Şimdi Ara

Doğuş, Bizlere 1600 cc Aracı 2000 cc Araçtan Daha Pahalıya Satıyor !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
4.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Doğuş'un insaflı davrandığını düşünüyorum. Ben olsam 1.6 TDI Passat ve Jetta'lara en az 3000, DSG'li olanlara da en az 6000TL zam yapardım. Serbest ticaret bu, adam malını en pahalı fiyata satmak için uğraşacak.

    Aynı durum dizel araçlarda da geçerli. Dizeller en az 9000-10000 TL daha pahalı. Firmalara dizeller ile benzinlilerin geliş fiyatları arasından o kadar fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 10 Ocak 2012; 12:10:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZSARA

    quote:

    Orijinalden alıntı: Raytheon
    Nereden geldi aklına BSG tuşu arkadaşım?

    Yapılan muhabbet geldi aklıma şimdi.

    Ne bileyim, süper özellik gizli özellik falan deyince aklıma geldi birden

    Ciddi ciddi inananlar vardı bildiğin.

    Neyse konuyu saptırmayalım.




  • fosfogenciler okur umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Raytheon

    quote:

    Orijinalden alıntı: ZSARA

    quote:

    Orijinalden alıntı: Raytheon
    Nereden geldi aklına BSG tuşu arkadaşım?

    Yapılan muhabbet geldi aklıma şimdi.

    Ne bileyim, süper özellik gizli özellik falan deyince aklıma geldi birden

    Ciddi ciddi inananlar vardı bildiğin.

    Neyse konuyu saptırmayalım.


    Araçta gizli beygiler var, onları oyuna dahil ediyormuş

    Civardan, eşten dosttan ''Ne alalım?'' diye bir soru gelince ben Honda tavsiye ediyorum. Bir yerde piyasanın doyması ya da alımdan düşmesi gerek. Ama ne piyasaymış, Doğuş eşeğe Comfortline deyip satsa alanlar olacak. Sonra forumda dönen muhabbetleri düşünün. Benim araç otla çalışıyor, bir kış boyu 4 teneke arpa yaktı falan

    Sinirim bozuldu, Tövbe Est.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

    Almazsanız satamaz.

    +1
  • Birde aralarında 6 dsg ıslak tip, 7 dsg kuru tip şanzıman farkı var.Yüksek tork değeri yüzünden 6 dsg 2.0 tdi da kullanılıyor ve teknik olarak daha maliyetli bir şanzıman. 7 dsg kuru tip ise nispeten daha ucuz maliyetli bir şanzıman ve 1.6 tdi da kullanılıyor.Ama bütün bunlara rağmen NET FİYATA bakarsak daha maliyetli şanzıman ve motor kullanan 2.0 tdi daha ucuza satılıyor.

    Gerçekten anlamak güç
  • direkt almanyadan getirtseniz tahmini % kaç daha ucuza gelmiş olur

    bunları biraz araştırın arkadaşlar illa buradan almanız şart değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kürşat alp

    Birde aralarında 6 dsg ıslak tip, 7 dsg kuru tip şanzıman farkı var.Yüksek tork değeri yüzünden 6 dsg 2.0 tdi da kullanılıyor ve teknik olarak daha maliyetli bir şanzıman. 7 dsg kuru tip ise nispeten daha ucuz maliyetli bir şanzıman ve 1.6 tdi da kullanılıyor.Ama bütün bunlara rağmen NET FİYATA bakarsak daha maliyetli şanzıman ve motor kullanan 2.0 tdi daha ucuza satılıyor.

    Gerçekten anlamak güç

    1.6 TDI DSG'nin ıslak - kuru tip olacağı bilgisine ben sahip değildim.
    VW sitesinde de göremedim.
    Sizin de söyledğiniz gibi 2.0 daki DSG daha yüksek maliyetli ise,
    arada 2.0 lehine olması gereken fark ve atılan kazık daha da büyüyor, haklısınız.




