben daha bölüme başlamadan fusinon360 gibi programlari kullanıyorum ve daha bir çok şey var ama uzatmaya değmezsin şu noktadan sonra 2 2 4 desem ya inanmazsın ya 5 dersin çünkü beynin söylediklerimin doğru olduğuna inanmaktansa , hayalindeki ( ne zaman bir hayalin gerçeğe döndü ) üniversite yaşıminın gerçekliğine inanmak istiyor . Bilinç altını yönetemem. O neye isterse ona inanır. Sana sadece pozitif şeyler anlatayım. ( diğer bi konuda geçmişimden bakarsan başka bi arkadasa kız hakkında taktik veriyorum ) bugüne kadar kızları götüren bir tipsen üniversite hayatındada öyle olursun, araba motor vs alırsan ulaşımın rahat olur. İzmir plaza yani sirket binalari ile doludur , geldiğinde okurken iş yapabileceğin bir çok ofis bulacaksın. Burda cafelerde falan saatlik ücret boldur çalışıp kendi motorunu falan alabilirsin . Bilgisayar mühendisliği bölümünde ayrıca dokuz eylül süvarileri ( motor ekibi ) var. Izmirde yurtlar falanda pahalı değildir , gezecek yer coktur her hafta sonu denize gideriz olmadı kuş adasi yaparız. Akşamları arkadaşların evinde buluşuruz kızlı erkekli içer muhabbet ederiz güzeldir. Senide izmirimize bekleriz. Alacağın eğitim iş hayatında seni öne çıkaracaktir. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kusura bakma böyle bir tartışmaya dönüşmesini istemezdik bence ikimizde. Ama gittiği okulu bu kadar aşağılayan (ve bence boş yere) birini daha görmedim. sanırım izmirde yaşıyormuşsun zaten eğer izmirde yaşıyorsan gidip görme şansın vardı neden hiç araştırmadın?hadi diyelim izmirde yaşamıyorsun. Dediğin kadar kötü bir yer değil bence çok abartıyorsun. Gelenlerin beklentisi ODTÜ gibi bir kampüsse dediklerine hak verebilirim ama insanlar az çok neyle karşılaşacaklarını tahmin edebiliyorlar. Senin bahsetttiğin şeyler yıllar önce olan şeyler. hazırlıkta herkes kalıyor demişsin evet bi ara bu gundemdeydi ama bu dediğin şey 2 yıl önce oldu ve tepkilerden sonra geçme notunu 80den 65e düşürdüler. Evet hazırlık zor öğlenci sabahçı olma durumuda bana kalırsa dezavantaj lise gibi. bu konularda sonuna kadar katılıyorum.PC en değersiz köy gibi yerde yazmışsın. Allah aşkına buca mı değersiz? Ha kampüs yetersiz de ona okeyim. Benimde daha yüksek beklentilerim vardı. Halısahadan bahsetmişsin. Hangisi bilmiyorum ama eğitime gelip mutlaka Bench Kafeyi ve yanındaki sahayı görmeni isterim. Çok anladığım bir konu değil halı saha olayları ama yaz kış her akşam orası doluysa bence pekte kötü olduğu söylenemez öyle değil mi? Erasmusa gönderilen 3-5 kişi demişsin. Evet HER BÖLÜMDEN 3-5 kişi. yani totale bakınca oldukça yüksek bir sayı ortaya çıkıyor. Demek istediğim buydu anlatabildim mi bilmiyorum. Kusura bakma kendimi yanlış ifade ettim sinirlendiğim için. Ama insanları yanlış yönlendiriyorsun ya da açıkça yazmıyorsun demek istediğin şeyleri. HIMYM'daki gibi değil demişsin. Zaten kim oradaki gibi dediki bize? Hiçbir üniversiteden beklenti bu olmamalı bence. Ve tekrar bilmeni istediğim bir şey var (eğitim fakültesine geldiğini pek düşünmediğim için belirtiyorum) Vali Rahmi Bey Caddesine mutlaka bir gel ortamıda barlarıda çok güzeldir. Eğer sarmazsa Alsancakta Deep Rock Bar'a git. İzmire gelip yurttan çıkmadıysan sorun sende hocam. Ha hocalarımız farklı seninkiler için yorum yapamam. Benimkiler dünya tatlısı orası ayrı. Bu mesajı tamamen yazdığın ilk cevaba karşılık olarak yazdım çünkü demek istediklerimi pek güzel bir biçimde belirtemedim. Kaba davrandıysam kusura bakmayın amacım burda birilerine saldırmak ve saçma sapan şeylerle suçlamak değil.




  • hazliko H kullanıcısına yanıt
    Dostum biz görüyoruz biz her açıdan biliyoruz biz forumda yazan insanlarız bak çok kısa özetleyim ben sene başlarken eksileri gördüm insanalara anlattım bana inanmadilar belkide inanmak istemediler çünkü gözleri hayatı o an pembe görüyordu ama zamanla öyle bir hale geldiler ki toplu olarak benim önceden söylediğim konuların farkına varıp hocalara ve okula isyan ettiler hatta bununla yetmiyip çizgiyi aşıp okulda eğitim yok falan deyip devamsızlıktan sınıfta kaldılar. Ben cidden çok büyük eksiler gördüm bu üniveriside , kampüs muhabbeti yaparken bile diğer üniversitelerden örnek veriyoruz , tınazla dalga geçiyoruz çünkü ne kadar senin üniversiten olsada bağnaz biri değilsen kapatamadıgın eksilere isyan ediyor bir süre sonra dalga geçmeye başlıyorsun.

