Şimdi Ara

DOKTOR MAAŞLARINDA SON DURUM (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
2
Favori
4.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hahaha çok beklersin. İlk önce sizinki gidecek. Hiçbir kod bilgim olmamasına rağmen chatgpt kod yazdırabiliyorum. Zaten senin gibi 2 senelik programcılık okuyanların dahi yazılımcı olduğu dünyada ai neden yapamasın? Çok daha efektif.

Ha hasbelkader aldı diyelim, sen bile yazılımcı olduysan biz daha da iyisini yaparız o işin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 30 Kasım 2024; 21:8:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyinsis B kullanıcısına yanıt

Yapay zekanın 1 sene içinde geldigi nokta ortadayken halen yazilimcilari en son bizim yerini alacak demen ayrı bir komik

2010dan beri hekimleri yerini alacak dediniz ama ilk yazilimcilari işsiz bırakmaya basladi 

Gelecek sene chat gpt 5in çıkması ile otonomlasmaya büyük ölçüde geçildiğinde yazilim sektörünü düşünemiyorum bile

https://x.com/gryhkn/status/1767604913444421965

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/teknoloji-sirketlerinde-isten-cikarmalar-dunya-genelinde-suruyor/3206965

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 30 Kasım 2024; 21:10:19 >

Bak örnekleri başlamış bile şu an yapay zeka yazılımı kendisi için küçük ama insanlık için büyük adımlar atmaya başlamış

https://x.com/cognition_labs/status/1836866699833823542 ve daha da hızlı gelisiyor

https://x.com/karthikkalyan90/status/1859369513076339119

• Echo chambera dönmüş bura, hepsi aynı kişiye mi bağlı acaba bu hesapların?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 30 Kasım 2024; 21:26:40 >
  • EgeTıplı kullanıcısına yanıt

Cahilim demeden cahil olduğunu anlatmışsın, tebrikler. AI dediğiniz tool google'ın gelişmiş halinden başka bir şey değil, size internette sunulan bilgiyi filtreleyip sunuyor. Yani bu aletleri doğru düzgün kullanmasını bilmeyen birisi (ve tasarlayacağı programın mimarisine hakim olmayan birisi) program falan tasarlayamaz, açık ve net bir şekilde. Ayrıca verdiği yanıtlar çoğu zaman yanlış/eksik bilgilerle dolu oluyor, sürekli düzeltmen gerekiyor.

En basit örneğiyle VHDL dillerinden birisi için bir program tasarlıyordum, testbench oluştururken aklıma bir case için sample gelmedi, AI toollarından birisine sordum, verdiği cevabı teyit ettiğimde çok temel binary toplama çıkarma işlemini yapamadığı için verdiği sample örneğinin komple yanlış olduğunu fark ettim. Cevabı teyit edecek bilgi düzeyine sahip olmasaydım verdiği yanlış cevaptan dolayı projedeki potansiyel sorunu anlayamazdım. İşini bilen birisi için bu tool'lar productivity boosterdan (boilerplate kod yazdırmak, syntax hatırlatmak vs.) öteye gidemez zaten.

Yok ben bu işe hakim değilim, ego tatmin etmek için etrafa laf atmakla meşgulüm diyorsan orası ayrı tabi. Herkes anladığı konular hakkında konuşsun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 30 Kasım 2024; 21:35:16 >

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

"Herkes anladığı konular hakkında konuşsun"

Üstteki 2 senelik programcılık mezununa da söylersen neden olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgeTıplı -- 30 Kasım 2024; 21:40:51 >
  • 2 senelik programcılık mezunu? Bilkent CTIS'i öveceğim aklıma gelmezdi, cs'den en büyük eksiği teorik dersler (ve birkaç ufak tefek eksiklik) olan bir bölüme 2 yıllık programcılık demek absürt.

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Da Vinci çıktığında da bunlar cerrahların yerini alacak diyordu, hatta bunların bir kısmı hâlâ Da Vinci'nin ameliyatı kendi kendine yaptığını sanıyor.(Da Vinci'yi bulan şirketin 3 kurucu ortağından ikisinin tıp mezunları olduğunu da ekleyeyim:)

Bkz: Frederic Moll, John Gordon Freund

• Şu an elf'imle beraberim, tartışmaya ortak olamıyorum, birazdan konuya yazacağım.

Neden bahsettiğin hakkında hiç bir fikrin yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu maaslar bu kadar genellenerek yazilamaz ki. Pratisyen dedigin cok yogun bir acilde de calisabilir; aile hekimi de olabilir cok farkli aile sagligi merkezlerinde, maasi da eskiden nufusuna, simdi bircok farkli faktore bagli degisir; ilce saglik mudurlugunde masa basi hasta bakmadan da calisabilir.

Ama her halukarda 120 su an icin alacagi max'tir devlette, 1/3'u aliyordur bu parayi max. Ayrica uzmanlarla arasinda da bu kadar fark yoktur. Bu kadar alan uzman sayisi da yarisi var midir bilmiyorum. Bence cogu almiyordur. Ayrica uzmanlar da laboratuvar branslari var biyokimya gibi teknisyen gibi takinilan, yukarida arkadas dogru deginmis, beyin veya kalp cerrahisi gibi acayip yogun ve stresli cerrahi branslar da var. Isin kotu yani bu biyokimya ve beyin cerrahisi arasinda maddi olarak cok ciddi bir fark olmayabiliyor.

