Şimdi Ara

doktorlar harbiden iyi kazanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hemen sınava hazırlanayım, ilk 10 bine gireyim, 6 yıl tıp okuyayım, TUS'a çalışayım, uzmanlığa atanayım, 5 yıl gece gündüz demeden büyüklerimden eğitim alayım, makale yazayım, araştırma yapayım. Ohh gelsin sonra 60 bin lira maaş. Kebap valla. Yapmayan enayidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 7 Mayıs 2023; 23:42:25 >
  • Kazananların parasında gözümüz var gibi görünmemesi için,

hakkını alamayanları, sürünenleri konuşalım.

• Bütün doktorların bu paraları kazandığını düşünmüyorum ziraa ülkede doktorların asgari maaşı +50.000k olması lazım
  • Doktorum ve en yüksek bölümlerden birinde son sene asistanıyım 2-3 aya uzman hekim olucam ve 39 k yattı by ay. Eşim cerrah ona da 42 k yattı, asgari ücretin kaç katı siz hesaplayın. Aynı mesleği çok daha iyi şartlarda yurtdışında yapmamamızın tek sebebi bu ülkeye olan aidiyetimiz. Para falan kazanmiyor bu şartlar altında hekimler, inanmayın her duyduğunuza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adu1 -- 8 Mayıs 2023; 0:52:15 >
  • ekonomik kriz ortalama üstü gelire sahip olanları daha da zenginleştirdiğinin kanıtı orta ve alt kesim sürünüyor bunların parası orantısız artmıs
  • adu1 A kullanıcısına yanıt
    eşiniz uzman mı?
    uzman maaşları ne kadar
  • Asistan. Uzman maaşları değişiyor bölüme ve hastaneye göre, kendi hastanemde benim bölümümde uzman Dr 50 bin alamıyor. Ama başka bir hastanede başka bir bölümde 70 bin de alabilir, sistem bu denli adaletten uzak .
    abi burada asistan için min 50k
    uzman için min 70k diyorlardı..
  • Yalan hocam zerre gerçeklik payı yok, elbette istisnalar var ama asgari çoğunluk yazdığım gibi .
    bir şey daha soracağım..

tıp fakültesi son sınıfta tusu kazandıktan sonra direkt asistan mı oluyorsunuz? pratisyenlik kalkıyor mu?

yani o zaman 4 sene asistanlıkla yani en erken 27 yaşında uzman mı oluyorsunuz?

pratistenlik zorunlu hizmet kalkıyor mu?

hatırlıyor musunuz? son sınıfta tus kazanan kaç arkadaşınız oldu yüzdelik olarak?
  • Doktorlar dünyanın her yerinde, insanlığın her döneminde iyi kazandılar, diğer mesleklerden daima bir 'tık' farkları vardı. İlaç sanayisi tarihini okurken gördüğüm demeçlerde yine teee 1800'lerden beri doktorlar hep saygın ve iyi gelirli (1900'lerin başında neredeyse en iyi meslek) olarak görülüyor ve kabul ediliyor.

Kalabalık bir ailemiz var, en rahat aile ferdimiz yine bir doktor. 32 yıllık şu serkeş hayatımda bütün doktor olan tanıdık, arkadaş, çevre vs iyi kazandı, kazanıyor.

Bizim ailede ilk evi de, arabayı da, yazlığı da alan doktordu mesela.

Şaşılacak bir durum göremedim. Doktor kazanır. Cerrah, uzman daha da kazanır. Aldıkları para hiç bir zaman zoruma gitmedi, hem mesleki yeterlilik için tüketmek zorunda oldukları materyal, hemde işleri gereği önlerinde "insan hayatı" gibi pahası zor biçilen bir değer olduğu için.

Açık konuşayım 1 tane kodlama dili, lise seviyesi ingilizce bilip, bir bankanın mobil uygulama bölümünde, açık ofiste, kendisine eş değer binlerce kişinin arasında, önünde 13" laptop, ayda 30-40k alan yazılım mühendislerin maaşını sorguluyorum. Çok fazla bence.

