Şimdi Ara

Doktorun işçi maaşı aldığı düzen neden mantıksızdır? (Salağa anlatır gibi anlatıyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bir düzen düşünelim, herkes birbirine yakın para kazansın.

O zaman insanlar daha az yorulacağı, daha az stres göreceği, daha az risk alacağı işlere yönelecektir.

6 sene okuyacağıma 6 sene para kazanırım diyenler olacak, tıp seçimi azalacaktır.

Böylece doktorluğu daha aptallar seçecek, kalite giderek düşecektir.

Doktor olanlar ise ekstra uzmanlık yapıp kendisini geliştirmeyi bırakacak, aynı parayı alacaksam böyle kalayım diyecektir.

Giderek daha az uzman yetişecek, var olan uzmanlar çer çöp olacaktır.

AYNI MANTIK ÖĞRETMENLİK VE DİĞER NİTELİKLİ STRATEJİK MESLEKLER İÇİN DE GEÇERLİDİR. BU ADAMLARIN MESLEKLERİ TEMİZLİK YAPMAYA, KURYELİK YAPMAYA, TAŞ TAŞIMAYA, NİTELİKSİZ DİĞER İŞLERE BENZEMEZ.

BİR TAŞI BİR YERDEN BİR YERE KALDIRMANIN KALİTESİ DÜŞERSE TOPLUM GERİYE GİTMEZ.

TEMİZLİKÇİ KALİTESİ DÜŞERSE TOPLUM GERİYE GİTMEZ.

AMA DOKTOR, ÖĞRETMEN GİBİ MESLEKLERİN KALİTESİNDEKİ DÜŞME TOPLUMU GERİYE GÖTÜRÜR.

AÇIKÇASI BEN 20-25 BİN LİRA ALIP ÖĞRETMEN OLACAĞIMA, BİR MASA SİLER 30.000 LİRA ALIRIM.

TÜRK MİLLETİNE SIFIRDAN DÜZEN ANLATIYORUZ, Acınası...

• Türkiye üstü kapalı İslami bir komünizm ile yönetiliyor artık.
    Perinçek tayfası ve Erbakan tayfası melez bir ırk ortaya çıktı. Uzun süre buna maruz kalacağız.

Serbest piyasa bile yok.

İkinci el araba fiyatının sıfırı geçmesi yasak.
    Bakın ben tüketiciyi aptal olduğum için aynı fiyata sıfır alacağıma ikinci el alıyorum. Devlet de bunu yasaklıyor evet sorumlu sıfır arabayı tedarik ettirmeye depolanmasının önüne geçemeyen devlet ama ben aptalım o yüzden sıfır fiyatına ikinci el alıyorum. Acaba neden kimler depoluyor bu araçları kimin yandaşları stok ediyor.
    Stokalra baskın yapılsa kimler araya giriyor.

Neyse konu dağılmasın Türkiyenin yeri Almanya Fransa İngiltere ispanya medeniyeti değil.
    Rusya iran Azerbaycan kuzey kore medeniyetidir.
    Bu da tasdik edilmiştir.

Atladığın bir nokta var özel sektörde bu işçiler asgari ücret alıyor belki eskiyse 1000-2000 fazla alır fazlasını vermezler.. Kadrolu kamu işçileri ise akp torpilli her seçim öncesi oraya doldurulan kişilerden oluşuyor bir çok akpli tanıdığım son 2 seçim öncesi taşaron üzerinden kadroya girip kadroya geçenler ölümüne akpyi savunuyor. 30.000tl alman için önce onlardan biri olman lazım her önüne gelen temizlikçi o parayı almıyor

Kamu işçileri olayı hükümet gitmeden düzelmez adamlar kendi teşkilatını zengin ediyor böyle devam eder onlar. Tahminim önümüzdeki ocak ve temmuzda memurlar sahte eflasyon verileri üstü 1 kuruş almayacaklar %20 diyelim 26400 oldu, Asgari ücrete ocak %50 Arası zam yapılacak 18000tl olur, temmuzda %15 alırsa 30.000 seviyesine gelir memurlar asgariye %30 yapılacak 23500 olsa 2sene içinde bu yılki duruma gelecek alım gücünün düşmesi ile aradaki fark %30-35 arasında kalacaktır.

