Şimdi Ara

Dokunmatik ekranlı ve QWERTY klavyeli Nokia C6 internette göründü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
16.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 250 euro civarı bir fiyattan gelir ve maksimum tr fiyatı 700 lira gibi bişi olur. n97 de olan bütün özellikler bunda da olacak. muhtemelen dahili hafıza yerine sadece 2gblik bir microsd olacaktır. gps wifi 3.2 kamera da muhtemelen olur.
  • yukarıda bahsettiğim model böyle bişey.....

Dokunmatik ekranlı ve QWERTY klavyeli Nokia C6 internette göründü
  • quote:

Orijinalden alıntı: hypnosse

sürekli kendini tekrarlıyor Nokia.

evet
  • bu tekrarlama , hep aynı şeyi yapma olayına anlam veremiyorum.
    Tama arkadaşlar bir dahaki sefere daire şeklinde telefon yapar, bir de üçgen şeklinde. Nasıl yaratıcılık mı?
    Bir dahaki yapacağının ekranı da Tüplü ekran olur. Nasıl yaratıcı mı?

Nedir farklılıktan kastınız? hala anlamış deyilim ve böyle laf diyenlerde ellerinde bir tane fikirle gelmezler. paso sallamasyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRFUN4EVER
    bu tekrarlama , hep aynı şeyi yapma olayına anlam veremiyorum.
    Tama arkadaşlar bir dahaki sefere daire şeklinde telefon yapar, bir de üçgen şeklinde. Nasıl yaratıcılık mı?

Nedir farklılıktan kastınız? hala anlamış deyilim ve böyle laf diyenlerde ellerinde bir tane fikirle gelmezler. paso sallamasyon.

Mesela multitouch , 8-10 mpx kamera , xenon Flash , iki kat hızlı ram 64 gb dahili hafıza , süper amoled ekran , 5 gün bekleme 3 gün konuşma süresi , sessiz ve sağlam kasa (97mini güzel) hd video kaydı , dahili tv , çift hatta uç sim kart ....... Bu liste uzar gider hepsi aynı anda olmaz muhakkak ama n95 gibi çığır açan modeller şart artık ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

quote:

Mesela multitouch , 8-10 mpx kamera , xenon Flash , iki kat hızlı ram 64 gb dahili hafıza , süper amoled ekran , 5 gün bekleme 3 gün konuşma süresi , sessiz ve sağlam kasa (97mini güzel) hd video kaydı , dahili tv , çift hatta uç sim kart ....... Bu liste uzar gider hepsi aynı anda olmaz muhakkak ama n95 gibi çığır açan modeller şart artık ;)

Nokia bu telefonu üst sınıf diye sınıflandırmıyor zaten. Üst sınıf bir model çıkarır ve bu dediklerinden eksik bırakırsa o zaman haklısınız ama çıkan her modeli Nokia nın amiral gemisi olarak düşünmeyin. Sonuçta herkesin ihtiyaçları ve cebindeki para aynı değil. Nokia dünya markası olarak her kesime uygun cihazlar çıkarmaya çalışıyor. Sen beğenmiyorsan başkası beğenir. Her telefondan üst sınıf özellikler beklemeyin Nokia'dan.

• inan bana onlar bile gelse gene cıks diyecek millet. İpin ucunu kaçırmışlar. Aslında firmaların suçu verdilerde teknolojiyi verdiler artık herkesin standardı yükseldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realceday

quote:

quote:

Nokia bu telefonu üst sınıf diye sınıflandırmıyor zaten. Üst sınıf bir model çıkarır ve bu dediklerinden eksik bırakırsa o zaman haklısınız ama çıkan her modeli Nokia nın amiral gemisi olarak düşünmeyin. Sonuçta herkesin ihtiyaçları ve cebindeki para aynı değil. Nokia dünya markası olarak her kesime uygun cihazlar çıkarmaya çalışıyor. Sen beğenmiyorsan başkası beğenir. Her telefondan üst sınıf özellikler beklemeyin Nokia'dan.

quote:

Her telefondan üst sınıf özellikler beklemeyin Nokia'dan.

Aslında bu her firma için böyle sadece Nokia değil. Doğru dedin tamamının altına imzamı atarım.

• quote:

inan bana onlar bile gelse gene cıks diyecek millet. İpin ucunu kaçırmışlar. Aslında firmaların suçu verdilerde teknolojiyi verdiler artık herkesin standardı yükseldi.

Ben hepsi böyle olsun demiyorum ki dostum kimse de demiyordur ama bir Nokia duşun üzerinde dahili tv olan mesela , ya da bir n series duşun sağlam tas gibi 3-5 gün konuşma süresi vs , madem sınıflar halinde ayırıyorsun 50 Euro'ya da sat 1500 Euro'ya da sat ama ezberletti artık yani millette isyan ediyor haklı olarak biz milletçe severiz teknolojiyi , en iyi arabalar bile ilk sıralarda gelir ülkemize fakat sürekli 3,2 kamera iki led tamam gps tamam wifi yok / var 3g yok / var vs.... Bazı seyler artık standart olmalı bunun üstüne çıkılmalı bence hava yastığı araclardaki ornegin eskiden lüks dü evet ama şimdi Çin araçlarında bile var ;)

• quote:

quote:

inan bana onlar bile gelse gene cıks diyecek millet. İpin ucunu kaçırmışlar. Aslında firmaların suçu verdilerde teknolojiyi verdiler artık herkesin standardı yükseldi.