Yazilimci, heralde cogu ceng arkadaslarla kiyaslamak ne kadar dogru olur bilmiyorum. Ama bence herkes tip okumali. Veya herkesin temel bir saglik okuryazarligi olmali, 6 sene olmasa da bir 4 sene. Ama sonrasinda tip yapilacak is degil, dunyanin her tarafinda degersizlesiyor. Bir suru yabanci dr var yurtdisinda, idareciler de gerekirse niteligi biraz dusurup maaslari kismak istiyor.

TR'de bir de cok asiri bir rapor vs idari ve adli sorumluluk var + malum siddet. Dovmese bile bir sekilde gerginlik yasaniyor surekli, o da bir omur cekilmez. Ceng'in stresi isiyle alakali. TR'de dr'un oyle degil. Ozellikle pandemi doneminde muhendisler mali iyi goturdu ya yurtdisina yerlestiler ya iyi para kazandilar. Tip geriye gitti, bundan sonra da duzelmez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 30 Kasım 2024; 23:18:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• O partileyen arkadaşların sınıf geçmeye oynuyor çünkü ortalama yapmaya değil. Kıyaslama yanlış

Tıpta bu çalışmayla +90 ort getirebilir misin ? Bizde sadece bir kişi başardı bu arada 

• BeforeIforget B kullanıcısına yanıt

tıpta kim niye ortalama yapmaya çalışsın? günün sonunda tus skorun önemli.

aynı çalışma ile sizin orada da 90+ yapardım.

günlük rutinimi yazayım: sabah kalkıp 1-2 saat derste işleyeceğimiz konulara bakıyorum. Tüm derslere istisnasız girip, önlerde oturup dinliyorum. Yatana kadar da ders çalışıyorum. Sınav harici dönemler de aynen böyle. Sınav dönemleri 4-5 saat uyuyup sabahlıyorum. he yata yata da bölümü okurum ama bir halt öğrenemeden düşük ortalama ile mezun olurum.

• EgeTıplı kullanıcısına yanıt
    Okuyarak herkes doktor olur. Diplomasını alan hiç bir doktor işsiz kalmaz. Bizim iş başka. yapabilen yapsın. Sıkıntı yok.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

sen ctis'i kötülemiyordun ki zaten. genelde 5-6 hane sıralama yapacak olan yks hazırlık tayfası ve şu malum 2 terör sempatizanı ölümüne kötülüyordu.

bir de 2 yıllıktan kastettiği ben değilim. "beyinsis" nickli hocamız 2 yıllık bitirmiş, anladığım kadarı ile baya da kariyerli biri. bizim çoluk çocuk tayfası onla dalga geçiyor.

bunları cahil çevrede övüp duruyorlar doktor bey bilmem ne diye. köylü tiplerin verdiği ilgiyi bizden beklemeyin.

sürekli maaş bahsi yapan elemanın aklı fikri parada mesela, bunun ileride yanlış yerlere yönelmeyeceğini, yenidoğan çetesinin yaptıklarını yapmayacağını, garibanlardan bıçak parası istemeyeceğine emin olamıyorum.

Ya bak yanlış anlama ama sen nasıl tıp kazandın gerçekten takdire şayan bir şey. Mantıklı düşünürsen önce dahiliyecilerin işini kaybedeceğini anlaman lazım.

chatgpt benim 1. sınıfta gördüğüm algoritma dersinin sorularını bile doğru düzgün çözemiyor. karmaşık projelerde tool olmaktan öteye gidemez. Cahil eyliyoruz burada, beyinleri yok fikirleri var.

bizim bölüm başkanı da diyor AI karşısında en şanslı kesim sizsiniz, 90'da bilkent bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum o zaman da bu muhabbet vardı şu anda da var diye.

Abey madem sizin işler çok zor doktorlar gereksiz fazla maaş alıyor cart curt o zaman neden tıp yazmadın

• Kötülemiyordum, zaten ctis'e karşı nötrdüm hala nötrüm. Normalde herhangi bir bölümü övmem de bu konuda bir bölümü övmem gerekince şaşırdım, kast ettiği kişi beyinsis hocammış, yanıt verdikten sonra fark ettim. Zaten iyice saçmalaştı burası da, herkes kafasına göre atıp tutuyor, ucube ucube muhabbetler. Redditten devam (kötünün iyisi), en azından faydalı içerikler var.

Kimin ne kadar aldığıyla kafayı bozmadım çok şükür, mesleki tatmin çok daha önemli benim için. Şu meslek x alıyormuş, bu meslek patlamış, bize ne abi. Yemişim parasını, türkiyede okuyarak zengin falan olunmaz zaten, babadan 10 dairesi kalan adamın minimal eforla aylık kiralardan alacağı getiri bütün meslekleri tokatlar geçer. Başka yolları da var gerçi de neyse oraya girmeyelim.

Zaten pek bakamıyordum derslerden vs. artık komple dükkanı kapatmanın vakti gelmiş geçiyor, zararı faydasından çok buranın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 1 Aralık 2024; 0:10:42 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.