Şimdi Ara

DOĞUDA TIP OKUMAK MI MEZUNA KALMAK MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
3.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hedefim tıp, çalışsam da kendime güvenemiyorum. Sonuçta sınavda ne olacağı belli olmaz.
    Doğuda bir tıp kazanmakla cerrahpaşa da okumanın ne farkı var? Yurtdışı falan imkanları vs daha gelişmiş biliyorum ama 16 bin falan yapıp doğu yazmak mı daha mantıklı yoksa mezuna kalıp iyi bir yer kazanmak için çalışmak mı.. Sonuçta doktor oluncak ikisinde de ama sosyal imkanlar, ortam falan değişecek.

Edit : 12 ye yeni geçtim merakımdan açmıştım konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3EBADE74A -- 5 Ağustos 2017; 22:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sosyal imkanlar en radikal hissedeceğin farklar olacaktır. Instagram sağ olsun herkes anında ne yaptığını paylaştığı için sen dağda taşta karda okula giderken millet, oda konserinden, Arter sergisinden fotoğraf paylaşacak. Elbette bu gösteriştir ancak insanız ve etkileniyoruz. Instagram'ın depresyona soktuğuna dair bir sürü bilimsel araştırma var. Eğitim de elbette farklı olacak. Sonuçta yetenekli insanlar metropolde çalışıyor. Daha iyi bir eğitim alabilirsin. Bunlar zamana dayalı şeyler. 6 yıl sonunda hepiniz doktor olacaksınız ve TUS sonuçları belirleyecek her şeyi. O an nereden mezun olduğunun önemi yok. Tekrar kazanamayacağını düşünüyorsan bence git. Avantajlarına gelirsek daha iyi dostluklar kuracağına eminim. İstanbul'da insanlar daha bireysel. Orada kollektif olursunuz. Bu da uzun yıllar arkadaşlık demek. Tıp olacağı için bölümün, her yerden insanlar gelecektir. Aptal ve tahammül edilemez insanlarla okumayacaksın. Şikayet etmek yerine sosyal yaşamımızı nasıl destekleyebilirim sorusunu sorarsan muhakkak güzel etkinlikler bulabilirsiniz. Son olarak doğuda tüketim az olduğu için paranız da cebinizde kalır.

Ben kendi adıma İstanbul dışında başka ilde yaşayamam. Ankara ve İzmir'e dahi zor tahammül ediyorum ki Ankara'da Bahçelievler, İzmir'de de Konak'tan dışarı çıkmam asla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Engineer -- 5 Ağustos 2017; 22:20:46 >

• yerinde olsam hunharca çalışır dereceye girerdim şu an benden şehir olarak daha iyi yerlerdeki arkadaşlarımın yaptığı aktiviteleri görünce çıldırıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş tabiki.
  • Çalışıyorum ama 3 gün önce fem denemesi yaptım cidden çok kötü geldi, moralim baya bozuldu. Kendime güvenen biri de değilim, dershanede hoca mezun diyip duruyor zaten xD psikolojim baya bozuldu, bugün işte ygs de 36 binden 18 bine çeken bir üst dönemi duydum acaba aynı durumda olsam doğuda okur muydum diye düşündüm.

Üniveristeden sonra kesinlikle yurtdışına çıkmayı düşünüyorum, doğuda okuduktan sonra bu tarz imkanlar kolay olur mu?

• King floyd kullanıcısına yanıt
    Hayallerim tamamen tıpla ilgili, diş falan olmaz ya

• Mezuna kalıp cerrahpaşa kazanacağına şimdi çalış şimdi kazan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şehir benim için sorun olmaz, instagram falan da kullanmıyorum. Ama mesela şuan Robert ten Avusturya lisesinden falan konuştuğum insanlar var uzun süredir. Gerçkten imreniyorum, eğer imkanım olsa onlar gibi belki hayatım daha farklı olabilir diye düşünüp duruyorum. Şimdi üniveristeyi de doğuda okursam sanki sosyal hayatım olamayacak, hayalimdeki farklı kişi olamıcam. Tıp okumaktan başka da çarem yok üniversite için 1 seneye değer mi diye düşündüm

• neredesiniz hocam
  • Tıp için yurtdışı zor diye biliyorum. Daha iyi bilenler bilgilendirsin ben de çıkmak istiyodum

• quote:

Orijinalden alıntı: Lalala_

Şehir benim için sorun olmaz, instagram falan da kullanmıyorum. Ama mesela şuan Robert ten Avusturya lisesinden falan konuştuğum insanlar var uzun süredir. Gerçkten imreniyorum, eğer imkanım olsa onlar gibi belki hayatım daha farklı olabilir diye düşünüp duruyorum. Şimdi üniveristeyi de doğuda okursam sanki sosyal hayatım olamayacak, hayalimdeki farklı kişi olamıcam. Tıp okumaktan başka da çarem yok üniversite için 1 seneye değer mi diye düşündüm

Kazanacaksan değer.
  • Mu1940sa M kullanıcısına yanıt
    Çalışıyorum zaten ama sınavda ne yapacağım belli olmaz diye düşünüyorum. Bazen moralim bozulup kitabın kapağını falan açmıyorum değişik değişik ruh hallerine giriyorum.

• hocam 12.sınıftaki en büyük hatam.aklımın bir köşesinde mezunluğun olmasıydı ve umutsuzluk da vardı tabii.sonuç olarak mezuna kaldım.yapmayın bunu.aklınızdan çıkarın mezunluğu tamamen odaklanın derim ben.
  • ooollliiieee O kullanıcısına yanıt
    Benim de hep aklımda gitmiyor valla, ki mezuna kalma gibi bir şansım da yok babam yaşatmaz muhtemelen

Şey diye düşünüyordum hazırlık okurken bir üniveristede, bir yandan da sınavlara çalışırım.

• hocam şimdiden böyle şeyler düşünmeyin cidden.daha yolun o kadar başındasınız ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lalala_

Benim de hep aklımda gitmiyor valla, ki mezuna kalma gibi bir şansım da yok babam yaşatmaz muhtemelen

Şey diye düşünüyordum hazırlık okurken bir üniveristede, bir yandan da sınavlara çalışırım.

hocam kırık obp ile cerrahpaşa falan mı düşünüyosunuz
  • Bence hedefini yüksek tut ona göre çalış.Bu tip şeyleri sınavdan sonra düşünürsün.Yarın ne olacağını kimse bilemiyor.
  • co0per kullanıcısına yanıt
    9 ve 10 ortalamalarım 86 87 gibi bir şeyler olması lazım, bu senede 90 lı bir şeylerdi. Kötü mü?

Hacettepeyi gördükten sonra kesin buraya giricem moduna girmiştim imkansız mı xd

• Benim geçen yıl 14.5 idi. Istediğim uni Egeidi. Bi yıl kaldım 1081 geldi. Çalışacağına inanıyosan kal tabikii. Çünkü biri zorla biri seve seve ve ben istediğim üniversiteye seve seve gideceğim. Bu yüzden universiteye dair her yaptığım en ufak plan beni mutlu ediyor

• o sıralamalara göre düşük denebilecek seviyede bir not. birde bunun yarıya indiğini düşün. seni zaten tam obp geri atacak, kırık obp ile cerrahpaşa hayal olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.