Ben hepsi böyle olsun demiyorum ki dostum kimse de demiyordur ama bir Nokia duşun üzerinde dahili tv olan mesela , ya da bir n series duşun sağlam tas gibi 3-5 gün konuşma süresi vs , madem sınıflar halinde ayırıyorsun 50 Euro'ya da sat 1500 Euro'ya da sat ama ezberletti artık yani millette isyan ediyor haklı olarak biz milletçe severiz teknolojiyi , en iyi arabalar bile ilk sıralarda gelir ülkemize fakat sürekli 3,2 kamera iki led tamam gps tamam wifi yok / var 3g yok / var vs.... Bazı seyler artık standart olmalı bunun üstüne çıkılmalı bence hava yastığı araclardaki ornegin eskiden lüks dü evet ama şimdi Çin araçlarında bile var ;)

O özelliklerin olmasını isteyen var, olmamasını isteyen var. Olsa bile kullanamayacak olan var.

Babamda NOKIA 2630 annemde NOKIA 2760 var. Telefonlar alınalı 1 yıldan fazla oluyor. Ben hala ara sıra nasıl kullanacaklarını öğretiyorum.

Sen hep 3,2 MP kamera var demişsin. Benim ise kamerası umurumda bile değil. 2 MP olsa bile bana yeter. Çünkü cep telefonu kamerasından cacık bile olmayacağını biliyorum. Haa olur ama o zamanda bir cep telefonu en az 250 gr. olur.

• yorumlara bakıyorumda bazı arkadaşlar işin maliyet boyutunu göz ardı ediyor. hep aynı modelden ve tipten sıkılanlar lüks sınıf modelleri tercih etmeli. çünkü lüks modellerin üretim maliyetlerinin büyük bir kısmı ar-ge yani araştırma-geliştirmeye harcanıyor. bu nedenle AMİRAL GEMİSİ diye adlandırılan modeller uçuk fiyatlara satılıyor. bunu anlayan arkadaşlarda yok değil ama genel olarak bu konuya hakim olmamız gerekir. teknolojinin ucuzlamasını istiyorsak benzer özellik ve tasarıma sahip modellerin çıkması şart. yani bir modelin ekranı, başka modelin kamerası, maşka modelin klavyesi vs. harmalayarak üretilen modellerde ar-ge maliyeti sıfıra yakın olduğu için bütçemize daha uygun oluyor.

yukarıda verdiğim fotoğrafı hazırlamak için e71-n97-5800 modellerinin resimlerini kullandım. yani bir nevi ar-ge sini photoshop kullanarak yapmış oldum.
  • http://www.gsmarena.com/nokia_c6-3229.php

gsmarene'da özellikleri ile tanıtılmış cihaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 27 Mart 2010; 16:01:28 >
  • Vivaz ve Wave varken, Nokia yine sınıfta kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR
    Vivaz ve Wave varken, Nokia yine sınıfta kaldı.

Neyle neyi karşılaştırdığımıza dikkat edelim. Bahsettiğiniz cihazlar Amiral Gemisi sınıfında yer alıyor. C6 ise o sınıfa ait bir cihaz değil.
  • quote:

atladığın bir şey var. mesela i8910 yada satio da olan donanım. nokianın hiç bir modelinde yok. dolayısıyla tip hariç hepsi aynı modeller.

5800, 5230 ve türevleri. 5530, n97, n97mini ve x6 şimdi c6 hepsinde aynı işlemci var. bunların hangisi üst seviye. n97 üst seviye diyelim. donanım olarak klavye harici 5800 dan neyi var. fakat i8910 ve satio da iphonun işlemcisi ve grafik kartı varki bazı oyunlar sadece o iki cihazda oynuyor.

işletim sistemini üreten nokia, telefonu üreten nokia ama bazı yazılımlar sadece nokia ile çalışmıyor. hatta nokianın onu çalıştırıcak donanımda cihazı yok.

yani kendini tekrarlıyor nokia.

• Benim gördüğüm kadarıyla N97 ile 5800 arasındaki farklar;

1)32GB dahili hafıza
    2)Qwerty klavye
    3)0.3 inç daha büyük ekran
    4)5MP kamera

Arada fiyat farkına değer farklar var aslında. Ama dediğiniz gibi böyle dandik işlemci koyup bir sürü cihaz çıkartacağına adam akıllı bir işlemci koyup 1-2 cihaz çıkartsa daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

quote:

Neyle neyi karşılaştırdığımıza dikkat edelim. Bahsettiğiniz cihazlar Amiral Gemisi sınıfında yer alıyor. C6 ise o sınıfa ait bir cihaz değil.

Nokia'nın amiral sınıfı denilebilecek telefonları hangileri acaba? N97? N900? vb.
  • quote:

quote:

quote:

Nokia'nın amiral sınıfı denilebilecek telefonları hangileri acaba? N97? N900? vb.

N900

• quote:

quote:

quote:

quote:

N900

Hocam o telefondan çok netbook gibi bir şey olmuş.

Nokia kullanıyorum şuan ama Nokia'da tasarım ve kibarlık namına hiçbir şey yok. Tercihim yine Vivaz veya Wave olur, N900'e karşılık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

N900

Hocam o telefondan çok netbook gibi bir şey olmuş.

Nokia kullanıyorum şuan ama Nokia'da tasarım ve kibarlık namına hiçbir şey yok. Tercihim yine Vivaz veya Wave olur, N900'e karşılık.

Kişisel tercihiniz saygı duyarım. Bahsettiğiniz cihazları örneklendirebilirsek spor araba diyebiliriz, N900 ise kamyon oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.