Şimdi Ara

Doktorların Beni Devlet Değil Ailem Okuttu İddiasına Sayısal Bakış (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
5.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • djoz kullanıcısına yanıt

    Özelde çalışıyorsanız doğru ama kamuda çalışıyorsanız o aylık 8bin geliriniz 9bine ancak çıkıyor. Merak etmeyin ben yatırımı başka bir bölüme geçerek yaptım :) Zaten böyle giderse üniversite sınavlarında millet diğer bölümlere de giremeyecek doktorlar yüzünden.

  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

    Bu kadar yatırım herkes için yapılıyor bütün vatan evlatları için bütün vatandaşlardan toplanan vergiler ile eğitim bütçesi oluşturuluyor ve kazanan, hakeden girsin okusun deniyor.


    Bunun her vatandaşın aynı SGK primini ödedikten sonra kanser hastalarına daha fazla harcama yapılmasından bir farkı yok.

    Nasıl ki bu adam hayatı boyunca benden 10 kat hasta oldu ona daha fazla harcama yapıldı diyemeyecekseniz tıp doktorları içinde daha fazla harcama yapıldı diyemezsiniz.


    Tıp okuyanların ya da okumuşların tepkisi bunları biz eğittik kaçıyorlar diye söylemde bulunulması bu ülkede avukat,mimar mühendis öğretmen nasıl devletin topladığı vergiler ile yetişiyorsa hekimler de öyle.


    Vurgulanmak istenen bunun dışında kimse bize destek vermedi ailemizin alnının teriyle okuduk demektir.


    Madem bu kadar masraf etti giderse gitsin diyeceğine burda tutmak için çaba göstereceksin bu kadar. Devlet politikasının saçmalamayı kaldırmayacağını hep birlikte göreceğiz.





  • Konuya yanlış açıdan bakıyorsunuz. Doğru bakış açısı şudur: Maliyeti kim karşılarsa karşılasın, temininde güçlük çekilen personel diye bir kavram vardır. Hekimlik, pilotluk, vb. yetiştirmesi pahalı, uzun ve herkesin de yapamayacağı mesleklerdir bunlar. Bu yüzden de bu yetişmiş personele maddi ve manevi diğerlerinden daha fazla değer verilir. Başkabir nedeni de, yaptıkları iş çok hassas olduğu için, maddi-manevi kafaları rahat olsun istenir. Bu yüzden mesela orduda pilotlar dengi subaydan 2 kat fazla maaş alır, sivilde de pilotlara bu yüzden yüksek maaş ödenir. Bununla birlikte, özellikle devlet ben bunlara çok para harcadım diyorsa, bunlar bu ülkenin değerleridir, kıymeti bilinmelidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brusher -- 12 Mart 2022; 17:52:23 >
  • Oldukça mantıklı bir şey söylemiş sayın yazar arkadaş, siz devletin size ödediği vergiler adına nasıl bir hizmette bulundunuz?


    Sanıyorum ki tıp fakültesi haricinde diğer okulların bedava olmadığının farkındasınızdır. Boş yapmayınız


    Kısıtlı zekaya sahip beyinlerin yurtdışında ve dünyada herhangi bir itibar veya statü sahibi olmayan meslek sahibi olduktan sonra forum köşelerine gelip trollük yapması ülkeyi çıkmaza itmektedir. Vasatın tahakkümünü bitirmeliyiz çok acilen. Kıskançlığınızı aşmanızı ve kayda değer bir meslek sahibi olmanızı tavsiye ederim. Kalem satmaktan yeğdir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jestia -- 12 Mart 2022; 19:32:4 >
  • djoz kullanıcısına yanıt

    "Tanıdığım bir uzman doktor var"


    Meali: Hayatta hiçbir şey başaramadım, insanların başarısı ve edindiği servet gözüme görünüyor.

    Ortalama bir doktor kazancı benzer puanlar almış bir mühendis kazancının yarısından daha azdır. Yaşlandıkça zengin olunduğu falan da yoktur, bol keseden sallamayınız.

  • Konuyu açan delükanlı haklı.