Ekonomi düzelmeden bu kavga bitmeyecek. Bu hükümetle bunun olması imkansız zaten

• Türkiye üstü kapalı İslami bir komünizm ile yönetiliyor artık.
    Perinçek tayfası ve Erbakan tayfası melez bir ırk ortaya çıktı. Uzun süre buna maruz kalacağız.

Serbest piyasa bile yok.

İkinci el araba fiyatının sıfırı geçmesi yasak.
    Bakın ben tüketiciyi aptal olduğum için aynı fiyata sıfır alacağıma ikinci el alıyorum. Devlet de bunu yasaklıyor evet sorumlu sıfır arabayı tedarik ettirmeye depolanmasının önüne geçemeyen devlet ama ben aptalım o yüzden sıfır fiyatına ikinci el alıyorum. Acaba neden kimler depoluyor bu araçları kimin yandaşları stok ediyor.
    Stokalra baskın yapılsa kimler araya giriyor.

Neyse konu dağılmasın Türkiyenin yeri Almanya Fransa İngiltere ispanya medeniyeti değil.
    Rusya iran Azerbaycan kuzey kore medeniyetidir.
    Bu da tasdik edilmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seni temizlikçi diye bile işe almazlar.  o meslekleri kaç para kazanırım diye hesap sonucunda seçtiler sanıyorsun.. fakülteden mezun olan herkes doktor çıkmıyor sen tam buna uyuyorsun. 

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Doktorlar para için çalışır herkes para için çalışır. Para için çalışmıyorum diyen uyduruyordur.

Imam bile para yoksa namaz kildirmaz.

• herkes senin at ğözlüğünden bakmıyor dünyaya. 

.

Kaç doktor tanıyorsun sen

Sen para için çalışmıyon haa? Şaka gibi bir tip!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atladığın bir nokta var özel sektörde bu işçiler asgari ücret alıyor belki eskiyse 1000-2000 fazla alır fazlasını vermezler.. Kadrolu kamu işçileri ise akp torpilli her seçim öncesi oraya doldurulan kişilerden oluşuyor bir çok akpli tanıdığım son 2 seçim öncesi taşaron üzerinden kadroya girip kadroya geçenler ölümüne akpyi savunuyor. 30.000tl alman için önce onlardan biri olman lazım her önüne gelen temizlikçi o parayı almıyor

Kamu işçileri olayı hükümet gitmeden düzelmez adamlar kendi teşkilatını zengin ediyor böyle devam eder onlar. Tahminim önümüzdeki ocak ve temmuzda memurlar sahte eflasyon verileri üstü 1 kuruş almayacaklar %20 diyelim 26400 oldu, Asgari ücrete ocak %50 Arası zam yapılacak 18000tl olur, temmuzda %15 alırsa 30.000 seviyesine gelir memurlar asgariye %30 yapılacak 23500 olsa 2sene içinde bu yılki duruma gelecek alım gücünün düşmesi ile aradaki fark %30-35 arasında kalacaktır.

Ekonomi düzelmeden bu kavga bitmeyecek. Bu hükümetle bunun olması imkansız zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimitradon -- 8 Temmuz 2023; 21:53:32 >

• Doktorluk lanet kapital sistem sebebiyle tüm dünyada para için yapılan bir meslek haline geldi. Para için yapacak yapmasın zaten. Resmen ilaç sektörü yaşasın diye sağlık sektörü mala bağlamış durumda. Adam bir bitkinin kansere çare olabileceğini söylüyor ahmak profesör müsveddesi yea bizi otla böcekle uğraştırma diyor. Aynen profesörüm tabi o okumuş ondan daha mı iyi bileceğim ben?

Sonuç olarak doktorluk bizim gibi gelişmemiş ülkelerde ergenlerin itibar ve çok para kazanacağını sandığı bir meslektir buna istinaden herkes girmeye çalışır sonucunda robotlar ortaya çıkar. Derdini söylüyorsun dayıyor kimyasalı ondan sonra 50 yaşında hop kanser. Yetti mi? Kanser olduysan sen en iyi müşterisin... Hastaneler arası transfer mevzusu var birde.

Aman kime ne anlatıyorsun.