    Yazdiklarimı hala düzgün okuyamiyorsun bak diyorumki okulumuzun sahası halısahs gibi cok sönük sen bana çevikbir tarafındaki sahalardan bahsediyorsun. Onlar bizim değil haksız mıyım ? dostum daha bu sene kendi sınıfım , sınıf dışı arkadaşlarım çoğu kaldı , çoğu. Ben 1 senedir burdayım eski hurafeleri bilemem. Erasmus olayı sene şöyle aydınlatayım , Dokuz Eylül pc ye gelenlerle konuştum 1.lik kont dan tıp isterken ftr isterken gelenler var. Kolejlerden gelenler. Bölüm lise ortalaması 86 (benim 72) . Sınıf dışı 6 arkadaşımın 4 ü fransızca kursuna kaydoldu. Bu bölüm çalışkan ve zeki insanlarla dolu. Paris gibi kont lar 2 kişi ile sınırlı ve tüm mühendislik fakültesinden 2kisi ile. Rekabet o kadar fazlaki kafanı kitaptan kaldırmasan bile Erasmus zor.

    Dostum ben sigara ve alkol tüketmem. Emin ol çok ağır projelerle daha okul başlamadan uğraşıyorum bu kişilikle alakalı. Ye iç gez okulu zor geç bunu tekrarla kafasında bir çok insanımız var haksız mıyım ? ben iç ve gez i çıkardım bunun yerine çalış ve insanlara faydalı ol u getirdim. Himym tabiki öyle bir ortam imkansız ama basit bir ege basit bir kampüs üniversitesi kampüsü yeterli. Yıllardır gelmeyen ve gelmemeyi sürdüren izban var bunun yerine. Bak ben annemle kalıyorum babam vefat etti şuan bi evde oturuyoruz okula 4km ama okula gelmek 2 otobus yada tek otobüs 30dk. 2 otobus dediysem bi dolmuş bi izban. Oturduğum yer kaliteli ama eshot gelmiyor 40dk 1 saat gelmiyor. 171 illeti ile ta tınazdan konağa arabanın 5dk de gittiği yere 1 saatte ayakta gidiyorum yaşlı nüfus saolsun. Gerçekler bunlar. Bizde isterdik izban olsun hemen götürsün. Her neyse annemle ev bakıyoruz izmirde insanlar aç yani soyguncu. Kardeşim kiralar 1000 lira. Dandik evde iyi evde bin lira. 1+1 bahçe katına 1000 diyorlar. İnanmayan sahibinden girdin baksın sirinyerden bizim okula kadar. Eskiden öğrenciye pahalı olur aileye ucuz olurdu , aile eve bakar falan denirdi şimdi millet aileye vermek istemiyor versede kira aynı millet evini Önemsemiyor sadece para istiyor. Evlerin ne kadar eski olduğunu söylemeyeceğim çünkü az çok yeni binalarda var , bucakoop tarafı özellikle. Cümleleri doğru oku. 600bin nüfusla sirinyer gibi dandik bir merkeze sahip olan yere bu sene öğrendim Türkiyenin en büyük köyü diyorlarmış bu nüfusta galiba 20bin öğrenci.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kampüs konusunda haklısın bende isterdim tüm fakülteler çok güzel bir alanda her imkan elimizin alatında bir şekilde olsun ama ne yazık ki olan bu. Bence bizim birbirimizi anlamamamızın sebebi bölüm ve fakülte farklılığı. Sizin ideallerinizle benim ideallerim çok farklı. Siz anladığım kadarıyla bilim projeleriyle uğraşmak , akademisyen olmak gibi güzel hedefler istiyorusnuz. ulaşım bucaya kolay ama üniversite özelliklede tınazın olduğu yere daha kolay bi ulaşım sağlanabilir bunda da haklısın. Ama ev olayını anlamadım ben bu yıl yurtta kalmıştım önümüzdeki sene için ev düşünüyorum 3+1 800e falan buldum. bilmiyorum belkide ev kriterlerimiz farklıdır ondandır ama ev fiaytları inanılmaz yüksek değil bence bi ankara bi istanbula oranla.Ha desen ki ege mi Deu mu kampüs olarak, kulupler olarak elbette ege ama eğitim konusunda tartışılır diye düşünüyorum. Buca'da bir çok imkan var hangi yönü köy onu anlayamadım?




  • hazliko H kullanıcısına yanıt
    Bucada ne imkanı var ? İzmirde ne imkanı var ? çalışacak bilişim firması bile yok. Her neyse uzatmaya gerek yok. Akademik kariyer olabilir ama daha çok sektörde bir firma kurmak adına uğraşıyorum. Firma derken basit bir şey değil ülkemize gereken koca meşalenin parçalarından biri olmak. Bu ülkenin derdi bana mı kaldı deyip cebi para doldurmak yerine gençlere sonunda mükemmel çalışma imkanları sunan , Avrupanın Amerikanın gerisinde taklit değil kendi ismine sahip olan bir düzen . Örneğin Cadillac Bentley ikiside süperdir birini birinden alçak göremez çakma diyemezsiniz bende bunun gibi özenti bir oluş değil , bir oluş kurmak istiyorum. Sektör araba olmasada şuanki çizimlerin ilerse bir şekilde o yöne kayacak gibi gösteriyor. Eğer deparkdan maddi destek bulursa neden olmasın , belki sende bu oluşta bir yer bulur veya yeni bir oluşum yaratırsın kendi alanında. Buna çok ihtiyacımiz var elinden geliyorsa yapmalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim ilgi alanım daha çok çocuklar. Ülkeyi bu gidişattan kurtarmak istiyorsak ya da daha yararlı-sağlıklı bir toplum yönünde ilerlemek istiyorsak ben şansımı çocuklardan ve eğitimden yana kullanmayı düşünüyorum. Umarım başarılı olursun ve hedeflerine ulaşırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.