  • Biz burda zamanında 1.6 c180 k kendisinden daha donanımlı daha güçlü olan c220cdi'dan daha pahalıya satılıyor dediğimizde deli muamelesi yapmışlardı. İşte adam yapmış hesaplamasını.
  • Bizler, enayiyiz. Başka birşey değil. Hükümetler cepçi. Çiller zamanında yapılan gümrük birliği anlaşmalarına göre 1ocak 2006 (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) tan beri AB'den gümrüksüz 2.el araç getirme hakkına sahibiz, ve bunu yürürlüğe koydurtmamak için koçun, borusanın, doğuşun, mengerlerin, kolumanın bakanlara ve yakınlarına hibe(!) ettiği araç sayısı hiç az değil. Keriziz, enayiyiz. Hakkımızı aramayı bilmeyiz. seneye yapacağım ilk iş evlendikten sonra arabamı satıp, eşimin üzerine ma plaka araba almak olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.C.k. -- 10 Ocak 2012; 12:45:04 >
  • Zannediyorum ki forumdaki çoğu kişinin nefreti Volkswagen'e yada VAG grubuna değil tamamen Doğuş grubuna. Şahsen konuşmam gerekirse benim için öyle sırf bu yüzden kendimde almıyorum çevremdekilerede aldırmıyorum ama insanlar başka markanın biraz daha düşük ayarda aracı yokmuş gibi kapısında yatıp kalkıyorlar.
  • ÖTV indirimi dönemi ne çabuk unutulmuş?

    İndirim geldi, araçların fiyatları kısa bir süre düşük kaldı, ardından hızla eski fiyatlarına döndüler vergi indirimi bitene dek. Vergi olarak ödenen para dağıtıcılara kaldı kar olarak.

    Araba fiyatlarının iyice boku çıktı. "Arabası olmazsa ölecek" hastalığına yakalanmadığım sürece araba almam ben bu ülkede. Meydanlarda ona buna gider yapan idareciler önce büyük mükelleften vergi toplasın. Bana gider yapmak kolay elbette, aynı gideri büyüklere de yap ki adamsınız diyelim.

    Neyse, bence bu durum gayet normal. Hızla kötüye gidiyoruz, sonumuz hayırlı olmayacak gibi görünüyor.
  • Eskiden VW fiyatları çok uçmuştu ama şu anda bence diğer markaların fiyatlarını bilmeden konuşuyorsunuz.Şu anda 40-45 bin TL ye belli başlı donanımları da alarak ( yamur sensörü,hız sabitleyici,kararan ayna vs gibi bunları opsiyon sunmaya başladılar) bir Golf alabiliyorsunuz.

    Fiyatları Opel Astra ile aynı hatta baz donanımlarda Astra pahalı hale geldi.Yine Astra Classic 2009 ortasında 25 bine satılırken aynı araç ki yılladır üretiliyor fiyatının aslında daha da düşmesi lazım şu an İNDİRİMLİ fiyatı ortalama 40 bin TL indirimsiz 50 bine yakın fiyat çekmişler.Merak edenler için söyleyeyim o zaman Euro 2.1,şimdi 2,4 TL.

    Keza Hyundai gibi geriden gelen firmalar 23 bine Era satarken aynı ERA yı 30-35 bin bandına çektiler.Accent Blue gibi ise 40-45 bin bandında.Toyota da uçanlardan 45-50 bin aralığında Auris 50-55 bin aralığında Corolla satıyor.

    Bu yukarıda verdiğim fiyatlar aralıkları BENZİNLİLER için.Dizeller için bir 5 bin daha koyun en az.Bir çok marka fiyat olarak uçmuş durumda şu anda.Ama VW nin 2009 dan beri fiyat artışı yok gibi birşey.Comfortline 1.4 Tsi DSG yi örneğin Golf ü 50 bine satıyorlar,hala 50 bin civarı.

    Yukarıdaki fiyatlara göre araç alcak olsan ben de VW tercih ederim.En azından servisleri doğru düzgün.Birçok parçayıda garantiye sokuyorlar.Ayrıca araçları genel olarak daha iyi( kalite olarak demiyorum genel olarak yaktıt tüketimi,ikinci el değeri vs).Zaten adamlar dünyada liderliğe oturdular araç satışında,tesadüf olmasa gerek.Örneğin Opel servislerine kronik arızayı bile kabul ettirmek atla devedir.Hiçbirini kabul etmezler.Yeni yeni eskisine göre biraz daha duyarlılar ama hala çok gerideler.