  • Jestia kullanıcısına yanıt

    Doktor statü sahibi mi? Hepimiz Almanların gözünde işe yaramaz Ortadoğulularız. İstersen TR birincisi ol, tüm ülkeyi de toplasan VW Polo'nun sol farını üretemeyiz.


    İlk ırkçı patlamada Dr fln dinlemez Neo Naziler keser hepimizi.

  • NuTeRX kullanıcısına yanıt

    Herkes hakkını istemiyor abi, isteyenler de kötü oluyor böyle.

    Doktorlar bu memlekete borçlu demiş arkadaşın teki, bu millete asıl hükümet aşırı borçlu. Sabır sabır 20 yıldır millet bir şey bekliyor(boşuna beklediklerini ne zaman öğrenecekler bilmiyorum), heralde ne zaman rahat nefes alacaz diye bekliyor:)

    Biz seni okuttuk sen bize borçlusun kafasını bıraksınlar, kimse cebinden para verip ödemiyor. Biz bu HİZMET AŞKIYLA YANIP TUTUŞANLARA vergilerin hesabını soramıyoruz ama bunlar burs verdik kredi verdik sizi okuttuk deyip herkesin üstünde hakları olduğunu sanıyor...

  • Dünyanın her ülkesinde okumuş insan statü sahibidir. Doktorlar da öyle

  • Bana kalırsa eğitim yeterliliği tescinlenmemiş, akredite olmayan bir apartman binasından devşirme 10 tane profesörle Akp devrinde açılmış fakülteler kapatılmalıdır. Ülkede her adım başı üniversite olması kötü bir durumdur. Devletin mevcut bütçesi köklü üniversitlere orantılı bir şekilde dağıtılmalıdır. Kadavrası bile olmayan apartman binasından devşirme 10 tane profesörü olan bir Tıp fakültesinden mezun olan bir kişinin doktorluğundan ne fayda görebilirsin ki?

  • Jestia kullanıcısına yanıt

    Hisse.net forumunda olsaydık benim herhangi bir uzman doktoru kıskanmayacak servete sahip olduğumu oradaki üyelerin birçoğu bilirdi.

    Ama malesef donanımhaber kıraathanesindeyiz ve senin gibi her şeyi bildiğini zanneden tiplerle muhatap olmak zorunda kalıyoruz.


    Ayrıca tanıdığım "bir" uzman doktor var demedim.

    İkisi samimi arkadaşım olmak üzere birçok uzman doktor tanıdığım var.

    Yatırım üzerine de sohbetlerimiz olduğu için ne kazandıklarını az çok bilirim.


    Neyse ya, sana niye laf anlatmaya çalışıyorum ki?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 13 Mart 2022; 16:15:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorlarla hükümetin atışması çok gereksiz, bilhassa Erdoğanın sözleri acaip gereksizdi.

  • Aslında buda sağlık sistemi gibi.

    benden kesilen vergi ile devlet üniversitede adamı okutuyor, adam iş bulamıyor! babasının şirketine geçiyor! Başka iş yapıyor!

    aynısı meslek liseleri içinde geçerli! Çılgın maliyetler var. Sonuç trajik!

    ben bu maliyeti neden karşılamak zorundayım? Neden vergim çarçur ediliyor?!

    aynısı sağlık sistemi gibi!

    sosyal devletçilikmi oluyor bu?! Bence değil!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jestia kullanıcısına yanıt

    Saçma!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt

    Evet o da ayrı bir tartışma konusu.

    Üniversitelerin birçoğunu kapatsak bir şey kaybetmeyiz.

  • Benim anlamadığım bir nokta var. madem tıp öğrencisi maliyeti bu kadar yüksek devlet neden yös sınavıyla İran, Suri, Afgan, Pakistan gibi ülke öğrencilerini yıllık 20 bin TL ye eğitim veriyor, kaynakların boşa harcanması değilmi, Almanya'da tıp eğitimi fiyatı belli Polonya bile yıllık 20 bin yuro maliyeti var. bulunduğum fakültede her sene 100 kişi yös den geliyor bu öğrencilerden eğitimin gerçek bedeli alınıp kamu zararı önlenemez mi ben vergilerinde yabancı öğrenci eğitimini finanse etmek zorunda mıyım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.