Bugün kanser sektörü sebebiyle sevdikleriniz daha çok ölecek. Dsö denilen ahmak insan topluluğu dağılmadığı sürece doktorluk para ve itibar getiren bir meslek olmamaya devam edecek.

Aynen gençler para için iş yapın aman ha sakın olaki sevdiğiniz işi parası az diye yapmayın insanlığa faydamız olsun diye yapmayın bakın çöpçüler bile benden daha çok kazanıyor(!).

Yea sen ne anlatıyorsun he he tamam...

• Pandemide doktor olmadığını herkes gördü , hepsi sisteme bağlı birer tıp işçisi. Otorite ne derse onu yaparlar.

Korona oldun deyip millete 7 li 8li paket ilaçları dayıyorlardı. Neye göre bu ilaçlar insanlara verildi , muayne yapıldı mı ? Herkese ayırt etmeksizin nasıl aynı ilaçlar yazıldı.

• Bahsettiğin durumlar olursa, nitelikli insanlar nitelikli işler yapar, insanlar istediği işe yönelir. Herkes doktor olAmamalı zaten. Bugün ezber kabiliyeti yüksek kişiler Tıp Fakültesini bitirebilir fakat fakülteyi bitirdiğinde NİTELİKLİ BİR HEKİM olacağı anlamına gelmiyor bu. Ülkemizde gittikçe yayılan ve hekimliğin en vasıfsız kısmı olan REÇETE HEKİMLİĞİ hekimlik değildir. Vademecum ve cep telefonu ile teşhis/tedavi bilgisi alınabilecek birkaç tanıdık hekimin olması hekimlik değil. Kısacası insan hayatına nitelikli fayda sağlmayan tıp fakültesi mezunlarının herhangi meslek mensuplarından bir farkı olmamalı günümüzde. Mühendislik mesleği için de aynı şeyleri düşünüyorum. Ezberle/Uzaktan eğitimle veya bir şekilde X mühendislik fakültesini bitiren ve etiketinde Mühendis yazan kişiler için de hekimler için yazdıklarım geçerli. Nitelikli bir temizlikçi, niteliksiz hekimden/mühendisten vb. meslek mensuplarından daha fazla maaş almalı bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyibe -- 9 Temmuz 2023; 15:1:35 >

• lextor L kullanıcısına yanıt

Şaka gibi yorum neresinden tutsan dökülüyor

Doktorlar para için yapacaksa yapmasın demek nasıl saçma yorumdur. Adamlar 6 sene okuyor ondan önce 12 sene ilkokul lisede deli gibi çalışıyor. Yetmiyor 4 ile 5sene arası uzmanlık okuyor. Dediğin şeyin farkında mısın. Kim kime bu devirde para veriyor ekmek veriyor da doktorlar bedava çalışacak. Mesleğin nedir bilmiyorum gel benim yanımda 1 sene bedava çalış yemeğini de vereceğim.

Ot mot demişsin. Şu ot bu hastalığa iyi geliyor diye herkesin lafına gidecek olsan kafanı kaşıyacak zaman bulamazsın. Nitekim bunu diyip otların peşine düşenler hep hüsrana uğradı. Bu ot işine girenler de dini kullanıp bu işleri yapıyor yüzde 90ı da şarlatan.

• 2019da asgari ücret 2200 Tl iken normal doktor 3500 uzman doktor 4500 Tl alıyordu. Yani asgari ücretin en fazla 2 katını alıyordu.

Pandemiden sonra ne olduysa bunlar azdılar ,akpde bunları gereksiz paraya boğdu. şimdi ayıkla pirincin taşını

Almaları gereken maaş

pratisyen 15.000 normal doktor 20.0000 uzman doktor 25.000 Tl dir. Daha fazlası haramdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 10 Temmuz 2023; 1:53:56 >
  • yaş sizin.?

Yaşın ne önemi var ben anlamadım. 20 olsa ne oalcka 39 olsa 50 olsa

• niye utandınmı. 

Utanacak bir şey yok yaptığın şey kendi adına utanç verici. Ama algilayacak durumun da yok.

Böyle ortamlarda yaş soranların amacı bellidir.

• bu konuya 6 yaşında biriyorum yapsa ne fark ederki. hayatında ne yaşadınki neyin kararını veriryorsun hiç bir işte girip çalıştınmı.?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.