Şimdi Ara

Doktorluk vs Mühendislik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İTÜ'de 3. Sınıf mühendislik öğrencisiyim yeniden sınava hazırlanıyorum tıp için Düşünen kardeşlerim için basit bir karşılaştırma yapmak istedim

Mühendislik
    İTÜ-ODTÜ-Boğaziçi'nde okumak isteyenleri baz alarak yazıyorum veya o ayarda bir üniversiteyi isteyenler için.
    1) okuması çok zor saçlarınız dökülebilir
    2) dalga geçmeyin ciddi bir şekilde söylüyorum kız oranı sıfıra yakın
    3) okulu bitirdiğinizde ortalama 2.500 lirayla başlarsınız askerlik sorununu çözmeniz gerek hemen de iş bulamazsınız
    4)haftanın 6 günü çalışırsınız patronun emrinde sizi dilediği gibi sömürür
    5) 200 kişiden sadece 7-8 tanesi çok iyi yere gelir ki onlarda 3 dil bilip sürekli kendini geliştiren tiplerdir şansları da yaver giderse iyi yerlere gelirler
    6) her gün kovulma tehlikesi

Doktorluk
    1) okuması zordur 6 yıl boru değil
    2) insanla uğraşmak zorundasınız benim istememe nedenim buydu
    3) 6 yılın sonunda Uzmanlık yapmazsanız 5-6 milyara pratisyen olarak çalışırsınız eğer Uzmanlık yaparsanız 5 yıl boyunca 4 bin gibi bir maaşla asistan olarak Uzmanlık eğitimi alırsınız
    4) uzman olduktan sonra ortalama 8-15 milyar arası Maaş alırsınız haftada 4 gün çalışarak sabah 9 akşam 5
    5) sizi kimse kovamaz
    6) doktor Havası vardır Boğaziçi mezunu olsanız bile mühendis Havası yoktur

Özetle size tavsiyem sakın ben idealistim mühendis Olacağım gibi Şeyler tutturmayın sonra gerçeklerle karşılaşınca çok üzülürsünüz eğer kan tutmuyorsa sizi ki aslında ona da alışırsınız ama doktorluk seçin herkese başarılar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mhndslk tabii ki de şka mı ypyrsn .s.s

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzman olunca 8-15 dedin demi? Hiç doktor akraban var mı birader senin? İnanmayın, rakip eleme çabaları.

• Ne muhendisligi hocam.Bence bitir okulu.Yazik edersin senelerine

• Mühendislik derken Metalurji Malzeme var Elektronik Bilgisayar var mühendislik diye genellemek aşırı yanıltıcı

• türkiye de doktorluk tabii ki. eğitimi iyi. mühendislik eğitimi iyi olsa düşünmeden seçin derdim. türkiyenin geleceği mühendislere bağlı ama 200 puana bile mühendislik var şimdi o adamın eline bakıcaksak yandık. değişmesi lazım sistemin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faulen -- 26 Haziran 2015; 18:09:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezmeyi Seven Adam

Uzman olunca 8-15 dedin demi? Hiç doktor akraban var mı birader senin? İnanmayın, rakip eleme çabaları.

1 tane aile hekimi bir tane kbb var

Aile hekimi 8 bin
    KBB 13 bin alıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Herkes yediği kaba pisliyor. Hangi yorumu okusam ya okullarını kötülerler yada bölümlerini , bu doktor içinde geçerli , he ne halt bölüm varsa onun içinde.

Eee bölüm kalmadı ne yazsın bu millet. Açın tıp okuyanların yorumlarını okuyun , onlarda memnun değil sözde.

Gidin doktor bulun bir tane , memnun musun diye sorun %80 ni memnun değilim diyecek , hatta bunlarında büyük bir kısmı yazma diyecek.

Git mühendis bul aynı şeyler.

Git sağlık çalışanı bul aynı.

Git yoldan geçen adamı çevir memnun musun de aynı cevabı al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 26 Haziran 2015; 18:11:18 >
  • Gezmeyi Seven Adam G kullanıcısına yanıt
    ailemde 10 küsür doktor var farklı uzmanlık alanları ile konuşmak için onların arkadaşları ilede konuştum ve rakamlar doğru, nesine laf attın anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexcore

Mühendislik derken Metalurji Malzeme var Elektronik Bilgisayar var mühendislik diye genellemek aşırı yanıltıcı

Hocam hangi mühendislik olursa olsun bir tıp değil bence işin içindeyim 3+1(hazırlık) yıldır

• quote:

Orijinalden alıntı: in a nutshell

quote:

Uzman olunca 8-15 dedin demi? Hiç doktor akraban var mı birader senin? İnanmayın, rakip eleme çabaları.

Aile hekimi 8 bin
    KBB 13 bin alıyor

Kontra olarak doğalgaz petrol mühendisi akrabam var, puanı yerlerde oranın, tripleks evde oturuyor. Ne yapacağız şimdi?

Tus forumlarına girin sorun arkadaşlar kaç para alıyorsunuz diye. Eskidendi o paralar. Performans sistemi var artık. Bir doğum yaptırmak = 20 lira.

• Hocam senin daha çok tanıdık doktor varmış daha net rakamlar verebilir misin acaba?

• Lise mezunu teknisyen 1400 1500 tl alıyor, itu odtu mezunu 2500 tl mi alacak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Aile hekimi 8 bin
    KBB 13 bin alıyor

Kontra olarak doğalgaz petrol mühendisi akrabam var, puanı yerlerde oranın, tripleks evde oturuyor. Ne yapacağız şimdi?

Tus forumlarına girin sorun arkadaşlar kaç para alıyorsunuz diye. Eskidendi o paralar. Performans sistemi var artık. Bir doğum yaptırmak = 20 lira.

Hocam tanıdığım var diyorum. Petrol ve Doğalgazda çok ekstra Maaş alan benim de tanıdığım var lakin dediğim gibi tek tük amaa doktorların hepsi belli bir maaşın üstünde

• in a nutshell İ kullanıcısına yanıt
    girdiğin senenin sonucunu ssle yoksa pis bir trollsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.S.E

Lise mezunu teknisyen 1400 1500 tl alıyor, itu odtu mezunu 2500 tl mi alacak

Başlangıç yeni mezun maaşı öyle ilerleyen yıllarda artıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aile hekimi 8 bin
    KBB 13 bin alıyor

Hocam tanıdığım var diyorum. Petrol ve Doğalgazda çok ekstra Maaş alan benim de tanıdığım var lakin dediğim gibi tek tük amaa doktorların hepsi belli bir maaşın üstünde

Bütün doktorlar KBB,Göz,Dermatoloji okuyabiliyor mu zannediyorsun? Tus puanı zirvede buraların. Tus dediğin sınav ne lysye benzer ne ygsye.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aile hekimi 8 bin
    KBB 13 bin alıyor

Bütün doktorlar KBB,Göz,Dermatoloji okuyabiliyor mu zannediyorsun? Tus puanı zirvede buraların. Tus dediğin sınav ne lysye benzer ne ygsye.

Kardeşim minimum psikiyatri alır puanı da düşük 5-6 milyar arasında alır ki Uzmanlığı boşver Pratisyen hekim maaşı 5 milyar ya

• Mühendislikte is yok olayı artık hikaye. Gayet de iş var bilişim vadisi kuruluyor, sadece oraya kaç yazılımcı lazım.
    Ama bence de mühendislik yazmayın :d
    özellikle fizik sevmiyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vena Portae -- 26 Haziran 2015; 18:20:21 >
  • Iftardan sonra göndereceğim takipte kal

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.