Doktor, Hakim, Savcı, Astronot, Pilot bunlar üstte olmalı. ChatGPT'ye app yaptırıp google'a satan 18 yaşındaki çocuk bunlardan fazla kazanmamalı. Yada kamera karşısında kendisini tuvalet kağıdına saran yayıncı velet bunlardan fazla kazanmamalı.

Birisi deodorant kullanmayı 30 yaşında öğrenmiş, 3 ayda bir traş olup, 1 kiloluk laptopu zor taşıyacak kasları ile günde 3-4 saat kod yazıp dünyanın parasını götürüyor. Öteki, insan kalbindeki damarları değiştiriyor, beyne diyot yerleştiriyor, bağırsağın düğümünü çözüyor, kemik kesiyor, böbrek değiştiriyor. Yani bir zahmet .....

• quote:

Orijinalden alıntı: adu1

Doktorum ve en yüksek bölümlerden birinde son sene asistanıyım 2-3 aya uzman hekim olucam ve 39 k yattı by ay. Eşim cerrah ona da 42 k yattı, asgari ücretin kaç katı siz hesaplayın. Aynı mesleği çok daha iyi şartlarda yurtdışında yapmamamızın tek sebebi bu ülkeye olan aidiyetimiz. Para falan kazanmiyor bu şartlar altında hekimler, inanmayın her duyduğunuza.

e bu 70 80 k ları kim alıyor siz almıyorsanız bilmiyorum çok inandırıcı gelmedi

• Şaka mısın birader ? Sana ne yalan soyliycem, üstte de yazdım 70 k alan da olabiliyor başka merkezlerde az sayıda yalnız bu hekimler, asgarisi benjm aldığım civarda alıyor.
    He su an benim branşımın özelde ayak bastı maaşı 80 k’dan başlıyor, muayenehane açıldığında da aylık net 100’un altına düşmezsin. Burada mesele devletin kendi hekimlerine verdiği düşük maaş yüzünden yatırım yapıp para harcadığı kalifiye insanları tutamamasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adu1 -- 8 Mayıs 2023; 10:8:36 >
  • 6.sınıfın sonunda tus’a girilir, önceden yerleşmek daha zordu ancak değerli bölümlerin kontenjanı artırıldığını için bir nebze daha kolay. Totalde yüzde 25-30 civarıdır diye düşünüyorum yerleşen oranı, ama net bilgim yok, açık kaynaklarda bulursunuz muhtemelen.
    6 sene fakülte ortalama 3-5 sene uzmanlık eğitimi. Bu esnada hekim olduğun için ameliyat da yapıyorsun, hasta da muayene ediyorsun.
    Uzmanlık bitince zorunlu hizmet yapıyorsun çünkü devlet diplomana el koyuyor :) zorunlu hizmet de 1-2 sene çok rahat sürüyor atandığın yere değişmekle birlikte.
  • çocuğa doktorluk yazdıralım mı yazdırmayalım mı? maaş odaklı düşünüyoruz . mezun olunca asm de takılır şeker tansiyon ilacı yazar gecer tus ile ömür çürütmesin diye planımız var . bir yerde maaş 20 bin diyor bir yerde 8o bin . hangisi doğru ?

• Doktor maaşı hoşunuza gittiyse siz de doktor olun, sizi tutan mı var sanki?
  • bu paraları avrupa'da zor görüyorlar. doktorlar için TR cennet.

• sosyal medyada ağlaya zırlaya maaşlarını arttırdılar işte.

• iyi para. bence kamu doktorları için hak ettiklerinden fazlasını alıyorlar.

• 7 tane evim var.. birçok doktordan çok daha iyi gelir sahibiyim.. evlerimin tanesi 9400 bin tl den kirada..

babamdan kalma 2000 model birde jetta mk4 (bora) arabam var.. başka ne isterim.. lise mezunuyum..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.