    Ayrıca ticaret bir bütündür,bazı üründen az kazanırsın bazı üründen biraz daha fazla kar edersin.O yüzden baz modeller ile en üst modeller bütün olarak ele alınır.Her markanın böyle ürünleri vardır.Örneğin Opel Astra 1.3 Dizel en alt vergi diliminde yer almasına rağmen 55 bin TL civarında ki ful olanı 60 bin hemde manuel.Çok değil aşırı çok para.Keza Toyotanında araçları var diğerlerinin de.

    Şuna katılıyorum bizim insanımız araştırmadan araç alıyor genelde,ama bu forumda araştırdığını söyleyenlerinde araştırmaması işte esas garip olan o.Eski yazılarımı arayan bulur,2009-2010 da pahalı diyordum VW için ama 2011 den başlayarak hele 2012 için pahalıyı geçtim uygun hale bile geldi diyebilirim.Çünkü bazı modelleri daha ulaşılabilir vaziyette,boş ama en azından alabiliyorsun.Diğerlerinde onu da alamıyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: m.C.k.

    Bizler, enayiyiz. Başka birşey değil. Hükümetler cepçi. Çiller zamanında yapılan gümrük birliği anlaşmalarına göre 1ocak 2006 (tarihi yanlış hatırlıyor olabilirim) tan beri AB'den gümrüksüz 2.el araç getirme hakkına sahibiz, ve bunu yürürlüğe koydurtmamak için koçun, borusanın, doğuşun, mengerlerin, kolumanın bakanlara ve yakınlarına hibe(!) ettiği araç sayısı hiç az değil. Keriziz, enayiyiz. Hakkımızı aramayı bilmeyiz. seneye yapacağım ilk iş evlendikten sonra arabamı satıp, eşimin üzerine ma plaka araba almak olacak.

    en iyisini yapmış olursun dostum

    devletin bize çektiği oyuna karşılık seninde kozun varsa kullanacaksın
  • son 4 yılda piyasayı türk tüketicisi bu hale getirdi adamlar tabıkı bundan yararlanır e tabi en başta devlet kazığı atar
  • Boyle arastirmayan MAllo cok memlekette, parayi bastirir alirlar, bizede 2.0 lar kalir hemde indirimli
  • 1.6 tdi 120 de olsa alır bizim millet fiyatına falan bakmaz eeişin sonunda passat var
  • alan memnun satan memnun , size ne...
  • talep var ki arz oluyor.

    Madem göz göre göre "çaktığını" düşünüyorsunuz, arayıp sormayın satın almayın sizde..
    Vay efendim neden bana pahalı satmaya çalışıyorsunuz diyene kadar ben de başka marka alırım diyebilen babayiğit var mı?
    Bilakis aylarca sıra bekliyor millet.. İnsanlar sıraya girip o sıralarını satıyorlar..

    E bu fırsatı da değerlendiriyor Doğuş da.. Çok da doğru yapıyor..

    Suçu Doğuş a atacağınıza kendinizde arayın..

    Doğuş'u günahım kadar sevmem ve sırf Doğuş satıyor diye, VW otomobil almam. Lakin gel gör ki pazarlama ve fiyat politikalarını beğeniyorum.
    Normal bir otomobili Mercedes ile kıyaslanacak bir marka haline getirdi adamlar sayenizde. Türk milletinin ciğerini tanıyor çünkü. "Ne kadar çakarsan o kadar kıymetli olursun.. "
  • sayın @yasaryasaryasar
    tebrik ederim olayı çok güzel bir yerden yakalamışsınız
    bu tarz uygulamalarda bulunan diğer firmalar var ise
    yine buradan afişe etmek lazım
    esasen devletin 1.6 üzeri ötv yi artırırken
    kötüye kullanımı engellemek için kanuna madde koyması lazımdı
    1.6 aracın fabrika çıkış fiyatı 1.6 üzerinden daha pahalı olamaz diye
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.