< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Doktor maaşının kaç olduğunu gerçekte nasıl öğrenebilirim?

-
-
Doktor koca arayan hemşirelere sorarak.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Doğrudur hocam. Öğretmeyi çok severim. Hatta kendi okuduğum lisemde öğretmen olma garantisi verseler doktorluğun parasını bile düşünmem. Ama öğretmen olursam meslek lisesi veya vasat altı Anadolu lisesi beni bekler.
Neyse sonuç olarak arada bariz bir fark olup olmadığını öğrenmek istiyorum.
Pratisyen 8 civarı uzman doktor 14 15. Bunlar gerçek veriler tabii uzmanlıkta sonsuza doğru giden bir limit var o da sana bağlı.
Hocam dediğim gibi sanal alemde çok uçuk sayılar olduğu gibi çok az sayılarda dönüyor. Gerçek bir kişiden nasıl öğrenebilirim?
Ben gerçek bir kişiyim ve maaşları söyledim işte. İnanıp inanmamak sana kalmış
Doktor maaşı derken? Devlet hastanesinde çalışan var, özel hastanede var, kliniği olan var. Var oğlu var. Ben pandemi döneminde 6k alan görmüştüm devletten.
Tanıdığım plastik cerrahi doktorda ameliyat başına 15.000 alıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gerçek kişiden ne kastettiğimi anlamamanız üzdü.
Aynen kardeşim anlamadım malım ben. İyi geceler sana.
Ankaratıplı ayrı bir dünya hocam, haklısınız.
Fotoğrafımdaki doktor ankarada çalışıyor pratisyen hekim olarak, maaşının 10 bin liraya çok uzak olduğunu söylemişti
-
pratisyenken 7-9k arasiydi arada 10k su an pediatri uzman 14 k asistanken de prastisyenle az bucuk ayniydi -ankarada pediatri uzm dr kuzenimle görüsmem pratisyenligi muşta yapti-
acemi doktor olması lazım, kaç oluyormuş acaba pratisyenken, ne zamandır izlemiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Carlsén
acemi doktor olması lazım, kaç oluyormuş acaba pratisyenken, ne zamandır izlemiyorumnöbet döner falan dahil 5 6 bin lira gibi bir şeydi sanırım tam hatırlamıyorum bunu ama 10 bin liraya yaklaşmadığını söylediğinden eminim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Carlsén
acemi doktor olması lazım, kaç oluyormuş acaba pratisyenken, ne zamandır izlemiyorum300 bin abone olacak neredeyse
-
Ankarada asistan tanıdıgım 12 13k arası alıyor kadın dogumcu 5 6k diyenlere cok inanma
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ha belirtmeyi unutmuşum, cerrahiyi kesinlikle düşünmüyorum. Maaşlarının yüksek olduğuna da eminim.Ama en ufak bir hata birçok şeye mal olabilir ki 12-13 bin bunun için çok az. Cerrahi bir branş olmasa da geçen günlerde bir doktora 4.5 milyon TL ceza verildi.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Doktor koca arayan hemşirelere sorarak.
|
Merhaba kardeşim benim. Öncelikle hayırlı olsun diyeyim. Ben bu sene mezun oldum Bursa'nın bir ilçesinde çalışıyorum. Çalıştığım yer çok büyük değil, pek yoğun geçmiyor nöbetlerimiz. Bugün 7500 tl maaş aldım. Tabi bu 40 günlük maaşım. Ek ücretlerle 8 ila 8.5 arasında değişiyormuş burada pratisyen maaşları. Ama maaş olayı çok değişken doktorlarda. Hastanenin döner sermaye geliri, baktığın hasta sayısı, yaptığın işlem sayısına ve bulunduğun yere bağlı olarak artma azalma olabiliyor. Mesela İstanbul'un birçok yerinde çok yoğun çalışan pratisyen hekimler bile 6-6.5 arası kazanıyor. Doğuda veya batıda ücra yerlerde çalışanlar ise daha fazla kazanıyor. 10-11 lere kadar çıkabiliyor duruma göre. Eğer bu mesleğe gerçekten isteyerek geldiysen paradan başka şeyler seni daha fazla tatmin edecektir. Mesela bu geceki nöbetimde kalp hastası bir teyze geldi ve kalbi yaklaşık 200/dk atıyordu. Onun tedavisini düzenledik ve gözümüzün önünde hasta yavaş yavaş kendine geldi. Hastanın ve hasta yakınlarının size olan minnettarlığı ve hastanın sizin elinizde iyileşmiş olmasının mutluluğu beni bugün yatan maaşımdan daha fazla tatmin etti. İyi ki bu mesleği yapıyorum dedim kendi kendime. Tıp okumak gerçekten çok zorlu bir süreç. Bu zorlu sürecin sonunda yüksek maaşlar istemek en doğal hakkın tabi ki. Eğer mesleğinin hakkını verirsen istediklerini yapacak kadar para kazanabileceğini ve çok mutlu olacağını sana garanti edebilirim. Bir sorun olursa her zaman bana ulaşabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Allah yardımcın olsun kıymetli meslektaşım |
Aynen kardeşim anlamadım malım ben. İyi geceler sana.
|
Kafaya bak, işte bunlarla uğraşıyoruz. Sen cep telefonu almaya gittiğinde TL üzerinden mi alıyorsun? Osmangazi köprüsünden geçerken TL mi ödediğini zannediyorsun? Dolar + KDV ücreti. Ben neden maaşımı dolarla karşılaştırmayayım köprüden geçerken dolar ödüyorum? Cevaplarmısın? Aldığın laptop TL'den mi satılıyor? Peki aldığın araba? Daha Türkiye'nin yerli arabası yok zaten nasıl olsun TL'den. Peki arabana koyduğun yakıt türkiye'den mi çıkıyorda TL üzerinden satılıyor? Oturduğun evin demirini müteahhit o gün satın alırken dolar KUR neyse o günün kuru ile alıp maliyeti yapıp satıyor. Amerika tarihinin işsizlik sorunu ilemi karşılaşıyor? Dostum uberciler 1 akşamda 600-1000$ kazanabiliyor. Boyacı olan kuzenim haftada 3000$ kazandığı var. Çöl sıcağında çalışıyor ama. Oturana iş yok. Orası burası gibi 1 şehir'de ülkenin %50 si yaşıyor değil. 400 milyon nüfuslu dünyanın her ülkesinden farklı farklı göçmenlerle farklı farklı eyalet sistemleri altında yaşayan insanlardan fakir ararsan bulursun elbet. Orada evler 500-600bin$ değil. 200bin$'a da ev var. Ve bu ev 2 katlı 5 yatak odalı, villa, havuzlu bahçeli. Koskocaman Amerika Kıtasına sanki İstanbul anadolu yakası gibi gözle bakıyorsun. Burada ise 4+1 190m2 DAİRE'de oturuyorum. Değeri şuan dolar üzerinden 150bin$ en az. EV nedir DAİRE nedir ilk önce farkını bil, ama nasıl bileceksin. Bu ekonomide daire'ye "EV" diyen insanlar senin gibi çok. |
Sıkıldım ha yeter gayri. Bana balık getirme, bana balık tutmayı öğret.
|
noktalama işaretleri nelere kadir |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X